COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 579
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 145
Има детски учителки, които биха се върнали на работа. Сега са в платен отпуск, но продължи ли тази ситуация, ще са в неплатен. За помощния персонал е още по - зле. Техните платени отпуски се изчерпват вече и ще са в неплатена. Не на всички са предложили да помагат на социалните. И е по - добре да си работят с децата, отколкото да ходят по къщите.
Нека е така. И дано всички да го искат. И родители, и деца. Прочетох Фенрис как е в Норвегия.
Тук ще е риск, ама моят пост беше по повод "олабването". То това е тристранен процес- НОЩ да даде ок, учителите да са ок, и родителите - също.
Колкото и да боботим, май няма самоотвержена гилдия да скочи на терен.
И пак боботим.

# 14 146
В Беларус:

Цитат
На Великден стотици хиляди богомолци се смята, че са присъствали на литургиите, което е в рязък контраст с останалите православни страни. Лукашенко сам присъства на великденската служба с 15-годишния си син.

Ако сте прави, там след две седмици трябва да видим нещо страшно. За сега обаче страшното изобщо не се вижда. Швеция казвате не тества, ами Беларус си тества. От началото на епидемията са направени 114,955 теста, това е 1.2% от населението на Беларус. От всички тестове 6.33% са били положителни. Имат 0.79% смъртност спрямо заразени/починали. Процентът на смъртност спрямо излекувани/починали е 7.01%. Единствената разлика е,че Беларус пусна във ваканция учениците за 3 седмици, от днес училищата отварят врати.

Много доверие за информацията даваш на Беларус. Аз към тях се отнасям по същия начин, по който към Китай -  не смятам, че ще кажат какво реално се случва там

# 14 147
  • Germany
Прочетох препоръките на шведите за барове и ресторанти. Много са сладки 😉 Значи това ако върши работа ще черпя този който ги е измислил с бира (на една ръка разстояние разбира се). Много се надявам да са прави честно и всички да се върнем към нормалния живот, пък било то и на една ръка разстояние 👍
Ние се надяваме, а те си го правят.

Мисля че Шведският модел е неприложим в България. Представи си София на мястото на Стокхолм, с около 500 смъртни случая от Ковид19 ( мисля че толкова някъде бяха миналата седмица). Мога да се обзаложа, че който може ще си вземе болничен, отпуска и въобще няма да се вясва на работа. Майките ще направят бойкот и няма да пуснат децата си на училище. И ще настане всенародно мрънкане как правителството нищо не прави 😉

# 14 148
Защо вируса да не може да бъде убит при пране? По-скоро би трябвало препарата да го убива, ако температурата не е достатъчна. Аз не вярвам, че след пералня ще „бъде активен” и ще има някаква реална възможност за заразяване.
Разбира се, че бива премахнат - вероятно не убит, но премахнат, както се премахват нечистотиието от дрехите. За това и в някои води, не за пиене, в Париж са го открили.

# 14 149
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/dzhoshua-michyl-ne-v … shtiti-ot-smyrtta

“Социалното дистанциране” е политически вирус, който убива духа на демокрацията
Джошуа Мичъл: Не вярвайте на благия деспот, който иска на всяка цена да ни защити от смъртта
Автор: Лор Мандевил, “Фигаро”
Хареса ми статията, благодаря. Доста въпроси поражда, на които трудно би могло да се даде еднозначен отговор.

# 14 150
Защо вируса да не може да бъде убит при пране? По-скоро би трябвало препарата да го убива, ако температурата не е достатъчна. Аз не вярвам, че след пералня ще „бъде активен” и ще има някаква реална възможност за заразяване.
Защото е много як Simple Smile.
Пералнята не поддържа цели 60 градуса толкова дълго време. А ако го трепе толкова лесно сапун и прах за пране, защо в болниците го горят, киснат в силни препарати и пак го откриват... Ако сте чели указанията как се обработват повърхности, постелен материал, вещи на заразени, които даже изхвърлят, а не връщат...
Постоянно откриват, че издържа на още и още по-висока температура, по повърхности за по-дълго време и т.н., в канализацията си плува, тревичката поливали с него...
Плува, лети, навсякъде се лепи.
Според мен прекалява и е време да се самоунищожи.

# 14 151
Я аз пак да питам, като неразбрала. То ясно, че НОЩ е калпав, правителството импотентно, министърът на здравето- изкукал. – хем неразбрала хем какъв хубав коментар спретна
Ако се абстрахираме, какво се иска като "охлабване" на това безумно натягане на мерки ?
1. Маските да ги няма - добре. В магазина, в ГТ , по пейките, по плота в аптеката и в банката - едни такива ще са се уседнали, ковидчета, да си ги попипкате и после - я в джоба, я в устичката. – не е толкова заразен колкото си мислиш. Носи си маска и готово.
2. Парковете - фрий. ОК, но Лили М пусна една скица как линейно се разпространява вирусът. В парка , значи, вървите си и отпредЕ и отзадЕ, надмнавайки ви по двама на два метра / оо, как си го представих!/ си дишат вирусчето, издишат, а вие вдшвате с пълни гърди свежака. – в германия така и не ги затвориха тия паркове ВЪПРЕКИ скицата на ЛилиМ
3. Децата навън - е там ще стане мелето. Някои майки няма да дават на децата да се попипкват, други ще са ларж. Предвиждам скандали и дори побоища по детските площадки. И истерични майки - НЕ, НЕ , и други с "Ама , ООО"
4. Да се отварят детските градини. О, майки ентусиастки има. Но учителки, навити, не прочетох. – ако не са навити – НОИ чака.
Та айде пак.
За какво се борим. – за Свобода принципно. И да не измираме от глад и бързи кредити.
И КАК да стане, моля. – с отхлабване на мерките моля. С вдигане на ИП демек.
Мрънкането е национална черта. Сега- по същество.
 Други опорки получавате ли?

Много доверие за информацията даваш на Беларус. Аз към тях се отнасям по същия начин, по който към Китай -  не смятам, че ще кажат какво реално се случва там
В БГ информацията вярваш, нали?

# 14 152
А някой случайно да е обърнал внимание на латексовите ръкавици, които носят някои хора на улицата? От това по- голяма простотия няма. Повечето не знаят кога да ги носят, как да ги свалят и кога да ги свалят. Пипат каквото сварят наоколо, после си пипат маските, телефоните, парите ...
И гъби,като бонус

# 14 153
  • София
"Извънредното положение у нас може да продължи до средата на месец юли, алармират от Института за Икономически изследвания към БАН, като допълват, че това е най-очакваният вариант.

Ако се сбъдне най-вероятният сценарий, очакванията относно икономиката са тя да започне да се нормализира през втората половина на годината. При това положение безработицата  се предполага, че ще нарасне до 10%. Инфлацията пък ще се ускори до над 4% на годишна база."

Тези са ненормални. Спаха 1 месец, със загадъчни усмивки обещаваха нещо интересно след 3 седмици, а накрая това.
Как точно става цяло лято да си под карантина, а баш наесен да разхлабиш мерките? За да можем дружно да напълним болниците с грип?

# 14 154
Здравейте, може ли.да ми кажете за Банкя дали трябва винетка. Изтече, а заради корона вируса не можем да пътуваме и не искаме да даваме излишни пари. Искаме.да идем да си напълнил вода. Моля ако някой знае дали е нужна между София и Банкя. Благодаря предварително!

Никога не съм имала винетка за Банкя.В нарушение ли съм била?!

# 14 155
Прочетох препоръките на шведите за барове и ресторанти. Много са сладки 😉 Значи това ако върши работа ще черпя този който ги е измислил с бира (на една ръка разстояние разбира се). Много се надявам да са прави честно и всички да се върнем към нормалния живот, пък било то и на една ръка разстояние 👍
Имам чувството, че шведите са друга бира и тях нищо не ги лови.
Чета сега една статия за конните надбягвания в Челтнъм ( бяха на скоро ) , които не бяха забранени и се изсипа сумати народ да ги гледа и сега се чудят, защо в района на Челтнъм заразените и хоспитализирани са два пъти в повече от другите болници.
Другото на което обръщат внимание, че много повече има заразени сред малцинствата, което ме навежда на мисълта, че може да играe роля и някакъв генетичен фактор, макар малцинствата да се опитват да го обръщат на расизъм.
Защо ли си мисля, че вирусът не подбира раси и малцинства, заразява еднакво навсякъде, но просто малцинствата "по света и у нас" не се интересуват от социална изолация, хигиена и подобни мерки и резултатът от това се вижда в статистиката.

# 14 156
Много удобно оправдание вадим, не вярваме на Китай, не вярваме на Беларус, не вярваме в Турция, не вярваме и на Германия, но на златна Италия вярваме.

П.П. Нищо лично към никой, ама напоследък това забелязвам, че се вярва само на Италия.

# 14 157
  • София
Доцент Ангел Кунчев е симпатичният оптимистичен мъж, а на мен наистина съвсем откровено ми е много симпатичен и много ми харесва колко ясно и простичко говори. Онзи ден се зачудих, че доцентът има леко мек говор и реших да видя откъде е, да не сме рода, дето се вика, че съм от край с бая мек говор.
Първи резултат според чичо Гугъл - книгата му за ТОРС, щях да падна, ама ме достраша да не счупя нещо. Значи, имаме него, който явно е работил в областта точно на коронавирусите, а едвам му дават думата. Ми не е ок...
Кунчев звучи доста оптимистично, не знам притръпнал ли е, стресиран ли е, наистина ли е оптимист. Със сигурност не е идиот, за да звучи сравнително спокойно на фона на апокалиптичните приказки на Мутафчийски. Сега, на мен ми е ясно, че Мутафчийски ще играе "лошото ченге" до брифинг серия последна и че е в него една част от зрителите (и то не само жени!) припознаха нуждата си от мъж в униформа, който навиква и пляска. Аз лично много се успокоих, като ми съобщиха на Светли Понеделник, че радиация няма, а ликът на генерала трептеше като все едно баш до него е гръмнал АЕЦ-ът. Но да се пляскаме непрекъснато не е приятно, дори и за най-заклетите фенове на BDSM.

# 14 158
Имам чувството, че шведите са друга бира и тях нищо не ги лови.
Чета сега една статия за конните надбягвания в Челтнъм ( бяха на скоро ) , които не бяха забранени и се изсипа сумати народ да ги гледа и сега се чудят, защо в района на Челтнъм заразените и хоспитализирани са два пъти в повече от другите болници.
Другото на което обръщат внимание, че много повече има заразени сред малцинствата, което ме навежда на мисълта, че може да играe роля и някакъв генетичен фактор, макар малцинствата да се опитват да го обръщат на расизъм.
Защо ли си мисля, че вирусът не подбира раси и малцинства, заразява еднакво навсякъде, но просто малцинствата "по света и у нас" не се интересуват от социална изолация, хигиена и подобни мерки и резултатът от това се вижда в статистиката.
Защо да не подбира, ето че например казаха, че тези които са кръвна група А са по - податливи към вируса.
Има немалко заболявания които са характерни само за определени групи, като например сикъл сел който е характерен само и изключително само за чернокожи.

# 14 159
Аз не знам на кой да вярвам вече. Как така само ние сме някакъв феномен с малко болни. Невероятно ми се струва Sad Не знам какво да мисля. Дано ни се размине, разбира се. Това е най-горещото ми желание. Просто е наистина странно.

Общи условия

Активация на акаунт