COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 018
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 765
  • София
Дезинфектантите, които пристигнаха в България от ОАЕ заедно със скандалните фурми по “бартера” на Пеевски, може да се окажат силно отровни и опасни за човешкото здраве.
Проследявайки темата стана ясно, че големи партиди от същата марка препарати, която са дарени от арабски фирми, са официално обявени от тамошните власти за негодни и неотговарящи на здравните изисквания. Те са квалифицирани от правителството на ОАЕ като опасни за човешкото здраве и дори отровни. Поради това дезинфектантите са били иззети от търговската мрежа и употребата им е забранена в държавата.

https://bivol.bg/lulu-sanitizers-oae-bulgaria.html?fbclid=IwAR0H … vtaSs4TAFyoEYQT-A

# 15 766
Що си мисля, че ни скъсаха синджира и ни оставиха да "проепидемичваме", тоест оправяме както знаем и отстрани ни гледат сеира? Само да няма нов брифинг пак .....https://maikomila.bg/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d0%b … daL6Lh1F.facebook

# 15 767
  • София
Е, хайде, 90% са с маски в София, тук-там някой под брадичката, пуши. Нормално пешеходно движение, спазват дистанция, някоя лелка, баба да не спазва.

# 15 768
  • София
Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) забранява извършването на риболов през цялата 2020 и 2021 година на реки и рибностопански обекти на територията на цялата страна.
https://bnr.bg/kardzhali/post/101265149/zabranava-se-ribolovat-p … 020-i-2021-godina
Това пък защо? Има ли нещо общо с ковид? И чак за цялата 2021?

# 15 769
  • Варна
Цитат на: Gabito1504
Ще има доказателства, не се тревожи. Въпросът е доколко е траен този имунитет. Въпрос: ако няма стаден имунитет, защо всички са се юрнали да правят ваксини? Все пак принципът е същият.
Принципно ваксината и т.нар. стаден имунитет нямат нищо общо, четете тук някои мнения за имунитета:
Няма гаранция, че заразените с новия коронавирус изграждат имунитет?
Публикувано във факти.бг: Ето какъв е единственият начин за спра … не с коронавируса
както се вижда нещата са още доста мъгляви и спорни.

Ваксината и стадният имунитет имат много общо. Целта на ваксинирането е да се създаде стаден имунитет, без да се налага много хора да преболедуват, за да го създадат.

Днес във Варна наистина имаше доста хора навън, но всички спазваха дистанция и бяха с маски или шалове - свалени навън повечето, но в магазините - сложени, както трябва.

Единствената причина да прекратят ИП, а не само да премахнат забраната за парковете и за маските на открито, която виждам в момента, е финансова. Така няма да се налага да изплащат компенсации на работодателите. Доколкото прочетох, ще се опитат със закон да дадат допълнителни правомощия на министъра на здравеопазването, така че пак ще могат да се налагат ограничения при нужда.

# 15 770
Аз мисля, че от НОЩ вече са се примирили със съдбата си изявленията им да се слушат както бюлетина за нивото на река Дунав. Бойко вече се е успокоил, има маски, лекарства, костюми и вече е на мнение да се отпускат мерките за да се види реално колко народ има потенциал да напълни болниците.
Цитат на: chockolina
Целта на ваксинирането е да се създаде стаден имунитет, без да се налага много хора да преболедуват, за да го създадат.
Toва някой лекар ако го прочете ще падне oт стола от смях.

# 15 771
  • София - Рим и обратно
Не съм влизала отдавна - какво е станало, да не са въвели задължително посещение на парковете?

# 15 772

П.П. Кой е ревал, че е затворен? Прочетох рев само за парковете, а аз си рева и за фитнесите.

Наистина ли би влязла във фитнес сега.
Днес слушах някакви идеи за отваряне на фитнес без съблекалнята.
Да се отварят ресторанти с някакви пластмасови прегради между масите.
Е не бих си причинила това.

# 15 773
Ей ти планината, фитнес на воля сред природата и на много метри разстояние от други хора. Да се набуташ в затворено пространство сега е безотговорно.

# 15 774
Ей ти планината, фитнес на воля сред природата и на много метри разстояние от други хора. Да се набуташ в затворено пространство сега е безотговорно.
Някои гледаме планината от далеч, че сме в областни градове. Ей тая забрана искам да махнат.

# 15 775
  • Варна
Относно риболова, тук в едно село, са си организирали състезание по спортен риболов преди 2 дни и сега прокуратурата се занимава с тях :

https://varnautre.bg/2020/04/24/144971/prokuraturata-pogna-ribar … ezanie-kraj-varna

# 15 776
Статистика от референтните лаборатории

https://covistica.com/
Първо НИТО една от тези лаборатории НЕ Е референтна, второ, отново са само част от частните!
По дяволите, поне трваше да се обединят и да извадят обща статистика, а не тук сайтче, там друго сайтче...

# 15 777
В южен столичен квартал съм. Баничарници, магазини за левче, всичко си работи. Свалям стъклото на колата и викам от безопасно разстояние на трима познати с биричка що за без маски. Отговарят ми, че редовно се имунизирали... Зад мен има скучаеща полицейска кола. Та, всеки си интерпретира мерките по своему.

# 15 778
Статистика от референтните лаборатории

https://covistica.com/
Първо НИТО една от тези лаборатории НЕ Е референтна, второ, отново са само част от частните!
По дяволите, поне трваше да се обединят и да извадят обща статистика, а не тук сайтче, там друго сайтче...

Токуда е референтна. И аз не знам защо не се обединиха обаче..

# 15 779
Аз се сетих,че към края на март бяха изпратили мед.сестри в Италия.Какво се случи с тях?Прибраха ли се?И какъв е този себеуважаващ се лекар,който да твърди,че при най-лошия сценарий бихме дали 45 000 жертви?В държави с многократно по-голямо население не са стигнали тази цифра(и дано да не я стигат), а ние с нашите 7млн ли?Че сме с възрастно и болнаво население,добре,ама това са ужасни прогнози.

Общи условия

Активация на акаунт