COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 467 955
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 295
Към 1 май ще е резултата от Великденските софри.

# 14 296
  • София
Тази работа със разпространението на вируса започна да става малце too much.
Да, ако бяхме затворили границите, нямаше да има нито един заразен. И докога могат да стоят тези граници затворени? Докато вирусът изчезне? Докато открият ваксина или лекарство?
Съгласна съм с разумните мерки за социално дистанциране (не изолация), тестване, карантина на контактни и т.н.
Но в крайна сметка, затварянето на граници върши работа единствено в Северна Корея. Mask
Там сигурно армията им носи пакети с храна по домовете, а мобилизираните работят на полето. Това според коронните размишления на генетика от Станфорд.

Ако имахте астма или хипертония, със сигурност нямаше да разсъждавате така!

# 14 297
  • в страната на чудесата
Може ли инфо какво съобщиха на брифинга за болница Иван Рилски?

# 14 298
A potential coronavirus vaccine being developed at the University of Oxford will be trialled on people from Thursday, Matt Hancock revealed at Tuesday's Government briefing.

While the World Health Organization and Britain's chief scientific adviser Sir Patrick Vallance have repeatedly said a safe vaccine is at least  12 to 18 months away, the Oxford team are expected to produce a vaccine candidate by late summer.

Last week Professor Adrian Hill, Director of the Jenner Institute, University of Oxford, revealed that the team's "aim is to have about a million doses by September once we have the results of our vaccine efficacy tests."

https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/ox … us-vaccine-covid/

Е как до Септември? Нали всички специалисти казваха, че минимум година и половина е необходима за ваксина?

# 14 299
  • София
Може ли инфо какво съобщиха на брифинга за болница Иван Рилски?
Трябва да се спазват правилата на работа, има правила за контрол на инфекциите на болниците, подчерта главният здравен държавен инспектор Ангел Кунчев по повод на още един установен случай на заразен от персонала на столичната болница "Св. Иван Рилски". В другите отделения, в които не се лекува коронавирус, заплахата от зараза се подценява. Новият заразен от персонала не е от Отделението по хематология или от Отделението по гастроентерология, в които бяха открити пациенти и персонал с положителни проби, каза още Кунчев.
от ТУК

# 14 300
A potential coronavirus vaccine being developed at the University of Oxford will be trialled on people from Thursday, Matt Hancock revealed at Tuesday's Government briefing.

While the World Health Organization and Britain's chief scientific adviser Sir Patrick Vallance have repeatedly said a safe vaccine is at least  12 to 18 months away, the Oxford team are expected to produce a vaccine candidate by late summer.

Last week Professor Adrian Hill, Director of the Jenner Institute, University of Oxford, revealed that the team's "aim is to have about a million doses by September once we have the results of our vaccine efficacy tests."

https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/ox … us-vaccine-covid/

Е как до Септември? Нали всички специалисти казваха, че минимум година и половина е необходима за ваксина?

И Германия започват такива тестове от тази седмица.

# 14 301
Флейм, ето това за мен е не по-малко притеснително. Да излезе септември ваксина означава да съкратят рязко сроковете. И да си слагаме ваксина, която няма сигурност дали няма повече вреди. Ми не ми е ок.
Освен ако не са почнали да я разработват доста по-рано, но да не влизаме в дебрите на конспирацията Grinning

# 14 302
И да обобщим: Щабът се ръководи от човек, което знае как да ръководи в кризисна обстановка, и затова се справяме добре.

За съжаление не виждам нищо подобно. Серия от указания, мерки, забрани. Оттегляни, променяни, прилагани ту по един начин, ту по друг. Нищо не може да се напише, нито да се съгласува нормално, пускат се някакви три изречения и за всичко останало слушаме брифинги и гледаме цупежи. Досега нямахме нито една заповед, от която веднага да ти стане ясно какво може, какво не може, при какви условия го може - като изключим най-спорната възможна: за маските (особено на открито).
За сметка на това, от около 1000 потвърдени случая, 83 са медицински персонал. И, както се оказва, медиците извън ковид-отделенията и спешна помощ изобщо не се тестват. В лечебните заведения, които са ни уж най-важните, нещата са оставени на самотек - връщат пациенти от спешна помощ, нямат предпазни средства, нямат тестове. Подобно е положението и с онлайн образованието и с още много неща... Като изключим забраните и затварянето на редица бизнеси и обекти, държавата, като такава, до момента не е сторила нищо "в добавка" за гражданите - патронажи, здравни и социални услуги, разяснителни кампании, каквото ще да е. Постиженията им са Арена Армеец и фурмите... 
Не виждам доказателства, че някой знае как да ръководи в кризисна обстановка дори сега, когато криза реално няма. А ако ни дойде истинска кризисна обстановка до главите, направо да ни ожалиш.
Т.е., все същия хаос.
Както винаги, както навсякъде.
Поредното потвърждение, че политическата ни "власт" няма представа какво става, няма представа какво да прави, т.е., за нищо не става.Не само сега, а по принцип.С какъв проблем в държавата са се справили успешно?
Май с никакъв....
Това учудва ли някого изобщо?!

# 14 303

Явно 1 милион, ще са пак като част от експеримента.
Имай предвид, че първите тестове са с малки дози, за безопасност, следват истински тестове за ефикасност и определяне на дозировка и необходими реимунизации за да се получи желания имунен отговор.
Аз бях чела за разработка на джонсън и джонсън , които на риск предприемат стъпки за производство, като в началото на следващата година целта е да имат 1 милиард ваксини.

# 14 304
  • София
Ето го видеото с Мангъров, хубаво е повече хора да го изгледат, човека обяснява достъпно. Много неща се пишат тук от не специалисти. Аз избирам да вярвам на човек, който е специалист в тази област.

# 14 305
Скрит текст:
Вече официално САЩ имат повече заразени с вируса отколкото Испания, Италия, Франция, Германия и Великобритания взети заедно!
Дори Иран задмина Китай по брой случаи, а както е тръгнало нищо чудно и Русия и Бразилия да го сторят.

Корейците обаче показаха на всички как без карантини или извънредни положения може да се овладее такава свирепа пандемия.
И също така без геноцидни планове за част от населението.
Искаш да кажеш, че плановете на НОЩ са геноцидни, защото вървим по тях и правим това, което те препоръчат, на какво дължим този завой в мисленето.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 09:29 от zari65

# 14 306
От щаба казаха , че децата го карат леко. Този вирус ми изглежда точно като варицелата. Децата леко, а за възрастните мор. Та в тази връзка има ли ваксина срещу варицела или всички е добре да я изкарат като малки. Някои има ли информация?
Като заговорих за ваксини, как ще я измислят , като има 100 щама? Моите деца съм ги ваксинирала срещу  хепатит Б. Лл внимателно ми обясни , че тези ваксини са за няколко вида хепатит Б, но имало и видове , които тази ваксина не покриват. Т.е не е гаранция , че в даден момент децата няма да се разболеят от Хепатит.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 09:32 от elitsa_b

# 14 307
Много неща се пишат тук от не специалисти. Аз избирам да вярвам на човек, който е специалист в тази област.
Не сте никак коректна, нещата които се пишат тук в по-голямата си част са подкрепени от източници от чужди медицински специалисти. Част от тях имат пряк досег с вируса, за разлика от Мангъров.
Много по-логично е да се слушат мнозина и да се отсява полезното и проверено работещото в реалността , отколкото да се вярва сляпо само на един.

# 14 308
Това, което пишете за болниците и направен бърз тест като условие за прием, е силно притеснително, ако е така. Би могло да стане наистина като в Италия и то не заради неспазване на мерките от редовия гражданин... Close

И аз го намирам за притеснително. Ако искат гарантирана безопасност на неинфекциозните отделения, да правят на хората тест за тяхна сметка. Какво правим, ако човек е болен (не от Ковид, не от грип, не от настинка, например има жлъчна криза, която може и в гроба да го вкара при спукана жлъчка) и има нужда от прием, но няма финанси, за да си плати тест от 100 лв.? Или се налага да даде последни пари от жалката си пенсия?  Отказваме му прием? Поредната абдикация на здравеопазването и обричане на по-бедните слоеве на болест и смърт. Отвратително.
И някои тук го намирали за нормално. А иначе се пили постоянно колко е страшен стадния имунитет и какви убийци били тези, които го подкрепят. Ама подкрепяте открития геноцид на болниците ни срещу хората?
Отделно като сложим и разкарването на болни хора между лечебните заведения и отказ да бъдат приети, защото отделенията са празни и в паника чакат Ковид. За какво говорим изобщо?

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 09:58 от Анонимен

# 14 309
  • София
Много неща се пишат тук от не специалисти. Аз избирам да вярвам на човек, който е специалист в тази област.
Не сте никак коректна, нещата които се пишат тук в по-голямата си част са подкрепени от източници от чужди медицински специалисти. Част от тях имат пряк досег с вируса, за разлика от Мангъров.
Много по-логично е да се слушат мнозина и да се отсява полезното и проверено работещото в реалността , отколкото да се вярва сляпо само на един.
Мен ме интересува най - вече какво се случва в България и как е най - удачно да се действа тук. Единствено Мангъров има поглед в бъдещето и тезите са му подкрепени със знания и факти. Да ми се обяснява какво става в един коя си държава не ми е достатъчно искам да чуя как вижда НОЩ излизането от тази криза, но те такава информация не дават, а само се ослушват, което показва, че нямат идея какво правят. Ние пазим болниците, болниците се пазят от болните, съжалявам, но това за мен води до задънена улица.

Общи условия

Активация на акаунт