COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 590
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 970
Аз за това вчера казах хич да не ми хвалят американците. Само президента, като им видиш и ти става ясно какъв им е капацитета на болшинството. А, като почнеш да общуваш с тях и ти се иска и да се кръстиш. Там са масово на една заплата от това да останат на улицата, а какво е схващането им за света, оле майко.

# 14 971

Подценяване на опасност от медицински лица виждам от страна на НОЩ. Защото тестване на медици няма. Предпазни средства няма - да си купели сами. Ако се заразят, вината си била тяхна, не се пазели...
Важното е детската градина да върви, цупене и сочене с пръст да има.

Пишете откровени лъжи. Моля покажете актуална информация за липсата на предпазни облекла, маски и дезифектанти за болницата във Видин.
Май детската градина е във вашата глава.

# 14 972
  • Варна
Относно даренията, в София се събраха големи такива за тамошните болници. Но, дори и в една Варна, която е сравнително голям град, даренията са минимални. Най-голямата болница тук, има разкрита сметка в хелпкарма, събраните средства до момента са нищожни - около 24000 лв.
https://bg.helpkarma.com/campaign/umbal-sv-marina-varna-v-borba-s-covid-19-1188

# 14 973
ТЕ (НОЩ) били разочаровани от колегите си от Видин? А защо не попитат колегите си от Видин дали пък не са разочаровани от НОЩ? Подценяване на опасност от медицински лица виждам от страна на НОЩ. Защото тестване на медици няма. Предпазни средства няма - да си купели сами. Ако се заразят, вината си била тяхна, не се пазели... Това как помага на изложените на риск пациенти? Тях не ги интересува по кого да хвърлят камъни, интересува ги да не получат подарък ковид, докато се лекуват от други болести и състояния!
Безотговорен или отговорен, лекар се е заразил. Може да е спазвал всички мерки и пак да се зарази - от близките си например. И после какво правим, къде е великият алгоритъм на НОЩ? Този лекар кой ще го тества регулярно и навреме, преди да е заразил десетки свои колеги и пациенти? Сам да се тества, предполагам. Сам си е виновен. Генералът е разочарован и ще му се скара. На заразените - честито. Важното е детската градина да върви, цупене и сочене с пръст да има.

И аз го гледах брифинга и Мутафчийски каза, че вече са осигурени достатъчно предпазни средства за медиците. Не е казвал да си ги купуват сами.

# 14 974

Подценяване на опасност от медицински лица виждам от страна на НОЩ. Защото тестване на медици няма. Предпазни средства няма - да си купели сами. Ако се заразят, вината си била тяхна, не се пазели...
Важното е детската градина да върви, цупене и сочене с пръст да има.

Пишете откровени лъжи. Моля покажете актуална информация за липсата на предпазни облекла, маски и дезифектанти за болницата във Видин.
Май детската градина е във вашата глава.
Какъв е смисъла от информация за защитни облекла към момента, като те не са заразени сега.
Целия свят изпита недостиг и на защитни облекла, и на тестове, и на дезинфектанти. В целия свят има заразени медици! Спрете с обвиненията! Имайте малко уважение към работещете медици! Не са го направили нарочно!

# 14 975
Какво трябва да направя ако знам, че даден човек със сигурност не спазва карантината за прибиращи се от чужбина?

# 14 976
  • София
И аз го гледах брифинга и Мутафчийски каза, че вече са осигурени достатъчно предпазни средства за медиците. Не е казвал да си ги купуват сами.

Не знам кога е това "вече", но преди броени дни потребителка от отделение по образна диагноистика в столична болница сподели тук, в тази тема, че им дават по една маска на ден и че не е тествана за ковид нито веднъж от началото на извънредното положение, защото не работела в ковид отделение.
Ако случайно НОЩ са осигурили  ЛПС, но някой директор на болница си ги е запазил за лична употреба, да го намерят и санкционират! Вместо да осъществяват контролни функции върху видните престъпници Иванов, излязъл в парка, Георгиев, отишъл на вилата, и Димитрова, която си забравила маската, да осъществят контрол върху болничните ръководства и РЗИ, за които спомена по-горе dundi73, да осигуряат безопасна работна среда за медиците и безопасна болнична среда за пациентите. За какво иначе ни е НОЩ? За украса? За да ни обяснят кой е виновен? За да ни забавляват от телевизора? Не е реторичен въпрос, питам серизоно - за какво ни е щаб, който явно за нищо не е отговорен, защото всичко си било в компетенциите на някой друг?

# 14 977
Добре , де. Медиците, горките , големи постове, голяма патетика.
Има ли някой да вярва, специално за случая там, във Видин, че НОЩ е виновен.
Никой ли не допуска небрежност на персонала при използване на защитни облекла. За там , колко пъти става дума и се оказва, че са си имали.
Сега пак критики срещу НОЩ. Да вземе да отиде Мутафчийски да си изпие с тях кафето в стаичката за почивка, а.
Ми стана ясно, че са подценили опасността.

И да си кажа пак- аз нямам нищо против лекарите, да са ни живи и здрави. Но си оставам скептична към съсловието , и това са мои наблюдения, от личния ми сблъсък с тях. Та пак да си кажа, дано да не се налага да опирам до техните грижи.
И, на никой друг не го пожелавам, разбира се !

# 14 978
Скрит текст:
За Видин , от първо лице думи на ЛЛ " това е вирус, който всички ще прекараме". Може да са решили да го прекарат по рано, следвайки призива на Мангъров.
Лошото е че в тази област населението е предимно от по
  възрастни хора, постоянно търсещи лекарска помощ. Така че там очаквам големи числа заразени за съжаление и мое лично притеснение.
Ако решаваха само за себе си, нямаше да има проблем. Но с тези си безумни действия, за съжаление решават и за много други хора.

За Симитли си спомням, че много отдавна тук в темата някой спомена, че кметът бил на среща с Лоренсо Санс, бившият президент на Реал Мадрид. И ето я новината от 5-ти март.
http://m.focus-news.net/?action=news&id=2754047

На 21-ви март Лоренсо Санс умира от К-19
https://gong.bg/football-sviat/ispania/multimedia/video/tyzhna-v … renso-sans-582367

Явно нито кметът, нито тези, които са били с него са спазили карантината. И ето така се подпалват огнища, от нагли, омаловажаващи опасността безотговорни екстремисти.

Аз писах. Обсъждахме как положението в Европа беше вече станало сериозно, но кмета на Симитли такива неща не го вълнуват, тръгнал по гостувания и футболни мачове в Испания. Абсолютно ненужни, безсмислени и рискови екскурзии. И сега всички в региона ще му сърбаме попарата.

# 14 979
Вчера прочетох по новинарските сайтове, че една жена от В. Търново, изписана с отрицателен тест, след известно време се е почувствала зле и пак е в болница, с положителен тест.
И на фона на данни от различни държави за хора, които повтарят болестта, мисля, че преди да се облекчават каквито и да било мерки трябва да се изследва дали тези, които са преболедували веднъж са защитени.

От изследване на първия SARS, а този му е братовчед, върху маймуни, наличието на антитела не предотвратява повторно заразяване. Всички маймуни се заразяват повторно, като изчистват вируса по-бързо втория път, но това не облекчава възпалението на дробовете, което го има и при втората зараза.

# 14 980

Не знам кога е това "вече", но преди броени дни потребителка от отделение по образна диагноистика в столична болница сподели тук, в тази тема, че им дават по една маска на ден
и че не е тествана за ковид нито веднъж от началото на извънредното положение, защото не работела в ковид отделение.
Ако случайно НОЩ са осигурили  ЛПС, но някой директор на болница си ги е запазил за лична употреба, да го намерят и санкционират! Вместо да осъществяват контролни функции върху видните престъпници Иванов, излязъл в парка, Георгиев, отишъл на вилата, и Димитрова, която си забравила маската, да осъществят контрол върху болничните ръководства и РЗИ, за които спомена по-горе dundi73, да осигуряат безопасна работна среда за медиците и безопасна болнична среда за пациентите. За какво иначе ни е НОЩ? За украса? За да ни обяснят кой е виновен? За да ни забавляват от телевизора? Не е реторичен въпрос, питам серизоно - за какво ни е щаб, който явно за нищо не е отговорен, защото всичко си било в компетенциите на някой друг?

То общият ни брой направени тестове май е по-малък от работещите в болниците та не знам как е чудно за някого че не всички медицински лица са изследвани.
За останалото имаш право.

# 14 981
Недоумявам защо и вие а и тези по-учените от нас (предполагаемо) говорите/говорят небивалици. Навсякъде се казва, че НАЙ-ЧЕСТО хората показват симптоми на около петия ден след заразяване.

Ако има бум на болни от Цветница, то това трябва да е било на 17/04 а бум-а от болни по Великден трябва да е...днес. Какво чакаме да видим Май месец чак?
А според теб тези,които би трябвало днес да имат симптоми,дали и кога ще бъдат тествани?Аз виждам броя като последствие тестването на контактни лица.Огнището в Плевен,Симитли,Факултета и Филиповци,Видин.А отделно това,че има голям брой на безсимптомни.Онзи ден(ако не ме лъже паметта за деня),съобщиха за 19 заразени от Мизия-96.Само един техник имаше симптоми.Останалите-не.Е,на каква база са тествани?Епидемиологична следа или симптоматика?Знам,че симптомите се проявяват най-често 5-6-ти ден.Но не е честно да ни заблуждават,че тези 90 заразени са впоследствие от разхайтеното поведение на част от обществото.Не отричам,че Великото преселение ще има ефект върху броя на заразени,но не са тези 90 човека.Всичко това е психологическа атака,която би следвало да разубеди хората в намерението им за празнуване на идващите 01.05 и06.05.

# 14 982
  • София
Добре , де. Медиците, горките , големи постове, голяма патетика.
Има ли някой да вярва, специално за случая там, във Видин, че НОЩ е виновен.
Никой ли не допуска небрежност на персонала при използване на защитни облекла. За там , колко пъти става дума и се оказва, че са си имали.
Сега пак критики срещу НОЩ. Да вземе да отиде Мутафчийски да си изпие с тях кафето в стаичката за почивка, а.
Ми стана ясно, че са подценили опасността.

И да си кажа пак- аз нямам нищо против лекарите, да са ни живи и здрави. Но си оставам скептична към съсловието , и това са мои наблюдения, от личния ми сблъсък с тях. Та пак да си кажа, дано да не се налага да опирам до техните грижи.
И, на никой друг не го пожелавам, разбира се !

Аз вярвам, че е виновен НОЩ. Защото работя и с тамошната болница, и с монтанската, и са пълни от месец насам със случаи на пневмонии, а облекла имат смешни направо. След като се осигурява на софийските болници не е ли редно да се осигурят за всички останали болници? И то за всички отделения, нали уж си произвеждаме?
Ама е много лесно да се каже да си ги осигурят сами.

Контактувам с доста лекари, поне 50% от тях се оплакват, че те или техни колеги са пожелали да ги тестват, но им отказват, дори при симптоми. Карат ги да си ходят на работа и да си карат дежурствата, щото иначе няма кой.

Всеки, който не желае да бъде лекуван от съсловието, може да подпише отказ от лечение и да се самолекува. Защото за мен пък патоса как са ни виновни медиците насред всички тъпотии, които се случват, ми е малко ту мъч.

# 14 983
  • Bulgaria
Недоумявам защо и вие а и тези по-учените от нас (предполагаемо) говорите/говорят небивалици. Навсякъде се казва, че НАЙ-ЧЕСТО хората показват симптоми на около петия ден след заразяване.

Ако има бум на болни от Цветница, то това трябва да е било на 17/04 а бум-а от болни по Великден трябва да е...днес. Какво чакаме да видим Май месец чак?

Какво значи показват симптоми? Лека температура? Хрема? Болки в гърлото? Колко хора ще им обърнат внимание веднага? Болестта не се развива за 1 ден, от най-лекия симптом до вече тежко състояние може да има повече от 14 дни. Нали не мислите, че всеки с лека температура го тестват?

# 14 984
Не знам кога е това "вече", но преди броени дни потребителка от отделение по образна диагноистика в столична болница сподели тук, в тази тема, че им дават по една маска на ден и че не е тествана за ковид нито веднъж от началото на извънредното положение, защото не работела в ковид отделение.
Ако случайно НОЩ са осигурили  ЛПС, но някой директор на болница си ги е запазил за лична употреба, да го намерят и санкционират! Вместо да осъществяват контролни функции върху видните престъпници Иванов, излязъл в парка, Георгиев, отишъл на вилата, и Димитрова, която си забравила маската, да осъществят контрол върху болничните ръководства и РЗИ, за които спомена по-горе dundi73, да осигуряат безопасна работна среда за медиците и безопасна болнична среда за пациентите. За какво иначе ни е НОЩ? За украса? За да ни обяснят кой е виновен? За да ни забавляват от телевизора? Не е реторичен въпрос, питам серизоно - за какво ни е щаб, който явно за нищо не е отговорен, защото всичко си било в компетенциите на някой друг?

Коментирам какво каза. Не е казвал да си купуват сами, а каза че имат достатъчно и при нужда от още им се доставят веднага. А за тестването каза, че хората, които правят тестовете са претоварени и ще окапят в един момент. Всъщност проблема е че не успяват да наложат контрол върху престъпниците Иванов, Георгиев и Димитрова.

Общи условия

Активация на акаунт