COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 867
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 400
The Third, трябва да се правят много тестове именно, за да се докаже обективно, че вирусът не е опасен.
Защото като се изтестват стотици хиляди и се види колко са починалите, ще стане ясно, колко преекспонирана е опасността. При нов вирус, на който му се приписва какво ли не, друг начин няма.
Видно е, че масово не се вярва на специалистите, които са оптимисти, лъжели били. Ами ето, с тестване ще се установи и то по начин, който е недвусмислен. И никой няма да може да твърди, не вярвам на този лекар, той е Пиночет и иска геноцид.
Като свикнем с вируса след година-две, вече никой няма да тества. При сезонния грип да не мислите, че някой тества масово и държавно? Всяко заболяване с типичните симптоми се пише грип и толкоз. Така ще стане и с тази корона след време. Но сега е нужно наистина много да се тества за да се видят реалните нива на инфекцията и реалната заболеваемост, асимптоматика и смъртност.

# 17 401
  • MI
Метрото в Милано, за който се чудеше че било невъзможно там да се спазва дистанция:

Съответно ще влиза само определен брой хора, другите чакат. На пероните по същия начин с означени места...

Относно Мангъров, може да е добър лекар, не споря. Но лично аз предпочитам да чета и слушам мненията на вирусолози и епидемиолози, които наистина са на първа линия в борбата с вируса, не е като да липсват такива извън България. В Италия май нито един не остана на неговото мнение, в началото имаше. Странно как изведнъж си промениха всички мнението....

# 17 402
  • Street of Dreams
Между другото, относно КПП-тата, те са ми любимата противоепидемична мярка Grinning
Вие знаете ли, че в декларацията мога да си напиша каквото пожелая и шансът да ме хванат е нулев. Мога да напиша друго име, друго ЕГН, друг адрес, бе може и една дума да няма вярна. Полицаите не сравняват данните с личната карта. После нека ги търсят по декларации.
Но пък иначе искам да похваля полицаите, чудесни са. Изключително мили, любезни, усмихнати, шегуват се, пожелават приятен ден, изобщо, много са ми мили и им съчувствам, че кибичат по цял ден на пътя.

На мен от тв ми се видяха много нелюбезни и ми направи ужасно впечатление. Съответно от другата страна другите киселяци им отговориха със същото и така. Радвам се, че не е така и настроението е добро.

# 17 403
  • Bulgaria
За пореден път ще ви кажа каква е една от причините при нас нещата да продължат да се влошават. В момента не можеш да си вземеш болничен на почти никакво основание, освен ако си счупиш крак или ръка или си пред умиране. Хората си ходят болни на работа. Малко са работодателите, които са организирали на входа мерене на температурата и връщат всеки с температура над 37, да не говоря, че тези термометри показват числа от сорта на 35,1 - 35,8. С около 1 градус по-ниски от реалното. И никой няма да върне служителката с 36,6, въпреки че това означава реално 37,6. Все още маските са мираж на много места, както виждаме и при хората, които обслужват по цял ден клиенти.

# 17 404
За това лекуване по телефона прочетох в темите Родители в чужбина. И там така лекуват при леки случаи. Дори в някои държави не може тест сам да решиш да правиш, дори в САЩ.
Тука в България, ако почувствам симптом, поне ще си направя сама PCR тест.

# 17 405
  • София
мисля, че извънредното положение у нас от известно време е само на хартия, в новините и в тази тема.
сутринта на Цариградско шосе задръстването си беше обичайното - започваше от преди Полиграфически комбинат посока Орлов мост. на 27 март такова нещо нямаше....

# 17 406
Но лично аз предпочитам да чета и слушам мненията на вирусолози и епидемиолози, които наистина са на първа линия в борбата с вируса, не е като да липсват такива извън България.
Мнението на доц. Атанасов от Пирогов за надутата смъртност брои ли се?
Той е от първа линия.

# 17 407
За кои термометри говориш, аз използвам инфрачервен безконтактен термометър и винаги си е отчитал, толкова колкото и дигитален. Ако обаче си легнал на една страна и премериш температурата точно на тази страна, ще ти покаже с 1-2 градуса отгоре.

# 17 408
Метрото в Милано, за който се чудеше че било невъзможно там да се спазва дистанция:
Скрит текст:

Съответно ще влиза само определен брой хора, другите чакат. На пероните по същия начин с означени места...

Относно Мангъров, може да е добър лекар, не споря. Но лично аз предпочитам да чета и слушам мненията на вирусолози и епидемиолози, които наистина са на първа линия в борбата с вируса, не е като да липсват такива извън България. В Италия май нито един не остана на неговото мнение, в началото имаше. Странно как изведнъж си промениха всички мнението....
Мерки за социална дистанция в градския транспорт и в Ирландия. Вижда се колко са свободните седалки.
Скрит текст:

# 17 409
  • Bulgaria
Скрит текст:

Абсолютно. Сигурна съм, че и голяма част от хората в тази тема, които подканват другите към групов имунитет рязко ще си променят позицията, но вероятно и тогава няма да си го признаят. Важното е винаги да са контра, нищо, че са по-паникьосани от паникьосаните.

# 17 410
The Third, трябва да се правят много тестове именно, за да се докаже обективно, че вирусът не е опасен.
Защото като се изтестват стотици хиляди и се види колко са починалите, ще стане ясно, колко преекспонирана е опасността. При нов вирус, на който му се приписва какво ли не, друг начин няма.
И като са отрицателни както масовото тестване в градския транспорт какво доказва това?

# 17 411
  • София
мисля, че извънредното положение у нас от известно време е само на хартия, в новините и в тази тема.
сутринта на Цариградско шосе задръстването си беше обичайното - започваше от преди Полиграфически комбинат посока Орлов мост. на 27 март такова нещо нямаше....
То положението е извънредно, но мерките са доста леки към почти никакви. Реално не работят училища и детски градини, кина, театри, молове и барове. Ресторантите не ги слагам в това чисто, защото доставят храна. Близо сме само до Швеция, а другите страни само мечтаят за толкова разпуснат режим някога.

# 17 412
И като са отрицателни както масовото тестване в градския транспорт какво доказва това?
Ами тези в градския транспорт не бяха ли тествани за антитела? Това е съвсем друг скрининг, ясно е, че все още масов имунитет няма.
Говорим за тестването на активните инфекции с ПСР. Ако пък са били тествани за активна инфекция в ГТ, още по-добре, значи не е толкова заразен тоя вирус и няма много инфектирани.
Както и да е, спорът може да е безкраен. Ясно съм се изразила и мисля, че който поиска - разбра.

# 17 413
  • Bulgaria
За кои термометри говориш, аз използвам инфрачервен безконтактен термометър и винаги си е отчитал, толкова колкото и дигитален. Ако обаче си легнал на една страна и премериш температурата точно на тази страна, ще ти покаже с 1-2 градуса отгоре.

Тези дистанционните, които се използват от разстояние. Не знам точно какви са, доста са скъпи и реално не мерят вярно, защото мерят от разстояние. Казват ми го близки и познати, които на входа ги изкарват с температура около  35, ако въобще благоволят да я измерят.

# 17 414
  • Пловдив
Ами тези в градския транспорт не бяха ли тествани за антитела? Това е съвсем друг скрининг, ясно е, че все още масов имунитет няма.
Говорим за тестването на активните инфекции с ПСР.
Както и да е, спорът може да е безкраен. Ясно съм се изразила и мисля, че който поиска - разбра.

Шофьорите бяха тествани с PCR, на репортажите даваха как им бъркат в носовете.

Общи условия

Активация на акаунт