COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 689
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 875
По думите му ако се съди по това изследване 4,9% от населението в страната си прекарали вируса, което е около 338 000, които са прекарали коронавирусна инфекция.

Въобще не се връзват нещата. Има ли друг начин да се докаже дали хората наистина имат антитела за ковид, а не за някаква друга коронавирусна инфекция? Тези тестове ако не дават достоверна информация за наличието на Ig G при ковид 19, значи имаме много голям проблем.
Има така наречения неутрализационен тест в клетъчни култури, но е безумие да се прави на всеки с положителен серологичен тест.
И на мен ми казаха за такъв тест, който бил много по-скъп и бавен. Друго нещо не ми се връзва - защо много държави не дават броя на оздравелите? И какво правят немците, че толко бързо им оздравяха заразените?

# 13 876
Щото току виж сме се успокоили като видим броя на оздравелите. А никой не иска това.

# 13 877
  • Bulgaria
Скрит текст:
Бързите тестове не са надеждни за диагностициране, но това не променя факта, че от 1000 медици, едно 200 са имали допир с вирусът. Дори да приемем, че са 10 пъти по рискови, това пак прави, че може би в София вирусът си е вилнеел преди ИП и показва, че може би от 1 до 2% от София е имал среща с него. Разбира се това е само началото, ако се изгражда имунитет, трябва поне 30% да го прекарат за да усетим намаляването на разпространението. За мен този вирус е по заразен в затворени помещения, на открито явно не е чак толкова заразен. Това показват данни от болници и домове за възрастни.
Не е лошо да седнете да прочетете за симптомите, защото изказвания от сорта, щом няма симптоми, значи няма вирус са пълни глупости. Отговорността за симптомите е на цитокините, не на вирусите.
Относно PCR технологията, отдавна се каза, че са ненадеждни при хора без симптоми. Не знам защо сте си въобразили, че са 100% чувствителни.

Това не е вярно и се доказа многократно. Голяма част от шивашкия цех са безсимптомни, но положителни например. Не сме си въобразили, че са 100% надеждни, но са с най-голяма точност в момента.

# 13 878
Ами ей затова е такова положението в България....

Ще чакаме да минат десет дни, че да тестваме някой със симптоми със серологичен тест, ще спестим някой лев и през тези десет дни той ще си щъка необезпокояван!

Как на хората в другите държави не им хрумна тая гениална идея и всички правят PCR тестове до замайване?!?
Интерпретираш грешно. Не става дума за хора със симптоми, нуждаещи се от лечение да чакат 10 дни.
10 дни според Мангъров, са напълно достатъчни в организма да се изработят антитела, при положение, че има "атака" на вирус в организма. Това дава възможност да се тестват много хора за кратко време. Така на вече болен човек, могат да се изследват контактите. Могат да се изследват рискови групи. Да се даде по бързо информация как се движи вируса.
От изказванията на Генерала, няма човек, който да е приет и лекуван в болница, човек със симптоми и състояние съмнителни за коронаинфекция да не е тестван с ПСР тестове. Хора, които са дали положителни бързи тестове /предполагам с двата вида антитела/ също голяма част са тествани с ПСР.

# 13 879
Привет,
Не мислите ли, че последните дни този т.нар. щаб взе да прекалява с дискриминацията над живеещите в областните градове? Изключително гнусно е отношението към тази част от населението на държавата, които живеем в градове с КПП-та. Не можем да отидем никъде, не можем да посещаваме паркове и т.н. Можем само да стоим затворени и да се надяваме имунните ни системи да не се сринат, докато чакаме някакви пикове, с които ни плашат всеки ден. Да, де, ама стоейки затворени ние гарантирано ставаме по-лесни жертви на всякакви вируси!

И докато стоим затворени, през това време живеещите в останалите градове и села могат да правят всичко - да се разхождат сред природата, в планината, по морския бряг, на пикник, на риболов, да ходят на вили, дори плаж и т.н., за което естествено им завиждам. Но защо ние трябва да сме дискриминирани? Т.е. едните могат да си правят каквото искат и не разбират дори, за имало SARS-CoV-2 епидемия, а други стоим като престъпници, затворени и ограничени?

Да не говорим, че мерките на този измислен щаб са малоумни! Автобуси, пълни с по 45 човека няма проблем да се движат между областите, да разнасят заразата, но ако вие искате да отидете сред природата със семейството си, където не застрашавате никой - не може!

P.S. Тия, дето ги дават всеки ден по телевизията няма да ги определям, че ще бъде грозно...
кой па те излъга че в необластните градове им е позволено всичко това???????????????

# 13 880
Не знам дали сте го коментирали, но това, че не затвориха с. Буковлък, за мен е голяма грешка , но и нарочно решение да не се надигнат пак вълна от "дискриминирани" и недисциплинирани....

# 13 881
Това, което правят немците в повече е същото, което правят Австрия, Швейцария, Норвегия, Израел и няколко други- тестват много! Хващат си случаите рано. В Холандия, Белгия, Италия, Испания се добираш до тест май като си вече за болница. Тоест страните във втората група, по технически причини отчитат предимно по-тежките случаи и мъртвите.
Освен това, немската интензивна медицина е може би най-добрата в света.

# 13 882
Скрит текст:
Привет,
Не мислите ли, че последните дни този т.нар. щаб взе да прекалява с дискриминацията над живеещите в областните градове? Изключително гнусно е отношението към тази част от населението на държавата, които живеем в градове с КПП-та. Не можем да отидем никъде, не можем да посещаваме паркове и т.н. Можем само да стоим затворени и да се надяваме имунните ни системи да не се сринат, докато чакаме някакви пикове, с които ни плашат всеки ден. Да, де, ама стоейки затворени ние гарантирано ставаме по-лесни жертви на всякакви вируси!

И докато стоим затворени, през това време живеещите в останалите градове и села могат да правят всичко - да се разхождат сред природата, в планината, по морския бряг, на пикник, на риболов, да ходят на вили, дори плаж и т.н., за което естествено им завиждам. Но защо ние трябва да сме дискриминирани? Т.е. едните могат да си правят каквото искат и не разбират дори, за имало SARS-CoV-2 епидемия, а други стоим като престъпници, затворени и ограничени?

Да не говорим, че мерките на този измислен щаб са малоумни! Автобуси, пълни с по 45 човека няма проблем да се движат между областите, да разнасят заразата, но ако вие искате да отидете сред природата със семейството си, където не застрашавате никой - не може!

P.S. Тия, дето ги дават всеки ден по телевизията няма да ги определям, че ще бъде грозно...
кой па те излъга че в необластните градове им е позволено всичко това???????????????
Изобщо не е лъжа. Живея в областен град и ако реша да изляза, трябва да се обяснявам защо, да правя декларация и т.н. На 5 км е село, в/от което може да пътуваш свободно, без да можеш да влизаш в областен град. Имам познати. Редовно ходят в Балкана през почивните дни.

# 13 883
Това, което правят немците в повече е същото, което правят Австрия, Швейцария, Норвегия, Израел и няколко други- тестват много! Хващат си случаите рано. В Холандия, Белгия, Италия, Испания се добираш до тест май като си вече за болница. Тоест страните във втората група, по технически причини отчитат предимно по-тежките случаи и мъртвите.

Не само интензивната.
Но и Израел не отстъпват.

Точно това е най-важно, но за съжаление не навсякъде е приложимо.
Ранно тестване и навременно лечение, също и изолация на заразените.
А тук са си контактни и си заразяват, защото леките случаи не се тестват.

# 13 884
Масова имунизация не знам дали ще има, но масовата лоботомия мисля да я пропусна.
И аз,а също и чипирането.Който иска да е овца,прав му път.

# 13 885
но къде ще си продава Бил ваксината?

# 13 886
Щото току виж сме се успокоили като видим броя на оздравелите. А никой не иска това.
В България ги дават, 170 са до днес. Но в Англия например директно са казали, че няма да го правят.  А така не е ясно в световен мащаб какво се случва.

# 13 887
И лабораториите им са едни от най-добрите, инфото е лично от мен. Ако не бъркам, те сами си произвеждат PCR, а ние трябва да се молим отнякъде да си ги закупим. А и сме много назад с лабораториите. Като гледам колко операции са на ръка...

# 13 888
Според мен, част от страните не го дават, защото до такава степен са изтървали работата, че даже не знаят колко човека си го карат вкъщи.

# 13 889
  • Bulgaria
Според мен, част от страните не го дават, защото до такава степен са изтървали работата, че даже не знаят колко човека си го карат вкъщи.

И тестовете като са кът, едва ли някой ще ги тества, за да докаже изчистване на вирус на хората по домовете.

Общи условия

Активация на акаунт