COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 544
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 085
  • София
Проблема е че хората имат очаквания към този щаб и това е нормално. Всеки ден брифинги, среднощни извънредни брифинги, които държат хората в напрежение. Създава се илюзията, че те определят правилата и хората за това ги гледат, а реално са един параван. Статистиката може и по новините да се съобщи, но познай,  кой ще я следи Grinning Друго си е да ти я прочете генерал с униформа, по - тежко изглежда, трябва да се поддържа напрежението.
Именно, илюзия.
Но въз основа на нея и собственото ти неразбиране да нападаш един човек, който е публична личност и да пишеш абсолютни неистини за него, "обличайки" го във власт, каквато няма и никога не е имал, и създавайки нереални очаквания на четящите към него и органът, който оглавява, само защото си любител на илюзиите, е най-малкото неморално.
Ами това е целта, щаба да обира негативите, защото хората, които трябва да поемат отговорност са се скрили.

# 17 086
Казаха, че двамата починали са били в болницата.

Делта, отделна заплата за военен ли взима Мутафчийски или има добавка?
Това, което пишеш, е нелепо.

Въпросът е офтопик, отговарям с офтопик:

Скрит текст:
Добавка за чин генерал? Може, може...Преди години Военна болница си беше Военна болница, заплатите ги плащаше армията. Предполагам, че и сега е така, или пък не? Преди години във Военна болница не можеха да се лекуват цивилни, нито да работят цивилни - целият състав беше военизиран. Сега това така ли е?

Доста интересно е това наистина - след като болницата приема цивилни, а същевременно лекарите имат и военни чинове, как точно се формира заплащането там? Също така е интересно, след като работят със здравната каса и получават пари и от там, това как се отразява на заплащането им - предполагам като добавки към цивилните им заплати, или военните заплати? Също така е интересно, след като имат и лекторски часове, тъй като това е Военно-медицинска академия и преподават на студенти, хонорари ли са те или заплати?

Също така е интересно, директорът на самата болница като какъв получава заплата - като генерал, като цивилен, като двете или просто добавка за директор....Не би трябвало тази информация да е скрита, защото все пак болницата е държавна, независимо, че май е и търговско дружество.

# 17 087
  • Варна
Нашият кмет още умува плажа каква зона е. Но бихте ли ми обяснили,  защо е разрешена разходка на кучета там? Трябва ли да са със слънцезащитен крем?

# 17 088
Скрит текст:
Не знам каква е тази трансплантация, която показвате на снимката, но знам, че работата на военните лекари не е да правят трансплантации, а да организират нещата в държавата така, щото като стане криза като настоящата, да направят така, че да предпазят населението и да са на първа линия - затова са военни.

Нямам никаква представа каква е работата на военните лекари и кому е бил нужен щаб освен на ББ при разработен национален план за действие при грипна пандемия, който може да се приложи и за ковид и който не предвижда участие на никакви щабове и никакви военни лекари и вероятно е доста по-добре обмислен от спонтанното решение на министър-председателя.

Обаче за това каква е трансплантацията от снимката може да се прочете тук, в историята на трансплантологията в България. Вероятно е една от двете описани през 2007-ма и 2009-та, извършени във ВМА.
https://za-spam296-/donorship/koy-mozhe-da-bude-donor/istoriya-i-statistika

Ако това е вярно (че не е необходим Щаб), то тогава генералът е можел да откаже. Но не го е направил. Въпрос - защо? А и носи военна униформа на брифингите, нали така? Става все по-интересно.

Нека да видим самата Наредба за сформирането на Щаба, ако може някой да я намери, за да видим какво точно съдържа и какви са отговорностите на този Щаб. За да можем да разберем чия е отговорността за решенията, взимани в тази пандемия. Важно е, защото така като гледам, медиците са болни, а народа - не.

Ето тук една статия за назначението на Щаба
https://offnews.bg/analizi-i-komentari/paradoksalniat-shtab-nosh … a-zhe-727392.html

# 17 089
  • София
Отменихме забраната за полети от и до Великобритания.

https://www.actualno.com/society/otmenihme-zabranata-za-poleti-o … AZbfzTnh-GLjeNeF4

Имаме нужда от нов внос.
T.e. - да тръгваме по екскурзии към Лондон, да? А тва случайно ли съвпадна с махането на КПП-та на циганските махали? Може би се надяваме те да заминат за Лондон?

Хубаво де, едно ми обяснете като на тъп човек - за кво бяха тия приказки за Арена, чували, камиони, а същевременно - горните 2 новини....? В смисъл, всички заставаме зад Мангъров, и спираме въобще да дебатираме по темата, за да няма паника (нека заключат и тая), така ли стана?
А до Рим кога ще пуснат полетите, че заForum Romanum съм се затъжил нещо....

# 17 090
Едната починала днес от/с Ковид във Видин, всъщост е починала от инфаркт. На 77г е.
Лична информация.

Ами сега по новините на Нова казаха че са били пациенти на неврологията, т.е. са били с инсулт. Шефката на болницата каза че са били в доста тежко състояние.

# 17 091
  • София
Ronald, сплашване. Колко страници след въпросната "тренировка" в Армеец тук се развяваше - "Стойте у вас, иначе ей го къде е Армеец, хаймани такива!!!"? Ето това беше целта...
Само че българинът картинки не го плашат и така...

# 17 092
  • Street of Dreams
Паркът в квартала днес беше почти като през лятото. Изключвам децата с родител в часовете , въпреки че не е от отворените паркове.
Сбирки на младежи, компании, седящи по пейки на групи, деца и младежи на площадката, на съораженията.
Явно ни подготвят за стадния имунитет.

Не ВИ подготвя никой. Достатъчно подготвят ден след ден, всеки ден по медиите, както могат. Ако някой още не е разбрал - не е готов за демокрацията.

# 17 093
Скрит текст:
Само да каже, че редактирах поста си и добавих "кметът на с. Грамда". За да е по-точно в конкретния случай.
Не е точно Видин... не че има някакво значение в случая.
Blush Е поне бъди коректна докрай, Грамада е град, административен център на община в област Видин. Всъщност е градче от селски тип, но все пак....
Упс. Наистина е град. Извинявам се.

Дали може да попитам, откъде имате информация че точно тази жена от Грамада е включена в статистиката. Все пак не е единствената на такива години в цялата област.
И искате да кажете че управляващата болницата във Видин лъже.

# 17 094
Нашият кмет още умува плажа каква зона е. Но бихте ли ми обяснили,  защо е разрешена разходка на кучета там? Трябва ли да са със слънцезащитен крем?
а нашият не затвари нито плажа, нито парка, но хората не ги посещаваха.

# 17 095
Да си кажа мнението за "разрешените разходки в парка": стигнахме до там да се радваме, че Някой ни е разрешил нещо, на което имаме изконно и конституционно право; нещо, което същият този Някой ни забрани (уж за наше добро).
И, забележете, сега му се молим да разреши разходките в планината.

Много сарказъм има в думите ми. Не мога да изразя колко съм отвратена от нашия Някой! Отвратена съм от отношението, от тона, от цялото му поведение - вербално и невербално.
Вярвам, че (ще) има доста българи, които вече са се запътили към терминал 1, за да намерят другаде Нормалното отношение към тях.

# 17 096
Днес навън е много оживено, не знам Вие какво сте забелязали, но аз забелязах 90% без маски и 10%, които спазват дистанция. Да няма нещо ново, за което да не знам? До вчера не беше така.

# 17 097
  • Пловдив
Делта, ВМА не е търговско дружество, доколкото разбрах, понеже генералът каза да не се даряват пари за ВМА, защото парите отиват в бюджетна сметка.
Мисля, че все още заплатите на военните са секретни, но нищо не ти пречи да поискаш информация.
След като е генерал, Мутафчийски не е цивилно лице.
А на мен лично ми е все едно как се формира заплатата му, ВМА си има бюджет, като всяка друга структура на МО.
И да, ББ винаги си наглася някой друг на топа на устата, за да обере негативните другият, а той да е света вода ненапита. Дано в НОЩ да са лоши пророци.

# 17 098
  • BG
Аз обаче забелязвам, че най-много ги тресе ужасът тия, които си работят хоум офис. Лесно е от дивана, обаче както призовават да си стоим вкъщи, ако мед. сестрите и санитарите и те решат да си стоят...Или хората, които работят в аптеки...Или тези, които зареждат магазини...И прочие и прочие, да не давам още примери. Защото е лесно да лаеш зад компа, обаче има хора, които няма как да рабоятят онлайн. Че то само седмица да не мине боклукчийският камион и ще тръгнат мизерии и зарази от контейнерите. И доста от тези хора имат деца, които ходят на градина или училище. И не всички имат баби. Тъй че просто няма как всички да седят като в зоологическа градина, защото после няма да има кой да ви смени катетъра или кой да ви продаде аналгин, примерно.

# 17 099
И аз това забелязах както подробно описах-чак се зачудих да не махнаха и вируса заедно с ИП.
За поста по-долу-никой не искам да манипулирам-вярвам на очите си и съжелявам,че не ми е в характера да снимам.Аз никаква дисциплина не видях и никакво спазване и то някак рязко от днес.Радвам се ,че при Вас не е така.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 20:14 от reninel

Общи условия

Активация на акаунт