COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 050
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 205
А за починалите от коронавирус защо не поговорим? Тях има ли кой да ги погребе изобщо? Това не е по-малко тежка ситуация, даже 1000 пъти по-тежка.
всъщност каква е процедурата в случая?
служебно погребение с присъстващи кмет и полиция/поне това излъчиха по тв/ или при добро желание на болницата,  да държи починалия до изтичане карантината на близките/това пак излъчено- Пирогов/.

# 14 206
Маските от плат не просто, че не вършат работа, а са много опасни за здравето.
За да има смисъл от една маска - трябва да е от специална материя, да не я докосваш нито веднъж в рамките на 2 часа и после да я смениш с друга.
Да стоиш 8 часа с една маска.....народа ще се тръшне болен от други мизерии.

На 100% съм съгласна!!! Частиците от растителен и животински произход (памук, лен, вълна...) се водят химическа опасност и са вредни при вдишване. Шивашките цехове са едно от местата, на които се правят измервания от акредитирани лаборатории, за наличието им във въздуха.
Маските са лично предпазно средство, което следва да отговаря и да е изпитано спрямо определени стандарти.
От телевизора, социалните мрежи и съобщенията на НОЩ ни се хвалят колко маски се шият от знайни и незнайни цехове, рекламират ни ги, а в краен случай препоръчват шалове и подобни. Тотална пародия, неграмотност и заблуда на хората.

# 14 207
Маските от плат не просто, че не вършат работа, а са много опасни за здравето.
За да има смисъл от една маска - трябва да е от специална материя, да не я докосваш нито веднъж в рамките на 2 часа и после да я смениш с друга.
Да стоиш 8 часа с една маска.....народа ще се тръшне болен от други мизерии.

На 100% съм съгласна!!! Частиците от растителен и животински произход (памук, лен, вълна...) се водят химическа опасност и са вредни при вдишване. Шивашките цехове са едно от местата, на които се правят измервания от акредитирани лаборатории, за наличието им във въздуха.
Маските са лично предпазно средство, което следва да отговаря и да е изпитано спрямо определени стандарти.
От телевизора, социалните мрежи и съобщенията на НОЩ ни се хвалят колко маски се шият от знайни и незнайни цехове, рекламират ни ги, а в краен случай препоръчват шалове и подобни. Тотална пародия, неграмотност и заблуда на хората.
Много е сложно с тия маски. Всякакви предлагат, ама сертифицирани ли са никой не се интересува. Купуват на поразия и пълнят гушите на шивачките.

# 14 208
Забравяте каква е ситуацията, при която са наложени тези меерки.

Каква толкова е ситуацията, че даже не сме я запомнили?
Ще го приема за пошла провокация, този въпрос.

Никаква правокация не е, но питам доректно кое точно наложи слабоумното решение да не се припарва до природата и да няма движение между областните градове? То е ясно кое, слаби умове го наложоха, силно подкрепени от същите по вид.
наложи го обстоятелството, че се събираха хора на групи. Струпване. Живея срешу парк. Виждам го ежедневно. Не питаш мен, но не се сдържах. Инак и аз искам достъп до планината, както я има съседното на 5 км село. Ама съм в областен град. Те така.

# 14 209
Градовете се ограничават за да не се разпространява заразата. Нали като всички тръгнат на село и у Каспичан цяла България ще пламне.

# 14 210

Никаква правокация не е, но питам доректно кое точно наложи слабоумното решение да не се припарва до природата и да няма движение между областните градове? То е ясно кое, слаби умове го наложоха, силно подкрепени от същите по вид.
наложи го обстоятелството, че се събираха хора на групи. Струпване. Живея срешу парк. Виждам го ежедневно. Не питаш мен, но не се сдържах. Инак и аз искам достъп до планината, както я има съседното на 5 км село. Ама съм в областен град. Те така.
[/quote]
Японците даже си окосиха лалетата в парковете, защото хората се събират заради тях. А цветя и треви са най-големите развъдници на вируси, защото не подлежат на дезинфекция.

# 14 211
Градовете се ограничават за да не се разпространява заразата. Нали като всички тръгнат на село и у Каспичан цяла България ще пламне.
то и помежду  селско пътуване има. Интензивно. Сал гражданите пътуват. Шок и ужас! Ами не.

# 14 212
служебно погребение с присъстващи кмет и полиция/поне това излъчиха по тв/ или при добро желание на болницата,  да държи починалия до изтичане карантината на близките/това пак излъчено- Пирогов/.
В Италия и част от Испания вируса е тръгнал точно от погребения, за съжаление. И за това вече или се кремират, или се правят такива служебни.

# 14 213
С тези турски сериали яко сме влезли в драмата. Частиците от растителен произход /памук/,явно са много по-вредни от ежедневния смог, който си дишаме с охота, от пушенето, от домашния прах, пък от вируси да не говорим.

# 14 214
Някой попита по - назад за децата - имам два броя ученици, в деня, в който позволят, ще ги изпратя без никакво притеснение на училище. Даже няма да успея да ги изпратя, те ще са се наредили на вратата рано-рано Grinning
Децата са едно от нещата, за което не се позволява да се мрънка. Някой като спомене нещо различно от оцеляване и животоспасяване, директно се обвинява в лиготии. "Айде бе, толкова ли не можете да издържите,какви родители сте" и тн.
Но ако погледнем за момент встрани от физическото оцеляване, което е под въпрос доколко е застрашено, подчертавам в България, стои и психологическия аспект. Който се неглижира и това ще бъде бомба със закъснител, убедена съм.
Та за децата това е труден период. Нито моите, нито децата на приятелите ми мрънкат, държат стоически, но виждам, че им е тежко, защото го няма познатото, обичайното, обичаното. Така че когато имам позволението да се върнат към него, ще го направя.

# 14 215
Попринцип не е редно това да се ходи нагоре надолу, но всеки си поема отговорността. Не знам защо са ви чудни тези мерки предвид че вируса се разпространи именно заради пътувания. Grinning не е ли някак си логично елементарно решение да се ограничи разпространението като си ограничим джиткането насам-натам. И в Китай са си казали "кво толко като отида в Европа, аз не съм болен" и ето ти Коронка Simple Smile

# 14 216
И да обобщим: Щабът се ръководи от човек, което знае как да ръководи в кризисна обстановка, и затова се справяме добре. Ако го ръководеше писател, като Съншайн Реге, щяхме да пишем некролози. Амин.
Но и аман!

# 14 217
Някой попита по - назад за децата - имам два броя ученици, в деня, в който позволят, ще ги изпратя без никакво притеснение на училище. Даже няма да успея да ги изпратя, те ще са се наредили на вратата рано-рано Grinning
Децата са едно от нещата, за което не се позволява да се мрънка. Някой като спомене нещо различно от оцеляване и животоспасяване, директно се обвинява в лиготии. "Айде бе, толкова ли не можете да издържите,какви родители сте" и тн.
Но ако погледнем за момент встрани от физическото оцеляване, което е под въпрос доколко е застрашено, подчертавам в България, стои и психологическия аспект. Който се неглижира и това ще бъде бомба със закъснител, убедена съм.
Та за децата това е труден период. Нито моите, нито децата на приятелите ми мрънкат, държат стоически, но виждам, че им е тежко, защото го няма познатото, обичайното, обичаното. Така че когато имам позволението да се върнат към него, ще го направя.
Аз питах. И написах, че това е свързано с още две страни- учителите и Шапката. А, и другите родители, като подкрепа.
Смяташ ли всички тези страни , са ок с отварянето.
Мен лично не ме засяга точно този сектор, та съм ок да се отпусне тази мярка.

# 14 218
  • София
Тази работа със разпространението на вируса започна да става малце too much.
Да, ако бяхме затворили границите, нямаше да има нито един заразен. И докога могат да стоят тези граници затворени? Докато вирусът изчезне? Докато открият ваксина или лекарство?
Съгласна съм с разумните мерки за социално дистанциране (не изолация), тестване, карантина на контактни и т.н.
Но в крайна сметка, затварянето на граници върши работа единствено в Северна Корея. Mask
Там сигурно армията им носи пакети с храна по домовете, а мобилизираните работят на полето. Това според коронните размишления на генетика от Станфорд.

# 14 219
Tays, логично е, че ще ги пусна тогава, когато се изпълнят всички условия - да отворят училищата, да започнат работа учителите, да пуснат родителите другите деца. Не осъждам никого за страховете му. Това, че аз не се притеснявам, не означава, че другите също трябва да не се притесняват. Всеки си има своите страхове. Някои са рационални, други-не. Така че просто изказвам моята нагласа, че съм ок децата да ходят на училище.

Общи условия

Активация на акаунт