COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 565
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 400
Да ,познавам и повярвай ми не бих искала да преживея тази болест. Предпочитам да не се заразявам.
Доказано ли е по някакъв начин, че е от този вирус, или се предполага по симтомите?

# 14 401
  • Пловдив
Аз да, даже знам за двама. Плюс колегата и баща му, който почина, но хайде, те не са в България, няма да ги броим.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 12:49 от Не се сърди, човече

# 14 402
За медицинските лица във Велико Търново нещо знае ли се?Съобщиха за 4 днес.

Установиха още петима с положителна проба за коронавирус в област Велико Търново, сочат данните към 8:00 часа на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19. Сред тях има четирима души медицински персонал на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и 79-годишна жена, която е настанена в специализирано отделение на стационара. Заразените здравни работници са в домашни условия, тъй като са без симптомиката.

Установени са всички лица, с които заболелите са били контактни и те също са поставени под домашна карантина.

# 14 403
Германия и Австрия имат много излекувани.  Което  как се отнася до изолацията?
Пак сравняваме круши и ябълки. Германия е страната с най- добро здравеопазване в Европа и направиха масово тестване на населението, така че да могат да изолират болните, а здравите да продължат да си живеят нормално.
Това в Бг няма как да стане. Всички знаем манталитета на българина “ ти ли ще ми кажеш на мене какво да правя”.
Здравите изобщо не продължаваме на живеем нормално.
Нито пък съм наблюдавала / преживяла масово тестване.
Имам чувството, че имиджа и представата, която се формира в темата за действителността в Германия е неточна.
Информация за размишление за тези, които напират час по-скоро да изкарат заболяването:
Скрит текст:
полк. доц. д-р Георги Попов, началник на Катедра ,,Инфекциозни болести” пред Нова ТВ:
„Когато започна епидемията в Ухан, си казах какво толкова един грип, няма да се затвори света. Но, когато вече сме работили един месец с този вирус, мога да кажа, че е много тежко. Вирусът изяжда със зъби белия дроб. Заболяването се влошава рязко.
Възрастта е първият фактор, ако има заболявания – онкологични, диабет – веднага в болница. При младите също трябва много да се внимава кога да се потърси лекарска помощ. Вирусът остава тежки последствия и най-вероятно човек ще си ги носи цял живот. Това видях с очите си. „, каза още той.
„Не съм видял респираторни заболявания, които да циркулират през лятото. Надявам се така да стана и с този вирус, но да не се появява през зимата, както се случва обикновено“, каза още доц.д-р Попов.

При положение, че не е ясно доколко е траен имунитетът и какви последствия оставя прекараното заболяване при оздравелите е безразсъдно да се призовава към "проепидемчване" - това може да го направи човек, който сам отговорност не носи и му е лесно да говори това, което хората искат да чуят.
У нас доста хора не са в изолация принудително, защото ходят на работа. И там се заразяват, както се вижда, така че ако трябва да се гради стаден имунитет - имаме си хора за тази работа на предна линия. При останалите излизането от изолацията явно ще става постепенно, като се държи под контрол заболеваемостта и огнищата на зараза, като новооткритите ще се поставят под карантина.
Така си представям плана за близките месеци, то те си го и казаха, и в другите страни е нещо подобно. Какъв ти стаден имунитет, за коя болест е била прилагана такава практика, коя болест е била спряна по този начин в последните десетилетия, че и тук да я приложим
?
То хубаво доц. Попов споделя личен опит, ама много други негови колеги разказват за изключително различен развой на болестта при пациентите си. И ги категоризират в три групи. На някои от тях изобщо не са им изядени дробовете " със зъби"

# 14 404
За познаване, познавам, но тя е в чужбина и вече оздравя. Прекара го с грипоподобни симптоми, беше и предписан и антибиотик. Но няма усложнения, нито нещо ужасно страховито и се е случило. Държим връзка по Вайбър, става дума за моя приятелка в Париж.
В Бг обаче болни не познавам, в София съм.
А за нея потвърдено ли е по някакъв начин? Доколкото разбирам масово не се изследват болните в чужбина, а се оставят в къщи да се лекуват. А тестовете, от това което пише на някои места, не са специфични за този "щам", а за корона вирусите по принцип. Или не е така? Ако има лаборант да поясни ще е полезно...

# 14 405
Интервю с Доцент Георги Попов от тази сутрин. За мен интересно и информативно ( не видях да е качено ) : https://nova.bg/news/view/2020/04/23/285880/%D0%B4%D0%BE%D1%86-% … 0%B5%D1%82%D0%BE/

и теория за Тютюнопушенето : https://spisanie8.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/2020/0 … PiLKlTJbo_Q2CAGv0

# 14 406
За познаване, познавам, но тя е в чужбина и вече оздравя. Прекара го с грипоподобни симптоми, беше и предписан и антибиотик. Но няма усложнения, нито нещо ужасно страховито и се е случило. Държим връзка по Вайбър, става дума за моя приятелка в Париж.
Нито се смятам за недосегаема, нито се крия, нито нищо. Напротив, досегаема съм и го осъзнавам. С вируса ще се срещна, ако не сега, по-нататък.
Как ми нарисувахте портрет, ей-така, от нищото...., без да се познаваме..Joy Joy
И аз познавам няколко колеги, които се заразиха. Единия вече от месец в интензивното и двама умряха. За една от колежките, които почина е малко съмнително дали беше ковид, но пък остави близначета на 8 месеца... също така имаме и родилка починала от ковид.

# 14 407
Не е сигурно, че ще се заразят. Не е вярно, че здравната ни система не може да поеме бройките.
С какво българите са по-различни от останалите и няма вероятност да се заразят?
С какво здравната ни система е по-добра от испанската, италианската, шведската и т.н., които не издържаха?

Чухме се с наша клиентка, медицинска сестра в Бергамо. На палатките се е паднала. Каза, че животът ѝ никога няма да бъде същия. Няма лекари, няма легла, няма нищо, преценяват ги, складират и пускат платнището. Психиката им е смазана.

Аз тук не виждам някой да е затворен, с изключение на няколко сфери, в които има струпване на хора. Всички други си работят, дори са пропускани в съседни населени места.
Майките са си навън с децата, засега без площадки, но никой не ги е спрял да се разхождат. Магазините си работят, включително фризьори, козметици, строителни, които в други държави бяха затоворени.
Така че ако това е цената, която трябва да платим за да е поетапно разболяването и да има лекари и легла, не мисля, че е висока.

# 14 408
А за нея потвърдено ли е по някакъв начин? Доколкото разбирам масово не се изследват болните в чужбина, а се оставят в къщи да се лекуват. А тестовете, от това което пише на някои места, не са специфични за този "щам", а за корона вирусите по принцип. Или не е така? Ако има лаборант да поясни ще е полезно...

На наша братовчедка и мъжа й, също в Париж, са потвърдени при изследванията, например. Особено за нея - тя е медицинска сестра. Едва ли биха я диагностицирали и оставили вкъщи да се лекува, а после да я върнат на работа в болницата, ако не беше, нали.
Минаха го, тя вече се върна на работа.
Като при споделеното от Врабчо е.

# 14 409
А за нея потвърдено ли е по някакъв начин? Доколкото разбирам масово не се изследват болните в чужбина, а се оставят в къщи да се лекуват.
Потвърдено е.
Това, че тестовете са чувствителни към всякакви коронавируси се отхвърли, не е така. ПСР тестовете откриват само новия щам. И аз по едно време се чудех, но...се оказа фейк.

# 14 410
Нито се смятам за недосегаема, нито се крия, нито нищо. Напротив, досегаема съм и го осъзнавам. С вируса ще се срещна, ако не сега, по-нататък.
Как ми нарисувахте портрет, ей-така, от нищото...., без да се познаваме..Joy Joy
И аз познавам няколко колеги, които се заразиха. Единия вече от месец в интензивното и двама умряха. За една от колежките, които почина е малко съмнително дали беше ковид, но пък остави близначета на 8 месеца... също така имаме и родилка починала от ковид.
Много голяма трагедия. Това къде се е случило? Изглежда да са млади хора засегнати .. За майаката на блзиначетата защо не е сигурно..

# 14 411
G.Savova, пишеш покъртителни неща. В здравния сектор си, нали? Дръж се, психически и физически. Бог да те закриля.

# 14 412
  • При семейството си
Скрит текст:

Да, къде е това, май не се отнася за България и в каква сфера работите с колегите си?

# 14 413
Интервю с Доцент Георги Попов от тази сутрин. За мен интересно и информативно ( не видях да е качено ) : https://nova.bg/news/view/2020/04/23/285880/%D0%B4%D0%BE%D1%86-% … 0%B5%D1%82%D0%BE/

и теория за Тютюнопушенето : https://spisanie8.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/2020/0 … PiLKlTJbo_Q2CAGv0
Моля да ме извините за черния хумор, но в светлината на двете статии натрапващото се заключение е, че явно вируса предпочита свежо месо Simple Smile

# 14 414
  • София
Скрит текст:
Информация за размишление за тези, които напират час по-скоро да изкарат заболяването:
полк. доц. д-р Георги Попов, началник на Катедра ,,Инфекциозни болести” пред Нова ТВ:
„Когато започна епидемията в Ухан, си казах какво толкова един грип, няма да се затвори света. Но, когато вече сме работили един месец с този вирус, мога да кажа, че е много тежко. Вирусът изяжда със зъби белия дроб. Заболяването се влошава рязко.
Възрастта е първият фактор, ако има заболявания – онкологични, диабет – веднага в болница. При младите също трябва много да се внимава кога да се потърси лекарска помощ. Вирусът остава тежки последствия и най-вероятно човек ще си ги носи цял живот. Това видях с очите си. „, каза още той.
„Не съм видял респираторни заболявания, които да циркулират през лятото. Надявам се така да стана и с този вирус, но да не се появява през зимата, както се случва обикновено“, каза още доц.д-р Попов.

При положение, че не е ясно доколко е траен имунитетът и какви последствия оставя прекараното заболяване при оздравелите е безразсъдно да се призовава към "проепидемчване" - това може да го направи човек, който сам отговорност не носи и му е лесно да говори това, което хората искат да чуят.
У нас доста хора не са в изолация принудително, защото ходят на работа. И там се заразяват, както се вижда, така че ако трябва да се гради стаден имунитет - имаме си хора за тази работа на предна линия. При останалите излизането от изолацията явно ще става постепенно, като се държи под контрол заболеваемостта и огнищата на зараза, като новооткритите ще се поставят под карантина.
Така си представям плана за близките месеци, то те си го и казаха, и в другите страни е нещо подобно. Какъв ти стаден имунитет, за коя болест е била прилагана такава практика, коя болест е била спряна по този начин в последните десетилетия, че и тук да я приложим?
Значи през ВМА са минали 40- Тина пациенти, на базата на които този доцент прави генералните си заключения, а всички други безсимптомно и с леко протичане те все едно не съществуват? Никой не е казал, че няма тежко протичане, но той е в нищожен процент от заразените и това е работата на болниците да поемат тези случаи.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 13:05 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт