COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 377
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 370
Врабчо, няма как да се прилагат едни и същи мерки на шведи и българи Simple Smile, всички знаем манталитета на Ганьо.
Защо мислиш, че в Индия не приложиха същите мерки, ами яко с тоягите.? Всичко е индивидуално.

# 14 371
Германия и Австрия имат много излекувани.  Което  как се отнася до изолацията?

# 14 372
Скрит текст:
Точно с мерки се управлява епидемията, за да се контролира заболеваемостта, а Германия е типичният пример, ако не вярвате на България, вижте тях. Проследете мерките и ще разберете може би, че правят абсолютно същото.
Съгласна съм, но с адекватни и реципрочни мерки, така че да оставиш определени групи да щъкат и все пак да се заразят, нали? В Германия нямат точно като нашите мерки, най-малко за маските не е същото.
А какви послания ни дава нашата власт?
- който пътува е безотговорен и заради него ще има пик;
- който излиза на разходка е безотговорен и заради него също ще има пик;
- маските са задължителни и навън на въздух, защото така;
- стойте си вкъщи и не ходете до болниците, за да не ги претоварвате;
И изобщо, ако може минимално притеснявайте властта, здравната система и когото и да било. За тях най-хубаво да изчезнем всички, че да не ги притесняваме. Всички те са много огорчени и отегчени от нас: лекари, щаб, РЗИ.

Какво би трябвало да е:
- Пътуващите, излизащите и разхождащите се поемат контролиран риск да се заразят, затова не ги заклеймяваме и громим от телевизора, първо, защото излизането не е забранено и второ, защото това управлява и леко, без стрес, насърчава постепенното заразяване;
- налагаме адекватни мерки, които не насаждат паника и агресия между хората. Например: маски само да закрити обществени места, където се струпват хора (ГТ, институции и др.).
- налагаме и следим за дистанция на разхождащите се на чист въздух, като за целта увеличаваме общинската полиция в парковете, примерно.;
- пускаме хората по паркове и планини, без ограничения и без маски (нали искаме контролирано заразяване).
- следим, приемаме и се грижим за болните и от много други неща, които не избират кога е удобно са системата да се разболеят.
- окуражаваме хората от телевизора и им казваме, че ще се справим заедно;

Айде, стига ми за днес, може да ме вземат за консултант от Щаба...Joy Joy

За маските не е същото, доколкото в Германия ще са задължителни, но само закрито, но пък за сметка на това, разпоредбата няма краен срок на действие както тук, или поне аз не съм чувала за такъв.

Това, което си мислите, е че мерките трябва да се разхлабват на база на това дали си природолюбител или не, или да ни върнат развлеченията, а принципа е съвсам друг, защото първо трябва да върнем нормалността по отношение на ежедневните си действия - работа и училище.

Сега на пангара за стаден имунитет са хората, които работят, а това е огромна част от населението в страната. Тази маса от хора още няма имунитет, а част от нея заразявайки се, ще зарази и деца и възрастни. Няма как да пуснат и децата.
Няма как да пуснат всички наведнъж, а да се разрешат забавленията означава именно това, защото масово развлеченията са семейни, защото семействата са възрастни + деца, което неминуемо ще доведе до лошите сценарии, наблюдавани в толково много други страни.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 13:13 от Анонимен

# 14 373
  • Пловдив
България разполага с 2063 легла за интензивно лечение и с 1463 машини за обдишване.
В момента здравната система е натоварена на около 1% и чакаме, докога, защо? Защо не се разхлабват мерки, след като е пределно ясно, че вируса няма да изчезне?

И сигурно тези легла са в София, Пловдив, Варна, Ст. Загора и Плевен, където има МУ. В останалата част на държавата болниците са пълна щета. Та София не е България. Примерът във Видин е показателен.
А и какво да разхлабят? Да отворят ресторантите и кафенетата? А, и детските градини и училищата.
Какво друго у нас не работи? Има намалени производства, но определено те са свързани с работата в Европа. Докато там не се раздвижат нещата, тук ще сме така. И с мерки, и без мерки.

# 14 374
Пак сравняваме круши и ябълки. Германия е страната с най- добро здравеопазване в Европа и направиха масово тестване на населението, така че да могат да изолират болните, а здравите да продължат да си живеят нормално.
Това в Бг няма как да стане. Всички знаем манталитета на българина “ ти ли ще ми кажеш на мене какво да правя”.

# 14 375
Във Варна няма много случаи. Дори реално лекуваните в момента в болница са двама. Пътешественикът диджей е отдавна изписан.
Днес към 8 ч. много хора срещнах да отиват или връщат от работа пеш. Защо по региони не започнат да облекчават мерките? Да отворят разходките по крайбрежната алея, сядането на пейка с дистанция в парковете.

# 14 376
  • София
Една скоба да отворя, забелязали ли сте, че южноамериканската държава Венецуела (28 Mio население) има 298 заразени и направени тестове...347 236.
Как успяват толкова да тества....

# 14 377
Не знам какви легла имаме, но само гледайте какво се случва във Видин и вярвайте, че здравната система може да се справи. Интересно ми е Видин с колко легла разполага за цялата област?

Легла има, ако трябва и ще купят...ама лекари... освен от Калафат да си доставим.

# 14 378
Абсолютно. Трябва да стане ясно, че България не е София. Легла, апаратура и специалисти няма даже в областните градове като Видин. Около Видин има още много села и малки градове разчитащи на тази болница,която е под всякаква критика още преди да се появи коронавируса, а сега да не говорим. Аз, близките ми, както и много други местни не я посещаваме от години, но сега сме длъжни да се лекуваме тук ако се разболеем. Мога да кажа само, Господ да ни е на помощ, защото в болницата няма да ни помогнат.
С концентрацията върху София и другите 5 големи според мен ще се допусне неоткрито разпространение на ново огнище, само дето от там пак ще трябва да ги карат към София и другите 5 големи. Интересно тогава социално напрежение дали ще възникне.

# 14 379
България има над 2000 легла, това го повториха 100 пъти. Освен това е малка държава и не е чутовно усилие да се изпращат хората на местата където ги има тези легла и има специалисти. Въпрос на организация. Която обаче липсва.

# 14 380
Здравейте, може ли.да ми кажете за Банкя дали трябва винетка. Изтече, а заради корона вируса не можем да пътуваме и не искаме да даваме излишни пари. Искаме.да идем да си напълнил вода. Моля ако някой знае дали е нужна между София и Банкя. Благодаря предварително!

За Банкя НЕ трябва винетка. Също така няма и КПП-та.

# 14 381
Пак сравняваме круши и ябълки. Германия е страната с най- добро здравеопазване в Европа и направиха масово тестване на населението, така че да могат да изолират болните, а здравите да продължат да си живеят нормално.
Това в Бг няма как да стане. Всички знаем манталитета на българина “ ти ли ще ми кажеш на мене какво да правя”.
аз нищо не сравнявам. А между ябълките и крушите има много повече общо отколкото между лечението на КВ и "лечението " в Бг с "единствено доказаното лекарство - изолацията " ( Борисов )

# 14 382
Една скоба да отворя, забелязали ли сте, че южноамериканската държава Венецуела (28 Mio население) има 298 заразени и направени тестове...347 236.
Как успяват толкова да тества....

Аз на тях не бях обърнала внимание, но съм изумена колко добре се справят Перу и Чили. Браво на тях!

# 14 383
  • Bulgaria
Интересувам се за Индия не съм чела скоро нашата съфорумка от там, ще се радвам да сподели информация Simple Smile

Тук внезапно наложиха забрана на тестването за антитела поради ненадеждност на тестовете. Изискали са от китайците някаква документация по случая, честно казано не се заслушах точно каква, но разбрах, че такива тестове са спрени временно във всички лаборатории, вкл.и в подвижните кабини за тестване.

Момент, момент! Това не са ли същите тестове, на база на които се гради тезата на Мангъров, че 5% от населението ни има имунитет?

# 14 384
Как ще ги карат към София, тези шофьори на линейки нали имат деца и семейства, все едно да си рискуват живота. Гледам в репортажите, изобщо не са съвестни тези от Буковлък, човек до човек стоят на улиците. Докато в Банско хората издържаха 14 дневната си карантина.
Който работи с сивата икономика, да си е правил сметката. Нищо не дава за обществото, а иска да получава.

Общи условия

Активация на акаунт