COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 714
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 745
  • Bulgaria
Скрита смъртност в Русенско
https://fakti.bg/bulgaria/466878-skrita-smartnost-v-rusensko
Това е благодарение на генерала, и апокалиптичните картини които рисува.

А във Видин понеже не ги е страх, успяха да заразят цял старчески дом и кой знае колко пациенти в отделенията. Нож с две остриета.

# 14 746
Скрит текст:
ООН: Светът рискува гладна смърт заради COVID-19
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/oon-svetyt … -covid-19-6108550

Според мен е от критична важност светът да установи каква е истинската смъртност от Ковид. От 0,4% ли започва както показват изчисленията ми за Исландия, базиращи се на ПСР тестовете или е много по ниска както показват тестовете с антитела не само в България но и по света. Защото ако смъртността започва от 0,4% нагоре тогава действията на света са оправдани т.като потенциално починалите от Ковид ще са много по света ако ограниченията са малки и са нерелевантни спрямо опасността. В тази ситуация ние стреляме вкъщи с базука за да убием тигър и убивайки го си взривяваме къщата но това е оправдано защото опасността за живота ни е значителна.

Обаче ако Мангъров е прав а научният свят в момента е разделен на 2, по отношението на
истинската смъртност, има редица научни проучвания че истинската смъртност е много ниска които подпрепят тезите на Мангъров, и тогава мерките които предприема светът срещу вируса, в това число и България са нерелевантни спрямо опасността която представлява той и те са предпоставка за тежки социални последици надхвърлящи последиците които може да създаде вируса. В тази ситуация ние стреляме вкъщи с базука за да убием комар и убивайки го си взривяваме къщата. Затова си мисля че е от критична важност за целият свят да се разбере каква е истинската смъртност от Ковид.
Ти хубаво искаш, и аз искам, ама Англия и Холандия официално отказват да дават числото на излекуваните. И още една камара други, които не ги дават тези числа. А ако въобще не ги дадат? Тестват, кой с каквото му падне, какво като инфо подават? И ти излиза Мангъра, и ескраполира за 6 милиона въз основа на ... 2000? Ми не е смешно, тъжно е.
Никакво инфо никакви държави не подават, това колко хора били открили и ги сложили в официалната стат. няма никакво значение. Истинското инфо върху което може да се сметне каква е истинската смъртност в дадена държава и как се разпространява вируса в нея го са го дали само Исландия. Поне аз друга държава не знам която има толкова умен подход на тестване разкриващ истинската картина на вируса. Дали е истинска зависи колко са точни ПСР, но ако са точни картината на вируса която показва Исландия към 4 април е такава каквато съм я описал. Да, изчисленията ми за Исландия се  разминават драстично с тезата на Мангъров, и на научният свят стоящ зад ниската смъртност. Но каква е истината предстои да разберем.
Да взимаш пример от Исландия, изолиран остров БЕЗ НИКАКВА ИНДУСТРИЯ, с население 300 хил души, насред нищото е същото като да вземеш основа за образователна степен село в Родопите на границата с Гърция. Несериозно и погрешно. Не те мислех за толкова лежерено-наивен, освен, ако не си платен да го скланяш.
Grinning Е аз какво да направя че само Исландия има такъв умен подход на тестване. Затова изчисленията ми се базират на техните данни. Когато и другите държави приложат техният подход, ще разсъждавам върху тях. Държава с население 364 000 въобще не е селце. Да почнат и многомилионните държави да използват техният подход да видим каква е истинката картина и там. Аз не разбирам лагера на аполалипсиса за какво спори с мен по отношение на Исландия. Че за тях смъртност от 0,4% нагоре е ниска, това ли е проблемът. Че истинската смъртност в Исландия не е достатъчно висока за техните разбирания. Ето тук аз не се съгласявам, ако истинската смъртност е от 0,4% нагоре, това е много висока смъртност и оправдава действията на държавите, защото тоя вирус освен висока смъртност Р му е над 3 според последните изследвания.

Казвам ако истинската смъртност е от 0,4% нагоре защото изчисленията ми се базират на вярата в точността на ПСР.

# 14 747
  • Немция
Разкриха резултатите от аутопсиите на починалите от коронавирус.

Въпреки че в началото на пандемията Институтът Роберт Кох (ИРК) издаде предупреждение да не се правят аутопсии на телата на починалите от коронавируса, за да се предотврати заразяване, учените в Хамбург и Базел правят това и вече стигнаха до първите изводи. Сега ИРК се отказа от своите препоръки да не се прави аутопсия на телата, тъй като получената информация може да бъде много ценна.

https://www.actualno.com/topnews/razkriha-rezultatite-ot-autopsi … RFK2liQLqJSmOYt1Q

Много интересен материал..... Накрая ще се окаже вярно и това,  че апаратите за изкуствено дишане са допринесли за смъртта на много пациенти от ковид.  
Не намерих никъде това твърдение. Много пациенти с ковид се налага да бъдат обдишвани седмици наред. 4 седмици не е рядкост. И много се подобряват след това. Представете си сега да не бъдат обдишвани през това време. Какво става?

# 14 748
Скрит текст:
И в тази връзка, ако може той, или друг по-компетентен от мен да ми обясни защо противно на всякакви математически и статистически закони доказващи, че смъртността от вируса е почти незабележима, се изнасят факти за смъртността в Италия, според които в отделни региони тя е скочила в пъти? Вероятно е манипулация?
Без претенции за компетентност, но отговорът е във въпроса - отделни региони тя е скочила в пъти.
Да, разбира се - в отделни региони е скочила. Но кои са тези региони - това са регионите, в които бяха регистрирани първите случаи. Реално те са и най-засегнатите, защото когато бяха въведени мерките в Италия, те вече горяха. Според статистиката, смъртността в провинция Бергамо е скочила с 454%.  И сега правим следната предпоставка:
Приемаме, че в провинция Бергамо абсолютно всички са прекарали вируса. Тази предпоставка е в полза на намаляване на реалната смъртност, защото реално не всички са го прекарали. И понеже не знам колко са жителите на провинция Бергамо, но знам грубо за България колко е населението и смъртността:
При население 7 000 000 и смъртност към 15 промила за 2019г. означава, че в Бг годишно умират към 105 000 души. Ако увеличим тази смъртност с 454%, означава, че ако всички в Бг са заразят, както предполагаме, че се е случило в Бергамо /защото там отчитат най-голям скок в смъртността/, то излиза, че в България смъртните случаи от 105 000 ще скочат до около 475 000.
Или с две думи: извънредните  смъртни случаи в България ще са 370 000. В полза на намаляване на смъртността, можем да прибавим към населението новородените, които са към 70000, и излиза, че ако на 7 070 000 починат 370 000 от Ковид, това е към 5% смъртност от вируса.
Дори и да елиминираме статистиката за Бергамо, и се съобразим с друга по - ниска цифра, например 200% увеличение, означава, че ще имаме 105000 починали на 7070000, или към 1,5% смъртност. Доста над процентите на Тесла.
Разбира се, аз искам сметките на Тесла да са верни, а не моите. Но къде тогава бъркам?

Няма как да си правите сметки на цифри от статистика за Бергамо, която е само за м. Март и за България да прилагате цифрите за цяла година. Италия сега значително намаля смъртните случаи, да речем, че още 3000 в Бергамо ще починат от Ковид, стават 7800, което на 1,1млн население е 0,7% това увеличение всъщност.

П.П. Обърках, 0.7% ще е смъртността, ако цялото население на Бергамо се зарази и сложим още 3000 починали за април.

# 14 749
И как точно са претоварени болниците, те хората не смеят до болница да отидат понеже генерала обяснява по тв че смъртността от Ковид била 4%. Нещо напоследък се усети каква глупост е това и спря да го говори.

Скрита смъртност в Русенско
https://fakti.bg/bulgaria/466878-skrita-smartnost-v-rusensko
Това е благодарение на генерала, и апокалиптичните картини които рисува.
Тесла, ти още ли продължаваш да смяташ смъртност в условия на мерки, карантини, локдауни? Дадоха ти пример с Бергамо, където вирусът беше оставен да се разпространи свободно, гледай там бройките и процентите.

# 14 750

Grinning Е аз какво да направя че само Исландия има такъв умен подход на тестване. Затова изчисленията ми се базират на техните данни. Когато и другите държави приложат техният подход, ще разсъждавам върху тях. Държава с население 364 000 въобще не е селце. Да почнат и многомилионните държави да използват техният подход да видим каква е истинката картина и там. Аз не разбирам лагера на аполалипсиса за какво спори с мен по отношение на Исландия. Че за тях смъртност от 0,4% нагоре е ниска, това ли е проблемът. Че истинската смъртност в Исландия не е достатъчно висока за техните разбирания. Ето тук аз не се съгласявам, ако истинската смъртност е от 0,4% нагоре, това е много висока смъртност и оправдава действията на държавите, защото тоя вирус освен висока смъртност Р му е над 3 според последните изследвания.

Казвам ако истинската смъртност е от 0,4% нагоре защото изчисленията ми се базират на вярата в точността на ПСР.
Можеше да вземеш по същия начин и онзи круизен кораб Даймонд еди-какво си. Несериозно и обидно за теб.  В графата променливи е нужно да вкараш много повече параметри като например очеизвадния "КОЛКО ДУШИ СА ДОШЛИ ИЗВЪН МЯСТОТО!". Кой е отишъл на круизен кораб за Х-време - ами 1-2а, същото и в Исландия. Ниска численост от хора лесно и ЕВТИНО се координира и тестува. А какво е за 20 млн? И такива региони, които дневно имат по 100 хил души обмен отвън ? А, ти това елегантно си го пропуснал в уравнението. Ами... какво да ти кажа - седни и се подготви отново.

# 14 751
Само да вметна, че в "Би Би Си", които не знам дали сте ги чували като медия, ама са леко популярни, посочват, че безкрайните карантини много лекичко могат да сговнят разработването на ваксина. Just sayin...

оооо, дай линкче да прочетем

Линк на английски - https://www.bbc.co.uk/news/health-51665497
Току що по BBC в новините показаха първите доброволци ваксинирани против корона. Първата доброволка е 32г. микробиолог.
Да стиснем палци да потръгне!

# 14 752
mitkomitashki от София, ако питаш без да преминеш КПП без декларация, че работиш, парашут евентуално. Другият вариант е някое АТВ, което да те прекара през някой от чукарите.

# 14 753
Ladybird, с английската ваксина ли?
 И в Германия ще почват опити, но шефът на института за регулации на ваксини не е оптимист за ваксина през есента.

# 14 754
Днес стана дума,че медици не,на първа линия не взимат на сериозно нещата.Изглежда наистина е така.Видях в линейка шофьора без маска.Д-рка до него без маска.Д-р до нея с маска под брадата.За защитно облекло да не говорим.Никакво.После се жалват,че има много болни в бърза помощ.Сега щаба ще спре ли пътувания покрай 1.05?Похвално е,че гл.мюфтийство затвори джамиите.Поне едни от мерките се приеха без разправии.

# 14 755
Ladybird, с английската ваксина ли?
 И в Германия ще почват опити, но шефът на института за регулации на ваксини не е оптимист за ваксина през есента.
Да - Оксфорд. Плана е 800 доброволеца. След това медици от първа линия, които са най-подложени на зараза.

# 14 756
Аз си помислих че депутатите са първите доброволци, щото нали първи се масово тестваха...
Скрит текст:
Само да вметна, че в "Би Би Си", които не знам дали сте ги чували като медия, ама са леко популярни, посочват, че безкрайните карантини много лекичко могат да сговнят разработването на ваксина. Just sayin...

оооо, дай линкче да прочетем

Линк на английски - https://www.bbc.co.uk/news/health-51665497
Току що по BBC в новините показаха първите доброволци ваксинирани против корона. Първата доброволка е 32г. микробиолог.
Да стиснем палци да потръгне!
[/quote
]
Ами те тукашните вече вируса ги мина, та нямат нужда от ваксина Laughing
Ladybird,
Не знаех, че сте напреднали толкова. Мислех, че още се вихри само в правителството и Кралския двор.

# 14 757

Можеше да вземеш по същия начин и онзи круизен кораб Даймонд еди-какво си. Несериозно и обидно за теб.  В графата променливи е нужно да вкараш много повече параметри като например очеизвадния "КОЛКО ДУШИ СА ДОШЛИ ИЗВЪН МЯСТОТО!". Кой е отишъл на круизен кораб за Х-време - ами 1-2а, същото и в Исландия. Ниска численост от хора лесно и ЕВТИНО се координира и тестува. А какво е за 20 млн? И такива региони, които дневно имат по 100 хил души обмен отвън ? А, ти това елегантно си го пропуснал в уравнението. Ами... какво да ти кажа - седни и се подготви отново.
Дайманд Принцес е със средна възраст 65+, никоя държава няма средна възраст 65. Ти не си съгласна с изчисленията ми за Исландия защото.......така и не разбрах, май щото не знам майчиното мляко на всеки исландец, кой от къде бил дошъл, сигурно трябва да знам и кой откъде се е заразил. Grinning Ама на математиката не са и нужни тия неща, нужни са и само подробните данни от тестуването с ПСР, по начина по който Исландия го правят. Кой къде е ходил и къде се е заразил няма никакво значение нито за истинската смъртност в Исландия нито за реалната картина на разпространение към 4 април. Пък Исландия не трябва да се гледа, от теб разбирам щото представят най пълната картина на вируса, защото било лесно и евтино там да се тестува. И понеже е евтино и лесно и затова представят най пълната картина, но за това не трябва да ги гледаме. Joy Логика.......

За Дайманд Принцес, щом толкова те интересува.
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.18.20038125v1.full.pdf

# 14 758
  • BG
800 доброволци не са ли малко? Сигурно е само старт. Вчера питах в историята със създаването на ваксини, коя е тази, направена за най-кратък срок. Пак ще помоля, ако някой знае да пише.

# 14 759
Добре де, и според мен Мангъров говори глупости на килограм, особено това с тестовете изобщо не му е ясно на горкия, не съм и съгласна, с предложенията му за разхлабване, но чисто технически е прав за стадния имунитет. 

Дали с ваксина или с преболедуване, стадният имунитет ни чака на края на пътя. Освен това, чисто епидемиологично, още на 30-40% епидемията ще се забави и като не препълваме спешните отделения, на никого няма да му дреме дали ще се заразяваме .

Откривам с изумление, че някои хора вярват в мистичното изчезване на вируса, но не виждам никакви изгледи това са се случи.
Тези дето нямат против да си седят между 4 стени по препоръка на НОЩ до откат затворени как си ги представяте нещата?

Общи условия

Активация на акаунт