COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 557
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 280
За мен по време на пандемия не би трябвало да има изобщо платени тестове. Както държавата може да изземва лекарства от аптечната мрежа за нуждите на болниците, така трябва да изземва и тестовете.
Някой може ли да каже къде другате по света се случва нещо такова?

Национализацията е типична за един друг режим..който определено не искам да виждам.

Lunatichka92, намекваш, че 1. Обособените отделни пространства (фургони) не се дезинфекцират? 2. Намекваш, че не знаят как да вземат проба и примерно ще ти дойдат без маска ли? По-вероятно е да се заразиш от не знаещ човек, лежащ в обикновено отделение отколкото във фургона, където са подготвени, че работят с потенциално заразени

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 08:39 от FlameV

# 14 281
Забелязвате ли, че в България коментарите под статии в електронни вестници, дори под информацията на Министерството на здравеооазването са от рода : "Защо лъжете, че има коронавирус?"
Какви са тези хора, повечето коментари са неграмотни, но са болшинство.

По мои наблюдения, от хора, които са ми във ФБ, са:

1.Хора с кредити, които сега са затруднени с плащането
2.Хора от развлекателния бизнес - хотелиери/ в туризма/ със заведения, които заради ИП са спрени
3.Хора с доходи, но засегнати от ИП, поради невъзможност да посещават барове/молове/салони за красота/фитнеси

Т.е., такива, които са ощетени по някакъв начин от ИП.

# 14 282
Какво се е случвало във Велинград?
Верно ли са работили хотелите и е имало идиоти, които са ходили на СПА?
Ако е така - моля да махат КПП и хората да ходят да си поливат бахчите, че на есен да има какво да се яде поне в някои семейства

Пикът прекрасно са го изчислили от БАН, че ще е през юли. Сега като се навръщат и за байрама в края на май и като знам какви сбирки правят .. баш юли ще сме цъфнали.
А Турция е голямо огнище и с радост ще се оттърве от потенциално заболели

# 14 283
То пък като има КПП голяма работа. Само напразно се притеснявах, че не мога да стигна до нашите да ги снабдя с лекарства. Оказа се, че си минават и хора с далеч по-малко основателни причини. Общо взето в провинцията КПП е само проформа.
И да потвърдя, че не се изследва близки на заразени с коронавирус. Колега на ММ е под домашна карантина, защото родителите му са болни. Той обаче не е изследван, съответно всичките му колеги, включително и ММ (около 200 човека) не се водят контактни лица и са свободни да си ходят, където си поискат и да си разнасят заразата по между си, ако случайно още някой от тях не е болен.

# 14 284
  • София
Пикът ще е края на Април. Най-късно първата седмица на Май. Само болните мозъци от БАН могат да очакват пик през Юли. Не се връзвайте на глупости.

# 14 285
Говори се за втора вълна, не се знае

# 14 286
За мен по време на пандемия не би трябвало да има изобщо платени тестове. Както държавата може да изземва лекарства от аптечната мрежа за нуждите на болниците, така трябва да изземва и тестовете.
А на комунизъм нещо да ти мирише?
откъде накъде изземване?
продават се тестове, всеки може да си купи и да се снабди, особено държавата.
супер е че всеки може да се тества платено ако прецени.

# 14 287
  • София
откъде накъде изземване?
Е как така, налагането на ред ограничения, не ти мирише на комунизъм, а да се осигурят тестове за населението, което е от водещо значение за овладяване на ситуацията е комунизъм?

# 14 288
Ladybird

Ами как с бързо и мащабно тестване още от самото начало, от ден 1 та до днес. И самите корейци също са съдействали/съдействат максимално на властите и всячески ги улесняват.
Там до девето коляно дет се вика откриват контактните лица на даден заразен и така. Но си имаха ясен план, ясен сценарий и си действат хората без излишни запори или брифинги.
  Демек? Южна Корея - 45 млн население, БВП - 1.7 трилиона $ за 2018, пер капита над 31 хил $. Супер развита индустрия, най-големия производител на ПСР тестове. Изключително дисциплинирана нация.
Кое от тези е сравнимо с другите, освен донякъде с Германия?
Благодаря.

# 14 289
  • София
Говори се за втора вълна, не се знае

За пореден път ще го напиша. Втора вълна не може да има когато все още първата не е отшумяла.
Не се поддавайте на внушения. Така след 2 години ще сме преживели под ключ 221-та вълна. Ако все още има психически здрави и пълноценни хора.

# 14 290
То е супер, че мога да се тествам по мое желание, но е цинично да е задължително да плащам за тест преди прием в болница или манипулация.
 Ами ако съм баба с 300лв пенсия и ми се наложи този месец да ида на 2-3ма лекари и си плащам всеки път тестовете, то се пита с какво ще изкарам месеца
Нали сме здравно осигурени, кой и как нареди това безумие. Или целта е да не ходиш на лекар

# 14 291
Боже какви неща са се изписали в темата - вируса преподавал (от кога стана учител?), втора вълна се очаквала (нали нищо не знаем за вируса, как така знаем колко вълни ще има?), недоволните били само хора директно засегнати от ИП.

Хем ми става смешно, хем до някъде съм доволен, хем ми е доста тъжно.

Тепърва ще става тежко, мноооого тежко. И не, не визирам коронавируса. Всеки един, който в момента си работи и си взима паричките и си стои на топло в къщи, и за него другите са просто "директно засегнати от ИП мрънкачи" го очаква една много студена баня, объркване, отчаяние, безизходица. Какво имам предвид - всеки един ще разбере сам за себе си към юни-юли.

П.С. БАН са прави! Пик-а ще е през юли. Но искам да забележите кое подразделение на БАН е направило проучването - Инcтитyтът зa иĸoнoмичecĸи изcлeдвaния пpи Бългapcĸaтa aĸaдeмия нa нayĸитe.
Та 'дето се вика - brace yourselves.

# 14 292
  • София
Скрит текст:
Врабчо,   и така е и не е така. Да иде Мангъров на първа линия. Ма не отива, ходи по телевизиите. За мен твоя/всеки/моя/ живот е ценен и аз няма да го дам доброволно. Смятам ситуацията ковид19  за безизходна към момента.  Просто няма полезен ход.

Ами той е на първа линия. Нали всеки ден ходи на работа в болницата. В инфекциозно отделение.

Само че кабинетът му е извън отделението. Лежали сме там дузина пъти с дъщеря ми и никога, ама никога не съм го видяла в самото отделение.
И да, както е писала Лили, работи в детското отделение.
E, хайде сега, не съм му фенка и сме лежали един път, ама всеки ден минаваше на визитация.

# 14 293
откъде накъде изземване?
Е как така, налагането на ред ограничения, не ти мирише на комунизъм, а да се осигурят тестове за населението, което е от водещо значение за овладяване на ситуацията е комунизъм?
Осигуряването става чрез поръчка и закупуване. Ако има желание от страна на държавата за тестване, значи ще тества. Ако няма желание и да изземе някакви тестове, пак няма да тества.

Скрит текст:
Разбрах от темата, че съфорумката май е в УК, там доколкото четох в една друга тема, са се вихрели скандали, че са си продали тестовете и в последствие нямат тестове и пращат в Германия пробите, тъй че....

# 14 294
То е супер, че мога да се тествам по мое желание, но е цинично да е задължително да плащам за тест преди прием в болница или манипулация.
 Ами ако съм баба с 300лв пенсия и ми се наложи този месец да ида на 2-3ма лекари и си плащам всеки път тестовете, то се пита с какво ще изкарам месеца
Нали сме здравно осигурени, кой и как нареди това безумие. Или целта е да не ходиш на лекар

Това въобще не е валидно, когато стане въпрос за частна болница. Никой нищо не им нарежда. Частна болница има право да си взима такива решения самосиндикално. Както сами си намират и купуват тестове. Това не е нещо ново за частните болници принципно.

Общи условия

Активация на акаунт