COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 598
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 730
Тоя вирус се чисти поне месец, жена от Търново е приета повторно след като са я изписали на 12-я ден с 2 отрицателни теста. Затова и данни за излекувани рядко се съобщават ако не е минал по-голям период от време. Да допълня ако не е пускано:
Публикувано във факти.бг: Има само един начин за заразяване с ко … т германски учени

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 23:17 от pehoko

# 14 731
  • Bulgaria
Става все по-ясно защо кардиологиите също са в риск и е много вероятно да се срещнат с пациенти с коронавирус.

# 14 732
И в тази връзка, ако може той, или друг по-компетентен от мен да ми обясни защо противно на всякакви математически и статистически закони доказващи, че смъртността от вируса е почти незабележима, се изнасят факти за смъртността в Италия, според които в отделни региони тя е скочила в пъти? Вероятно е манипулация?
Без претенции за компетентност, но отговорът е във въпроса - отделни региони тя е скочила в пъти.
Да, разбира се - в отделни региони е скочила. Но кои са тези региони - това са регионите, в които бяха регистрирани първите случаи. Реално те са и най-засегнатите, защото когато бяха въведени мерките в Италия, те вече горяха. Според статистиката, смъртността в провинция Бергамо е скочила с 454%.  И сега правим следната предпоставка:
Приемаме, че в провинция Бергамо абсолютно всички са прекарали вируса. Тази предпоставка е в полза на намаляване на реалната смъртност, защото реално не всички са го прекарали. И понеже не знам колко са жителите на провинция Бергамо, но знам грубо за България колко е населението и смъртността:
При население 7 000 000 и смъртност към 15 промила за 2019г. означава, че в Бг годишно умират към 105 000 души. Ако увеличим тази смъртност с 454%, означава, че ако всички в Бг са заразят, както предполагаме, че се е случило в Бергамо /защото там отчитат най-голям скок в смъртността/, то излиза, че в България смъртните случаи от 105 000 ще скочат до около 475 000.
Или с две думи: извънредните  смъртни случаи в България ще са 370 000. В полза на намаляване на смъртността, можем да прибавим към населението новородените, които са към 70000, и излиза, че ако на 7 070 000 починат 370 000 от Ковид, това е към 5% смъртност от вируса.
Дори и да елиминираме статистиката за Бергамо, и се съобразим с друга по - ниска цифра, например 200% увеличение, означава, че ще имаме 105000 починали на 7070000, или към 1,5% смъртност. Доста над процентите на Тесла.
Разбира се, аз искам сметките на Тесла да са верни, а не моите. Но къде тогава бъркам?
Ако в Бергамо смъртноста се е увеличила 4 пъти, но в Милано 2 път, то средно увеличението е 3 пъти. Тесла смята на цяла държава, ти смяташ на един район и после пренасяш на цяла държава. Починали за година и починали за месеци, също е важно. Не може хаотично да слагаш числа и проценти.
Нищо не знам за Бергамо освен, че провинцията е с население 1 099 000 човека, а град Бергамо 120 000 човека.

# 14 733
Скрит текст:
ООН: Светът рискува гладна смърт заради COVID-19
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/oon-svetyt … -covid-19-6108550

Според мен е от критична важност светът да установи каква е истинската смъртност от Ковид. От 0,4% ли започва както показват изчисленията ми за Исландия, базиращи се на ПСР тестовете или е много по ниска както показват тестовете с антитела не само в България но и по света. Защото ако смъртността започва от 0,4% нагоре тогава действията на света са оправдани т.като потенциално починалите от Ковид ще са много по света ако ограниченията са малки и са нерелевантни спрямо опасността. В тази ситуация ние стреляме вкъщи с базука за да убием тигър и убивайки го си взривяваме къщата но това е оправдано защото опасността за живота ни е значителна.

Обаче ако Мангъров е прав а научният свят в момента е разделен на 2, по отношението на
истинската смъртност, има редица научни проучвания че истинската смъртност е много ниска които подпрепят тезите на Мангъров, и тогава мерките които предприема светът срещу вируса, в това число и България са нерелевантни спрямо опасността която представлява той и те са предпоставка за тежки социални последици надхвърлящи последиците които може да създаде вируса. В тази ситуация ние стреляме вкъщи с базука за да убием комар и убивайки го си взривяваме къщата. Затова си мисля че е от критична важност за целият свят да се разбере каква е истинската смъртност от Ковид.
Ти хубаво искаш, и аз искам, ама Англия и Холандия официално отказват да дават числото на излекуваните. И още една камара други, които не ги дават тези числа. А ако въобще не ги дадат? Тестват, кой с каквото му падне, какво като инфо подават? И ти излиза Мангъра, и ескраполира за 6 милиона въз основа на ... 2000? Ми не е смешно, тъжно е.
Никакво инфо никакви държави не подават, това колко хора били открили и ги сложили в официалната стат. няма никакво значение. Истинското инфо върху което може да се сметне каква е истинската смъртност в дадена държава и как се разпространява вируса в нея го са го дали само Исландия. Поне аз друга държава не знам която има толкова умен подход на тестване разкриващ истинската картина на вируса. Дали е истинска зависи колко са точни ПСР, но ако са точни картината на вируса която показва Исландия към 4 април е такава каквато съм я описал. Да, изчисленията ми за Исландия се  разминават драстично с тезата на Мангъров, и на научният свят стоящ зад ниската смъртност. Но каква е истината предстои да разберем.

# 14 734
Ама ако на теб смъртност от 0,4% нагоре ти се вижда ниска, мога да се съглася че съм "захапал" ниската смъртност. Grinning мат. доказвайки каква е истинската смъртност в Исландия на база тяхното ПСР тестване. За лагера на апокалипсиса коя смъртност не е ниска, 20% може би като в официалната стат.
Мен тези проценти, кой колко и кого е тествал не ме интересува особено. Виждам претоварените болници и това ми е достатъчно за да си направя изводи.

# 14 735
Според мен не можем да смятаме съразмерно, отнесено към територия на цяла държава.
И , пак спооред мен, хич не можем да смятаме, за категорични изводи. В тази област така, в другата иначе и две плюс нула, делено на две, е равно на едно.
Аз харесвам разсъжденията на Тесла, защото показва ниска смъртност. Пак съотнесено. Ама спрямо кое като единица мярка , май не е  много ясно.
Искам в БГ да сме богоизбрани, но май социални фактори сега влияят тук на един обективен процес. Дано да продължим да подтискаме кривата, пък да ни е "виновно" за това БЦЖ, тютюнопушене , че дори и сметките на Тесла. Те поне са оптимистични.

# 14 736
Kато гледам статистиката за брой умрели на 100 хиляди население и ми прави впечатление, че в челото е Сан Марино с незавидната цифра 117.7

Белгия на второ място с 56, Испания четвърта с 47.4, Италия пета с 41.5. Следват Франция, Великобритания, Нидерландия и Швеция. Шведите вече са с 20 умрели на 100 хиляди население, плътно след Нидерландия и Великобритания. За сравнение в Дания е 6.8, в Норвегия 3.6, Финландия 3.1 и Исландия 2.9. Какви ги вършат шведите?

България е с 0.7 с регистрирани 50 умрели в статистиката, която гледам.

# 14 737
И как точно са претоварени болниците, те хората не смеят до болница да отидат понеже генерала обяснява по тв че смъртността от Ковид била 4%. Нещо напоследък се усети каква глупост е това и спря да го говори.

Скрита смъртност в Русенско
https://fakti.bg/bulgaria/466878-skrita-smartnost-v-rusensko
Това е благодарение на генерала, и апокалиптичните картини които рисува.

# 14 738
  • Пловдив
Във Франция се разфучаха малко в едни парижки предградия заради рецедивистче с арабски произход. Без връзка с карантината. Укротиха ги. Ама на тях им е все едно, държавата ги хрантути и те си правят, каквото искат. Дреме им за КВ и че някой оставал без работа. Те тия не са от най работливите.
Иначе там имат натрупани глоби за 17 милиона Евро. Гадняри... глобяват за липса на декларация в джоба.

# 14 739
Това, че всички тестове за антитела подкрепяли ниска смъртност изобщо не е вярно. Явно зависи от теста и от качеството на самото проучване.

Според Андрю Куомо само 21% от жителите на Ню Йорк показват наличие на антитела, като извадката е от по-активната част от населението.

Ето и едно швейцарско проучване, за което казват, че е доста точно.

https://twitter.com/jacquesfellay/status/1252930492262998017?s=19

Има и други, едно холандско ми идва наум. Естествено всички тези проучвания са доста предварителни, затова няма да ги цитирам всички.

Едно нещо обаче знаем със сигурност, за което не ни трябват изчисления, а само да наблюдаваме реалността. Навсякъде, където този вирус е успял да се разпространи повече, смъртността скача неимоверно много, а здравните системи издъхват. Добре че Мангъров не е човек с власт и живота на хората в България не зависи от него, поне не все още. Всеки ден трябва да благодарим за този късмет.

# 14 740
Франсоаз, тичай на Запад бе...
Е, тичай, ма бат Бойко не дава... Simple Smile  Ако почне да дарява кеш за лежане по диваните, заминала съм одма.
Е, днес е имало един полет от София за Амстердам/Париж. Така че все още някой, ако иска, може да се изнесе на запад. Утре може и повече да са.

# 14 741

Някак искам да се самоорганизираме и срещу този вирус. Ама явно много искам.

Врабчо, не мисли, че Франси не може да се обясни. Че чак говорител да и ставаш.
Самоорганизирането е съзнателен и волеви акт. А тука масовото е мисленето за апокалипсис и 6-12-24 месеца карантина, като реалния хоризонт е седмица. Е, как да го направим с безсмислени и ревящи хора? Ами аз се отказвам.
Реалното е: в Западна Европа знаят, и го казват, че до края на август са валат. Дори до края на октомври или декември. Просто на мен ми го казват, или някой не е прочел.
Тук, в България, ще излезнем към края на май, или дори на 13 май. Но трябва да сме подготвени да сме си самодостатъчни - никакви пътувания в чужбина. И тогава трябва да се самоорганизираме, като умни и волеви хора. И дотогава трябва да игнорираме всякакви франсоази и мангъровци. Съзнателно, волево и интелигентно. Ако не можем, ще продължим към Западна Европа с края на август, октомври или декември. Както си изберем, нали така?

# 14 742
Скрит текст:
ООН: Светът рискува гладна смърт заради COVID-19
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/oon-svetyt … -covid-19-6108550

Според мен е от критична важност светът да установи каква е истинската смъртност от Ковид. От 0,4% ли започва както показват изчисленията ми за Исландия, базиращи се на ПСР тестовете или е много по ниска както показват тестовете с антитела не само в България но и по света. Защото ако смъртността започва от 0,4% нагоре тогава действията на света са оправдани т.като потенциално починалите от Ковид ще са много по света ако ограниченията са малки и са нерелевантни спрямо опасността. В тази ситуация ние стреляме вкъщи с базука за да убием тигър и убивайки го си взривяваме къщата но това е оправдано защото опасността за живота ни е значителна.

Обаче ако Мангъров е прав а научният свят в момента е разделен на 2, по отношението на
истинската смъртност, има редица научни проучвания че истинската смъртност е много ниска които подпрепят тезите на Мангъров, и тогава мерките които предприема светът срещу вируса, в това число и България са нерелевантни спрямо опасността която представлява той и те са предпоставка за тежки социални последици надхвърлящи последиците които може да създаде вируса. В тази ситуация ние стреляме вкъщи с базука за да убием комар и убивайки го си взривяваме къщата. Затова си мисля че е от критична важност за целият свят да се разбере каква е истинската смъртност от Ковид.
Ти хубаво искаш, и аз искам, ама Англия и Холандия официално отказват да дават числото на излекуваните. И още една камара други, които не ги дават тези числа. А ако въобще не ги дадат? Тестват, кой с каквото му падне, какво като инфо подават? И ти излиза Мангъра, и ескраполира за 6 милиона въз основа на ... 2000? Ми не е смешно, тъжно е.
Никакво инфо никакви държави не подават, това колко хора били открили и ги сложили в официалната стат. няма никакво значение. Истинското инфо върху което може да се сметне каква е истинската смъртност в дадена държава и как се разпространява вируса в нея го са го дали само Исландия. Поне аз друга държава не знам която има толкова умен подход на тестване разкриващ истинската картина на вируса. Дали е истинска зависи колко са точни ПСР, но ако са точни картината на вируса която показва Исландия към 4 април е такава каквато съм я описал. Да, изчисленията ми за Исландия се  разминават драстично с тезата на Мангъров, и на научният свят стоящ зад ниската смъртност. Но каква е истината предстои да разберем.
Да взимаш пример от Исландия, изолиран остров БЕЗ НИКАКВА ИНДУСТРИЯ, с население 300 хил души, насред нищото е същото като да вземеш основа за образователна степен село в Родопите на границата с Гърция. Несериозно и погрешно. Не те мислех за толкова лежерено-наивен, освен, ако не си платен да го скланяш.

# 14 743
И как точно са претоварени болниците, те хората не смеят до болница да отидат понеже генерала обяснява по тв че смъртността от Ковид била 4%. Нещо напоследък се усети каква глупост е това и спря да го говори.
Не тукашните, а по света. И съм против мераците на Мангъров и феновете му да ги докарат до същото положение.

# 14 744
  • София
Не тукашните, а по света. И съм против мераците на Мангъров и феновете му да ги докарат до същото положение.

Спокойно, и у нас ще се претоварят, ако се продължава това упорито нетестване на медицински персонал. Както в Италия го докараха дотам - утре и у нас. Тогава пак Мангъров ще ти е виновен, разбира се, нали от него се очакваше да не допуска вируса в отделения, пълни с тежко болни и критични пациенти.

Общи условия

Активация на акаунт