COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 569
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 715
Значи 200 000 роми са се върнали през м.Март в България (от всякъде)? Добре, така да е.
Днес е 23 Април и вече би трябвало детските площадки по махалите да са пълни с черни чували, нали?
Ами, не? Това да не е чума. Всеки си интерпретира според умствения си капацитет.
Ами не, не според умствения капацитет, а според изнесените математически изчисления.
И според думите на горестоящите....

# 14 716

Заглавието е подвеждащо.
"Броят на тежко страдащи от глад хора може да се удвои заради пандемията от Ковид-19 и да достигне над 250 милиона души до края на 2020 г.", предупреди агенцията на ООН.
Това от второто изречение в статията.

# 14 717
  • Мадрид / София
Почва да се изяснява от къде тръгва вируса. Та:
В Ухан има две лаборатории. Едната е комплекс от няколко сгради, в които се експериментира с вируси и животни, създават се ваксини, манипулират се вируси. Но не тръгва от там.
На 277 м от прословутия мокър пазар в Ухан има втора лаборатория - WHCDC.

В тази лаборатория се правят опити и се изследват прилепи от един вид, който не се яде и не се продава на мокрия пазар.

Изследователи от WHCDC отиват да събират екземпляри прилепи от пещера, която се намира на 800км от Ухан. Прилепите по това време са в зимен сън. Освен екземпляри прилепи се събират и кърлежи от телата на прилепите.

Този вид прилеп е агресивен и напада и хапе. Двама изследователи биват ухапани от прилепа и двамата се поставят в доброволна карантина веднага. Малко след това пазара е затворен и обеззаразен. Въпреки, че се смята че следите са заличени, има документ, в който се описват пробите и 33 от тях са положителни.

Много е вероятно или тези двама служители да са оставили заразени повърхности/предмети и от там да се е разпространил вируса или чрез кърлежите... Тук вече не е много ясно какво е станало.

# 14 718
  • София
Огнищата в махалите са ясни и без да се тества, огнищата в болниците се оказаха по-големи и по-ключови, особено при положение, че се възобновиха планови операции и ваксинации на децата. Какво значат думите на Мутафчийски ( днес го слушах в извънредни новини) "Никой не е спрял ЛЛ да се тестват"?

Значат, че или не знае как да ограничи вътреболничните инфекции, или не му пука. Друго обяснение аз нямам, а вече дни наред се възмущавам на това неглижиране на най-рисковата точка във всичките ни "мерки": болниците.

Някой любител на конспирациите дори би предположил, че нарочно не се вземат НИКАКВИ мерки срещу плъзване на вируса в болниците - било за да си оправдаем мерките, било - заемите, било - повсеместната излагация. Но аз не съм по конспирациите, търся причината обикновено в липсата на умствен потенциал на господата управляващи и назначенията им.

А за огнищата в гетата - ясни-неясни, я каква хубава работа вършат. Влезеш, направиш колкото теста ти трябват, излязат ти половината положителни (което няма как да не е вярно, след като там живеят по 60 човека в "еднофамилна къща"), излезеш вечерта на брифинг, кажеш "и днес рекорден брой заразени!", гледаш лошо, народът виновен примигва и мълчи - чиста работа.

# 14 719
Ясно е, че пандемията  и мерките
се отразяват на всички по всевъзможен начин. Но защо темата  се превърна от тема за Covid-19 до настройване на хора един срещу друг, а в крайна сметка всички искаме едно и също.
Да, икономическите последствия са неизбежни. Фирмата на мъжа ми преустанови дейност, от месец е с прекратен договор на това основание. Не се оплаквам, а споделям. С малко дете сме, как се справяме... и да се оплаквам, това на кой ще помогне?

Каквото и да е, и това ще мине.  Кога и как - не знам, но не мисля, че стадния имунитет с руската рулетка  ще ни помогне. Дано скоро се намери подходящото  лечение, а след това и ваксина.
Най-важно е животът и здравето, пък, ако имаме това, ще постигнем и останалото. Рано ило по- късно.

# 14 720
Значи 200 000 роми са се върнали през м.Март в България (от всякъде)? Добре, така да е.
Днес е 23 Април и вече би трябвало детските площадки по махалите да са пълни с черни чували, нали?
Ами, не? Това да не е чума. Всеки си интерпретира според умствения си капацитет.

Явно твоят капацитет е доста по-голям, та обясни на нас глупавите какво се имаше предвид, когато това за черните чували, моргите и камионите  с ковчези се навираше в очите на хората всеки божи ден на брифингите.

# 14 721
Тесла, ти не си ли умори от толкова изчисления, бе човек Joy почини си малко
Не, той е като развалена грамофонна плоча. Като захапе за нещо го повтаря до подлудяване. Сега е захапал за ниската смъртност и дори не си прави сметката, че голяма част от оцелелите дори и да не умрат го изкарват с тежко и продължително лечение.

# 14 722
Почва да се изяснява от къде тръгва вируса. Та:
В Ухан има две лаборатории. Едната е комплекс от няколко сгради, в които се експериментира с вируси и животни, създават се ваксини, манипулират се вируси. Но не тръгва от там.
На 277 м от прословутия мокър пазар в Ухан има втора лаборатория - WHCDC.

В тази лаборатория се правят опити и се изследват прилепи от един вид, който не се яде и не се продава на мокрия пазар.

Изследователи от WHCDC отиват да събират екземпляри прилепи от пещера, която се намира на 800км от Ухан. Прилепите по това време са в зимен сън. Освен екземпляри прилепи се събират и кърлежи от телата на прилепите.

Този вид прилеп е агресивен и напада и хапе. Двама изследователи биват ухапани от прилепа и двамата се поставят в доброволна карантина веднага. Малко след това пазара е затворен и обеззаразен. Въпреки, че се смята че следите са заличени, има документ, в който се описват пробите и 33 от тях са положителни.

Много е вероятно или тези двама служители да са оставили заразени повърхности/предмети и от там да се е разпространил вируса или чрез кърлежите... Тук вече не е много ясно какво е станало.
линк с източници?

# 14 723
  • Bulgaria
Разкриха резултатите от аутопсиите на починалите от коронавирус.

Въпреки че в началото на пандемията Институтът Роберт Кох (ИРК) издаде предупреждение да не се правят аутопсии на телата на починалите от коронавируса, за да се предотврати заразяване, учените в Хамбург и Базел правят това и вече стигнаха до първите изводи. Сега ИРК се отказа от своите препоръки да не се прави аутопсия на телата, тъй като получената информация може да бъде много ценна.

https://www.actualno.com/topnews/razkriha-rezultatite-ot-autopsi … RFK2liQLqJSmOYt1Q

# 14 724
  • Мадрид / София
Уейв,
с удоволствие:
https://youtu.be/CoPRbVYccJA

# 14 725
Аз ще споделя нещо - не вярвам на здравната система и на лекарите.
Не искам да влизам в пряк контакт с тези , които сега уж ни чакали добронамерено , за да ни лекуват.
Отдавна съм се разочаровала от лекари . И е имало защо. Лекари, същите лица , които преди са ме връщали едва ли не към живота, същите интуито персона, са ми подавали визитката си за частен прием , абсолютно бездушно, са ми доказали, че животът ми е единствено в мои ръце. И сега така си разсъждавам,  затова не искам да ставам статистика. 
Някак искам да се самоорганизираме и срещу този вирус. Ама явно много искам.

Врабчо, не мисли, че Франси не може да се обясни. Че чак говорител да и ставаш.

# 14 726
Тесла, ти не си ли умори от толкова изчисления, бе човек Joy почини си малко
Не, той е като развалена грамофонна плоча. Като захапе за нещо го повтаря до подлудяване. Сега е захапал за ниската смъртност и дори не си прави сметката, че голяма част от оцелелите дори и да не умрат го изкарват с тежко и продължително лечение.
Ама ако на теб смъртност от 0,4% нагоре ти се вижда ниска, мога да се съглася че съм "захапал" ниската смъртност. Grinning мат. доказвайки каква е истинската смъртност в Исландия на база тяхното ПСР тестване. За лагера на апокалипсиса коя смъртност не е ниска, 20% може би като в официалната стат.

# 14 727
Флип, вътреболнични инфекции има винаги. И без КВ.
Как да се овладеят, не знам да е измислен ефективен начин някъде.
Аз бях в болница миналата година, тръгнах си с Клебсиела.
Моето дете беше заразено със Стафилокок.
Какво да ти каже Мутафчийски?

Явно твоят капацитет е доста по-голям, та обясни на нас глупавите какво се имаше предвид, когато това за черните чували, моргите и камионите  с ковчези се навираше в очите на хората всеки божи ден на брифингите.

Това, което виждаме от репортажите за други държави.
Ти не си ли виждала?

# 14 728
ООН: Светът рискува гладна смърт заради COVID-19
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/oon-svetyt … -covid-19-6108550

Според мен е от критична важност светът да установи каква е истинската смъртност от Ковид. От 0,4% ли започва както показват изчисленията ми за Исландия, базиращи се на ПСР тестовете или е много по ниска както показват тестовете с антитела не само в България но и по света. Защото ако смъртността започва от 0,4% нагоре тогава действията на света са оправдани т.като потенциално починалите от Ковид ще са много по света ако ограниченията са малки и са нерелевантни спрямо опасността. В тази ситуация ние стреляме вкъщи с базука за да убием тигър и убивайки го си взривяваме къщата но това е оправдано защото опасността за живота ни е значителна.

Обаче ако Мангъров е прав а научният свят в момента е разделен на 2, по отношението на
истинската смъртност, има редица научни проучвания че истинската смъртност е много ниска които подпрепят тезите на Мангъров, и тогава мерките които предприема светът срещу вируса, в това число и България са нерелевантни спрямо опасността която представлява той и те са предпоставка за тежки социални последици надхвърлящи последиците които може да създаде вируса. В тази ситуация ние стреляме вкъщи с базука за да убием комар и убивайки го си взривяваме къщата. Затова си мисля че е от критична важност за целият свят да се разбере каква е истинската смъртност от Ковид.
Ти хубаво искаш, и аз искам, ама Англия и Холандия официално отказват да дават числото на излекуваните. И още една камара други, които не ги дават тези числа. А ако въобще не ги дадат? Тестват, кой с каквото му падне, какво като инфо подават? И ти излиза Мангъра, и ескраполира за 6 милиона въз основа на ... 2000? Ми не е смешно, тъжно е.

# 14 729
  • София
Разкриха резултатите от аутопсиите на починалите от коронавирус.

Въпреки че в началото на пандемията Институтът Роберт Кох (ИРК) издаде предупреждение да не се правят аутопсии на телата на починалите от коронавируса, за да се предотврати заразяване, учените в Хамбург и Базел правят това и вече стигнаха до първите изводи. Сега ИРК се отказа от своите препоръки да не се прави аутопсия на телата, тъй като получената информация може да бъде много ценна.

https://www.actualno.com/topnews/razkriha-rezultatite-ot-autopsi … RFK2liQLqJSmOYt1Q

Много интересен материал, явно се потвърждава малко по малко, че хипоксията не се дължи на пневмония, а пневмонията - на хипоксия, причинена от "нарушен кислороден метаболизъм". Накрая ще се окаже вярно и това,  че апаратите за изкуствено дишане са допринесли за смъртта на много пациенти от ковид. 
Дано по-бързо се актуализират алгоритмите за лечение спрямо най-новите данни. Да, знам, че едно, две или пет изследвания нищо не значат и че то не става така бързо, но след като така или иначе лечението на ковид е една голяма стрелба в тъмното - защо не? Очевидно досегашните методи не дават кой знае какъв резултат.

Общи условия

Активация на акаунт