COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 545
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 285
Когато влезем в чакалнята на еврозоната и бат Бойко вземе парите, тогава ще паднат мерките. Ако утре влезем, утре ще е, ако е след месец - тогава.  Ако не влезем - когато огладнеят достатъчно хората.

# 15 286
Или проблема е затвореното кафене или дискотека.

Не работят училища, университети, детски градини, целия туризъм, заведения, фитнеси, всичко в моловете - и т.н.

Отделно не може да се пътува, да се ходи на планина или в парка. Не работят някои администрации.

В училищата и университетите си продължават учебния процес, просто не с физическо присъствие там. В този случай "не работят" не е правилното определение.

Ресторантите работят също, с доставки за домовете.

Туризмът определено е проблем сега, но и да вдигнат нашето ИП - все тая. Нито има къде да пътуваш извън България, нито има кой да дойде на почивка в България. Голяма част от българите, според мен, също не биха се юрнали баш сега на почивки. Най-малкото това пак е свързано с пари..

Проблем е с фирмите, които се занимават с импорт/експорт, което обаче пак не зависи от нашето ИП, а от това в цял свят, нале..
Като кажете "ма еди кой си завод за авточасти затвори", ми той не е затворил заради нашето ИП, а защото няма на кой да си продадат в момента частите. Ставайки въпрос..няма и кой да купи коли.
Нещата са малко по-комплексни от "баце убива народа". Това е много важно да го разберете.

# 15 287

Или какво - само бездетните интелектуалци, работещи от вкъщи, са хора?

Не, не сме толкоз хора, на нас няма да ни се полага парк, само на "детните", ние само ще бъхтиме.. Grinning

# 15 288
  • Germany
Катеричке, той за оставане си остава. Но друг е въпроса можеш ли да се заразиш така. Според мен вероятността е малка. Значи един човек трябва да кихне в ръка или да си бръкне в нослето, пък после да бутне нещо си, после пък ти да бутнеш същото нещо, да ядеш после с неизмита ръка или и ти да си бръкнеш в нослето. Въобще дълга и широка ми се струва. Мием ръцете и не го мислим много, друг е основният начин на зараза. Но не съм специалист де, така по-лаишки си го обеснявам😉

# 15 289
  • София
Ако това с антителата сред заразените е вярно, то каква ваксина се очаква да имаме, как една ваксина ще е ефективна?

# 15 290
Ако това с антителата сред заразените е вярно, то каква ваксина се очаква да имаме, как една ваксина ще е ефективна?

Ми аз ваксина не чакам, нито ще си я сложа. Тук други я чакат, ама ако може да не се тества на тях.

# 15 291
Аз мисля, че когато тръгнат западните икономики, ще има натиск от Запада за отслабване на нашите мерки, защото тук са изнесени съпъстващи производства и услуги.

# 15 292
  • София
Скрит текст:
]
Според вас кога ще отпаднат абсолютно всички ограничения ?
Имам в предвид времето когато хората ще посещават спокойно кафенетата , фитнес залите и басейните ( тия последните две като ги чуя ми се изправя косата Simple Smile ) ? Някоя смее ли да предположи ?

Това за България ли питаш или за Европа?
Предполагам за нас. Никой не може да ти отговори. Според мен реално е да се очаква от Юли или най-късно Август. Визирам абсолютно всичко като ограничения да падне. Но не бих се подписал или заложил за това.
Просто ако изключим някакво мистериозно изчезване на вируса или откриване на ефикасен лек, то по пътя на логиката, Юни месец все още ще има отзвук от Май и ще са по-предпазливи. Но Юни ще паднат много случаите на заразени и така лека-полека всичко ще почне да се отваря и Юли/Август би трябвало да работят кина, дискотетки, барове, басейни. Предполагам точно това те интересува.
Аз обаче си чакам масовото тестване на населението след като отмине пика и след като дойде края на тази първа вълна от епидемията у нас.

# 15 293
  • София
Доколкото знам, не всички ваксини действат по класическия начин - с антитела. Има и други възможности, но не съм достатъчно наясно по въпроса, за да се наема да обяснявам.

# 15 294
  • София
Скрит текст:
Па вземете излезте, те хората са навън. Баси, толкова боб ли сте накупили.
Никой вирус не е по - силен от глада и ти ако огладнееш ще забравиш и за вирус и за всичко. Сега кредити, това - онова, положението се крепи още, но това е затишие пред буря.

Предполагам знаеш че всичко си работи. Спрял е бизнеса свързан с износ на дрехи, автомобилни части и др подобни. При положение че Европа не работи какво да правим ние. За съжаление не сме водеща икономика за да определяме темповете на възстановяване.
Уж всичко си работи, ама спряло това, това и тн. И мислиш, че това е нищо? Тя кризата ще е навсякъде, ама това не я прави по - малка. Особенно за нас, защото тук нищо не се прави по въпроса от държавата и директно си ликвидираме икономиката. Страх ме е да си помисля какво ще става по Варна, Бургас и др, които преживяват основно от туризъм. Другите европейски страни ще се оправят тях не ги мисля, те си взимат мерки и не са покорни овце, като нас. А ние ще сърбаме тая попара 100 години.

# 15 295
едит

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 21:24 от Darling_Clementine

# 15 296

Не работят училища, университети, детски градини, целия туризъм, заведения, фитнеси, всичко в моловете - и т.н.

Отделно не може да се пътува, да се ходи на планина или в парка. Не работят някои администрации.
Няма как да се води диалог, ако няма поне опит за разбиране на отсрещната страна. Ясно е, че се налага някакви неща да се променят, обаче няма как да убедиш хората, че са нужни, ако омаловажаваш как те се чувстват.

Защо мислиш, че има някой щастлив от това положение, че някой си е мечтал вместо да отиде на море, да диша през маска. Че някой си е пожелал за рождения ден тоя вирус.
Но ако нещо може да се направи, то трябва да се направи с усилията на всички. Защото ако всички спазваха за определено време правилата, щяхме да сме на десет заразени дневно и нямаше да има тия спорове.
Вируса се внесе от чужбина. И ако се спазваше коректно карантината поне паркове и планини можеше да има за всички.

# 15 297
  • На остров
Darling аз обичам да купувам дървени играчки и познавам много други хора, които купуват.

Ако не друго лично аз научих две нови явно популярни думи от темата.

# 15 298

600 страници по-късно - едно и също. Не разбирам защо омаловажавате това, което се случва.

Или какво - само бездетните интелектуалци, работещи от вкъщи, са хора?

Няма как да се води диалог, ако няма поне опит за разбиране на отсрещната страна. Ясно е, че се налага някакви неща да се променят, обаче няма как да убедиш хората, че са нужни, ако омаловажаваш как те се чувстват.

Няма как да се води диалог с бот, финансово програмиран да дудне едни и същи опорки. Има още няколко такива и много, ама много им личи. Време е за ъпгрейд, сериозно, че вече омръзнаха и на гаргите.
Не ги знам гаргите, ама викам да се разделим е най-добре в тази тема.
На Зоро с маска и на Гарга без маска, щото съм търпелив човек, ама ми писна всеки ден едно и също за маски и паркове, мерки и пак отново.
Аз съм Зоро, оле-оле))

# 15 299
  • София
разбира се, че доста дейности и цели бизнеси са замряли и направо умряли, защото са в областта на услугите, в които контактите са преки. А както виждаме, и производствени фирми могат да замрат заради заразени работници. Формално забрани няма, но хората не искат зорлем да се бутат с други хора.

Общи условия

Активация на акаунт