COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 450 051
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 790
Виетнам не тестват, затова нямат и бройка.
Тук пише тестване. Освен това няма как иначе да идентифицират болните, нали така?
Стратегията на Виетнам – вероятно единствената към момента страна, която не е дала жертви на заразата – включва комбинация от насочено, строго проследяване на контактни лица и тестване, така че да се предотврати образуването на големи огнища на заболели, пише британският „Телеграф“.

# 14 791
Аз пък се чудя защо wordometers в последните дни отчита толкова малко случаи за Германия.
Мислиш, че са повече ли? (не се заяждам, сериозно питам Simple Smile )
Като гледам скалата им върви плавно надолу. Качва се малко, после пак надолу...

Все да ви питам за Норвегия и все забравям.
В worldmeters на 8.04 имат -44 случая!? Изкарвали са някакви грешни бройки ли? Как се е получило?

# 14 792
  • на пистата
Добре де,Америка още края на март поставиха тестова ваксина на доброволци.Аз даже пусках видео на поставянето.Защо не се говори за това,а само че Германия те първа ще тества.
https://m.dir.bg/dnes/svyat/inzhektiraha-parvata-testova-vaksina … brovolets-v-sasht

# 14 793
Ice queen, според Робърт Кох са повече. Но пък на тях са им по-стари данните, та може и на това да се дължи.

# 14 794
Казват трябват  18 месеца за работеща ваксина. А бързоразработените давали големи странични реакции.

# 14 795
  • София /Абсурдистан
Виетнам си го влачат малко след китайците, така, че грубо за нас може да сметнем за към края на юни месец подобно облекчение. Иначе всеки пулмолог ще ви каже, че дробовете имат способност да се регенерират след известно време, минимум 3 месеца - така, че не го слушайте Мутафчийски, все пак не е пулмолог.
Не съм сигурна, че се регенират. Преди година ми изгориха горната част на белият дроб в ляво от лъчетерапия. Нищо не се е променило от тогава, пухтя като локомотив и от най- малкото натоварване и трудно дишам при физически усилия. Ако наистина се регенерират, би било добре, ама дали е така.

# 14 796
Добре де,Америка още края на март поставиха тестова ваксина на доброволци.Аз даже пусках видео на поставянето.Защо не се говори за това,а само че Германия те първа ще тества.
https://m.dir.bg/dnes/svyat/inzhektiraha-parvata-testova-vaksina … brovolets-v-sasht
Разговора започна с това, че днес е започнал теста в Англия - има и видео Laughing
https://www.bbc.co.uk/news/health-52394485
Според мен колкото повече, толкова по-добре.

# 14 797
Хаха, малко повече да се натовари системата сега... Супер. Абе всичко е на принципа "Дайте да дадем" винаги. И тая работа със стадния имунитет също. За мен разликата е огромна между това да го изкараме всички при наличието на лечение и без наличието на такова. Аз изобщо няма да съм навита за боледуване точно ей сега. И не вярвам някой в тая тема да се намери да е навит, дори и сред подкрепящите стаден имунитет. Признайте си, че тайничко се надявате да сте от оная част от "стадото", която като й дойде ред да боледува ще има лечение.
Естествено, че другите да я понатоварят системата, а те ще са от 20- те %, дето ще ги пази колективният имунитет. А ако имунитетът трае няколко месеца, какво правим? Всяка година ще се проепидемчва народът. Или ваксината пази колкото грипната?

# 14 798
Американската фирма за киберсигурност FireEye разкри, че хакери са опитвали да проникнат в системите на организации, свързани с борбата с COVID-19 в Пекин. Откраднати са имейл адреси на служители на формираното през 2018 г. китайско Министерство на кризисния мениджмънт и на властите от Ухан. Предполага се, че виетнамската групата APT32, отговорна за злоупотребата, работи в полза на местното правителство.
Ха. Между другото днес по обяд получих мейл с код за достъп в yahoo пощата ми (съвсем стандартен мейл, не фалшив; от тези, които се генерират вместо парола) и ме пита аз ли се логвам в момента от Виетнам. Simple Smile)))

# 14 799
Хеликаза, явно всеки вижда, каквото му се иска, аз такова нещо не съм чула от нито един европейски политик, навсякъде се чудят как да се предпазят от втора вълна и повторно експлозивно разпространение на вируса след като се вдигнат мерките.

А и не ти ли се струва странно как държавите в Азия не обсъждат стадния имунитет като стратегия. Сигурно ще стоят още 100 години заворени горките, няма начин. Иначе като се върнеш обратно в реалността, установяваш, че дори в Ухан вече вдигнаха мерките.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 01:24 от LillyM

# 14 800
Нина, ако имунитетът е нетраен, то няма никаква причина с ваксина да е по-траен. Това го казвам с базови познания по имунология, ако не е така, нека някой ме поправи.

# 14 801
  • Варна
Тесла сменяш си мненията като ветропоказател. До онзи ден серологичните тестове ти бяха ОК, Банско беше супер изследване, смъртността беше най-много 0,15, а аз като ти обяснвах, че е 0,35-0,7 % ме оборваше всякак...

Какво те накара да преизчисляваш? Но си по-близо де....
До онзи ден не се бях сетил за този подход който използвах с данните за Исландия. И повече се облягах на серологичните тестове. Нещата се променят, затова и мнението ми се променя. Ако по рано се бях сетил за този подход за Исландия, нямаше да твърдя че истинската смъртност е 0,15-0,30%. Да, сега твърдя че започва от 0,4% понеже в Исландия населението е много младо, докъде стига при държава с по възрастно население, не мога с точност да кажа. Аз го виждам до 0,6%, ти до 0,7% там някъде е. Оставям си обаче едно ако, защото изчисленията ми за Исландия стъпват върху една хипотеза, а именно в точността на ПСР, не съм докрай убеден в тяхната точност. Но докато не видя ясни доказателства че те пропускат значителен брой активни инфекции, смятам че истинската смъртност е в тоя диапазон.

Тесла, ето едно демографско сравнение между Исландия и България, може да ти помогне при смятането за България. Можеш и други държави да сравняваш, удобно е:
https://www.indexmundi.com/factbook/compare/iceland.bulgaria/demographics

# 14 802

Може би са им измрели доброволците или не са отчели желаните резултати и са се отказали от тази ваксина конкретно.

# 14 803
Е ти представяш ли си как го казват директно???

Причината да се притесняват толкова е че в най-засегнатите области, до 20% са изкарали вируса, а извън тези огнища, много, много по-малко. Тоест, при втора вълна, вирусът ще е на практика в същата благоприятна среда от масово неимунни хора.

Освен това, при  следващата вълна вирусът ще е доста по-дифузно разпространен, тоест ще се разраства по-експлозивно епидемията.

# 14 804
Англия - от утре започва тестване на 10млн. ключови работници. Ще се наемат 18 000 души за проследяване на контактите.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-52401398

Общи условия

Активация на акаунт