COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 050
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 235
Врабчо,   и така е и не е така. Да иде Мангъров на първа линия. Ма не отива, ходи по телевизиите. За мен твоя/всеки/моя/ живот е ценен и аз няма да го дам доброволно. Смятам ситуацията ковид19  за безизходна към момента.  Просто няма полезен ход.

Ами той е на първа линия. Нали всеки ден ходи на работа в болницата. В инфекциозно отделение.
Не съм разбрала такова нещо. Ако греша,  извинявам се. От телевизионните му изяви, стигам извода до само  такива.

# 14 236
  • Bulgaria
Няма как да отпускат мерки при положение, че броят на положителните расте. Другите държави отпукат мерки за неща, които при нас никога не са забранявани. Единственото, което при нас е различно са парковете и се нададе вой до небесата. Те разхлабват мерки при намаление на броя на заразените. Освен това в близко бъдеще, вероятно и не толкова близко, нещата няма да бъдат като преди. Оставам с впечатлението, че хората си мислят - утре ни казват ИП пада и всичко си тръгва постарому. Просто няма как да стане. Колкото по-бързо го осъзнаем, толкова по-добре.

# 14 237
Изпревариха ме, Мангъров работи в инфекциозно отделение от години, обикаля и да преглежда по домовете непрекъснато. Колко повече?

# 14 238
  • Street of Dreams
Има ли някой от Щатите в темата, да разкаже как са настроенията в страната. Цифрите са смразяващи, какво става там?

# 14 239
Тоест, ако човек ходи един час дневно в тв, то той не работи? Дайте малко по-сериозно, де. В тоя ред на мисли Мутафчийски дали напоследък оперира? Innocent

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 01:25 от Mosquita

# 14 240
И аз не знам вече кога му остава време да е на работното си място от толкоз обикаляне по ТВта. Познавам го, принципно това, което виждам сега, не е той. Никога не го бях виждала толкова изнервен и на моменти имам чувството, че се побърка и той. Обикновено е свръх мил и благ, спокоен, а сега е няква топка нерви, дето ходи и се обяснява като политик от предаване на предаване. Не знам какво става..
ковид19 става, дето и Мангъров не го познава. Важно е да приказваме.

# 14 241
  • BG
Не мерките са разхлабени, а просто хората ги спазваха първоначално, но вече не. Какво са разхлабили, освен че пуснаха ваксинации и планови операции. Дори веригите си правят оглушки, хората още повече.

# 14 242
Няма как да отпускат мерки при положение, че броят на положителните расте.
С броя тестове, които правим, е изключително лесно да манипулираме броя заразени.
Ако ни е изгодно да имаме повече заразени (помощи от Европа и т.н.) ще правим повече тестове. Ако видят, че ще трябва да се оправяме сами - ще намалим тестовете и съответно бройките заразени.... и ще спасяваме бизнеса.

Ето една Гърция за пример. Въобще не ми казвайте, че са преборили Ковид. Видно е, че вървят към спасяване на основния си поминък.

# 14 243
Мангъров работи в детското инфекциозно отделение. Може да е на първа линия за К-19, но в някоя друга вселена.
Плановете му за каквото и да било изобщо не ме интересуват, надявам се този човек никога да не припарва до повече власт и живота на хората да зависи от него.

# 14 244
  • Street of Dreams
Има ли някой от Щатите в темата, да разкаже как са настроенията в страната. Цифрите са смразяващи, какво става там?

Бих ти казала, но ще ме изтрият за "подстрекаване към бунт" Laughing

Защо пък бунт? Давай, може да прочета преди да те изтрият.

Мутафчийски напълно го разбирам защо е изнервен, аз отдавна бих зарязала всичко, за да не отрепя някоя журналистка - въпросите им са на нивото на селска седянка. И това всеки ден и насвсякъде, да ходя да давам обяснения и аргументи какво и защо, пък те още повече да ме плюят с неадекватни въпроси и да се опитват да ме забият с глупости, вместо да зададат важен въпрос. Абе я...

# 14 245
Ами то щом Гърция не разчита на "спасяване" от Европа, на която толкова милиарди наляха и са в Еврозоната, ние на какво се надяваме, не знам...

# 14 246
  • Bulgaria
Скрит текст:
Няма как да отпускат мерки при положение, че броят на положителните расте.
С броя тестове, които правим, е изключително лесно да манипулираме броя заразени.
Ако ни е изгодно да имаме повече заразени (помощи от Европа и т.н.) ще правим повече тестове. Ако видят, че ще трябва да се оправяме сами - ще намалим тестовете и съответно бройките заразени.... и ще спасяваме бизнеса[/spoiler]

Ето една Гърция за пример. Въобще не ми казвайте, че са преборили Ковид. Видно е, че вървят към спасяване на основния си поминък.

В Гърция това са само предложения засега. Според мен си правят сметка без кръчмар, но да видим как ще се развият нещата.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 01:40 от MK_

# 14 247
Скрит текст:
Имам чувството, че шведите са друга бира и тях нищо не ги лови.
Гледах днес за Швеция и Австрия, една над друга са в този сайт https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR06T0-hEvDi … QsQetNWtG4m6TEorM

Швеция имат 192 смъртни случая на милион.
Австрия имат 57 смъртни случая на милион.

За днес 172/19.

Днес шведите имат 682 нови случая.
Австрия имат 52 нови случая.

Може би пък мерките да имат смисъл.

От горните линкове и събраната информация (много полезни)
"Протоколът за нагряване, състоящ се от 92 °С за 15 минути, беше по-ефективен от 56 °С - 30мин и 60 °С-60 минути за постигане на 6-log редукция."
Т.е. му трябват 60 минути при 60 градуса, за да бъде унищожен. При пране явно не става.
Мерките имат смисъл, но Австрия очаква втора вълна, а Швеция не.....
Това откъде стана ясно?

# 14 248
Каквото и да си говорим, Мангъров не може да гарантира на никой, че има такова животно като траен стаден имунитет. От там нататък за мен неговата теория и роля се обезсмисля и нещата, които той знае, вече ги знаят всички.
От друга страна наблюдавам внимателно как НОЩ организират лаборатории и къде, с цел след две три седмици да започне масовото тестване с тестовете от ЕС, което за мен ще обърне мача.
А от трета страна хич не ми харесват нещата които чета за търговските дружества, тъй наречените болници, както и в РЗИ-тата. Първите почват да забравят основни свои функции, а вторите да гледат през пръсти на пълното проследяване на пътищата на вируса.

# 14 249
И аз не знам вече кога му остава време да е на работното си място от толкоз обикаляне по ТВта. Познавам го, принципно това, което виждам сега, не е той. Никога не го бях виждала толкова изнервен и на моменти имам чувството, че се побърка и той. Обикновено е свръх мил и благ, спокоен, а сега е няква топка нерви, дето ходи и се обяснява като политик от предаване на предаване. Не знам какво става..
ковид19 става, дето и Мангъров не го познава. Важно е да приказваме.

Ама наистина съм свръх изумена. Досега, който ми следи постовете, вероятно е забелязал, че никога не съм си позволила да кажа нещо негативно за него, не съм се включвала в тези дискусии, именно защото го познавам, познавам и синовете му, единият следва неговия път и стана инфекционист. Ще продължа да пазя уважението към него и по лични причини и не съм лицемер, не мога да се обърна и да започна да го храня, но не мога да не призная, че наистина е изнервен и не мога да си обясня защо така се получи. Рязък е в изказа, а обикновено не е. За първи път за 20те год го чувам да е толкова непремерен с думите си например. Нямам идея от ситуацията ли, от вируса ли е, скандалите с щаба ли са причина, каква е тая явлена война от такъв принципно кротък човек, обиден ли е за нещо.. Не знам Confused

Общи условия

Активация на акаунт