COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 050
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 520
Всички държави гледат една от друга и тъпчат на едно място "изолация". И в същото време ни предупреждават за идващата криза. Говореха ни да си купим маски, когато такъв лукс нямаше в аптеките. После не действали. Сега ги има. Има много волантьори ( незнам дали го изписах правилно) шият безплатно и костюми също. Питам се, а къде са тези правителства? Освен да крадат милиарди друго не могат. Не могат ли да организират една минимална заплата за тези, които шият без да си сложат стотинка в джоба?  Маските и тестовете за наша сметка. А те какво?

# 14 521
Да не се окаже, че не БЦЖ ни пази, а високия % пушачи? Smile Ще е интересно нашите да се напънат да проверят колко от настанените в болниците в България са пушачи. Дано поне измислят някакъв начин за нас непушачите да се никотинизираме, ако наистина се окаже, че има ефект. Smile

Хахах, ааа ти се бъзикаш, ама ние верно сме с много висок % пушачи в България, даже май сме на 2ро място в ЕС, след Гърция. Много съм учудена. Има ли някоя др страна с такива проучвания?

# 14 522
Всички държави гледат една от друга и тъпчат на едно място "изолация". И в същото време ни предупреждават за идващата криза. Говореха ни да си купим маски, когато такъв лукс нямаше в аптеките. После не действали. Сега ги има. Има много волантьори ( незнам дали го изписах правилно) шият безплатно и костюми също. Питам се, а къде са тези правителства? Освен да крадат милиарди друго не могат. Не могат ли да организират една минимална заплата за тези, които шият без да си сложат стотинка в джоба?  Маските и тестовете за наша сметка. А те какво?

Вилантьот не знам да има такава дума. Доброволец. Но явно сте някъде в чужбина

# 14 523
На някои явно звездите им говорят😢
Сега попаднах на поредното изказване на Мангъров, че над 300 000 у нас били преминали през вируса! Много далеко съм от медицината професионално, но ми стана съвършено ясно, че изобщо няма познания от статистика! Сметките му се базират на сайта, който показва резултатите от част от частните лаборатории за антитела и използва това за екстраполация!
Че кой здрав, който не е имал проблеми, ще плаща не малко пари, за да се тества? Когато не знае до кога ще има пари за ядене?
Това е все едно някоя социологична агенция да направи изследване само в област Кърджали, и след това да съобщи, че при следващите парламентарни избори ДПС ще спечели с над 70% в цялата страна!
https://m.dnes.bg/obshtestvo/2020/04/23/nad-300-hil-sa-zarazeni- … ngyrov.447158/amp

# 14 524
Да не ти показвам някои от колегите ми с какви маски работят и закупени със собствени средства на скромната цена от над 150 евро.
Покажи ако можеш. На мен би ми било интересно.

# 14 525
България всъщност е на първо място в ЕС по пушене, някъде около 35% от населението. Във Франция е 25%, не е много голяма разликата. Не вярвам това да е причината за да не сме пламнали до сега. По-скоро причината е,че сме със сравнително малко гъстота на населението, като изключим София и то по специално някой квартали. На техните фестивали се събират милиони хора, а на футболен мач си има 100-200к човека, които си се гъчкат един в друг. Впрочем в тая статистика, влизат ли пасивните пушачи, защото в България с тях може и 70% да сме си.

# 14 526
  • София
Кои са съществуващите лекарства срещу коронавирус

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2020/04/23/405 … shtu_koronavirus/

"Лекарствата срещу малария също са тествани от Световната здравна организация. Chloroquine и производният hydroxychloroquine бяха спрягани като потенциална терапия срещу Covid-19 основно заради твърденията на американския президент Доналд Тръмп, но доказателствата за ефективността им са все още оскъдни. Лабораторни изпитания показват, че hydroxychloroquine може да помогне на пациентите, но Световната здравна организация твърди, че това не е напълно сигурно.
В момента Световната здравна организация проучва и interferon beta, който се използва за лечение на множествена склероза, а Великобритания изследва dexamethasone - вид стероид, използван за намаляване на възпаления."

Споменава се пак и за кръвната плазма от преболедували. Сутринта на брифинга казаха, че трябва да имаме между 2000 и 5000 преболедували, за да даряват и да се прави. В тоя ред на мисли, от чужбина, не може ли да си купим?
Дексаметазон ампулата във фрамар.бг е 50 ст, наистина ли затова лекарство иде реч...

# 14 527
Сега попаднах на поредното изказване на Мангъров, че над 300 000 у нас били преминали през вируса! Много далеко съм от медицината професионално, но ми стана съвършено ясно, че изобщо няма познания от статистика! Сметките му се базират на сайта, който показва резултатите от част от частните лаборатории за антитела и използва това за екстраполация!
Че кой здрав, който не е имал проблеми, ще плаща не малко пари, за да се тества? Когато не знае до кога ще има пари за ядене?
Това е все едно някоя социологична агенция да направи изследване само в област Кърджали, и след това да съобщи, че при следващите парламентарни избори ДПС ще спечели с над 70% в цялата страна!
https://m.dnes.bg/obshtestvo/2020/04/23/nad-300-hil-sa-zarazeni- … ngyrov.447158/amp
"интернет платформа, в която 16 лаборатории от цялата страна регистрират своите резултати"
Кои са тези  лаборатории?

# 14 528
Аз не бих си слагала никотинова лепенка - непушач съм и само ми липсваше сега пък да се пристрастявам към никотина.

# 14 529
  • София
"интернет платформа, в която 16 лаборатории от цялата страна регистрират своите резултати"
Резултати от Тестове в България

# 14 530
# 14 531
Сега попаднах на поредното изказване на Мангъров, че над 300 000 у нас били преминали през вируса!
Точно преди да разпуснат децата в училището на сина ми мина як вирус, в съседния клас бяха останали 9 деца, в нашия 13, от малките липсваха цели класове, някои деца лежаха в болници. Не знам какво е било, ние тогава не се отчетохме, така че може и да е прав. За да пуснат децата явно някой е знаел нещо, което ние не.

# 14 532
В сайта ги има. Ето линк към него, но не са включени най-големите, с клонове в много градове. Регистрацията на лаборатории е доброволна и се прави от самите лаборатории.
https://www.labtestcovid19.com/dashboard#

# 14 533
  • София
Скрит текст:
В статията пише, че изчисленията са на база данните от 16 лаборатории в цялата страна и очевидно хората се тестват. Незнам как ги правите тези съчинения.

# 14 534
Нали сегашния вирус децата го карат на крак? Как така били половината болни , че чак и по болници?

И аз на Мангъров интервюто го изключих, след като директно екстраполира резултати от частните лаборатории към цялото население.

Общи условия

Активация на акаунт