COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 433
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 260
Сутринта една съфорумка се "възхищаваше" на една от "най-добрите" български журналистки.Ето това
https://youtu.be/IxT6RJFHcx0
може да си го запази.Като свършат брифингите,няма да й липсва😀
Сега,кой доволен,кой не,това е положението.Пак е крачка напред към разхлабването на мерките.До вчера искаха разходки за децата,днес вече и площадки за игра и пейки.Утре някой да не пише,че иска доброволци да раздават безплатни  кафета и списания за майките.

# 16 261
  • София
Лъвица Вие деца имате ли? И ако да, може ли да ми обясните, по какъв по точно начин да обясня на две годишно дете, което писка за всичко, че там не може? Каквото и да обяснявам, ще вдигне врявата и ще трябва да я прибера с крясъци от там. Аз не бих си подложила детето на това.

Скрит текст:
Цитат
Аз как да обясня на 2 годишната си дъщеря, че може да се разходим, ама не може да иде там и там, защото Баце забранява.
Това е добър въпрос за утрешния брифинг, надявам се някоя мисирка да го зададе. Yum

И аз си мисля, че трябва да се зададе. Напрактика не ми е забранено, но детето като писне, ще ми отиде разходката. По добре да не ходя там, за да не я дразня. Ако съм сама пък, ми е забранено. Не че имам зор да ходя в някой от големите паркове, но това е поредната недоизмислена заповед.
Снеж, и моите деца (ДВЕ) пискат. И пискаха и преди. И въобще днешното поколение деца расте много глезено, с много бебешки пубертети и пр. глупости и мантри, водено от т.анр. сайтове Новите родители и нам си кви простотии.
Е, моите деца, ако има нееееееееееещо положително в тва стоене вкъщи е, че след като ни скъсаха нервите първия месец и бяхме пред развод с жена ми, сега се понаучиха да слушат. Явно сме и понаваксали с възпитанието.
Ама, Снеж, тя Неволята учи, нали знаеш. Ще намериш начин да му обясниш.
Сериозно ли мислите да занимавате щаба с подобни въпроси? Щабът НЕ НИ е Виновен, че НЕ сме си възпитали златните отрочета като хората. Не значи не, и ако някое 2-3-5-6 годишно ще ми държи тон и ще ми се тръшка....Новата нормалност, не забравяйте, вие я измислихте, ще свикваме, и не само ние, и господа дечицата ни ще свикнат!

# 16 262
Не говоря за лични познати, а и за познати на мои роднини, приятели, колеги, познати. Не знам каква е истината, но за мен не е тази, която се опитват да ми представят. Точка, това са си моите мисли!
И защо заради такива като мен са затворили някои си, някъде? Какво правя аз? Вчера писах, излизам веднъж седмично, даже и по-рядко за половин час до магазина за храна. Не ми харесват глупавите им мерки, ама ги спазвам, за разлика от тези които се прекланят пред тези от НОЩ, ама всеки ден са в магазина.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 14:37 от Mi Ra 629058

# 16 263
  • Bulgaria
Да, наистина трябва да се внимава в кърлежите. Сега не е най-подходящото време да се ходи до поликлиника да ти го вадят после. Но пък има много репеленти, които предпазват. Е, сигурно пак не може да се предпази на 100%, но е много по-добре, особено както някои майки си оставят децата с часове седящи и играещи в тревните площи.

# 16 264
Току що говорих с една приятелка от Франкфурт. Маските стават задължителни при тях на публични места.
Мислели са да отворят училищата за 4ти клас, защото тогава се прави смяна на училището там, но са се отказали. Говори се за отваряне на училищата август. Тогава започва тяхната учебна година.

# 16 265

Преди 9:30 и след 18:30 са спортуващи и хора с кучета. Аз съм доволна. Утре ще заведа сина ми да покара тротинетка.

# 16 266
Аз не разбрах, само за родители с деца ли са отворени парковете между 9:30ч и 18:30ч, ако е така аз пак ще мрънкам?! Тези без деца и кучета какво сме?

Тези от НОЩ, защо не вземат да се разболеят вече, дано ги сменят с някои с повече разум!:rage:RageRage
Оставам безмълвна!!!!
Ооо. СВЕЩЕНА ПРОСТОТА
Мълчете си тогава! Явно, простата сте вие!

От 2 месеца ми опяват колко заразен и смъртоносен бил този вирус, наложиха безумни ограничения, но не и важни. Един заразен и болен не познавам, т.е. не вярвам във всичко това. Спазвам ограниченията заради другите, не заради мен. Уважавам страховете на хората, ама на обикновените хора, а не на тези, които ми обясняват по цял ден колко били загрижени за моя живот, те са лицемери!

Много добре казано,дано само не го забършат

# 16 267
Аз имам друго питане - градските градинки преди бяха ли затворени? Или сега го прокарват с отваряне на парковете? Не говоря за площадките с катерушки и пързалки, а за градинки тип междублоково пространство. Кое се води градска градинка, амо може пример.

# 16 268
  • Мадрид / София
За кърлежите: Ако ви се случи кърлеж да ви се лепне ( или на ваш близък) без паника намажете кърлежа и мястото около него обилно с мазнина/крем и той сам ще извади хоботчето си от кожата. Запазете го и го занесете за изследване в лабораторията. Това го знам от мед. лице изследващо тези гадинки.

# 16 269
  • Bulgaria
Ще бъде голям цирк с парковете, още отсега трябва да се запасяваме с пуканки. Smile Предстаям си разярените, недоволстващи майки, които роптаят срещу забраната за сядане на пейка и играта на тревни площи и площадки. Но не ми се иска да си ги представям тези майки, които утре взривяват интернет и медиите, защото детето им е болно. Всички си спомняме жената с детето от Пловдив и същата тази ярост и недоволство можем да я видим в много противоположни ситуации.

# 16 270
Кърлежите директно на приятеля ни Кантарджиев Simple Smile

# 16 271
Няма да го преживеят, те ще живеят в очакване докато се появи магическата  ваксина, а ако няма такава, до края на живота си. Как се виждате с маски при температури от 25 нагоре не знам . И в парка . Изобщо тая недомислица да се носят на открито докога ще  се търпи?!
Ми не я носете маската. Търкайте се в хората. Лежете по пейките или клюкарете с другите майки, пък някой да ви гони децата няма да стане. Пускат ни да пасем, това е.
Връщам се от магазина. По улицата никой почти с маска, не е топло днес. В магазина се лепят по теб, като муха на мед. Място много , ама точно ти какво гледаш да избереш и сложиш ще се лепне. Това жени 20-30г. Нито баби, нито младежи. На касата вече да взема ресто и следващата просто ме избута с тяло. Количка настрана, зад мен сложена. Прибирам пакети скорострелно, дори не следя какво се маркира да не преча. Еми...думи са излишни.

И да , много ме е яд. Не мога да го преживея, както и останалите от седмия ден на дивана тук. На лекарства съм успокоителни, скубах си косите и късах дрехите щото не сме станали , като в Италия.
С тази разлика, че ние не мислим като вас. Защото това, ако стане никой не е защитен и спокоен за себе си и близките си. Та...не хваща вируса тези дето трябва и не е по адресна книга знаем. Ама щом казвате , че има такива в темата, ето ви една. Нека е вашето.
Обаче, ще извадя тефтера и ще почна да пиша кой на каква позиция е. После да не стане ама как може, къде са мерките, оставят ни да умираме , помощ. Защото точно вие ще пишете това.

# 16 272
  • София
Лъвица Вие деца имате ли? И ако да, може ли да ми обясните, по какъв по точно начин да обясня на две годишно дете, което писка за всичко, че там не може? Каквото и да обяснявам, ще вдигне врявата и ще трябва да я прибера с крясъци от там. Аз не бих си подложила детето на това.

Ами не го извеждайте ттогава. И аз имам дете, не разбирам това мрънкане за площадките. И да бяха отворени нямаше да го пусна.
Сега е още по-лесно като са празни. Казвате че има ремонт, оставяте го да си изтръшка тръшкането и готово.

Аз съм от либералните родители, ама такива коментари не ги разбирам. Няма как да разрешаваме всичко, и няма как децата ни винаги да са доволни от отговорите, които получават от нас. Нормално е!

Пак казвам, някой по-назад също го спомвна - просто си оправдават заплатите. А и НОЩ като цяло, от законова гледна точка не е орган, който да регламентира забрани и закони. Тоест, ако не е излязло в дв това със затварянето на парковете е било невалидно от самото начало. Безмислено е, хората и сега се разхождат по улиците, карат се колела по велоалеите...

# 16 273
По въпроса за пищящите двегодишни. Понеже и аз имам такова, а не понасям площадки заради една определена категория родители и дечицата им, които са ги завзели, мога на прима-виста да изброя поне 10 места в три от отворените паркове, в които може да се заведат деца без да видят площадки.

Не сме спрели да излизаме от началото на ИП. Веднъж детето ми не се е тръшнало, че иска някъде, а не може. А не е като да не се тръшка по принцип.

# 16 274
Местни неволи от Бургас
https://www.flagman.bg/article/213043
Майка и син, които не живеят в Бг от 15 год се прибраха от Италия за Цветница. Влезли са през Видин.
На такива тъпащини НОЩ не могат да попречат.
В Инфекциозно Бургас до пред дни лежаха 1-2,  сега са 13 Hushed

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 14:54 от Фръц!

Общи условия

Активация на акаунт