COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 470 101
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 010
Имаше данни за Китайските лекари, които са ходили с памперси, за да не свалят предпазното облекло, не знам как са седели нещата с пиенето на водата и храненето. Вероятно не са яли по 12 часа. Та вървете им кажете на тях, че е нямало никакъв смисъл да седят гладни и с памперс 12 часа, защото маските и екипировката им, не им е била нужна.

# 14 011
  • Варна
Според доц. Мангъров "Ако смъртността от Covid19 беше 2% както се твърди, починалите в страната трябваше да са 6762. Ако смъртността от Covid19 беше 4 %, починалите в страната трябваше да са 13524. Те са само 43."
Изчисленията му са, че в България в момента смъртността е 0.0127%.
Само за сведение няколко факта:
0,17% от населението на Ню Йорк, 0,12% от населението на област Мадрид, 0,2% от населението на област Ломбардия, 0,4% от населението на област Бергамо и др. вече са починали от К-19.
За тези, които не разбират от математика, това е абсолютен минимум на смъртността, който дори не може да бъде достигнат, защото това е процент от цялото население (100%) а цялото население първо е невъзможно да се зарази, отделно PCR тестовете, които непрекъснато се правят в целевите групи излизат с по-голям процент отрицателни. Значи каквато и да е реалната стойност на смъртността, тя със сигурност е много по-голяма от този абсолютен минимум.

На Мангъров не му е за пръв път да лъже най-безобразно....

Аз не бих си позволила открито да обвинявам в лъжа когото и да било, още по-малко пък специалист от неговия ранг. Дори е подсъдно, ако не знаеш.

Населението на щата Ню Йорк е 20 милиона, смъртните случаи са 20 000. Смъртността е 0.1%, а не цитираната от теб 0.17% (почти двойна). И това е най-засегнатата област на САЩ. Извадих данните от worldometer - там са дадени за щата, за останалите цитирани от теб области не ми се рови в момента. Смъртността зависи от разнообразни фактори, като възраст, раса, пол, заболеваемост на населението, както и от гъстотата на кв. м. Ясно е, че в определени гъстонаселени места ще е по-висока, но на други пък ще е по-ниска и така ще се стигне до средната за страната.

# 14 012
  • Пловдив
Значи лекарите, понеже никой не ги е карал да стават лекари, могат с маски, шлемове, гащеризони, калцуни, ръкавици и прочие лекотоварна техника по 12 часа да спасяват живот. И ако може без да се оплакват. Но една шивачка не може да носи маска. Честно, ще ме уморите от гъдел с умозаключения.

# 14 013
Каза ли току що Мария Габриел, ще има ваксина за всички? Първите тестове са юни-юли. Scream Бтв, лице в лице.

# 14 014
За Китай всякакви легенди се носят. Последните месеци - съвсем.

Лично аз съм последният човек, който ще обвини някого, че не носел 8 часа маска. Особено когато не му работя работата. И като имам предвид, че никой не му е осигурил специални предпазни средства и то такива, с които може безпроблемно да работи.

Каза ли току що Мария Габриел, ще има ваксина за всички? Първите тестове са юни-юли. Scream Бтв, лице в лице.

От кои ваксини?

# 14 015

За немската ваксина ако става дума, отдавна казаха, че юни ще почват тестовете.

# 14 016
По логиката на Мангъров смъртността в Испания е 0,2%, предвид че средна продължителност на живот там е 83,33 години преценете дали е висока или ниска смъртността от Ковид 19.
Все пак, епидемията не е приключила.

# 14 017

За немската ваксина ако става дума, отдавна казаха, че юни ще почват тестовете.
Тя и Мария Габриел говори за 200 човека които ще тестват юни - юли. Нали за депутатите говори тя? Както с тестването..

# 14 018
  • София
След няколко годни, когато приключи емоционалното гледане на ситуацията, изведнъж тези проценти няма да са вече хора, а просто числа. Сега всички се страхуваме, защото осъзнаваме, че са истински хора, после ще отшуми, ще бъде само статистика и история.

# 14 019
Джуди, мисълта ми е тази, че когато се налага човек може всичко.

# 14 020

Абе не може баш "всичко", особено пък ако не е убеден, че се "налага".

# 14 021
За Китай всякакви легенди се носят. Последните месеци - съвсем.
Как си представяш ядене и ходене до тоалетна в хазмат костюм?
Не става дума изобщо само за Китай. Навсякъде предписанията са такива. Единствено смените, в които стоят с костюмите, може да са различни.

# 14 022

Това е така, но за мен проблемът с шивачките не е, че не могат да издържат, а че им трябва много време да се научат как да ползват маските по начин, който да ги пази наистина. Вас лекарите ви учат години наред, вие свиквате, знаете, че едно докосване я прави за изхвърляне, знаете, че ако я свалите да пушите, трябва да си вземете нова. Знаете как да я свалите, за да не стане така, че докато пушите, да не си натикате сами бубите, полепнали по маските. И това не става бързо, лесно и безпроблемно. Става с много практика и най-вече със знанието как се предават заразите, от какво да се пазят, по какъв начин. За лекарите това е начин на живот. За един нормален човек е нещо, на което тепърва ще се учи.

# 14 023
Шведите си стоят стабилно на 170-180 смъртни случая дневно, но явно поне ще започват да изследват повечко.

В ”челото на класацията” се откроява ясно връзката на тестването с черната статистика на починалите. Португалия за мен са много приятна изненада. Някой знае ли какви са.мерките там? Явно много добре се справят и би ми било интересно да науча. С тестването също са шампиони.

На другия полюс са ми Италия и Испания. Испанците днес пак са нагоре с числата.
Вчера слушах интересно немско интервю, в което се обясняваше, че здравната им система може да проследява и изолира (+ контактните) докъм 500-600 случая на ден. Не ми се вярва, Испания и Италия да имат по-голям капацитет и не виждам какви отпускания на мерките обмислят с по 4000 случая на ден.

# 14 024
  • Bulgaria
Към 17 часа. 9 нови положителни проби. 2-ма починали - жена на 87 г. и мъж на 53 г. с придружаващи заболявания.

https://nova.bg/news/view/2020/04/22/285820/%D1%87%D0%B5%D1%82%D … 1%89%D0%B8%D0%B5/

Общи условия

Активация на акаунт