COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 364
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 13 905
Навън, ако не се разминаваш с други хора, може без маска.
Но къде е това?
Хайде сега, давай идеи на Щаба. На 26.04., когато изтича заповедта за носенето на маски, ще вземат да удължат за областните градове, като по гъсто населени.

# 13 906
Как кръстосват от Видин до Албена?
Със самолет ли?
Нали има КПП-та?

Хич не ме интересува дали ще удължат срока, аз ще си нося маска, не ми пречи изобщо.

# 13 907
Още интересни данни. Бих ги интерпретирал за вас, но нали позитивните новини не се приемат много добре от тукашната аудитория та ще оставя позитивните хора сами да преценят какво означава това в глобален план.

https://www.sccgov.org/sites/covid19/Pages/press-release-04-21-20-early.aspx

"Окръг Санта Клара идентифицира три допълнителни ранни (през февруари) смъртни случаи от COVID-19"

"Медицинският патоанатом извърши аутопсии на две лица, починали у дома на 6 февруари 2020 г. и на 17 февруари 2020 г. Проби от двете лица бяха изпратени в Центъра за контрол и профилактика на заболяванията (CDC). Днес патоанатома получи потвърждение от CDC, че тъканните проби от двата случая са положителни за SARS-CoV-2 (вирусът, който причинява COVID-19).

Освен това той също потвърди, че лице, което е починало в окръга на 6 март, е починало от COVID-19.
"

Тази зараза е сред нас от много по-рано от колкото си мислим. Ненадежността на бързите тестове и неналичието на други такива за минала инфекция са част от доказателствата, че може би наистина не сме карали грип А и Б.

# 13 908
Дева, досега няма описан случай на заразен след като просто се е разминал с някого на улицата. Необходим е интензивен контакт в продължение на определено време, за да се заразиш(май 15 мин бяха, не съм много сигурна). Другият вариант е в точно този момент на разминаване, да ти се изкашлят в лицето, но пък кой би направил подобно нещо?

# 13 909
  • Bulgaria
Няма ресурс да се затворят всички градове, това е истината. Едвам смогват само за областните, като идват полицаи да дежурят от цялата област, какво остава да сложат по няколко кпп-та на всеки град. Не се чудете защо са затворени паркове и градинки. Нямаме 1 милион полицаи, за да могат да следят на 50000 места за маски, за дистанция, спазване на карантина, КПП-та, декларации. И отделно от всичко това да си вършат ежедневната работа по катастрофи, вандалски прояви, кражби и т.н.

# 13 910
Със самолет ли?
Нали има КПП-та?

Хич не ме интересува дали ще удължат срока, аз ще си нося маска, не ми пречи изобщо.
От Видин не, щото е областен град и има КПП, но Лом не е областен и няма КПП, Созопол май също не е областен град, съответно карайки по околовръстните на областните градове няма кой да те спре. И това е някакъв вид дискриминация, защото аз в областния град се обяснявам като ученичка, влача служебни бележки и декларации, чакам по кпп, а както казах .... ако съм от Лом не ми трябва нищо. КПП има само и единствено на областните градове.
Като нямат ресурс да не се занимават с КПП, щото е тъпо. С кво е повече някой от Петрич от мен, че той може да си ходи до село, а аз не ?

# 13 911
Още интересни данни. Бих ги интерпретирал за вас, но нали позитивните новини не се приемат много добре от тукашната аудитория та ще оставя позитивните хора сами да преценят какво означава това в глобален план.

"Окръг Санта Клара идентифицира три допълнителни ранни (през февруари) смъртни случаи от COVID-19"

"Медицинският патоанатом извърши аутопсии на две лица, починали у дома на 6 февруари 2020 г. и на 17 февруари 2020 г. Проби от двете лица бяха изпратени в Центъра за контрол и профилактика на заболяванията (CDC). Днес патоанатома получи потвърждение от CDC, че тъканните проби от двата случая са положителни за SARS-CoV-2 (вирусът, който причинява COVID-19).

Освен това той също потвърди, че лице, което е починало в окръга на 6 март, е починало от COVID-19.
"

Тази зараза е сред нас от много по-рано от колкото си мислим. Ненадежността на бързите тестове и неналичието на други такива за минала инфекция са част от доказателствата, че може би наистина не сме карали грип А и Б.
И тука почвам да се чудя аз... колко смъртоносен беше преди да знаем, че го има и колко стана след като се тества и търси целенасочено...

# 13 912
Със самолет ли?
Нали има КПП-та?
КПП-тата са до областните градове.
От всички останали градове, села и паланки могат и си ходят насам натам като стой, та гледай.
А аз не мога да отида от Пв до Белащица, да видя дали вилата не е разбита от циганите-вече три пъти са го правили, щото нали, не мога да излизам от града без основателна причина.

# 13 913
Във връзка с ограниченията, австрийското правителство има следния девиз:
„ Ограничения колкото е необходимо и свобода, колкото е възможно.”

Хубаво е и българското да се замисли над това. Безсмислените забрани изнервят хората и ги карат да не спазват и малкото смислени. Но явно са с нагласата, че водят стадо, а не граждани.
Другият момент е, че със забрани прикриват некомпетентност и липси от всякакво естество, прехвърляйки изцяло отговорността на гражданите.

# 13 914
  • София
КПП-та има само на вход/изход от областните градове. В момента ако някой иска, може да отиде от Петрич на море в Приморско, като там може да си наеме апартамент/стая/къща и т.н. и да си гледа кефа! AirBNB също работи и се ползва активно в момента. И т.н.

Да не говорим, че всички познати, които имам и не живеят в областен град се пукнаха да пускат снимки от разходки къде ли не сред природата, което е в пъти по-добре за здравето на човек, от това киснене в апартаменти и т.н.

# 13 915
Като нямат ресурс да не се занимават с КПП, щото е тъпо. С кво е повече някой от Петрич от мен, че той може да си ходи до село, а аз не ?
И аз се чувствам така - неблагонадеждна и безотговорна и затова ме пазят.
Разбирам, че в областните градове е съсредоточено голяма част от населението и вероятно се изхожда от това, но видяхме какво стана за Великден със София.

# 13 916
Еее, не така! Грозно е да се противопоставяме.Когато човек е избрал /или по стечение на остоятелствата приел/да живее в областен град или столицата, трябва да приеме и позитивите и негативите. Хората в малките градове и села  с какво са по-различни от тези в областните градове, за да нямат достъп до същите удобства като Вас- болници(частни кабинети), хипермаркети, обществен транспорт. Знаете ли колко е гадно, възрастен човек от село да тръгне на доктор в областния град (на 20 км примерно) и шофьорът на преминаващ автобус да не спре да го вземе от спирката, защото няма места... и т.н Добре е да се смирим малко. Неприятно е за всички. След кризата , който иска, нека да се върне на село и да се препитава там.

# 13 917

"

И тука почвам да се чудя аз... колко смъртоносен беше преди да знаем, че го има и колко стана след като се тества и търси целенасочено...

Бих ти отговорил, но отговора пак няма да се хареса на булшинството в темата.

# 13 918
  • Пловдив
mitkomitashki, върни се малко назад в темата да си начешиш крастата с мнения по въпроса за КПП-тата. Тази тема е дъвкана и предъвкана преди появата ти във форума.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 14:56 от dundi73

# 13 919
Не знам дали е коментирано вече...

Според вирологът Кристиан Дростен е възможно да има имунитет, създаден чрез преболедуване на "обикновена" вирусна настинка - някоя от семейтвото на корона вирусите.

"Възможно е хора, които през последните една или две години са преболедували вирус от семейството на корона вирусите, да са защитени."

Дростен посочва ново научно проучване от Китай, при което са наблюдавани домакинствата със заразени хора. Tag-Rat или броят на заразените хора, бил много нисък - едва 12-13 %. Вирусологът се чуди как е възможно толкова много хора, които са живели заедно, да не са се заразили.

https://www.shz.de/deutschland-welt/wissenschaft-netzwelt/Immun- … n-id28067912.html

Ето и целият скрипт от подкаста:

https://www.ndr.de/nachrichten/info/coronaskript178.pdf

Общи условия

Активация на акаунт