COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 035
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 250
И аз не знам вече кога му остава време да е на работното си място от толкоз обикаляне по ТВта. Познавам го, принципно това, което виждам сега, не е той. Никога не го бях виждала толкова изнервен и на моменти имам чувството, че се побърка и той. Обикновено е свръх мил и благ, спокоен, а сега е няква топка нерви, дето ходи и се обяснява като политик от предаване на предаване. Не знам какво става..
ковид19 става, дето и Мангъров не го познава. Важно е да приказваме.

Ама наистина съм свръх изумена. Досега, който ми следи постовете, вероятно е забелязал, че никога не съм си позволила да кажа нещо негативно за него, не съм се включвала в тези дискусии, именно защото го познавам, познавам и синовете му, единият следва неговия път и стана инфекционист. Ще продължа да пазя уважението към него и по лични причини и не съм лицемер, не мога да се обърна и да започна да го храня, но не мога да не призная, че наистина е изнервен и не мога да си обясня защо така се получи. Рязък е в изказа, а обикновено не е. За първи път за 20те год го чувам да е толкова непремерен с думите си например. Нямам идея от ситуацията ли, от вируса ли е, скандалите с щаба ли са причина, каква е тая явлена война от такъв принципно кротък човек, обиден ли е за нещо.. Не знам Confused
от една страна сме FlameV. Hug

# 14 251
Това, което пишете за болниците и направен бърз тест като условие за прием, е силно притеснително, ако е така. Би могло да стане наистина като в Италия и то не заради неспазване на мерките от редовия гражданин... Close

# 14 252
  • София
Мангъров работи в детското инфекциозно отделение. Може да е на първа линия за К-19, но в някоя друга вселена.
Плановете му за каквото и да било изобщо не ме интересуват, надявам се този човек никога да не припарва до повече власт и живота на хората да зависи от него.

Ти явно имаш някакъв личен конфликт с него, защото не спря да го кълнеш и да го наричаш психопат и лъжец.

# 14 253
Аз не си обеснявам това нападане, за някой неща и аз мисля, че не е прав, ама да го обиждаме така. Все пак това е доказан профисионалист, не е някой нечуван лекар. Доколкото съм чувала за него, изобщо не е психопат и е много внимателен. Един от най-добрите детски инфекционисти. Оронвате престиж на лекар, който по думите на пациентите му, не е това което го изкарвате в момента.

FlameV според мен се е изнервил от това, че не е чут и че всеки го мисли за луд. Ами той в нашите очи, може да звучи луд, ама истината е някъде другаде, по това което на мен ми се говори за него.

# 14 254
Абе и неспазването на мерките ще си окаже бая голямо влияние, но нали виждаш, че сме на лагери в БГ - народа срещу НОЩ, народа срещу правителството, народа срещу народа. Едните не им се мре и са за по-консервативен подход да се изчака, другите крещят юруш на маслините, един път се живее трябват ни пари. Трети откриха световния глад.
Изобщо много събития за един месец.

# 14 255
  • София
Изгледах Мангъров по Евроком, чудесен план за поетапно отваряне на обществения живот е предложил. Дано има кой да го послуша.
В Северна Корея е идеално за прилагане на плана на генетика Маринов от Станфорд. Затворена, държавно регулирана икономика, готови са да раздават централно дажби и да спускат заповеди със забрани. Те там са си свикнали, хич няма и да направят разлика с преди. Просто като добавена стойност ще борят и вирус.
Мангъров говори, говори, говори... Дано успее да достигне до повече хора.

# 14 256
Това, което пишете за болниците и направен бърз тест като условие за прием, е силно притеснително, ако е така. Би могло да стане наистина като в Италия и то не заради неспазване на мерките от редовия гражданин... Close

В някои болници и отделения изискват тест, дам. Преди операции, раждания. Аз го намирам за окей. Защото представете си как слагат туко що родила жена, позитивна, при всички останали родили жени и бебчетата им..Това също би било опасно. Или вариант 2 - да се приеме болен човек в отделение с рискови пациенти. Не мисля, че някой лекар е окей да поеме такъв риск.

# 14 257

В някои болници и отделения изискват тест, дам. Преди операции, раждания. Аз го намирам за окей. Защото представете си как слагат туко що родила жена, позитивна, при всички останали родили жени и бебчетата им..Това също би било опасно. Или вариант 2 - да се приеме болен човек в отделение с рискови пациенти. Не мисля, че някой лекар е окей да поеме такъв риск.
с други думи хем минахме на ковид ексклузив в болниците, хем нямаме тестове. и туй след 40 дена ИП и брифинги.

# 14 258
Ами то щом Гърция не разчита на "спасяване" от Европа, на която толкова милиарди наляха и са в Еврозоната, ние на какво се надяваме, не знам...
На себе си.

# 14 259
Flame, но бързият тест не е надежден за установяване на активна инфекция. Безсмислен е в случая. Само че ако е негативен ти дава измамното усещане за спокойствие и не внимаваш особено. Въобще пламнат ли болниците, положението се влошава многократно. Така беше станало в Северна Италия. Също и в болница в Потсдам в Германия, със засегнати 4 отделения, починали 37 пациенти.

# 14 260
Flame, но бързият тест не е надежден за установяване на активна инфекция. Безсмислен е в случая.

Не съм сигурна дали бърз или PCR ги молят да си правят.

regar, частните болници си имат тестове. Те не разчитат на държавата, ми си поръчват сами и си ги плащат на производителя. А иначе - плановите операции за възобновени,започнаха да си функционират отделенията.

# 14 261
Flame, но бързият тест не е надежден за установяване на активна инфекция. Безсмислен е в случая.

Е ти представяш ли си пенсионера с 350 лв. пенсия как дава 150 за тест, за да влезе примерно на лечение по касата...

# 14 262

Е ти представяш ли си пенсионера с 350 лв. пенсия как дава 150 за тест, за да влезе примерно на лечение по касата...

Ммм, аз затова написах "някои болници и никои отделения". Въобще не съм сигурна, че това се практикува в държавните. Аз знам на 100% само за 1 частна и то пак знам само за плановите операции и бъдещи мами.

# 14 263
Скрит текст:
Имам чувството, че шведите са друга бира и тях нищо не ги лови.
Гледах днес за Швеция и Австрия, една над друга са в този сайт https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR06T0-hEvDi … QsQetNWtG4m6TEorM

Швеция имат 192 смъртни случая на милион.
Австрия имат 57 смъртни случая на милион.

За днес 172/19.

Днес шведите имат 682 нови случая.
Австрия имат 52 нови случая.

Може би пък мерките да имат смисъл.

От горните линкове и събраната информация (много полезни)
"Протоколът за нагряване, състоящ се от 92 °С за 15 минути, беше по-ефективен от 56 °С - 30мин и 60 °С-60 минути за постигане на 6-log редукция."
Т.е. му трябват 60 минути при 60 градуса, за да бъде унищожен. При пране явно не става.
Мерките имат смисъл, но Австрия очаква втора вълна, а Швеция не.....
Това откъде стана ясно?
От мерките. Мерките се отпускат до втора вълна - ако дойде, пак затягане, ако не - отпадат. Като нямаш мерки - няма втора вълна - стигаш си до "стадния" имунитет.

# 14 264
  • София
На пенсионерите поне трябва да се правят безплатно тестове. Нали уж тях пазим най - много?

Общи условия

Активация на акаунт