COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 044
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 760
Нощен гост, мисля, че после ще се тества с по-голяма група. В Германия първоначалната група са 200 човека.

# 14 761
Скрит текст:

Grinning Е аз какво да направя че само Исландия има такъв умен подход на тестване. Затова изчисленията ми се базират на техните данни. Когато и другите държави приложат техният подход, ще разсъждавам върху тях. Държава с население 364 000 въобще не е селце. Да почнат и многомилионните държави да използват техният подход да видим каква е истинката картина и там. Аз не разбирам лагера на аполалипсиса за какво спори с мен по отношение на Исландия. Че за тях смъртност от 0,4% нагоре е ниска, това ли е проблемът. Че истинската смъртност в Исландия не е достатъчно висока за техните разбирания. Ето тук аз не се съгласявам, ако истинската смъртност е от 0,4% нагоре, това е много висока смъртност и оправдава действията на държавите, защото тоя вирус освен висока смъртност Р му е над 3 според последните изследвания.

Казвам ако истинската смъртност е от 0,4% нагоре защото изчисленията ми се базират на вярата в точността на ПСР.
Можеше да вземеш по същия начин и онзи круизен кораб Даймонд еди-какво си. Несериозно и обидно за теб.  В графата променливи е нужно да вкараш много повече параметри като например очеизвадния "КОЛКО ДУШИ СА ДОШЛИ ИЗВЪН МЯСТОТО!". Кой е отишъл на круизен кораб за Х-време - ами 1-2а, същото и в Исландия. Ниска численост от хора лесно и ЕВТИНО се координира и тестува. А какво е за 20 млн? И такива региони, които дневно имат по 100 хил души обмен отвън ? А, ти това елегантно си го пропуснал в уравнението. Ами... какво да ти кажа - седни и се подготви отново.
Дайманд Принцес е със средна възраст 65+, никоя държава няма средна възраст 65. Ти не си съгласна с изчисленията ми за Исландия защото.......така и не разбрах, май щото не знам майчиното мляко на всеки исландец, кой от къде бил дошъл, сигурно трябва да знам и кой откъде се е заразил. Grinning Ама на математиката не са и нужни тия неща, нужни са и само подробните данни от тестуването с ПСР, по начина по който Исландия го правят. Кой къде е ходил и къде се е заразил няма никакво значение нито за истинската смъртност в Исландия нито за реалната картина на разпространение към 4 април. Пък Исландия не трябва да се гледа, от теб разбирам щото представят най пълната картина на вируса, защото било лесно и евтино там да се тестува. И понеже е евтино и лесно и затова представят най пълната картина, но за това не трябва да ги гледаме. Joy Логика.......

За Дайманд Принцес, щом толкова те интересува.
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.18.20038125v1.full.pdf
Мъж съм. Обективна оценка на обстоятелствата, за това говоря. Вирусът е отвън, важна подробност е колко души са дошли отвън, някои от тях са вирусоносители. Едно е да тестваш 20000, друго 20 млн. И ако нямаш тестове за 20 млн, и ако нямаш лаборатории...  Сещаш ли се? И за средната възраст е важно, вярно е. Ама е вторичен показател в математическия модел.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 00:31 от Не се сърди, човече

# 14 762
  • София
800 доброволци не са ли малко? Сигурно е само старт. Вчера питах в историята със създаването на ваксини, коя е тази, направена за най-кратък срок. Пак ще помоля, ако някой знае да пише.

В тази статия пише, но е мн. дълга. Мисля, че за около 5 год. са направили най-бързата ваксина.

https://bivol.bg/coronavirus-thoughts.html?fbclid=IwAR39H8afebpw … 5Y9z_BCsjJ-w_wnJk

# 14 763
800 доброволци не са ли малко? Сигурно е само старт. Вчера питах в историята със създаването на ваксини, коя е тази, направена за най-кратък срок. Пак ще помоля, ако някой знае да пише.
Старта е с 800 доброволеца, като полвината са с ваксина с/у ковид, а другата полвина с/у менингит. Следващата стъпка е 5000 доброволеца.
Imperial College London се надяват юни да започнат тестването на тяхната ваксина.

# 14 764
Тесла сменяш си мненията като ветропоказател. До онзи ден серологичните тестове ти бяха ОК, Банско беше супер изследване, смъртността беше най-много 0,15, а аз като ти обяснвах, че е 0,35-0,7 % ме оборваше всякак...

Какво те накара да преизчисляваш? Но си по-близо де....

# 14 765
Хеликаза, би ли си казала мнението за ваксините на принципа на mRNA? Благодаря! Flowers Hibiscus

# 14 766
Добре де, и според мен Мангъров говори глупости на килограм, особено това с тестовете изобщо не му е ясно на горкия, не съм и съгласна, с предложенията му за разхлабване, но чисто технически е прав за стадния имунитет. 

Дали с ваксина или с преболедуване, стадният имунитет ни чака на края на пътя. Освен това, чисто епидемиологично, още на 30-40% епидемията ще се забави и като не препълваме спешните отделения, на никого няма да му дреме дали ще се заразяваме .

Откривам с изумление, че някои хора вярват в мистичното изчезване на вируса, но не виждам никакви изгледи това са се случи.
Тези дето нямат против да си седят между 4 стени по препоръка на НОЩ до откат затворени как си ги представяте нещата?
С тези изчисления той влезе в непознатите дебри на статистиката и малко се пооплете, но е нормално, не е специалист в тази област, а един неспециалист трудно може да знае кога е коректно да налага извадкови данни към генералната съвкупност. Да приемем, че му е простено.
Останалите неща са азбучни истини и мисля, че дори любителите на най-строгите мерки са наясно, че един по един все ще минем през този вирус.

# 14 767
Хеликаза, би ли си казала мнението за ваксините на принципа на mRNA? Благодаря! Flowers Hibiscus
По принцип или в контекста на сегашния вирус?

Намирам ги по принцип за доста обещаващи.

# 14 768
Скрит текст:
Добре де, и според мен Мангъров говори глупости на килограм, особено това с тестовете изобщо не му е ясно на горкия, не съм и съгласна, с предложенията му за разхлабване, но чисто технически е прав за стадния имунитет. 

Дали с ваксина или с преболедуване, стадният имунитет ни чака на края на пътя. Освен това, чисто епидемиологично, още на 30-40% епидемията ще се забави и като не препълваме спешните отделения, на никого няма да му дреме дали ще се заразяваме .

Откривам с изумление, че някои хора вярват в мистичното изчезване на вируса, но не виждам никакви изгледи това са се случи.
Тези дето нямат против да си седят между 4 стени по препоръка на НОЩ до откат затворени как си ги представяте нещата?
С тези изчисления той влезе в непознатите дебри на статистиката и малко се пооплете, но е нормално, не е специалист в тази област, а един неспециалист трудно може да знае кога е коректно да налага извадкови данни към генералната съвкупност. Да приемем, че му е простено.
Останалите неща са азбучни истини и мисля, че дори любителите на най-строгите мерки са наясно, че един по един все ще минем през този вирус.
Ще минем, не зная кой си въобразява друго.
Но аз предпочитам формулировката  + един по един+, а не- всички до един, вкупом.

# 14 769
Хеликаза, в контекста на короната. Немската ваксина, която е допусната до изпитания, е на този принцип. А пък честно да си призная, за първи път чувам за такива ваксини. Blush

# 14 770
Хеликаза, докато смъртността е толкова висока, т.е. докато няма ваксина и лекарство, стаден имунитет няма да има, чудя се ти пък как не го разбра това досега. Единствено в Швеция правят някакви опити, ще видим докога,  във всички останали държави се опитват да спрат разпространението.
И няма нужда да ми обясняваш какво е стаден имунитет, нито пък Мангъров е негов откривател.

# 14 771
Скрит текст:

Ще минем, не зная кой си въобразява друго.
Но аз предпочитам формулировката  + един по един+, а не- всички до един, вкупом.
Т.е. зависи как ще минем. Защото  не е едно и също да отидеш от София до Пловдив пеша и с автомобил.

# 14 772
Много хора сме, Tays, един по един или 10 по 10 има да се вървим вярно до побеляването на генерала, както имаше една снимка. Grinning
Затова трябва да се търсят други варианти, дори ако щеш сега малко повече да се натовари здравната система, колкото и скандално да звучи това.

# 14 773
Хеликаза, докато смъртността е толкова висока, т.е. докато няма ваксина и лекарство, стаден имунитет няма да има, чудя се ти пък как не го разбра това досега. Единствено в Швеция правят някакви опити, ще видим докога,  във всички останали държави се опитват да спрат разпространението.
И няма нужда да ми обясняваш какво е стаден имунитет, нито пък Мангъров е негов откривател.
Стаден имунитет по мангърски е термин от средновековието, когато просто друг начин не е имало. Който оцелее, оцелее. И карантината е средновековен начин също. В 21и век има лекари, лекарства, ваксини, тестове.
Швеция отдавна не са този осанна остров, отдавна са взети мерки, но тука нищо не се казва. Обаче им умират по 100 човека дневно, скоро ще ударят по 1000 новозаразени дневно. Благодаря. Това е начина по Мангъров.

# 14 774
Скрит текст:
И в тази връзка, ако може той, или друг по-компетентен от мен да ми обясни защо противно на всякакви математически и статистически закони доказващи, че смъртността от вируса е почти незабележима, се изнасят факти за смъртността в Италия, според които в отделни региони тя е скочила в пъти? Вероятно е манипулация?
Без претенции за компетентност, но отговорът е във въпроса - отделни региони тя е скочила в пъти.
Да, разбира се - в отделни региони е скочила. Но кои са тези региони - това са регионите, в които бяха регистрирани първите случаи. Реално те са и най-засегнатите, защото когато бяха въведени мерките в Италия, те вече горяха. Според статистиката, смъртността в провинция Бергамо е скочила с 454%.  И сега правим следната предпоставка:
Приемаме, че в провинция Бергамо абсолютно всички са прекарали вируса. Тази предпоставка е в полза на намаляване на реалната смъртност, защото реално не всички са го прекарали. И понеже не знам колко са жителите на провинция Бергамо, но знам грубо за България колко е населението и смъртността:
При население 7 000 000 и смъртност към 15 промила за 2019г. означава, че в Бг годишно умират към 105 000 души. Ако увеличим тази смъртност с 454%, означава, че ако всички в Бг са заразят, както предполагаме, че се е случило в Бергамо /защото там отчитат най-голям скок в смъртността/, то излиза, че в България смъртните случаи от 105 000 ще скочат до около 475 000.
Или с две думи: извънредните  смъртни случаи в България ще са 370 000. В полза на намаляване на смъртността, можем да прибавим към населението новородените, които са към 70000, и излиза, че ако на 7 070 000 починат 370 000 от Ковид, това е към 5% смъртност от вируса.
Дори и да елиминираме статистиката за Бергамо, и се съобразим с друга по - ниска цифра, например 200% увеличение, означава, че ще имаме 105000 починали на 7070000, или към 1,5% смъртност. Доста над процентите на Тесла.
Разбира се, аз искам сметките на Тесла да са верни, а не моите. Но къде тогава бъркам?

Няма как да си правите сметки на цифри от статистика за Бергамо, която е само за м. Март и за България да прилагате цифрите за цяла година. Италия сега значително намаля смъртните случаи, да речем, че още 3000 в Бергамо ще починат от Ковид, стават 7800, което на 1,1млн население е 0,7% това увеличение всъщност.

П.П. Обърках, 0.7% ще е смъртността, ако цялото население на Бергамо се зарази и сложим още 3000 починали за април.
Ок, ясно. Но за един град четох, че /грубо/ през март месец миналата година са починали 4000 души. Починалите от Ковид за март са 2000, обаче общата смъртност за март 2020г. е към 8000 души. Тоест, има починали с 4000 в повече отколкото през март 2019г. Или има още 2000 души, които не се водят починали от Ковид, но така или иначе са в повече сравнено с март 2019г. Да, не мисля, че е чак 5% смъртността, но и 0,4% не е.
Пп: Да, зацепих къде бъркам. Някъде забравям да разделя на 12. Плюс това, след като замине пандемията, смъртността би трябвало доста да намалее спрямо предходните години.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 00:57 от mmm75

Общи условия

Активация на акаунт