COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 564
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 040
В столовата никой няма да отиде с дрехи с които е бил в контакт със заразен. Дълго е за обяснение, но щом в болница с ковид пациенти, може да се постигне ред в столовата, то може и в цеха за шивачки.

Достатъчно е да си хапват на една маса жениците.

Това с храненето в общи помещения е също въпрос на интелект. ...
По-скоро на организация на фирмата. И не само. Била съм в такава с 1000 жени.

Цитат
Разбира всеки може да си свали маската и да я носи под носа, под брадичката или в джоба, но после "Ама те маските не предпазват" не върви.
По-скоро у нас проблемът е, че за маска може да ти служи и дамски чорап, според заповедта. И да, повечето от платчетата, които се предлагат под път и над път не знам някой да е доказал, че предпазват някого.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 10:32 от Judy

# 14 041
  • София
Естествено, Мангъров е напълно наясно, че неговите култоподобни вече последователи, никога няма да тръгнат да проверят достоверността на това, което им подхвърля, затова досега си позволява да лъже така. А и целта явно оправдава средствата.

Все тая, ако приемаш всичко на доверие, независимо дали го е казал Мангъров, Мутафчийски, Борисов, Кантарджиев и т.н. Нали затова ровим и четем небългарски медии.

# 14 042
Столовата е като ресторант, не ми е много ясно защо не е затворена, в София знам за предприятия, в които не функционират столовите още от началото на ИП.

Няма места за сядане, само влизаш купуваш си и излизаш. Помещението е огромно и всички спазват 2 метра дистанция. За да няма блъсканица са организирали, един човек от отделението да отиде и да вземе сандвичи за всички. Дори в стаите за почивка хората спазват дистанция. Когато си на първа линия, повярвай ми че страха играе голяма роля с спазването на правилата.

# 14 043
Проблемът е, че хората нито искат да се научат как да носят правилно маски, какви маски и т.н, нито искат някой да им обяснява кого предоазват с различните видове маски.  На тях им е все тази. Затова и все нещо им е виновно.
Заповедта не им пасва, навън им е трудно да издържат 20мин с маска, хващат бактериална пневмония на петата минута и пр.

# 14 044
Джуди, мисълта ми е тази, че когато се налага човек може всичко.

Абе не може баш "всичко", особено пък ако не е убеден, че се "налага".
Да. Те ли ще ми кажат на мен.

# 14 045
В крайна сметка, за сега, колко от служителите в този завод са със симптоми?  И колко още положителни откриха в циганските квартали ?

# 14 046
По-скоро у нас проблемът е, че за маска може да ти служи и дамски чорап, според заповедта. И да, повечето от платчетата, които се предлагат под път и над път не знам някой да е доказал, че предпазват някого.
Проблема е, че за неща, които хората сами би трябвало да се сетят да правят се налага да се издават заповеди и наказания.

# 14 047
  • Пловдив
Нагласата, че вирусът не е заразен и не се предава лесно, и е направо безобиден, и нямаш нужда от маска да те пази, явно е широко разпрострастранена. Включително и тук. Затова се носи под брадата, на крачола, под мишницата, но не и пред устата и носа. Аз не бих се натъпкала да обядвам със 100 човека. Изолирано, навън, все ще намеря място. И като си помисля, че искаме децата да тръгнат на училище.....То възрастни хора не "стоплят" елементарни мерки за безопасност......

# 14 048
Естествено, Мангъров е напълно наясно, че неговите култоподобни вече последователи, никога няма да тръгнат да проверят достоверността на това, което им подхвърля, затова досега си позволява да лъже така. А и целта явно оправдава средствата.

Все тая, ако приемаш всичко на доверие, независимо дали го е казал Мангъров, Мутафчийски, Борисов, Кантарджиев и т.н. Нали затова ровим и четем небългарски медии.
Нищо не приемам на юнашко доверие. Затова и когато Мутафчийски и компания "успокояваха народа" с песните за грипа, аз вече се подготвях за предстоящата пандемия.

# 14 049
Аз съм категорично за маските. Обаче 8 часа да стоя с маска нон стоп ще ме измъчи със сигурност. Имам си вече обриви, но продължавам да си нося маската. Но за работа ако е ще има пипане, сваляне за ядене и подобни... Определено има проблеми с това как ще се случва работата след ИП. А за отворени офиси в разни халета и бизнес сгради ще е най-тежко. Трябва да направят някакви прегради за служителите определено.

# 14 050
  • Варна
Скрит текст:
Това, че някой е специалист по нещо (Мангъров не е чак такъв специалист) не означава, че не може да лъже. А Мангъров досега е казал безброй лъжи и ако си мислиш, че със заплахи можеш да ме накараш да не ги посочвам всеки път, в жестока грешка си.
Извадила си данни за щата Ню Йорк, но дори и те показват несъстоятелността на Мангъров, иначе град Ню Йорк - население 8,4 милиона, смъртни случаи 14427.
За смъртността, да тя със сигурност зависи от много фактори, но нито се смята така, както го прави Мангъров, нито разликата е 50 или 100 пъти между различните области. И само за сравнение Рим е с повече от 5 пъти по-голяма гъстота на населението от най-засегнатата област в Италия - провинция Бергамо. Данните от най-засегнатите места от вируса и там, където той е достигнал до най-голям брой хора не подкрепят "изчисленията" на Мангъров.

И накрая за десерт, ако приемем такава смъртност за Южна Корея 0,013% тогава това означава, че реалните случаи там са
1,830,769 и също така означава, че в Южна Корея са успяли да спрат вируса, хващайки само около 1 на 180 случая. Т.е. съвсем вече потъваме в зоната на здрача.

Ничий последовател не съм. Мога обаче да преценявам на кого да вярвам и на кого не. Каква цел виждаш в изказванията му, не знам и, честно казано, не ме интересува. На мен ми звучи разумно това, което казва и изчислява.

Доц. Мангъров изчислява смъртността от ковид от предполагаемия брой заразени в България, прилагайки данните от частните лаборатории към населението на България. Не брой смъртни случаи от доказано заразените.

Относно Южна Корея - там не се е стигна до такъв брой заразени, защото изключително целенасочено тестваха, издирваха и изолираха всички позитивни и техните контактни. Нещо, което трябваше и ние да направим още при първите случаи, а не да позволим, заради нетестването  и неиздирването на контактните, заразата да се разпространи. Все още можем да го направим, но трябва да се впрегнат мисъл и усилия в таза насока, а не в преследването на хората из парковете и градинките.

Къде видя заплаха в поста ми към теб не знам. Информирах те, че носиш наказателна отговорност за обвиненията си, което не е заплаха, а факт. Мога да ти цитирам наказателния кодекс, пак информативно. Приеми го като безплатен правен съвет. Wink

# 14 051
  • Бургас
Аз съм категорично за маските. Обаче 8 часа да стоя с маска нон стоп ще ме измъчи със сигурност. Имам си вече обриви, но продължавам да си нося маската. Но за работа ако е ще има пипане, сваляне за ядене и подобни... Определено има проблеми с това как ще се случва работата след ИП. А за отворени офиси в разни халета и бизнес сгради ще е най-тежко. Трябва да направят някакви прегради за служителите определено.
ИП ще го удължат, сега е пика в Турция, следващите сме ние

# 14 052
Банско геройски издържаха 2 седмици карантина. Тези от "Филиповци" и "Фалултета" защо протестират? Нямат ли магазини и аптеки в квартала?
Мангъров ако смята 370 000 заразени, 47 жертви, тогава % става 0.0127%

# 14 053
Защото работят без договори и не могат да минат КПП

# 14 054
Доц. Мангъров изчислява смъртността от ковид от предполагаемия брой заразени в България, прилагайки данните от частните лаборатории към населението на България. Не брой смъртни случаи от доказано заразените.
А защо доц. Мангъров не обяснява разликите в процента смъртност в различните държави. Как става така, че при една и съща болест смъртността в БГ е една, в Италия друга, в Холандия трета и т.н. Защо никъде в тези сметки не фигурира степен на заразност. При липса на мерки е една, при взети мерки е друга.
Според него Швеция е много добър вариант. Колко са градовете в Швеция с население 1 млн. ?  Или гъстотата на населението не е фактор.
Доц.Мангъров може да е много добър специалист, но по аритметика ще му пишат двойка.

Общи условия

Активация на акаунт