COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 065
Прощавай, пусках и аз по темата и изключих, че влязохме в диалог.
Озонотерапия се предлага като услуга,
дори и в болници и те обслужва задължително доктор специалист.
Wagabunga, обърнала съм внимание на статията. Нали аз я пуснах и ти коментира за интересна.
Не ми се търси в темата сега да доказвам.
Пуснах снощи и за хелии , че руснаците лекуват също.
Както и за израелеца.
Това са възможности, това е от други страни и трябва да имаме информация, да знаем и т.н.
Това обаче у нас го няма, бе много неща няма.
Както и да е. Моето мнение е това.
Груба грешка, защото бизнеса постигна своето. И не бизнеса на обикновените хора с малки магазинчета, фирми и кредити теглили. Това за мен беше организирано. Чета фейсбук, преценявам. Промиха се мозъците на хората и се внуши, че няма това, няма онова, обират ги, манипулират ги, да не продължавам. Народа се върза, наостри и понеже е ощетен , понеже няма пари, понеже е затруднен и му е по-лесно да повярва и се надъха.
За мен това беше психоатака. Мое мнение.
Сега ББ ще каже, ама аз направих каквото трябваше-вие ме принудихте и сега се оправяйте. Имате маски, имате Арената, имате си всичко, пазете се и работете, пък... Да не продължавам, че ще ме изтрият пак.

# 16 066

Не случайно има народна поговорка за грипа: "Грипа минава без лекарства за 7 дни, а с лекарства - за една седмица"
Само че поговорката не е за грипа, а за хремата Wink

# 16 067
Мислите ли,че болниците ни са готови? Пирогов,ВМА примерно и да кажем Токуда са свикнали, бързо се ориентираха и поне на документи изглеждат ок. А останалите?
За мен не са готови,от това, което чувам от познати и в нета. Sad

# 16 068
  • При семейството си
Чета тук от вчера за охлабване на мерките, влизам в сайта на Министерство на здравеопазването, последната заповед е за продължаване действието на заповедта за маските. Значи нито една мярка не е отменена, не е охлабена:
http://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/zapovedi-pravil … itsi-instruktsii/
В допълнение първоначалната заповед за затворените търговски обекти, че и във връзка с нея всякакви интерпретации в темата имаше:
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/13/rd-01- … emichni-merki.pdf
От самото начало малко хора разбраха какво е извънредно положение, карантина, противоепидемични мерки и най-вече в компетенциите на кого са да налага същите – законодателна, изпълнителна, здравни власти.
Извънредно положение отменено няма. Все още същото е обявено до 13.05.2020 г.
Просто, когато ти се услади определена власт и правомощия, трябва да умееш да носиш и отговорност за действията си, пък изпълнителната власт се уплаши от „народната любов“ и ще прехвърли тази отговорност на законодателната. Толкова за това кой колко мисли за народа.

# 16 069
  • Варна
Как ще опазят ЗС , при наплив на чужди туристи?
Накои има ли данни за полетите от и до България?

# 16 070
Играта стана окончателно ясна вече. Борисов в ролята на доброто ченге - бащицата загрижен за народа си, искащ от душа и сърце да върне парковете и градините на хората, да отпусне мерките. Душата му се свива като гледа как народа страда, как хората фалират, как нямат пари и т.н.
Щаба - лошото ченге. Гледат строго хората всяка сутрин, карат ни се, съобщават лошите новини, не искат да се отхлабват никакви мерки, искат хората да се мъчат и страдат.
Резултата накрая - хората са признателни на спасителя Боко, благодарят му, че мисли за тях, че е загрижен за тяхното здраве и живот, че ги разбира и подкрепя в желанието за отхлабване на мерките.
Но Бащицата, горкия е с вързани ръце. Лошите от Щаба не дават да отхлаби мерките, той горкия иска, но не може. Гаднярите от Щаба са виновни за страданията на хората, той пак на бял кон.

# 16 071
  • София
В допълнение първоначалната заповед за затворените търговски обекти, че и във връзка с нея всякакви интерпретации в темата имаше:
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/13/rd-01- … emichni-merki.pdf
Стана ми любопитно какви са мистериите около тази първа заповед за ИП, разрових се и открих, че тя си имала и първи вариант, явно просъществувал съвсем кратко и тихомълком изменен. Та въобще цялата работа тръгна от самото начало съвсем гьотере - забранявам, разрешавам, с маски, без маски... Първо се мисли, после се пишат заповеди, иначе стават за смях заповедотворците.
Ето ги двата варианта, намерени в нет-а.
Скрит текст:

# 16 072
Играта стана окончателно ясна вече. Борисов в ролята на доброто ченге - бащицата загрижен за народа си, искащ от душа и сърце да върне парковете и градините на хората, да отпусне мерките. Душата му се свива като гледа как народа страда, как хората фалират, как нямат пари и т.н.
Щаба - лошото ченге. Гледат строго хората всяка сутрин, карат ни се, съобщават лошите новини, не искат да се отхлабват никакви мерки, искат хората да се мъчат и страдат.
Резултата накрая - хората са признателни на спасителя Боко, благодарят му, че мисли за тях, че е загрижен за тяхното здраве и живот, че ги разбира и подкрепя в желанието за отхлабване на мерките.
Но Бащицата, горкия е с вързани ръце. Лошите от Щаба не дават да отхлаби мерките, той горкия иска, но не може. Гаднярите от Щаба са виновни за страданията на хората, той пак на бял кон.
Ами, да, идат избори Joy Затова и не затвориха София преди Великден. Колкото и да не ни се вярва заповедите са съобразени с мрънкането на народа. Grinning

# 16 073
Брифинг днес не съм гледала, но гледах някакъв репортаж и се питам... Не е ли време да се съобщават само активно болните лица? Репортерката сто пъти акцентира върху над 1000 болни в България, над 200 000 в Испания... добре, но реално активните случаи в Испания са около 100 000. Имат и толкова оздравели. Не е коректно да продължаваме да слагаме оздравелите в графа "болни". Или просто апокалипсис да има...
Масово не се говори за оздравелите хора, а те вече стават все повече и повече.

# 16 074
В Китай ги зазидваха в блоковете, за да не излизат.

Или не четете, или четете избирателно или много удобно забравяте. В някоя от темите беше писала потребителка, че нейн приятел в Китай и е казал, че това НЕ Е било вярно. Имали са нормална карантина както в Италия и Испания.

А и мисля, че е доста неумостно да ни сравнявате с държави където дисциплината я има от край време. Това там е тотално различен манталитет и дори ти, примерната и изпълнителна, там ще стош като разглезено фриволно момиченце.

# 16 075
  • София
Стана ми любопитно какви са мистериите около тази първа заповед за ИП, разрових се и открих, че тя си имала и първи вариант, явно просъществувал съвсем кратко и тихомълком изменен. Та въобще цялата работа тръгна от самото начало съвсем гьотере - забранявам, разрешавам, с маски, без маски... Първо се мисли, после се пишат заповеди, иначе стават за смях заповедотворците.
Ето ги двата варианта, намерени в нет-а.
Скрит текст:

Мерси! Ето, за това говорех преди две страници, а някой ми скачаше как аз не съм била чела! Не само чета, ами и помня! Заповедта я промениха през нощта. Сега поне едно "извинявай да каже"!

# 16 076
Уейв, хората в началото бяха съпричастни към мерките. Мутафчийски дори беше одобряван, а сега виж какво се пише и какви колажи има за него във фейса.
После нещата се промениха. Почна се първо за свободата, за демокрацията, за здравето и движенията, за въздуха и т.н. Това не подейства много, но...премина се, че няма такова нещо у нас, няма причини да си губят работата, да нямат заплати, да си гледат затворени децата, да нямат стария живот, било конспирация и имали интерес някакъв. Народа (повечето) се надъха, а и търпи липси, неудобства, няма доходи, използва отпуските. Премина се през бунене на народа и дори отричаха в Италия ставащото. Всичко монтажи, всичко манипулирано, няма тук такова нещо, то е влак и спира на следващата държава. Не съм мислела , че толкова неблагодарен народ сме, толкова злобен, толкова ограничен. Мутафчийски го направиха за смях, унизиха човека и подиграха. Като им гледам профилите и как пишат дори ми идва да плача кой си позволява да дава оценка и мнение за способностите му.

На вас направи ли ви впечатление, че вече май на всички свършиха отпуските и вече ..в пика , в дните с най-много заболели ние ще облекчаваме мерки и разпускаме.
По БНТ преди малко говори Милена Фучеджиева (не съм сигурна за фамилията) много точно се изрази и напълно покрива моето мнение. Нищо не е отминало, точно сега трябва да изчакаме още съвсем малко, защото иначе става страшно (не искам да съм права, но така мисля) Просто лобитата на бизнеса успяха. Пак пиша, не малките, тях никой не ги пита, а големите. Отделно и политиците имат интерес, та..ние сме пуснати.
Аз ще си ходя с маска. Ще внимавам, но като около мен не са така нищо не правя. Все пак, каквото мога ще направя.

# 16 077

Или не четете, или четете избирателно или много удобно забравяте. В някоя от темите беше писала потребителка, че нейн приятел в Китай и е казал, че това НЕ Е било вярно. Имали са нормална карантина както в Италия и Испания.

А и мисля, че е доста неумостно да ни сравнявате с държави където дисциплината я има от край време. Това там е тотално различен манталитет и дори ти, примерната и изпълнителна, там ще стош като разглезено фриволно момиченце.
В Ухан им забраниха да излизат и са им носили храна пред блоковете. Защо да е неуместно сравнението, в това положение трябва всички да сме дисциплинирани. Неуместно е да се сравняваме със западноевропейските държави и тяхната здравна система, но въпреки това го правим.

# 16 078
  • София

Китай е огромна страна. В Ухан буквално са били зазидани. В останалата част, не чак зазидани. Та потребителката ако не пише от Ухан, в което се съмнявам, явно има предвид други части на страната.

# 16 079
Хората спряха да вярват в щаба и на Мутафчийски, защото се вижда, че дори с неспазване на мерки, пак не се е повишила толкова кривата. Сега се увеличават случаите, но това са огнища - Плевен, Видин, сега и тези от ТЕЦ Бобов дол. Имаше и огнище във Факултета и Филиповци. Навън хората си щъкат от началото на април. Наистина в нашият квартал имаше период, хората не излизаха много, но в последните 3 седмици, навън си има нормално движение. За мен е важно държавата да се концентрира в огнищата, а не да затваря Варна, която например не е огнище, или поне по официалните данни не е.

Общи условия

Активация на акаунт