COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 519
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 14 160
Над 1000 са смъртните случаи в Стокхолм. Но дори и сред спокойните и весели шведи има фалити на ресторанти, кафенета и т.н.
Ако някой смята, че намусеният генерал може да излиза всяка сутрин и вместо по 1-2 бройки да съобщава по няколкостотин починали и всичко да върви както преди ИП, то този някой просто не живее в реалността.

Беларус от държава с почти никакви случаи доскоро, вече стабилно се катерят нагоре. Гледам задминали са вече Норвегия.

# 14 161
Над 1000 са смъртните случаи в Стокхолм. Но дори и сред спокойните и весели шведи има фалити на ресторанти, кафенета и т.н.
Ако някой смята, че намусеният генерал може да излиза всеки ден и вместо по 1 - 2 бройки да съобщава по няколкостотин починали и всичко да върви както преди ИП, то този някой просто не живее в реалността.

Именно.
Как не им стана ясно на тези, с кредитите, че с/без ИП, все тая, има световен срив на икономиката?
Дълго време няма да се стабилизират нещата, нито у нас, нито в световен мащаб.

# 14 162
Много удобно оправдание вадим, не вярваме на Китай, не вярваме на Беларус, не вярваме в Турция, не вярваме и на Германия, но на златна Италия вярваме.

П.П. Нищо лично към никой, ама напоследък това забелязвам, че се вярва само на Италия.
Навремето, като учех немски, ми обясниха, че глагола глаубен (вярвам) е изпълним на 100 % само в смисъла вярвам в Господ. Вие може да си вярвате и на Китай, и на Беларус, и да се съмнявате във всичко - то си е ваша работа, разбира се. Истината обаче е друга, и не ви пита вярвате или не вярвате. Почти като моята наука химията - дали я знаеш или не, не я интересува. Тя си действа. Винаги. Та и вируса не е прасе, да го мернете как тича в кочината. Да не ви набара ви желая.

# 14 163
Много удобно оправдание вадим, не вярваме на Китай, не вярваме на Беларус, не вярваме в Турция, не вярваме и на Германия, но на златна Италия вярваме.

П.П. Нищо лично към никой, ама напоследък това забелязвам, че се вярва само на Италия.

О, не, напротив. Чета и немските, и австрийските новини и на тях им вярвам, че изнасят реални данни (които знаят де). Вярвам в демократичните държави, следя техните новини.

Но съвсем сериозно наивността трябва да е на много високо ниво, ако някой си мисли, че в страни, в които все още изчезват "безследно" хора, които опитват да покажат/кажат как реално седят нещета и се осмеляват да говорят нещо различно от това, което е сервирано от правителството, ще ти изнесат реални данни. Тц, ще кажат каквото си пожелаят всъщност. Справка - изчезналият журналист от Китай, който снимаше крематориумите им... Справка - Чернобил, ако щеш. На Лукашенко не му дреме за народа му. Там е друга игра. Тва не ти е хуманитарен ЕС. Отнася се и за Китай.

# 14 164
  • BG
В интервюто с Мангъров днес по Евроком ( Тесла, мерси, че сподели) човекът си даде план ясен за отпускане на мерките, постепенно,  само че никой не го пита, освен водещата

# 14 165
ColorIndex не разбирам, какво е това нападане към мен? Нито съм против мерките, нито съм казала, че трябва да починат 500 000 човека за да изграждаме имунитет. Обаче няма да бъда и от хората, които вярват, че е дошъл края на света. Разбира се, че не вярвам на никой, на никой значи,че и на Италия не вярвам. За мен(аз съм си направила изводи) този вирус, няма как да е толкова заразен и да е заразил 0,035% от населението на света. Толкова с Вашите официални данни. Тази статистика е за да се гледа, къде има огнища, за да се правят проучвания в този смисъл, а не Вие тук да казвате, как имал 15% до 80% смъртност, защото за Швеция това казахте, преди няколко дни. Между другото не съм само аз човека, който го твърди. И експерти го казват същото.

# 14 166
В интервюто с Мангъров днес по Евроком ( Тесла, мерси, че сподели) човекът си даде план ясен за отпускане на мерките, постепенно,  само че никой не го пита, освен водещата
Мооже ли в конспект , какво предлага той.
Няма да го гледам.

# 14 167
Но съвсем сериозно наивността трябва да е на много високо ниво, ако някой си мисли, че в страни, в които все още изчезват "безследно" хора, които опитват да покажат/кажат как реално седят нещета и се осмеляват да говорят нещо различно от това, което е сервирано от правителството, ще ти изнесат реални данни. Тц, ще кажат каквото си пожелаят всъщност. Справка - изчезналият журналист от Китай, който снимаше крематориумите им... Справка - Чернобил, ако щеш. На Лукашенко не му дреме за народа му. Там е друга игра. Тва не ти е хуманитарен ЕС. Отнася се и за Китай.
Профила му пак се появил и почнал да хвали правителството хаха.

# 14 168
  • В заешката дупка
Скрит текст:
Аз не мога да си го обясня това наистина огромно разминаване между бързите тестове и ПСР. Защото на Мангъров математиката не му куца, редица изследвания на учените стъпващи върху бързите тестове показват много ниска смъртност от Ковид. Обаче това е в остро противоречие с истинската смъртност в една държава която показва най пълната картина на вируса в света с възможно най мащабното пср-тестване в света на глава от населението. И тази държава (Исландия) показва че истинската смъртност от Ковид започва от 0,4% нагоре, защото в други държави с по застаряващо население е по висока със сигурност.

Като казвам че математически доказах каква е истинската съртност от Ковид в Исландия, трябва да се вземе предвид че в изчисленията си изхождам от хипотезата че пср-тестовете са много точни за откриване на активна инфекция. Защото тези противоречия говорят че или бързите тестове са много неточни или ПСР са много неточни и пропускат голям брой активни инфекции. Възможно ли е ПСР да изпускат значителен брой безсимптомни активни инфекции се чудя. Ако да речем зарзеният е поел малък вирусен товар се чудя и дали вирусният товар има значение не само за протичането на инфекцията но и дали ПСР ще я засекат. Определено има мистерия каква е истинската смъртност от Ковид.
Ти не ми ли опонираше преди няколко дни, че смъртността няма начин да е 0,4-0,6, а е многократно по-ниска?

Преди “истинската” смъртност беше под 0,3% (0,15-0,3), днес вече е друга, вероятно защото и исландската “истинска” смъртност се е промененила. Преди 5 дни беше 0,25%, преди 2-3 дни -  0,15%, сега гледам от снощи вече е 0,4% . Накрая ще вземе да я уцели след толкова опити да я “изчисли”. Simple Smile

Смъртността, обаче, изчислена като смъртни случаи/заразени в една страна не е равнозначно на смъртността на вируса.

Към днешна дата на база регистрирани случаи, смъртността (смъртни случаи/заразени) в Исландия е 0,56%. Смъртността като смъртни случаи/преболедували е 0,68%.

Iceland Is a Perfect Laboratory for Studying Covid-19 - днешна статия за Исландия в блумберг на английски, ако някой му е интересно.

Повечето неща откъм статистика, информация за тестването и др. съм ги казвал. Това, което не съм, е за един проект на deCode. Te са компания, която се занимава с генетични проучвания и имат достъп до голяма генетична база на Исландското население. Сега, използвайки и информацията от тестванията, смятат да търсят отговор на въпроса защо някои хора не развиват симптоми и прекарват заболяването леко, а други - много тежко.

# 14 169
Прочетох препоръките на шведите за барове и ресторанти. Много са сладки 😉 Значи това ако върши работа ще черпя този който ги е измислил с бира (на една ръка разстояние разбира се). Много се надявам да са прави честно и всички да се върнем към нормалния живот, пък било то и на една ръка разстояние 👍
Ние се надяваме, а те си го правят.

Мисля че Шведският модел е неприложим в България. Представи си София на мястото на Стокхолм, с около 500 смъртни случая от Ковид19 ( мисля че толкова някъде бяха миналата седмица). Мога да се обзаложа, че който може ще си вземе болничен, отпуска и въобще няма да се вясва на работа. Майките ще направят бойкот и няма да пуснат децата си на училище. И ще настане всенародно мрънкане как правителството нищо не прави 😉

Смъртните случаи в Стокхолм са 1 070 от 6 401 доказани случаи.

https://c19.se/Sweden/Stockholm

# 14 170
Генералът е шефа на щаба и нормално той да говори, но за мен всички са екип. Това, как някои възприемат изказа му - и вие - то си е ваш проблем. За мен, като мъж, бил в казармата, Мутафчийски е перфектния командир. Никакво лошо ченге не играе, напротив - честен, директен и откровен. След такъв и насън тръгвам, защото знам, че няма да ме предаде. Ма това са странни думи за вас.
Не е. Тази длъжност, която изпълнява в момента е роля, която никак не му допада. Напълно ясно му е, че е генерал без армия, а трябва да докладва за успехи на всеки полк, на моменти и до взвод.

# 14 171
  • BG
Мооже ли в конспект , какво предлага той.
Няма да го гледам.
Да, каза първо, че трябва да се започне със спортуването-басейни и др. места да отворят, защото се посещават от млади и здрави хора, които не са рискова група, после се продължава с паркове и др места за разходка, след тях да се отворят градини и у-ща, защото децата са също нерискова група и накрая да се тръгне на работа.

# 14 172
Мен изобщо не ми дреме за Лукашенко и какво казва, аз Ви показвам, какво показват официалните данни на тази страна. За Германия - крият трупове, за Турция - крият трупове. Милата Италия, целият свят трябваше да и помага, защото много го закъса, че даже се оплакваха, че нито една друга страна от ЕС не им помогнала. Почна да се говори, как ЕС щял да се разпадне. Аз не чух, обаче за Испания нещо да се говори. Нито Китай, нито Русия чух да са изпратили лекари в Испания. Еми цяла Европа не е Италия само в крайна сметка.

# 14 173
Вече в няколко болници искат да си платил тест, за да те приемат. Хронично болни с инвалидни пенсии плащат тест. А персонала- с по една маска и без тестване....не знам... журналистите дремят и се чудят какъв смотан въпрос да изсмучат...

# 14 174
Скрит текст:

Профила му пак се появил и почнал да хвали правителството хаха.

Хахх, верно? То принципно има ли избор...или това, или ще го набутат и него в някой крематориум.

Snezhana Petrakova 651272, май не ме разбрахте, че официалните данни са тези, които Лукашенко е решил да бъдат Simple Smile. Той там е и баща, и майка.

Общи условия

Активация на акаунт