COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 641
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 070
  • Варна
Възможно ли е ПСР да изпускат значителен брой безсимптомни активни инфекции се чудя.

Твърде вероятно е да има голям брой фалшиво негативни PCR тестове - първо, може да е взета неправилно пробата, второ, може да са направени прекалено рано или пък късно.

Това за вирусния товар, което коментираш, по-скоро - не, съдя по предложението на проф. Аврамова с един PCR тест да се тестват до 20 проби, тъй като тестовете били много чувствителни и реагирали положително дори и при наличието на по-разредени проби.

# 14 071
За бързите тестове знаем,че не са много надеждни.ПСР се определят като най-точни,но в началото Мутафчийски казваше,че няма смисъл да се правят на безсимптомните,тъй като ще е отрицателен.Предполагам,че е така заради концентрацията на вируса в организма.После пък тестваха всички депутати,ден след като излезе положителния тест на Хасан Адемов.

# 14 072
  • София
"Извънредното положение у нас може да продължи до средата на месец юли, алармират от Института за Икономически изследвания към БАН, като допълват, че това е най-очакваният вариант.

Експертите са съставили три различни сценария за справяне с кризата в България, породена от световната пандемия. Най-вероятният е именно този, при който пикът на заразата е едва в края на юни, което води до падане на извънредните мерки в средата на седмия месец. Тази опция според специалистите има 60% шанс да се осъществи.

Първият най-оптимистичен вариант е най-много болни да бъдат регистрирани в края на май, което води до връщане на държавата към нормалния й начин на функциониране в средата на юни. На тази опция те залагат 20%

Най-негативният сценарий е за пик в края на юли, което означава падане на извънредната ситуация в средата на август. Тук отново шансът според експертите е 20%.

Ако се сбъдне най-вероятният сценарий, очакванията относно икономиката са тя да започне да се нормализира през втората половина на годината. При това положение безработицата  се предполага, че ще нарасне до 10%. Инфлацията пък ще се ускори до над 4% на годишна база."
Ехеее, тия от БАН вярват ли си или го правят, за да дразнят хората?
Че ние така ще се превърнем автоматично в държавата с най-дълго прилагани мерки, извънредно положение....

# 14 073
Ще стане война при това положение. Безумно ми звучи.

# 14 074
Бе на тези от БАН изобщо не знам кой им вярва..

# 14 075
  • София
На мен принципно това с тестовете нещо ми е мътно. Имаме нов вирус, правят се едни тестове като пСР и се смятат те за алфата и омегата, златния стандарт в тестването за този вирус. Другите се сравняват с тях. Обаче ние няма как да знаем със сигурност каква е точността на ПСР, защото нямаме с какво да я сравним, нито всеки път може да сме сигурни, че мерят вярно.  Обаче никой не смее да гъкне със съмнения в тези тестове. Обаче се оказа, че има различни тестове, които мерят различни неща и пак ги сравняват с ПСР. За мен е пълна загадка.

До средата на юли никой няма да издържи, дори до средата на юни няма да издържи населението.

# 14 076
Шведски експерт: защо локдауна е грешна политика
https://unherd.com/thepost/coming-up-epidemiologist-prof-johan-g … sons-from-sweden/

# 14 077
На мен принципно това с тестовете нещо ми е мътно. Имаме нов вирус, правят се едни тестове като пСР и се смятат те за алфата и омегата, златния стандарт в тестването за този вирус. Другите се сравняват с тях. Обаче ние няма как да знаем със сигурност каква е точността на ПСР, защото нямаме с какво да я сравним, нито всеки път може да сме сигурни, че мерят вярно.  Обаче никой не смее да гъкне със съмнения в тези тестове. Обаче се оказа, че има различни тестове, които мерят различни неща и пак ги сравняват с ПСР. За мен е пълна загадка.

До средата на юли никой няма да издържи, дори до средата на юни няма да издържи населението.

PCR е златен стандарт за всякакви вируси. PCR образно казано, търси "парченца" от вируса и ако имаш достатъчно от него, ще ги намери. Това е изключително точен тест. Ако има проблеми, те са или в начина на вземане на пробите или в конкретния момент от заболяването при вземане на пробите..

# 14 078
  • София
А вие, уважаеми, какво си представяте?
Че на 14  май отпада извънредното положение и свалят всички мерки?
Да помислим пак.

# 14 079
A немският експерт вирусолог казва, че за "стаден имунитет" може да се говори след 25 години.

# 14 080
Всички германски щати обявиха планове да направят задължителни маски за лице за борба с разпространението на коронавирус.
Бремен стана окончателният федерален регион в подкрепа на мерките, като сенатът му трябва да потвърди решението в петък.
Използването на маска ще бъде задължително за обществения транспорт в цяла Германия, а почти всички щати също ще направят покрития за лице задължителни при пазаруване.
Канцлерът Ангела Меркел категорично препоръча използването им миналата седмица, когато тя облекчи правилата за блокиране в цялата страна.

# 14 081
  • София
Швеция от ден на ден не върви към добро, не виждам защо продължаваме да цитираме техни "експерти".

# 14 082
  • София
А вие, уважаеми, какво си представяте?
Че на 14  май отпада извънредното положение и свалят всички мерки?
Да помислим пак.
Уважаема, не си представям, че отпадат всички мерки. Но някак си - не искам, да си представям, че най-строгите мерки ще бъдат в средата на юли, когато щял да бъде  пикът.....!? Нали чрез тези мерки сега, се опитваме да избегнем остър пик впоследствие, който би довел до утежняване на мерките.

# 14 083
Именно, точно това адски ме дразни и не мога да проумеят как е възможно да нямаш макар и бегла идея за днес, утре, другата седмица, или другия месец! Е извинете, ама нали тези, от които зависим и сме ги избрали уж като по-умни от нас, и на които плащаме всички за да мислят за нас, нищо не правят! На кого точно да вярвам и как би следвало да го направя?
Кой и какво да измисли? И то, вместо нас...
Едва ли някъде по света има ясен план по дни и месеци. 
По-добре да свикнем така да живеем, без планове и сигурност, да се радваме на това, което все още имаме сега, днес, а не да мислим постоянно какво сме загубили. Дори това да е спокойствието да се блъскаш в тълпата.

# 14 084
Между това всички мерки да паднат на 14.05 и това да има извънредно положение до средата на юли, има много средни варианти.
Да, в Германия влиза в сила задължение да се носят маски в магазини и градски транспорт (в моята провинция от 29.04), но същевременно мерките започват да се поохлабват от Великден насам. Не смогвам да чета темата изцяло, но предполагам, че е обсъдено подробно вече.

Общи условия

Активация на акаунт