COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 569
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 940
Това е в унисон с идеите му да хвърля атомни бомби в окото на урагани, които пътуват към САЩ.

# 14 941
Аз имам по-радикална идея, за моментално изчистване...направо да инжектират на болните белина.
Чиста работа!   Laughing

За обикновена температура и аз няма да хукна по болници, без никакви други симптоми.

# 14 942
  • София
Бояна аз чувам, какво се говори, цитирам "Изпуснахме пазарите и гледайте, какво стана". И какво по точно стана?! Аз ще Ви кажа - точно нищо не стана. Да случаите са повече, но не е София причината. В Плевен вирус си има, а лекарите във Видин не знам, как така са се отпуснали. Айде ние граждани сме смотани, ама лекар да не вземе мерки, чак странно ми се вижда. Видин все пак е близо до Румънската граница и от там си има транзитен поток, дори един болен шофьор на ТИР е достатъчно да влезе в магазин, за да си купи една кутия цигари и зарази магазинера и от там се почва. Съжалявам ги, защото е малък град, дано да не излезне нещо по сериозно, искренно се надявам. Плевен обаче отдавна си е огнище и НОЩ трябваше отдавна да започне там повече тестване на населението, а не да чака да пламне цял цех.
Така е, изобщо не споря, а допълних само. Ако има нещо от празниците ние не го виждаме сега, ако ще се види ще бъде следващата седмица, а вероятно тази след нея.

Тръмп е една утеха, че наш Боци не е най-зле и не говори най-много глупости. Ако това може да бъде утеха, разбира се.

# 14 943
Скрит текст:
Пример за това откъде идват много бройки новозаразени наведнъж:
Единадесет са новите случаи на заразени с коронавирус в Благоевградско. Сред тях 8 са жители на Симитли. Това е семейството на 50-годишния мъж, който преди дни беше диагностициран с COVID-19. Семейството му живее разпределено в две къщи, а сред заразените има възрастни мъже, жени и две деца.
от ТУК
Този 50-годишен мъж е шофорът на кмета на Симитли, който е успял да зарази фамилията си, откъде се е заразил той не е ясно. Ясно е обаче, че всеки, който си лепне вируса, може да създаде огнище на зараза - в дома си или на работното си място. Не е ясно само колко още такива огнища тлеят неоткрити и колко от тях са създадени от великденските туристи.
Ходили са на мач в Испания в началото на март.
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/covid-19-smuti-simitli-shofyorat- … a-mach-v-ispaniya

Ако може да се замислят хората, че истинския ефект от заразата се усеща месец и половина по-късно.

# 14 944
Mak,заповядай
https://youtu.be/F32B_gWKXuw
Това за Цветница и Великден беше ирония.Не се упреквайте сега кой къде е ходил.Е,ще разберем след няколко дена.Намериха огнища,тестват съсредоточено там,но не си признават,че оттам идва повишаването на случаите.Как да ни накарат да си стоим вкъщи,ако не ни говорят всяка сутрин,че ние сме си виновни.

# 14 945
Така е, последиците от Великден ще се видят в края на другата седмица, но това изказване за пазарите, направо звучи смешно. Правим грешки и се оправдаваме с някой друг. Изглежда пазарите не са били този инкубатор, който се опитват да го изкарат. Сега аз ми е по интересно, какво ще се случи от протестите на циганите. Не вярвам софиянци толкова много да са го разнесли из селата, както твърдят нон стоп.
Това за кмета си е престъпление. Да си се виждал с някой потвърден, че дори починал от Ковид и да не ти дойде на главата, че може би си се заразил?! Несериозно поведение и то от кмет, не някой случаен да кажеш, скрил се в миша дупка. Дори китайците, които са се прибрали след тяхната нова година са били по дисциплинирани от нашите кметове.

# 14 946
Ох, хора, малко офтопик, ама Кантарджиев е такъв хит, че вече само като го видя и умирам от смях, без да е обелил и дума 😂😂😂 Някой ако се хване да му направи колажи на физиономиите, направо ще има портфолио за стендъп комик след изолацията.

Има видео! https://www.youtube.com/watch?v=F32B_gWKXuw

Аз много се забавлявам с него,предпочитам него да следят камерите, не генерала Joy Joy
Страшен образ!

Edit : Писали сме по 1 и също време с Lunatichka92 за видеото Hug

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 11:03 от FlameV

# 14 947
Бояна аз чувам, какво се говори, цитирам "Изпуснахме пазарите и гледайте, какво стана". И какво по точно стана?! Аз ще Ви кажа - точно нищо не стана. Да случаите са повече, но не е София причината. В Плевен вирус си има, а лекарите във Видин не знам, как така са се отпуснали. Айде ние граждани сме смотани, ама лекар да не вземе мерки, чак странно ми се вижда. Видин все пак е близо до Румънската граница и от там си има транзитен поток, дори един болен шофьор на ТИР е достатъчно да влезе в магазин, за да си купи една кутия цигари и зарази магазинера и от там се почва. Съжалявам ги, защото е малък град, дано да не излезне нещо по сериозно, искренно се надявам. Плевен обаче отдавна си е огнище и НОЩ трябваше отдавна да започне там повече тестване на населението, а не да чака да пламне цял цех.
Така е, изобщо не споря, а допълних само. Ако има нещо от празниците ние не го виждаме сега, ако ще се види ще бъде следващата седмица, а вероятно тази след нея.

Тръмп е една утеха, че наш Боци не е най-зле и не говори най-много глупости. Ако това може да бъде утеха, разбира се.
На мен без да съм гледала много видеа на Тръмп ми е симпатичен как спря финансирането на СЗО и се опитва да търси решение, което може би е наистина близко до ума

# 14 948
Приближаваме се към пика и никой не знае кога ще е точно той. Не мога да съм сигурен, но към края на април – началото на май. Има много въпроси на които науката не може да отговори, като тези дали преболедувалите ще се разболеят отново. Възможно е да има втора вълна.

Това заяви в ефира на Нова телевизия полковник доц. д-р Георги Попов, началник на Катедра ,,Инфекциозни болести”.

Ако се стигне един пик на заболяването, то доста бавно ще спадне и ще се проточи след 13 май. Най-вероятно даже до 13 юли! Маските намаляват риска най-вече за околните и те имат своето място за преодоляването на епидемията. Но не само те трябва да се носят, ръцете и повърхностите трябва да са чисти.

Клиничните оплаквания са доста разпръснати – от горните дихателни пътища, долните, стомашно-чревният тракт, каза още той.

Източник: televest.net

# 14 949
Приближаваме се към пика и никой не знае кога ще е точно той. Не мога да съм сигурен, но към края на април – началото на май. Има много въпроси на които науката не може да отговори, като тези дали преболедувалите ще се разболеят отново. Възможно е да има втора вълна.

Това заяви в ефира на Нова телевизия полковник доц. д-р Георги Попов, началник на Катедра ,,Инфекциозни болести”.

Ако се стигне един пик на заболяването, то доста бавно ще спадне и ще се проточи след 13 май. Най-вероятно даже до 13 юли! Маските намаляват риска най-вече за околните и те имат своето място за преодоляването на епидемията. Но не само те трябва да се носят, ръцете и повърхностите трябва да са чисти.

Клиничните оплаквания са доста разпръснати – от горните дихателни пътища, долните, стомашно-чревният тракт, каза още той.

Източник: televest.net

ЗаминА ми рожденият ден..Тюх.

# 14 950
  • София
Усетих на брифинга  колко са разочаровани от колегите си от Видин.
Мъчно ми е за хората там. Може ли такова подценяване на опасност, и то от медицински лица.

ТЕ (НОЩ) били разочаровани от колегите си от Видин? А защо не попитат колегите си от Видин дали пък не са разочаровани от НОЩ? Подценяване на опасност от медицински лица виждам от страна на НОЩ. Защото тестване на медици няма. Предпазни средства няма - да си купели сами. Ако се заразят, вината си била тяхна, не се пазели... Това как помага на изложените на риск пациенти? Тях не ги интересува по кого да хвърлят камъни, интересува ги да не получат подарък ковид, докато се лекуват от други болести и състояния!
Безотговорен или отговорен, лекар се е заразил. Може да е спазвал всички мерки и пак да се зарази - от близките си например. И после какво правим, къде е великият алгоритъм на НОЩ? Този лекар кой ще го тества регулярно и навреме, преди да е заразил десетки свои колеги и пациенти? Сам да се тества, предполагам. Сам си е виновен. Генералът е разочарован и ще му се скара. На заразените - честито. Важното е детската градина да върви, цупене и сочене с пръст да има.

# 14 951
  • София
Мен по-скоро статия и настроения като това ме притесняват:
https://business.dir.bg/kompanii/sled-pandemiyata-nyakoi-biznesi … -nyama-da-poznaem

Че всеки говори само за Нова нормалност, сякаш ковид никога няма да бъде преодолян, и завинаги ще си е така. Да се преминело към нон-стоп онлайн форма на обучение, а работодателите да бъдели по-гъвкави и да осигурят повече време на родителите вкъщи. И те си го смятат ей-така по принцип, След пандемията, а не По време, както би било по-правилно, според мен.

# 14 952
Мен по-скоро статия и настроения като това ме притесняват:
https://business.dir.bg/kompanii/sled-pandemiyata-nyakoi-biznesi … -nyama-da-poznaem

Че всеки говори само за Нова нормалност, сякаш ковид никога няма да бъде преодолян, и завинаги ще си е така. Да се преминело към нон-стоп онлайн форма на обучение, а работодателите да бъдели по-гъвкави и да осигурят повече време на родителите вкъщи. И те си го смятат ей-така по принцип, След пандемията, а не По време, както би било по-правилно, според мен.

Мда, навсякъде се говори за това ново нормално. Живот с маски и дистанция. Главно вкъщи. Цялостна промяна в ежедневието на хората, работните места, учебния процес и тн. Мен също това ме притеснява леко, защото нищо няма да е като преди

# 14 953
Усетих на брифинга  колко са разочаровани от колегите си от Видин.
Мъчно ми е за хората там. Може ли такова подценяване на опасност, и то от медицински лица.

ТЕ (НОЩ) били разочаровани от колегите си от Видин? А защо не попитат колегите си от Видин дали пък не са разочаровани от НОЩ? Подценяване на опасност от медицински лица виждам от страна на НОЩ. Защото тестване на медици няма. Предпазни средства няма - да си купели сами. Ако се заразят, вината си била тяхна, не се пазели... Това как помага на изложените на риск пациенти? Тях не ги интересува по кого да хвърлят камъни, интересува ги да не получат подарък ковид, докато се лекуват от други болести и състояния!
Безотговорен или отговорен, лекар се е заразил. Може да е спазвал всички мерки и пак да се зарази - от близките си например. И после какво правим, къде е великият алгоритъм на НОЩ? Този лекар кой ще го тества регулярно и навреме, преди да е заразил десетки свои колеги и пациенти? Сам да се тества, предполагам. Сам си е виновен. Генералът е разочарован и ще му се скара. На заразените - честито. Важното е детската градина да върви, цупене и сочене с пръст да има.
Това е някакво безумие!!!! Да обвиняваш медици посред епидемия!!! Да обвиняваш хората, които не са напуснали, не са излезли в отпуск/защото има и такива/, да им предоставяш защитно облекло от миналия век и въпреки всичко те да работят, а всички да ги обвиняват! Защо се напада Видин, като има заразени медици и в София, и в UK и в целия свят!
В UK починалите медици са 103 и за всички тях се говори с почит и благодарност!

# 14 954
Скрит текст:
Ох, хора, малко офтопик, ама Кантарджиев е такъв хит, че вече само като го видя и умирам от смях, без да е обелил и дума 😂😂😂 Някой ако се хване да му направи колажи на физиономиите, направо ще има портфолио за стендъп комик след изолацията.

Има видео! https://www.youtube.com/watch?v=F32B_gWKXuw

Аз много се забавлявам с него,предпочитам него да следят камерите, не генерала Joy Joy
Страшен образ!

Edit : Писали сме по 1 и също време с Lunatichka92 за видеото Hug

Не гледам бирифингите, но сега заради него ще почна, това си е талант да говориш без думи.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 11:21 от zari65

Общи условия

Активация на акаунт