COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 037
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 890
Скрит текст:
Интересно проучване, което подкрепя теорията, че К-19 се разпространява капково, а не аерозолно.

Случай в Китай, в който един безсимптомен човек в ресторант е успял да зарази 9 други от общо 91 човека, които са били там в този момент. Никой от персонала на е бил заразен, единствено хора, които са стояли на маси в една редица, където е духал климатик, който вероятно е разнесъл качиците на по-голямо разстояние.
Ето схема на разположението на масите, движението на въздуха от климатика и къде са седяли заразените.
Скрит текст:

https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/7/20-0764_article

А, здрасти! Лили, не е към теб лично,но аз от колко време обяснявам, че не става толкова лесно заразяването и че това с маските навън, затворената Витоша и паркове е безумие и епидемиологично няма никаква логика в него. И все се намира някой да ми обясни какво съм мрънкало.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 13:55 от Gabito1504

# 13 891
Привет,
Не мислите ли, че последните дни този т.нар. щаб взе да прекалява с дискриминацията над живеещите в областните градове? Изключително гнусно е отношението към тази част от населението на държавата, които живеем в градове с КПП-та. Не можем да отидем никъде, не можем да посещаваме паркове и т.н. Можем само да стоим затворени и да се надяваме имунните ни системи да не се сринат, докато чакаме някакви пикове, с които ни плашат всеки ден. Да, де, ама стоейки затворени ние гарантирано ставаме по-лесни жертви на всякакви вируси!

И докато стоим затворени, през това време живеещите в останалите градове и села могат да правят всичко - да се разхождат сред природата, в планината, по морския бряг, на пикник, на риболов, да ходят на вили, дори плаж и т.н., за което естествено им завиждам. Но защо ние трябва да сме дискриминирани? Т.е. едните могат да си правят каквото искат и не разбират дори, за имало SARS-CoV-2 епидемия, а други стоим като престъпници, затворени и ограничени?

Да не говорим, че мерките на този измислен щаб са малоумни! Автобуси, пълни с по 45 човека няма проблем да се движат между областите, да разнасят заразата, но ако вие искате да отидете сред природата със семейството си, където не застрашавате никой - не може!

P.S. Тия, дето ги дават всеки ден по телевизията няма да ги определям, че ще бъде грозно...
Принципно не оспорвам написаното, само да обърна внимание, че хората по малките градове и села са дискриминирани откъм доходи и то не от вчера. А конкретно пък тези, дето имат в момента свободата "да се разхождат по морския бряг" ела да ги питаш на есен как ще са, защото скоро ще им свърши "мазнинката" от сезон 2019, а сезон 2020 вероятно няма да има. Та на съседа тревата все ни се вижда по-зелена, но според мен облагодетелствени няма. Всички сме ощетени.

# 13 892
Това, което правят немците в повече е същото, което правят Австрия, Швейцария, Норвегия, Израел и няколко други- тестват много! Хващат си случаите рано. В Холандия, Белгия, Италия, Испания се добираш до тест май като си вече за болница. Тоест страните във втората група, по технически причини отчитат предимно по-тежките случаи и мъртвите.
Освен това, немската интензивна медицина е може би най-добрата в света.

Да попитам, дали Германия при превантивното тестване има някакви възрастови предпочитания. Прави ми впечатление средната възраст на техните заразени.

# 13 893
https://btvnovinite.bg/svetut/v-germanija-zapochnaha-da-prilagat … -za-antitela.html

Според тази статия Германия е предприела масово тестване в някой региони с бързи тестове. Разбира се диагностицирането, както там, така и навсякъде става само с PCR. Това обаче не значи, че не ги използват и на база резултати, не се правят някакви проучвания, какъв е процентът на хората, срещнали вируса.

# 13 894
  • Пловдив
Руснаците си направиха техни всякакви тестове. Интересно, те дали продават на някого?

със сигурност подаряват - на бившите републики, Иран и Сирия, поне за тях прочетох.

# 13 895
Скрит текст:
Интересно проучване, което подкрепя теорията, че К-19 се разпространява капково, а не аерозолно.

Случай в Китай, в който един безсимптомен човек в ресторант е успял да зарази 9 други от общо 91 човека, които са били там в този момент. Никой от персонала на е бил заразен, единствено хора, които са стояли на маси в една редица, където е духал климатик, който вероятно е разнесъл качиците на по-голямо разстояние.
Ето схема на разположението на масите, движението на въздуха от климатика и къде са седяли заразените.
Скрит текст:

А, здрасти! Лили, не е към теб лично,но аз от колко време обяснявам, че не става толкова лесно заразяването и че това с маските навън, затворената Витоша и паркове е безумие и епидемично няма никаква логика в него. И все се намира някой да ми обясни какво съм мрънкало.
Е, ако нямаше смисъл от маски навън, защо в Германия ги въвеждат вече задължителни , за ГТ и за пазаруването?

# 13 896
Катерица, имам предвид на открито. За пазаруване и градски транспорт има голям смисъл. Ако се носи правилно и не се попипва само, де. Blush

# 13 897
Скрит текст:

Скрит текст:

А, здрасти! Лили, не е към теб лично,но аз от колко време обяснявам, че не става толкова лесно заразяването и че това с маските навън, затворената Витоша и паркове е безумие и епидемично няма никаква логика в него. И все се намира някой да ми обясни какво съм мрънкало.
И в същото време можеш да се придвижиш от Лом до Созопол абсолютно безпрепядствено. Ама областните градове са с КПП. Титани на мисълта.

# 13 898
Имам малко сигурно смешен въпрос, но...да си питам.
Интересуват ме оздравелите хора. Тези, които са го преболедували по-леко , сравнително леко.
Те имат ли увреждания на органите? Това, че са минали на крак и се оправили за мен е добре , но и притеснително.
Всеки ли с ковид има нещо останало в организма и поражения.
Тези тежки случай, които са оздравели и се водят вече успешни, с такива поражения някои не знам как ще живеят, то са си инвалиди.
Младите и здравите, които са на домашно лечение, уж така..по-леко и успешно се закрепват, с месец после се носят в облак и задъхват, дали някои мисли да изследва и какво е станало с тези хора и какви увреждания  имат или не са пострадали, нямат поражения. Хубаво би било да се види и това, знае ли се , защото хубаво те спасяват, ама..после как се живее. Мен ме притеснява дали не се увреждат органи, кои, какви прегледи трябват. Дали да се чака след 1 или 2 години и после... не е ковид уж, ама вече си пътник.

# 13 899
  • София

Е, ако нямаше смисъл от маски навън, защо в Германия ги въвеждат вече задължителни , за ГТ и за пазаруването?

Мисля, че Габи имаше предвид "на открито". В магазина или в претъпканото метро маската може и да пази, най-малкото да не наплюеш доматите или съседа си по седалка, докато говориш по телефона. "Навън" в смисъл на улицата или в парка е абсолютно безсмислено да се носи маска. Явно и германците са на същото мнение.

# 13 900
  • София
Привет,
Не мислите ли, че последните дни този т.нар. щаб взе да прекалява с дискриминацията над живеещите в областните градове? Изключително гнусно е отношението към тази част от населението на държавата, които живеем в градове с КПП-та. Не можем да отидем никъде, не можем да посещаваме паркове и т.н. Можем само да стоим затворени и да се надяваме имунните ни системи да не се сринат, докато чакаме някакви пикове, с които ни плашат всеки ден. Да, де, ама стоейки затворени ние гарантирано ставаме по-лесни жертви на всякакви вируси!

И докато стоим затворени, през това време живеещите в останалите градове и села могат да правят всичко - да се разхождат сред природата, в планината, по морския бряг, на пикник, на риболов, да ходят на вили, дори плаж и т.н., за което естествено им завиждам. Но защо ние трябва да сме дискриминирани? Т.е. едните могат да си правят каквото искат и не разбират дори, за имало SARS-CoV-2 епидемия, а други стоим като престъпници, затворени и ограничени?

Да не говорим, че мерките на този измислен щаб са малоумни! Автобуси, пълни с по 45 човека няма проблем да се движат между областите, да разнасят заразата, но ако вие искате да отидете сред природата със семейството си, където не застрашавате никой - не може!

P.S. Тия, дето ги дават всеки ден по телевизията няма да ги определям, че ще бъде грозно...
кой па те излъга че в необластните градове им е позволено всичко това???????????????

Никой не ме е излъгал, това е факт. Да вземем примерно Свиленград и Петрич. Две общини с по 30000 човека. Там точно кой ги е спрял да отидат до вилата, в планинат, на пикник, на риболов на Марица, или Струма и т.н.?  И двете нямат КПП-та!

Колкото до доходите, на всички ни е ясно, но това е предмет на друга тема. А и не оправдава дискриминационното положение в момента. Кой титан на мисълта реши, че е по-добре да затвориш 1.5 милиона в София, да ги лишиш от досег с природата, и че това е полезно за здравето им?

Да не говорим, че ако решат сега хората да пътуват, не могат с личен автомобил, но могат да се натъпчат 500 човека в един влак и да отскочат до някъде без да ги спрат, изпозаразявайки се в него! Уникално адекватни мерки, няма що...

# 13 901
Скрит текст:

Скрит текст:

Четете ли се?
Питането е за "маски навън", отговорът - за в градския транспорт и магазините.
Да, безумно е искането за повсевместно носeне на маски навън. Това ако лекар го е препоръчал - да си хвърля дипломата и да бяга да копа.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 14:36 от Judy

# 13 902
  • Mediterraneo
В Мадрид затварят временната морга, която беше създадена в Palacio de Hielo, ледената пързалка. За почти месец работа са приети над 1100 тела на починали от Ковид.

Премиерът Санчес определи втората половина на май като "хоризонт за деескалация на мерките". В същото време мислят полевите болници да не се развалят на този етап.

Фиксираха максималната продажна цена на хирургичните маски на 96 цента.

# 13 903
Навън, ако не се разминаваш с други хора, може без маска.
Но къде е това?

# 13 904
Скрит текст:

Скрит текст:

И в същото време можеш да се придвижиш от Лом до Созопол абсолютно безпрепядствено. Ама областните градове са с КПП. Титани на мисълта.
Да, то това е ненормалното...можеш да кръстосваш страната от Петрич до Синеморец или от някое видинско село до Албена, но не можеш да отидеш на 5 км, на вилата си, където не пречиш на никого.....Титани не, ами.....

Общи условия

Активация на акаунт