COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 050
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 490
Скрит текст:
Не разбрах с какво пречеше коментара ми за ваксината против варицела? Нито клеветя, нито е незаконно, че някой я внася и поставя, нито е тайна някаква. Разрешена е в страната, а информация за нея получих именно от тук, от този форум, както и кой я поставя. Други ваксини извън календара също се поставят платено, но хубаво...Изтрийте и това. Поздрави Wink

Моля те преди да ни изтрият ми кажи коя я поставя? Трябва да сложим на едното дете и търсих в Гърция лятото. Доколкото разбрах тук не се продава.

Мангъров. Преди 6 години беше 150 лв една доза и 100 лв преглед. Трябват две дози. Сложих си и аз, за мен без преглед.

Юху, следва вече да я има като доброволна в България. От януари. Има и отделна ваксина за Херпес Зостер. А за антитела след ваксинация срещу Варицела, може също да се изследвате

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 15:30 от FlameV

# 14 491
Скрит текст:
И пак за маските...
https://video.repubblica.it/dossier/coronavirus-wuhan-2020/coron … ani/358382/358939
Който иска да е на обратно, от девет кладенеца ще донесе вода, за да е на неговото...

Супер клипче! Само един въпрос : кой киха или кашля без да си сложи нещо на носа или устата? Аз със сигурност не. Така че и този аргумент отпада.

Вече наистина спирам.

# 14 492
Скрит текст:
Скрит текст:
Извън спора маските помагат или не и доколко, конкретно в България, конкретно заповедта за маски е бутафорна, поради факта, че там има едно изречение, което гласи приблизително "ако нямате маски, може и някакво шалче или парцалче да сложите".
Никой не говори за хирургичните маски и употребата им от лекари, приемете най-сетне, че за разлика от другите, те знаят и могат да ги използват. Маските сами по себе си не са безполезни, естествено. Безполезно е когато не се употребяват правилно. Или когато няма проблем да се заместят с шал с едра плетка Grinning
Ако приемем твърдението, че маската предпазва околните от приносителя й, има логика. Кихаш - шалчето, парцалчето, ... спира пръските, същото и при говорене.
Вируса не се рее из въздуха като птица
. Може да "лети" върху частица, която пък да не премине през шалчето.

Не спира пръските и въздухът продължава да се рее. Имаше едни клип от аржентински полицаи, които показваха нагледно как пръските минават през маските самодейки, парцалчетата и шалчетата. Нито себе си пазих с тях, нито околните. Всичко е бутафория, която пада в неделя.

Това за десети път се публикува в тази тема - само на мен ще ми е втори

https://livedoor.blogimg.jp/nwknews/imgs/0/2/02d9cc47.gif

fallon_fallon, ако повторим една лъжа 100 пъти, няма да стане истина. Гледай и запомни този път, какво спира една обикновенна платнена маска.

Виж добре е да прочетеш тази тема
 https://www.bg-mamma.com/?topic=1200271.msg40522078&utm_sour … tlink#msg40522078

Форумната администрация се е постарала да събере коректна информация за видовете маски как предпазват.
 Та вземи прочети и после може пак да си говорим за платнените маски.

# 14 493
Какво става в ИСПАНИЯ, пак голям брой заразени? Нали са под карантина и лок даун, вече дъъълго време?

# 14 494
Gabito1504, в ничия компетенция не се съмнявам аз лично и съм на мнение, че даже не трябва позиция, за да се изразява мнение. Само ако се лепне позиция до мнение с цел да звучи по-авторитетно, би било добре тази позиция да е на човека с мнението.

# 14 495
На клипчето е заснето микропръските при говор, не при кихане и кашляне. Различното количество е според височината на говора.

# 14 496
Скрит текст:
И пак за маските...
https://video.repubblica.it/dossier/coronavirus-wuhan-2020/coron … ani/358382/358939
Който иска да е на обратно, от девет кладенеца ще донесе вода, за да е на неговото...
Супер клипче! Само един въпрос : кой киха или кашля без да си сложи нещо на носа или устата? Аз със сигурност не. Така че и този аргумент отпада.
Вече наистина спирам.
Явно не си гледала клипа. В него никой не киха и не кашля, става дума за говорене. Не знам за теб, но аз не познавам хора, които си закриват устата с нещо, докато говорят, а тогава също хвърчат малки капчици наоколо. Как иначе мислите, че тези без симптоми заразяват.

# 14 497
Аз ще попитам все пак...По коя логика, ако маските не вършат работа, CDC не само ги препоръчват, ми са дали и точни инструкции как да се ушие маска

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/d … ce-coverings.html

# 14 498
Бояна, поставяме акцента върху нашите "маските" - направени от който каквото си е харесал и както му се  пощяло. Да, те не предпазват, а са по-скоро пречка за човешкото здраве. Далеч не само с това, че създавали фалшиво чувство на сигурност - човек се трови в собствените си изпарения и диша буквално химикали, оцветители и влакна, вместо нормален въздух - без какъвто и да било смисъл. Такива произвеждат от прост памучен плат фирми, които произвеждат дрехи и то - от отпадъчни парчета плат от дрехите. Мога и да напиша имена на фирми - имам няколко такива, но няма да е коректно да ги излагам, тъй като има и редица други такива. Да не говоря за домашното ръкоделие на темата, тип труд и творчество.
Точно в това е въпросът - защо се въвеждат глупави задължения за хората.

Само да вметна, че маската и без да предпазваше от вирус, е много по-полезна от "нормалния въздух" в големите градове, напоен с прах и бензинови изпарения.   

Наистина ли не можете да намерите читави маски, при положение, че мостри от тях висят даже на вратата на бакалията в квартала, или на витрината на магазина за чанти?
Излезте навън - маски си има най-различни видове, с филтри, без филтри, хирургични и всякакви, стига човек да иска да запази здравето на другите, а не да си чешем езика.

# 14 499
  • София
Бояна, поставяме акцента върху нашите "маски"...
А, за това изобщо не споря. Тук въведоха маските без да ги осигуряват, което е без коментар. Маски има, но струват пари, та ако човек не иска или не може да си купи вече работата става наистина нелепа. И все пак е по-добре да има всеки нещо пред носа и устата, отколкото нищо. Предполагам. А, че е неприятно, вредно и особено ако е от неподходящ материал няма какво да коментираме. Просто изказах мнение за маската като предпазно средство. Парцал на лицето не е маска.
Не знам в другите градове как е тук купих дори N95 за 4 лв, те са многократни и реално най-предпазващи. Трябваше на песнионерите поне, ако не на всички, да осигурят безплатно.
Иначе точно сега гледам във Франция пак науката и политиката са в конфликт – учените казват, че навсякъде трябва с маска, политиците смятат да въведат само в транспорта. Пак предполагам, че става въпрос за пари. Ето това е лошото на тази история навсякъде, у нас също.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 19:45 от bubanka

# 14 500
https://fakti.bg/world/468078-ima-samo-edin-nachin-za-zarazavane … -germanski-ucheni

Има само един начин за заразяване с коронавирус, твърдят германски учени

# 14 501
Една скоба да отворя, забелязали ли сте, че южноамериканската държава Венецуела (28 Mio население) има 298 заразени и направени тестове...347 236.
Как успяват толкова да тества....
Просто лъжат. Те са в тотален колапс от години. Нямат най-обикновени лекарства. Единственият им източник на валута е петрола, но заради икономическата им политика добивите им паднаха в пъти, а сега в момента и цената на петрола е под разходите за добив.

# 14 502
  • Germany
Няма да се включвам в дискусията за маските или против, аз си нося маска (тип хирургическа), когато пазарувам и съм в метрото и дистанция си спазвам и ми е ок. Обаче по темата кой кихал и кашлял без да си слага ръка или лакът, о много хора. А и в Германия ( или поне в Бавария) секненето по улицата си им е най-нормалното нещо. И говоря за чичо немец не за “новите” немци 😉

# 14 503
  • Bulgaria
https://fakti.bg/world/468078-ima-samo-edin-nachin-za-zarazavane … -germanski-ucheni

Има само един начин за заразяване с коронавирус, твърдят германски учени

Лека, полека ще се окаже, че "мийте си ръцете и ползвайте дезинфектанти" няма как да ни предпазят от вируса. Още онзи ден чух доц. Кунчев да казва, че ако го погълнем с храната няма как да се заразим. Е, тогава по каква логика ако си пипнем устата с мръсна ръка ще се заразим? Или той лъже или наистина основния начин за зазаряване е чрез вдишване от вирусоносител. Не случайно все повече държави въвеждат носенето на маски, нищо, че все ще се намери някой, който веднага да оспори ползите им.

# 14 504
Скрит текст:
Бояна, поставяме акцента върху нашите "маските" - направени от който каквото си е харесал и както му се  пощяло. Да, те не предпазват, а са по-скоро пречка за човешкото здраве. Далеч не само с това, че създавали фалшиво чувство на сигурност - човек се трови в собствените си изпарения и диша буквално химикали, оцветители и влакна, вместо нормален въздух - без какъвто и да било смисъл. Такива произвеждат от прост памучен плат фирми, които произвеждат дрехи и то - от отпадъчни парчета плат от дрехите. Мога и да напиша имена на фирми - имам няколко такива, но няма да е коректно да ги излагам, тъй като има и редица други такива. Да не говоря за домашното ръкоделие на темата, тип труд и творчество.
Точно в това е въпросът - защо се въвеждат глупави задължения за хората.

Само да вметна, че маската и без да предпазваше от вирус, е много по-полезна от "нормалния въздух" в големите градове, напоен с прах и бензинови изпарения.  

Наистина ли не можете да намерите читави маски, при положение, че мостри от тях висят даже на вратата на бакалията в квартала, или на витрината на магазина за чанти?
Излезте навън - маски си има най-различни видове, с филтри, без филтри, хирургични и всякакви, стига човек да иска да запази здравето на другите, а не да си чешем езика.

Не ви знам къде дишате вие, но аз живея на място с нормален въздух за дишане. Ако не се дишаше тук, да съм се махнала отдавна.
Но това не е по темата. Тъй като случаи има най-различни.
А маска не ми е нужна за поляната. За по улиците и магазините си имам парцали достатъчно, колкото да не ме глобят. Другото - за по-уплашените. Всеки сам има все още правото да избира от какво и колко да се плаши.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 19:46 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт