COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 877
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 255
Колко хора носят смислени маски, и не гидокосват и ги сменят на 2 часа?
Аз навън маска не съм слагала досега. Братовчед ми ,микробиолог и лаборант, ми каза , че той ще ми плаща глобите, но да не съм посмяла парцали на лицето да си слагам, докато съм навън.
Бтв , приятелката му под карантина, все още няма симптоми. Утре ще й правят първи тест за проверка. И за толкова време никой не се позаинтересува от контактите й. Тя беше с доброволен тест.Явно мерките са различни...

# 15 256
  • София
Три теми. Над 4000 страници, дали не са и 5000. Десетки мнения на тема "Изолираш и здравите вкъщи" и "Карантината е единственият доказан метод" (който дори НЕ Е доказан). И никой не може да каже - ДОКОГА изолираш и здравите вкъщи?
Въпрос за 100 хил. лева, отговори:
а) ситуацията е динамична
б) до ваксина (която може да няма, а и без това никой няма да си бие)
в) докато вирусът ИЗЧЕЗНЕ
г) докато свърши бобът е шкафа
Бонус отговор - д) докато свършат оправданията
Залагам на Г)

# 15 257
Три теми. Над 4000 страници, дали не са и 5000. Десетки мнения на тема "Изолираш и здравите вкъщи" и "Карантината е единственият доказан метод" (който дори НЕ Е доказан). И никой не може да каже - ДОКОГА изолираш и здравите вкъщи?
Нормално е  при епидемии да се изолират болните, да се пазят уязвимите. Има обаче един детайл. При други епидемични заболявания, инкубационния период е много по малък, симптомите са повече от ясни /диагностицират се бързо/, няма такова "безсимптомно" преминаване на болестта, но същевременно силно заразен да е болния. Най - общо е това, като добавим и непознаването на вируса /за мен е странно, но това е друга тема/ се стига до там, че всички да бъдем потенциални вирусоносители, следователно биваме слагани под "карантина" /мерки/.

# 15 258
Ето мнение на доктор от първа линия, не като теоритиците с решетките.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/24/4058951_d-r_alsharani_ko … ef=home_NaiNovoto

# 15 259
Във вайбър канала на Столична Община върви интересна анкета. Въпросът е "виждате ли нещо положително в ИП". 35% са отговорили, че няма нищо положително, но останалите 65% са открили нещо Simple Smile. Засега са отговорили 1196 човека.

Ето снимки за възможните отговори и % разпределение :

# 15 260
  • Bulgaria
Аман от мрънкане. Как пък веднъж никой не каза, че сме една от малкото държави, които не са под пълна карантина? Знаете ли какво е да нямаш право да излизаш 60 часа? Или да имаш право да отидеш до магазина максимум 2-3 пъти в седмицата, а не по 50 пъти на ден, както е тук. В Турция дори затварят и хранителните магазини. А, тука не спря да се мрънка за маски и паркове. Аз не мога да разбера защо мрънкате при положение, че може да излезете и въобще да не се приберете и никой няма да ви следи и прибира насила. Angry

# 15 261
  • Варна
Последният случай на COVID-19 във Варна е под домашна карантина

"Последният случай на COVID-19 във Варна е под домашна карантина, научи Информационна агенция „Черно море“.
Става дума за млад мъж, завърнал се наскоро от Норвегия. Той си е наел жилище и живее отделно от семейството.

Мъжът няма симптоми на заразата, но остава под наблюдение.

В момента в Инфекциозната болница във Варна има само 1 пациент с коронавирус. "

https://www.chernomore.bg/obshtestvo/2020-04-24/posledniyat-sluc … omashna-karantina

Не знам при това положение защо продължават да функционират КПП-тата на изходите на града, само се оплакват хората, че закъсняват с по 2 часа за работа ,поради задръствнията. Почти всички случаи във Варна са внесени от хора, завърнали се от чужбина. В понеделник ще се обсъжда, дали да отворят Морската градина за разходки.

И още една новина за разхлабване на мерките , само че във Виетнам.
Виетнам излиза от извънредното положение с нито един починал от COVID-19

"Днес властите във Виетнам започват поетапна отмяна на извънредното положение, след като в продължение на 7 последователни дни няма нито един нов случай на заразен от коронавирус, предаде азиатският вестник Nikkei.

Населението, наброяващо 95 млн. души, ще трябва да се адаптира към нов живот със заболяването, предупреди виетнамският премиер Нгуиен Фук. Той съветва всички да продължат да носят маски на публични места и да избягват масови струпвания на хора. Единствено в столицата Ханой карантинните мерки ще бъдат премахвани постепенно до 30 април.

„Въпреки че успешно се справяме с борбата с епидемията със стриктно социално дистанциране, трябва да гарантираме търговията на стоки, създаването на работни места и социално-икономическото развитие“, добави още Фук на заседание на ръководния комитет.

Виетнамските авиолинии вече могат да изпълняват всичките си полети по график, а ограниченията за бизнеса и други дейности ще бъдат значително смекчени.

От началото на пандемията азиатската държава регистрира едва 268 заразени и нито един нито един смъртен случай, въпреки че граничи с Китай, откъдето започна разпространението на новия коронавирус.
Стратегията на Виетнам – вероятно единствената към момента страна, която не е дала жертви на заразата – включва комбинация от насочено, строго проследяване на контактни лица и тестване, така че да се предотврати образуването на големи огнища на заболели."

https://www.manager.bg/covid-19/vietnam-izliza-ot-izvnrednoto-po … hinal-ot-covid-19

# 15 262
Па вземете излезте, те хората са навън. Баси, толкова боб ли сте накупили.
Никой вирус не е по - силен от глада и ти ако огладнееш ще забравиш и за вирус и за всичко. Сега кредити, това - онова, положението се крепи още, но това е затишие пред буря.
Никой не е по голям от хляба казваше баща ми. Сигурно беше прав.

# 15 263
Според вас кога ще отпаднат абсолютно всички ограничения ?
Имам в предвид времето когато хората ще посещават спокойно кафенетата , фитнес залите и басейните ( тия последните две като ги чуя ми се изправя косата Simple Smile ) ? Някоя смее ли да предположи ?

# 15 264
Аз попитах "Докога".
Нека бъда още по-конкретна - представете си, че е октомври месец. Вирусът не е изчезнал, изпарил и прочее, още откриват заразени навсякъде. Та въпросът ми е - октомври вече осми месец ли ще караме карантина (извънредно положение) и за колко месец след октомври ще важи тя?
С други думи - вие, хардлайнерите тип "Карантината е решението", докога си я представяте тази карантина? Година? Две? Пет?
Моята прогноза е, че до октомври повечето хора тук ще имат постепенно изграден имунитет. Вариант да има мерки две години е само ако се окаже нетраен и то на приливи и отливи.
Къде е тая карантина?

# 15 265
  • Bulgaria
Sunshine_Reggea, не ти ли писна да повтаряш едно и също? Кой те е карал да се самоизолираш? И не, никога не съм казвала, че си се самоизолирала от преди ИП, не си измисляй и не ми приписвай думи, моля! Кой те е спрял да излезеш и цял ден да кръстосваш гори и улици?

# 15 266
2021 ще отпаднат всички ограничения ако няма прецеденти разбира се.

# 15 267
Аз попитах "Докога".
Нека бъда още по-конкретна - представете си, че е октомври месец. Вирусът не е изчезнал, изпарил и прочее, още откриват заразени навсякъде. Та въпросът ми е - октомври вече осми месец ли ще караме карантина (извънредно положение) и за колко месец след октомври ще важи тя?
С други думи - вие, хардлайнерите тип "Карантината е решението", докога си я представяте тази карантина? Година? Две? Пет?

Мм, аз карантина не виждам. Но, ако въпросът ти е "кога всичко ще е по старому", бих ти отговорила, че в музикалните среди върви лошата прогноза, че до есента на 2021 няма да има концерти...

# 15 268
  • варна
По назад в темата някой беше поснал вчерашното предаване" Алтернативата" с Генка Шикерова, гост е Проф. Ангел Кунчев. Много го харесвам, много добре отговори на всички въпроси,чесно казано се и обнадеждих.

# 15 269
Според вас кога ще отпаднат абсолютно всички ограничения ?
Имам в предвид времето когато хората ще посещават спокойно кафенетата , фитнес залите и басейните ( тия последните две като ги чуя ми се изправя косата Simple Smile ) ? Някоя смее ли да предположи ?
Съвсем като преди ще е след стадния имунитет.

Общи условия

Активация на акаунт