COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 667
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 055
За маските трябва да се изчака между 1 и 10 май, тогава ще видим епидемиологичният ефект от въвеждането им да са задължителни за открити пространства. Аз съм противник на задължителните маски на открито (повтарям на открито) защото смятам че кумулативният им епидемиологичен ефект при народ който няма изградена култура на правилно носене на маски е отрицателен (а целта е да е положителен), защото:
Цитат
Преди време бях пуснала тук един линк, които обясняваше, точно как маските имат ефект. Единият беше, именно избягването на контактите на ръцете с лицето. Обаче при нас се получи обратното. Маската като се сложи на лицето, не трябва да се пипа, иначе няма смисъл от нея. В нашият случай, по-добре да не се носят, защото не просто не са ефективни, ами средно хората си пипат и повече лицето по този начин, нещо което трябва да избягваме.
Споделям това мнение.
Обаче ако данните за починалите в периода 1 - 10 май които показват разпространението на заразата при задължителните маски на открито покажат положителен епидемилогичен ефект от задължителното носене на маска на открито ще стана техен привърженик.

# 14 056
Тези данни, с които той изчислява са доста неточни и специалист като Мангъров би трябвало да го знае. А аз съм убедена, че го знае. Нито извадката е на случаен принцип, нито тестовете са толкова точни, а грешка при толкова малък процент дава много голямо отклонение.
За Южна Корея - избирай. Или те са прави и са тествали и открили почти всички заразени и имат смъртност около 2,23% (10,694 случая и 238 смъртни случая според Worldometers) или Мангъров е прав и имат много по-ниска смъртност, което автоматично води до много повече заразени. Не може и двете да са вярни.

На теб май математиката малко ти куца, което донякъде би обяснило защо сметките на Мангъров ти се струват толкова "логични".

# 14 057
Малко иронично, но вече нямам капка позитивно мислене. Италия си мина от ред,  сега е Испания. След нея кой ще поеме щафетата в Европа? Гледам има много на опашката. А после може и да се повторим.

# 14 058
  • София
Преди малко погледнах снимките на сайта на завода в Плевен - едно огромно хале. С каквито и маски да стоят там жените, не виждам как ще се опазят дори наполовина по-малко да е. Това са сто човека. Сигурно ще излязат още случаи.

# 14 059
За маските трябва да се изчака между 1 и 10 май, тогава ще видим епидемиологичният ефект от въвеждането им да са задължителни за открити пространства. Аз съм противник на задължителните маски на открито (повтарям на открито) защото смятам че кумулативният им епидемиологичен ефект при народ който няма изградена култура на правилно носене на маски е отрицателен (а целта е да е положителен), защото:
Цитат
Преди време бях пуснала тук един линк, които обясняваше, точно как маските имат ефект. Единият беше, именно избягването на контактите на ръцете с лицето. Обаче при нас се получи обратното. Маската като се сложи на лицето, не трябва да се пипа, иначе няма смисъл от нея. В нашият случай, по-добре да не се носят, защото не просто не са ефективни, ами средно хората си пипат и повече лицето по този начин, нещо което трябва да избягваме.
Споделям това мнение.
Обаче ако данните за починалите в периода 1 - 10 май които показват разпространението на заразата при задължителните маски на открито покажат положителен епидемилогичен ефект от задължителното носене на маска на открито ще стана техен привърженик.
Хората си пипат неволно лицето достатъчно често и без маски да са.

# 14 060
  • Мадрид / София
По принцип преди да сложиш маската трябва да си измиеш ръцете, после след поставянето ѝ отново да си измиеш ръцете. После да не се пипа, нито да си пипаш лицето. Това е едно от правилата. Пита се: Колко го спазват това правило?

# 14 061
  • Варна
Доц. Мангъров изчислява смъртността от ковид от предполагаемия брой заразени в България, прилагайки данните от частните лаборатории към населението на България. Не брой смъртни случаи от доказано заразените.
А защо доц. Мангъров не обяснява разликите в процента смъртност в различните държави. Как става така, че при една и съща болест смъртността в БГ е една, в Италия друга, в Холандия трета и т.н. Защо никъде в тези сметки не фигурира степен на заразност. При липса на мерки е една, при взети мерки е друга.
Според него Швеция е много добър вариант. Колко са градовете в Швеция с население 1 млн. ?  Или гъстотата на населението не е фактор.
Доц.Мангъров може да е много добър специалист, но по аритметика ще му пишат двойка.

Не знам защо не обяснява тези разлики, може никой да не го е питал, а може и да е обяснявал, но аз не съм попадала на такава информация.

На теб май математиката малко ти куца, което донякъде би обяснило защо сметките на Мангъров ти се струват толкова "логични".

Важното е, че възпитанието не ми куца, LillyM. Когато човек няма аргументи, вкарва емоции и лични нападки.

Ето и други вирусолози смятат като него:
https://noviniibg.eu/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b5%d1%81%d0%be% … InKWH6smgddtORmOo

# 14 062
  • София
И какво сега, насъбрал се народът в селото да протестира - маските под носовете, някои под брадичката, трети без, полицайка крещи... грамофон свири. И веднага "оставка" - това вече стана като добрутро - като не знаят хората какво да видак, и веднага "оставка".

# 14 063
скандирането принципно е недвусмислено.

# 14 064
Плевенското село няма да го карантинират. Само една положителна проба имало от контактите на шивачките.

# 14 065
"Извънредното положение у нас може да продължи до средата на месец юли, алармират от Института за Икономически изследвания към БАН, като допълват, че това е най-очакваният вариант.

Експертите са съставили три различни сценария за справяне с кризата в България, породена от световната пандемия. Най-вероятният е именно този, при който пикът на заразата е едва в края на юни, което води до падане на извънредните мерки в средата на седмия месец. Тази опция според специалистите има 60% шанс да се осъществи.

Първият най-оптимистичен вариант е най-много болни да бъдат регистрирани в края на май, което води до връщане на държавата към нормалния й начин на функциониране в средата на юни. На тази опция те залагат 20%

Най-негативният сценарий е за пик в края на юли, което означава падане на извънредната ситуация в средата на август. Тук отново шансът според експертите е 20%.

Ако се сбъдне най-вероятният сценарий, очакванията относно икономиката са тя да започне да се нормализира през втората половина на годината. При това положение безработицата  се предполага, че ще нарасне до 10%. Инфлацията пък ще се ускори до над 4% на годишна база."

# 14 066
  • София
Няма да го карантинират, но населението вече хубаво си омеша маските. Изумително е как може да се окачва хора да спазват дистанция като малко им трябва да се скупчат на площада. А ние сме се закахърили за парковете.

# 14 067
Аз не мога да си го обясня това наистина огромно разминаване между бързите тестове и ПСР. Защото на Мангъров математиката не му куца, редица изследвания на учените стъпващи върху бързите тестове показват много ниска смъртност от Ковид. Обаче това е в остро противоречие с истинската смъртност в една държава която показва най пълната картина на вируса в света с възможно най мащабното пср-тестване в света на глава от населението. И тази държава (Исландия) показва че истинската смъртност от Ковид започва от 0,4% нагоре, защото в други държави с по застаряващо население е по висока със сигурност.

Като казвам че математически доказах каква е истинската съртност от Ковид в Исландия, трябва да се вземе предвид че в изчисленията си изхождам от хипотезата че пср-тестовете са много точни за откриване на активна инфекция. Защото тези противоречия говорят че или бързите тестове са много неточни или ПСР са много неточни и пропускат голям брой активни инфекции. Възможно ли е ПСР да изпускат значителен брой безсимптомни активни инфекции се чудя. Ако да речем зарзеният е поел малък вирусен товар се чудя и дали вирусният товар има значение не само за протичането на инфекцията но и дали ПСР ще я засекат. Определено има мистерия каква е истинската смъртност от Ковид.

# 14 068
  • София
Очевидно смъртността драстично се разминава в различните държави.
БЦЖ ли е, генетика ли е , все едно...
Няма смисъл да правим сравнения. Досега трябваше да е станало мазало у нас, а не е.

Дано продължи така! MaskInnocent

# 14 069
  • София
В столовата никой няма да отиде с дрехи с които е бил в контакт със заразен. Дълго е за обяснение, но щом в болница с ковид пациенти, може да се постигне ред в столовата, то може и в цеха за шивачки.
И защо има заразени лекари, щом маската е панацея, пък и те с костюми даже?

Общи условия

Активация на акаунт