COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 105
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 115
  • Бургас
това което ще правят сега е лудост

# 17 116
Уважавам го тоя Мангъров и това си е! Всяка дума в "Лице в лице" беше все едно моето мнение. Накрая ще се окаже прав за всичко, но ще се види след края на цялата истерия.
Щабът ни е много мрачен и всяват смут! Никакъв кураж. Не чухте ли колко хора вече са с паник атаки?!
Защо не казват медиите, че от тези 3млн.заразени има 1млн излекувани и само 3%са в тежко състояние от активно болните?!
Медиите са най-вредното нещо в момента! Психиката и икономиката няма да се възстановят с години, а процентът смъртност няма да си е струвал паниката.
Моля феновете на Мутафчийски да ми подминат поста!

# 17 117
Аз обаче забелязвам, че най-много ги тресе ужасът тия, които си работят хоум офис. Лесно е от дивана, обаче както призовават да си стоим вкъщи, ако мед. сестрите и санитарите и те решат да си стоят...Или хората, които работят в аптеки...Или тези, които зареждат магазини...И прочие и прочие, да не давам още примери. Защото е лесно да лаеш зад компа, обаче има хора, които няма как да рабоятят онлайн. Че то само седмица да не мине боклукчийският камион и ще тръгнат мизерии и зарази от контейнерите. И доста от тези хора имат деца, които ходят на градина или училище. И не всички имат баби. Тъй че просто няма как всички да седят като в зоологическа градина, защото после няма да има кой да ви смени катетъра или кой да ви продаде аналгин, примерно.

Естествено, че няма как всички да си стоят вкъщи, и аз не виждам агитиране за това. Виждам агитиране да се ограничи максимално излизането на публични места, когато е възможно. Аз в момента съм хоум офис, но бъдещето не е особено розово и при евентуално съкращение бих редил стока в Кауфланд примерно. Няма нужда да влизаме в крайности, достатъчно е просто да не се мотаме без нужда.

# 17 118
Замислих се сега, че Мутафчийски бидейки хирург, и то военен, действа много в този стил. Хирурзите трябва да са бързи и радикални. Мутафчийски иска да се реши проблема радикално. Затваряне, спиране на всичко, изкореняване на проблема. Малко черно-бяло. За съжаление има твърде много аспекти в една такава криза и не можем просто да срежем със скалпела.

Аз го харесвам Мутафчийски. Наби се между шамарите, вероятно с най-добри намерения, но за съжаление ще бъде употребен.
Но все още държа на мнението си, че начело на щаба трябваше да бъде епидемиолог или вирусолог.

МК, днес гледах статистиката в световен план. Пандемията изглежда сякаш преваля баира и някак си според мен ще затихне постепенно навсякъде, не мисля, че до есента ще има някакъв бум. Та държавите вече планират живота след това.

Мименце, до пусни, че е възможно степента на заразност да не е чак толкова нечувана и яростта на вируса - не чак толкова невиждана.

# 17 119
Наистина е идиотско да стоим 1 месец и половина в ИП, да се стараем да спазваме всичко и накрая да започнат да разрешават полети, да махнат КПП-тата, да мислим за летен туризъм и как да привличаме чужди туристи. БАН ли бяха изчислили пик през юни? Няма да се учудя. В жегата само една карантина ни липсва.
Да, особено ако ни забранят да излизаме лятото, а пътници свободно отлитат и долитат до другите страни необезпокоявани. Обаче важното е населението да не излиза от домовете си. Коя друга държава така сама се прецаква, не знам. И тая гъска Карастоянова - обидно било и недопустимо да се изискват тестове за здравното състояние на гостите-туристи. Ама нищо, те сами си вкарват автогола, щото като пламне един хотел, ще се сбъркат от искове за обезщетения. Понеже бабен швабен не се шегуват и си искат парите обратно, това не е кроткият и непретенциозен български турист.

# 17 120
  • Bulgaria
Затихва в другите държави, което донякъде е добре, че ще ограничим вноса. Но за да сме добре ние трябва да си ограничим вътрешното разпространение. Гледаме Европа разхлабват и ние разхлабваме. Нещо не се връзват нещата при нас, все още се изкачваме и сме в началото, защото още много малък % от населението е имал досег с вируса.

# 17 121
# 17 122
Ако има нещо за което съм твърдо против е пътуванията зад граница. Според мен трябва да минат месеци. Туризмът ще пострада, но рискуваме да си го донесем наново.

# 17 123
  • София
Не само че трябва да се иска от чуждестранните туристи тестове, но и на входа в България - сухопътен или въздушен, трябва да се тестват с бързи тестове. Дано дотогава да има моменти, надеждни (моментални дори) тестове!
Защото, публична тайна се, че особено по черноморието ни, в България идват утайките на западните общества. Тях, ако не тестваме, кого?!

# 17 124
  • София
Скрит текст:
Аз обаче забелязвам, че най-много ги тресе ужасът тия, които си работят хоум офис. Лесно е от дивана, обаче както призовават да си стоим вкъщи, ако мед. сестрите и санитарите и те решат да си стоят...Или хората, които работят в аптеки...Или тези, които зареждат магазини...И прочие и прочие, да не давам още примери. Защото е лесно да лаеш зад компа, обаче има хора, които няма как да рабоятят онлайн. Че то само седмица да не мине боклукчийският камион и ще тръгнат мизерии и зарази от контейнерите. И доста от тези хора имат деца, които ходят на градина или училище. И не всички имат баби. Тъй че просто няма как всички да седят като в зоологическа градина, защото после няма да има кой да ви смени катетъра или кой да ви продаде аналгин, примерно.

Естествено, че няма как всички да си стоят вкъщи, и аз не виждам агитиране за това. Виждам агитиране да се ограничи максимално излизането на публични места, когато е възможно. Аз в момента съм хоум офис, но бъдещето не е особено розово и при евентуално съкращение бих редил стока в Кауфланд примерно. Няма нужда да влизаме в крайности, достатъчно е просто да не се мотаме без нужда.
[/quote]

Те Кауфланд ще поемат всички хиляди нови безработни , мда... барабар с теб.

# 17 125
  • Мадрид / София
Историята на един круизен кораб с туристи, някои от които с вирус.
На кратко: корабът не бива допуснат до пристанищата. Единствено Уругвай праща медици на борда и евакуира болните, а останалите туристи връща със самолети в съответните им държави. Туристи споделят пребивяването си:

Държавите почват да обмислят туристическия сезон. Германия от сега заявява, че няма да праща туристи в Испания.

# 17 126
Утайка или каймак, в област Варна имаме 33 спешни легла за ковид. И като знам какви суми фактурират за мед. услуги на туристи, е ясно, че леглата няма да са за местното население.

# 17 127
  • Bulgaria
Туризмът благодарение на наглостта си до последно, успя да го разпространи навсякъде, най-вече зимните курорти. И сега отгоре на всичкото ще мислим за летен туризъм и чужденци без ковид паспорт, понеже било обидно... Обидно е за хората, които трябва да работят по морските ни курорти. В такива моменти ме е срам да си призная, че точно това е специалността, която съм завършила в университета.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 21:32 от MK_

# 17 128
Днес навън е много оживено, не знам Вие какво сте забелязали, но аз забелязах 90% без маски и 10%, които спазват дистанция. Да няма нещо ново, за което да не знам? До вчера не беше така.
В моя квартал май само аз останах с маска. Това за пореден път ми доказва колко сме отговорни българите. За манталитет май цял свят ни знае.
Иначе тези към терминала дето са се запътили, защото паркове и гори били затворени, еми ...да тръгват. Може за тях да отворят някой парк в чужбина.
Между другото и в прехвалената Германия става задължително в затворени помещения и ГТ да са с маски всички. Но ..ние ще ги облагородим германците ама-ха, само да отидем повечко така..
Офф, отчайващо е. Обаче, като съм се цвъкнала тук с вас, кво да правя, ще страдам. Тъй де....

# 17 129
Вие децата си и септември няма да пуснете, защото няма да има ваксина и лечение, а хората ще се разболяват. Какво ще правите тогава?
Калинка, права си. Някои няма да си пуснат скоро децата на училище от страх и това си е тяхно право.
Аз обаче искам да пускат училищата час по-скоро и от ден първи децата ми ще ходят. Защото дистанционното обучение не е еквивалент и децата изпускат страшно много. Защото държането под похлупак никога не е помагало, напротив. И защото вирусът май наистина ще се окаже поредния щам на настинка. Много шум за нищо.
Иначе нямам против да имат избор хората. Който го е страх да не тръгва на училище или работа, да стои вкъщи. Негово право е. При това положение обаче никак не намирам за уместно да им се осигурява и паралелно дистанционно обучение. Те учителите така едва се оправят, остава и отделно да трябва да преподават онлайн. Който си е вкъщи си готви детето у дома, само го изпитват онлайн и така. Иначе ще стане мазало.
Аз лично ще се подпиша навсякъде с две ръце за стартиране на училището час по-скоро, защото виждам, че така не стават нещата, родителите не сме учители все пак.

Не знам къде ги виждате тези 90 % без маски, при мен всички имат маски.

Общи условия

Активация на акаунт