COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 904
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 305
Мари Ан, забраната за разходки по плажа в Бургас е от престараване, точно от това е и забраната за разходки в които и да било паркове.

# 16 306
  • Bulgaria
Как не разбрахте, че на мен не ми дреме за пейката в парка, не ми пука дали може да играеш на тревни площи или детски площадки! Въпросът е, че уж позволяват нещо, което за някой хора е невъзможно. Точно за това мрънкат майките.

П. П. Това е все едно да сложиш шоколад пред детето ти и да му забраниш да го яде. Какви родители сте само? Като не е разрешено, по-добре не го водете, а не да го заведете за да го дразните, като нон стоп му забранявате.

А, може би точно това е идеята? Колкото по-строги и неизпълними са мерките, толкова по-малко хора ще отидат в парка. Или ще отидат веднъж, детето ще ги подлуди и може и да не повторят. Ако всичко беше много лесно, без никакви ограничения, вместо 50 човека щяха да отидат 450.

# 16 307
Въпросът е, че уж позволяват нещо, което за някой хора е невъзможно. Точно за това мрънкат майките.

Е, те парковете си бяха позволени и преди, не разбирам какво е това,което се разрешава, пък за някои е невъзможно. Задължително ли е да се ходи в парк?

# 16 308
Парковете бяха и все още са забранени.

Поне 450 ще отидат. И какво, като отидат? Ще се прегръщат и целуват от радост.

# 16 309
  • Другата България
Мари Ан, забраната за разходки по плажа в Бургас е от престараване, точно от това е и забраната за разходки в които и да било паркове.
Е само преди няколко поста твърдеше, че забраната за софийските паркове, не за които и да е, е заради "едно огнище на майната си, тоест в Бургас". Сега излезе, че е от престараване. Ще изляза до парка, не софийския, а ти през това време прецени последно поради каква причина беше забраната за всички паркове.

# 16 310
  • При семейството си
Не мога да разбера как се стигна до това отявлено противопоставяне на едни групи хора срещу други: хора с деца срещу хора без деца, пенсионери срещу работоспособни, хронично болни срещу здрави, лекари срещи пациенти и т.н.
Понеже съм в долната група, та:
Достатъчно трудно ни е на родителите на деца до 12 г., които не можеш да оставиш сами вкъщи и които в момента не посещават ясли, детски градини и училище. Защото се въртим малко в параграф 22, ние трябва да работим, но трябва да осигурим и един възрастен поне да е с децата. Дори и този възрастен да е хоум офис се получава така, че нито си пълноценен в офиса, нито за/с децата. Добавяме към това, че и тези деца (особено до училищната възраст) не могат особено да се занимават сами, няма как да водят онлайн живота, който е „новата ни реалност“. Та стигаме и до момента с прословутите разходки. Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, същите тези деца, без никакво изключение, трябва да им сложим и маските, до днес трябваше да ги мъкнем по разни тротоари за поддържане на физическата им активност все пак. От утре ще можем на теория да се разхождаме в парковете, на практика за работещите родители това ще може да стане евентуално уикендите и то, ако няма струпване на хора.
Моите наблюдения са, че родителите на децата от тази възрастова група до голяма степен спазват ограниченията, търсят алтернативи и се нагаждат, според ситуацията, децата също. Деца, особено пък масово, по пързалки, люлки и сбирки на майки почти не съм виждала. По-голяма част и от тийновете също ме изненадват приятно.
Има една възрастова група между 18-28 (примерно), която най-малко спазва ограниченията, защото им затвориха заведенията и дискотеките, та в момента си провеждат „сбирките“ в междублоковите пространства и градинки.

# 16 311
  • София
Скрит текст:
Въпросът е, че уж позволяват нещо, което за някой хора е невъзможно. Точно за това мрънкат майките.

Е, те парковете си бяха позволени и преди,
Скрит текст:
не разбирам какво е това,което се разрешава, пък за някои е невъзможно. Задължително ли е да се ходи в парк?
За коя държава говориш?

# 16 312
Местни неволи от Бургас
https://www.flagman.bg/article/213043
Майка и син, които не живеят в Бг от 15 год се прибраха от Италия за Цветница. Влезли са през Видин.
На такива тъпащини НОЩ не могат да попречат.
В Инфекциозно Бургас до пред дни лежаха 1-2,  сега са 16 Hushed

За тия вчерая случайно ми попадна и бях качила,но не тази статия.Е колко нагъл трябва да си/и в изказването даже/...дошли са си заразени за купона..какво им дреме за останалите-и ето ти типично българския манталитет в действие...Отдавна трябваше да ги спрат да влизат...ама то и държава като няма..Всъщност всеки народ си заслужава управниците и съответно решенията им...
може би съм пропуснала поста ти, не успявам да чета всичко. Лошото е, че едва ли са стояли в къщи цялата фамилия от Цветница до сега. Ще се види във времето.
Интересно е, че инфекцията се развива различно и не зависи от възраст. Възрастният дядо за сега е ок. От изминалата седмица има и още един възрастен на 83, който не се нуждаеше от хоспитализация.

# 16 313
  • Ispania
В Испания заразените за последните 24 часа са паднали под 2000💃💃💃💃💃😍😍👏👏👏. Нещо напълно не виждано в последните седмици. Това вече е малка победа в цялата битка. И починалите са под 300👏. От кога чакаме такива добри новини 😍.

# 16 314
Как не разбрахте, че на мен не ми дреме за пейката в парка, не ми пука дали може да играеш на тревни площи или детски площадки! Въпросът е, че уж позволяват нещо, което за някой хора е невъзможно. Точно за това мрънкат майките.
И не съм длъжна да давам отчет във форум, какво и кога и дали ще си изкарвам детето! Всъщност аз детето не го водя по детски площадки изобщо и не няма да посетя парка, точно поради тази причина.

П. П. Това е все едно да сложиш шоколад пред детето ти и да му забраниш да го яде. Какви родители сте само? Като не е разрешено, по-добре не го водете, а не да го заведете за да го дразните, като нон стоп му забранявате.
Значи на вас не ви пречи, но мрънкате вместо тези на които им пречи. Интересна логика, важно е да се мрънка. И да децата от най-ранна възраст се сблъскват с неща, които виждат и не могат да имат, така протича живота ( примера с шоколада ).

# 16 315
Ще видим след няколко дни, колко майки ще успеят да си завържат детето на каишка, както се казва и да ходят само по определената пътека, без да кривнат. Интересно ми е това. Другата част ще Ви я спестя, но се замислете, какви родители и хора сте, щом за едната разходка, сте готови умишлено да си дразните детето, а критикувате мен, че детето ми пищяло.

# 16 316
Snezhana, драматизираш. Наистина ли не знаеш къде да отидеш в някой от отворените паркове, така че да има къде да се разходите, а детето ти да не види площадка, та да се тръшне? Ако наистина твърдиш подобно нещо, за мен означава, че никога в един парк не си ходила на различно място освен на площадката в тълпата. И Борисовата градина, и Южия парк са огромни. Площите, в които няма наоколо атракциони и площадки в пъти надвишават тези, в които се събират тълпите. Дори и в миниатюрния парк на Редута има откъде да влезеш, та да не се вижда площадка.

# 16 317
Мисля, че се преекспонира доста проблема с децата и разходките. Какво виждам аз. Две площадки празни  или налазени от групи тийнове. Но има малки деца навън, хората си намират начини. Даже ми харесва, определно родителят повече общува с децата си , отколкото игрите и клюките на площадките.

# 16 318
  • София
И не съм длъжна да давам отчет във форум, какво и кога и дали ще си изкарвам детето! Всъщност аз детето не го водя по детски площадки изобщо и не няма да посетя парка, точно поради тази причина.

Вие нещо съвсем се оплетохте. Първо как да му обясните, пък после вас всъщност не ви интересувало и не ви засягало даже. Айде сега.

И не, изобщо не е същото. Ще се подразни малко, но после ще разбере, че и разходката е приятна, и много по-добре от това да стои вкъщи, примерно. Нарича се компромисен вариант.

А вие какво ще правите, си е ваша работа. Но вдигате врява, предлагат ви се решения, а после биете отбой и твърдите, че изобщо цялата работа нямала общо с вас. Еми оставете хората, с които има общо, да се занимават.

# 16 319
Кунчев го каза - може разходки, но със спазване на правилата да не се скупчват хора.
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/25/4059237_angel_kunchev … sh_vzemash_merki/
https://www.plovdiv24.bg/sport/960580.html
У нас не се тества достатъчно и за това няма яснота къде да се отпускат и къде затягат мерките. Интересно какво ще окаже положението в Пловдив, аз залагам на поне 4% изследвани да имат антитела.
обръщаме малко и към опаката страна на Баце : Борисов: Карантината скоро няма да падне, при нас е слободия

Общи условия

Активация на акаунт