COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 480
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 225
Ох, не знам защо през ден - два се появява някой някъде, който твърди много уверено, че видите ли ние сме изкарали К19 не само преди всички останали държави в Европа, ми и едно тихомълком, без усложнения и смъртни случаи...

ПС. Аз бях болна края на януари, тествах се за грип, ми грип си беше 😂. Нормален такъв.

# 18 226
Ох, не знам защо през ден - два се появява някой някъде, който твърди много уверено, че видите ли ние сме изкарали К19 не само преди всички останали държави в Европа, ми и едно тихомълком, без усложнения и смъртни случаи...

ПС. Аз бях болна края на януари, тествах се за грип, ми грип си беше 😂. Нормален такъв.

Аз в Банско на Нова година, изкарах тежък грип, влоши се, аз като не мине 4 дена пия антибиотик и ми мина. Не знам, не знам...

# 18 227
  • Bulgaria

Не знам как ако го е имало масово никой не е стигнал до респиратор... И лекарите не са се изпозаразили, а се заразяват сега...

# 18 228

Не знам как ако го е имало масово никой не е стигнал до респиратор... И лекарите не са се изпозаразили, а се заразяват сега...

Е да де, но къде изведнъж потъна Грип Б? Тя каза, че това си е научно доказано - през 40 седмици винаги има определен щам грип и той трае 20 седмици. Те затова и всяка година правят ваксина спрямо щамът, който се чака.

# 18 229
  • Другата България
Ето за този от Търнак, дето ви писах сутринта, вече официално:
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2201498
Починалия следобяд във Видинската болница мъж всъщност е от дома за стари хора в гара Орешец, този, който беше в най-тежко състояние.

# 18 230
  • София
Да, има логика коронавируса да е атакувал Европа много по-рано и доста преди да се вземат карантинните мерки, защото когато наложиха карантините твърде много хора вече бяха заразени. В смисъл хем имаме карантина, хем излизаха по стотици и хиляди нови случаи. Просто се е предавал свободно поне 1 месец или хайде няколко седмици преди официалните случаи.
Но това едва ли някога ще разберем дали е така или не така. Само може да спекулираме.
А това че нямало масово антитела не ме безпокои, защото никой все още не е написал или споделил, ''Хей, разболях се отново'' А мина твърде много време.
Може би антителата изчезват, но ние си имаме защитата, която си се активира при нужда.

# 18 231
Някои са били тествани, други - не. Аз допускам за възможно някои хора да не са били болни от грип Б, други да са си го изкарали.
Това, което запомних обаче, бяха думите на доц. Попов от ВМА - "ние се подготвихме още в края на януари, когато хоспитализирахме студентите от Ухан". Тези негови думи минаха между всички други шумове, но си струва да се помнят.

МК, представи си възрастен човек, заразява се от вирус, има ХОББ (примерно), прави пневмония, стига до респиратор. Никой не го тества грип ли е или друг дявол, защото за тях няма значение, мъчат се да овладеят инфекцията. И ей ти го скрито.
Не твърдя дали е така или не, просто описвам възможни сценарии.
Иначе не се наемам да взимам отношение, защото имам известни подозрения, че докторката е по-наясно от мен с материята Grinning

# 18 232
  • Sredets/Burgas
Егати българо-китайската дружба, дето сме имали! След Китай, ние да сме били първите които са И преболедували,
даже без да разберем!? Как пък във всичко сме номер едно, 'айде в случая номер две....

# 18 233
  • София

Е да де, но къде изведнъж потъна Грип Б? Тя каза, че това си е научно доказано - през 40 седмици винаги има определен щам грип и той трае 20 седмици. Те затова и всяка година правят ваксина спрямо щамът, който се чака.

Не е "научно доказано", а тя го била наблюдавала в кривите на заболеваемост.
Ще ми се да интервюират лекари, които имат опит с пациенти, примерно от чужбина. Госпожата е евродепутат и няма досег с пациенти, може да рсзсъждава над данните, колкото и ние тук...

# 18 234
  • Bulgaria
Някои са били тествани, други - не. Аз допускам за възможно някои хора да не са били болни от грип Б, други да са си го изкарали.
Това, което запомних обаче, бяха думите на доц. Попов от ВМА - "ние се подготвихме още в края на януари, когато хоспитализирахме студентите от Ухан". Тези негови думи минаха между всички други шумове, но си струва да се помнят.

МК, представи си възрастен човек, заразява се от вирус, има ХОББ (примерно), прави пневмония, стига до респиратор. Никой не го тества грип ли е или друг дявол, защото за тях няма възможност, мъчат се да овладеят инфекцията. И ей ти го скрито.
Не твърдя дали е така или не, просто описвам възможни сценарии.
Иначе не се наемам да взимам отношение, защото имам известни подозрения, че докторката е по-наясно от мен с материята Grinning

Възможно е по принцип, но попадне ли такъв пациент в отделението би трябвало да зарази всичко живо, тогава не са спазвали и половината от мерките, които спазват сега.

# 18 235
  • София
По бТВ даваха сега момата от Нидерландия.Ми болна си е от там.Казали й да се обади на даден телефон да я вземат в болница,защото е зле.Тя обаче си купила билет и се прибрала със самолета.Щото в наша болница да влезеш в.Отишла си до Хасково с такси.Две деца.

Може ли линк за тази информация ?

Дъщерята на прибралата се с COVID-19 от Амстердам: Не звъннахме на лекар там, взехме билет за България
„Това прехвърляне на болни пациенти от граница през граница ще удължи много времето и срока на продължаване на тази пандемия“, коментира д-р Георги Гелов, директор на МБАЛ-Хасково.

# 18 236
  • София
За втората грипна вълна и бързото ѝ отшумяване обяснението беше, че са спомогнали националната грипна ваканция и последващите мерки на изолация.

# 18 237
  • София
Делта, може ли да разкажеш малко повече, че ми стана интересно на какво ѝ се основава теорията.

На наблюдението, че всяка година гриповете се появяват приблизително на 40-та седмица от края на техния сезон предишната година и траят 20 седмици. Тази година имаше обявен грип Б, дори имаше и грипна ваканция в България и после изведнъж...грип Б изчезна без да минат 20-те седмици и се появи/превърна в Коронавирус. Тя твърди, че при това положение този грип Б не е бил грип Б, а Коронавирус. Смята, че е нормално да не се е разбрало, защото не се е тествало тогава, през януари тази година дали е грип Б или Коронавирус, защото още не се бяха случили нещата в Италия и не беше обявена пандемията.

Също така твърди, че СЗО обявява пандемия, за да може да се измисли скъпоструваща ваксина, която държавите да купуват. Казаха, по пътя на парите ще ги познаете.
Партенка е.
Маса хора си се тестваха февруари, януари - гриб Бе излизаше. Да, може да не се е тествало толкова много за корона (първият тест в БГ, четох е бил на 28-и януари май), тестове за грипните щамове всяка лаборатория прави, 15 или 20 лв, ,за 2 часа излизат. И да, грип Бе, също може да протече с пневмония.... Така че туй чудо, че ехеее, ние сме го минали, я го знам бе, баце, не минава. То го доказват и тестовете за антитела де. Бай дъ уей, имаше статия за един в Гърция болен от грип Бе и корона едновременно (март). Имаше статия (март), че в Норвегия доскоро е бушувал грип Бе, така че не е измислица тоя грип БЕ:)

# 18 238
Колко масово са се тествали? 20? 200? 2000?

# 18 239
  • Street of Dreams
Вчера гледах 50 минутна реч на Кикл и аргументите му срещу мерките и страха, който всявал Курц.
О, този пък до вчера му беше приятел, нали партиите им бяха дори заедно... Всичко е политика, затова отдавна не ги следя. Не симпатизирам на никого. Но в Австрия не е бил всяван страх, имаше само едно изказване, което се превърна в скандал. Да кажат другите хора от Австрия, но мисля, че съм обективна.

Разбира се. То човек да не каже, че царят е гол. Всичко се политизира и инструментализира. Просто ми е чудно как всички яхнаха вълната на великата свобода и великите права, сякаш е демонстрация на недоверие към правителствата - не визирам само Австрия.

Изобщо митът за дисциплинираните западняци трябва да бъде развенчан. А политиците само разделят обществото на два полюса и гледат да извлекат дивиденти. Корнелия е най-отпред, но е изключително прозрачна и неубедителна.

Извинявам се на всички за офтопика.

Общи условия

Активация на акаунт