COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 059
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 015
Да споделя и едно интересно изказване на Ангела Расмусен, вирусолог в Колумбийския университет:
"Колко частици трябва да попаднат във вас, за да се инфектирате?

Това все още е обект на изследване, но според много експерти, броят на частиците, които ще ви заразят е доста по-малък от тези при САРС и МЕРС.

За да се получи инфекция от МЕРС, около 10 хил. частици трябва да са попаднали в организма ви. При COVID-19 броят е доста по-малък - между 900 и 1500. Но едно е успокояващо - ако само една частица от коронавируса попадне върху вас, то вие няма да се заразите.

Разбира се, трябва да стоите достатъчно далеч, за да не кихне някой върху вас. В кашлицата или кихавицата на един човек има около 363 вирусни частици, но ако сме на разстояние, то повечето от тях вече ще са умрели, преди да са стигнали до нас."

Т.е. дори и някой директно да ти се изкашля в лицето, дозата вероятно няма да е достатъчно, за да те разболее.

# 18 016
Вчера гледах 50 минутна реч на Кикл и аргументите му срещу мерките и страха, който всявал Курц.
О, този пък до вчера му беше приятел, нали партиите им бяха дори заедно... Всичко е политика, затова отдавна не ги следя. Не симпатизирам на никого. Но в Австрия не е бил всяван страх, имаше само едно изказване, което се превърна в скандал. Да кажат другите хора от Австрия, но мисля, че съм обективна.

# 18 017
Скрит текст:
Дростен се противопоставя на СЗО по повод тяхното изказване за липсата на имунитет. Той е напълно убеден, че има имунитет(с някои изключения). Според него СЗО твърдят обратното, за да не се получава социално стигнат избиране. Тоест работодателите да предпочитат работници, които вече са прекарали заболяването и няма опасност да се заразят. Или на рожден ден да бъдат канени само хора с имунитет. Пускам линк към статията на немски:

Разбира се че имунитет има. Въпроса е колко е траен този имунитет - седмица, две, месец... Едва ли ще е повече от месец. Имунитета срещу всички други корона вируси които ни разболяват през зимата е много нетраен. Затова всяка зима може по 5-6 пъти да сме болни с хреми и кашлица. Този не е по-различен, че да очакваме, че ще има траен и стабилен имунитет.

Според Дростен е около 2 години. В статията си пише.

# 18 018
Гледам ли брифинг или новини,веднага се сещам за Слави Трифонов.Мнението ми е "Няма такава държава".В момента концентрират върху откриване и тестване на огнища,а в същото време издирват хаотично пристигащите от чужбина.Не можем да недоволстваме,че хората се прибират.И те си имат семейства тук.Но няма никаква организация за поставянето им под карантина.Явно и някои нямат самосъзнанието да се карантинират сами.ИП ще падне.Но само като наименование.Мерките остават.Повече тестове=повече заразени=разхлабване на мерките.Това уравнение сигурно само тук просъществува.Мярката 60/40 няма да я коментирам,че и тя сериозно куца.Домът за възрастните и ситуацията там за пример ли трябва да ни послужи как да опазим нашите майки  и бащи,баби и дядовци?Маските и тях и разбрахме как се носят.Най-важното е при разговор с човек да се свали,за да не пречи на комуникацията(пр.ББ).КПП.....От на майка си географията в Южна Африка мога да си дойда в най-забутаното село в България.Но от Плевен до София не може.Някой път разбирам защо все има кой да мрънка за нещо.

# 18 019
Не е до незасегнати. . Всеки с малко дете има затруднения с гледането му, това е аксиома. Но когато е на зор винаги намира начин, никой не си е оставил малките деца сами. Интересно как всеки иска да му бъде осигурено нещо, за да си спести неудобството. Ами, да, да имаш деца понякога създава организационни проблеми, това е!
Абсолютно! Докато децата ми растяха без налични баби съм седяла вкъщи без работа и си ги гледах. Децата са мои, аз съм отговорна за тях....както живях с 200, за нула време се научих да живея с 3-4 Wink Междувременно съм се наслушала на майки, за които държавата им е длъжна и да им гледа децата; как си ги пробутват сутрин в градината със зелени сополи и др. под. Естествено, кариерата ми загина, но той и туризмът загива от много години вече...

Да ви кажа, гледам брифинги както се гледа сапунка и ми е супер интересна метаморфозата в говоренето от началото на ИП досега Simple Smile

п.п. така и така съм без работа, да направя една частна градина у дома да поема 3-4 деца на бизнесдами Wink

# 18 020
  • MI
За асимптоматичните, казват че много по-трудно предават вируса. НО, голямо НО, около 80% се предава от хора с леки симптоми, които не са диагностицирани с КОВИД19.

Използваме старата TIV версия, но сме на плследно място по ваксинация в Европа като само 2% се ваксиниранит при средно за Европа 50%. Проблемът е с TIV ваксините, които съдържат неактивиеани вирусни частици, страни като Норвегия и отчасти Германия, които използват по - новата и по - добра QIV ваксина също имат сравнително ниска смъртност.
А всъщност и в Италия се използват и QIV противогрипни ваксини. Не са виновни ваксините, нито пък да панацея. Поне докато не измислят такава срещу КОВИД19. Вирусолозите препоръчват да се ваксинират против грип рисковите групи, за да не се натрупа ефекта от двата вируса, вие пак почнахте че ваксините са виновни.
http://www.salute.gov.it/portale/p5_1_2.jsp?id=103

# 18 021
Междувременно съм се наслушала на майки, за които държавата им е длъжна и да им гледа децата...

Двустранен процес е - ако държавата иска тези майки да работят, да се осигуряват и да плащат данъци, значи е длъжна и да гледа бъдещите си данъкоплатци, докато майките участват в производството на БВП.

# 18 022
Ти сериозно ли го мислиш? Не знам къде живееш, но около мен има доста възрастни хора. Домовете за възрастни хора, държавни и частни, са претъпкани. Какви са условията в някои от тях е друга тема.
Като цяло, домовет за възрастни хора и други подобни са значително по малко, отколкото в големите европейски държави. Това, че са "претъпкани" не значи много. Първо, не сме платежоспособни, а това е скъпа услуга. Второ, манталитета ни е доста по различен и много възрастни хора или си стоят у тях и децата намират начин как да ги обгрижват или направо си ги вземат при тях. Трето, процентно населението на БГ на 80+ години е под 5% /300 хил./ човека, на Италия над 7% /4.2 млн./, на Испания над 6% /2,8млн./ и т.н. Ако смъртността при хора на тази възраст е по висока, нормално е в тези държави да има повече починали.

# 18 023
.
[/quote]

Крайно време е, според мен, да се върнем към здравите български корени и традиционното българско семейство - жената си стои вкъщи и да си гледа децата, мъжа работи и издържа семейството. От едно време си е било така в България, сега не знам какво им щукна в главите на тези жени, да си оставят децата на друг да ги гледа, а те да работят.
[/quote]

"Щукна" им от нуждата от средства за оцеляване, например.

# 18 024
  • София
"Обсъждат се още мерки с хоризонт септември-октомври-ноември в абсолютно всички сфери, които сега за замрели, но това е нещо, което ще се обяви от правителството, не от нас“. - добри новини.

още добри новини "България ще е сред първите страни, с които САЩ ще споделят бъдещата ваксина срещу COVID-19" https://btvnovinite.bg/bulgaria/balgarija-shte-e-sred-parvite-st … htu-covid-19.html
Хахахахахха, това са изключителни новини, да! Но от преди месец. Още от тогава се знае, че ние ще сме първите опитни зайчета!

# 18 025
Скрит текст:
Междувременно съм се наслушала на майки, за които държавата им е длъжна и да им гледа децата...
Двустранен процес е - ако държавата иска тези майки да работят, да се осигуряват и да плащат данъци, значи е длъжна и да гледа бъдещите си данъкоплатци, докато майките участват в производството на БВП.
Крайно време е, според мен, да се върнем към здравите български корени и традиционното българско семейство - жената си стои вкъщи и да си гледа децата, мъжа работи и издържа семейството. От едно време си е било така в България, сега не знам какво им щукна в главите на тези жени, да си оставят децата на друг да ги гледа, а те да работят.
Има професии, за които е оправдано децата да бъдат гледани от други хора. Прави впечатление, че майките "лудват", "не издържат", "затъпяват" и т.н. от "стоенето" в къщи с децата.  Ходенето на работа спасява положението. Wink

# 18 026

Да, да не говорим, че въпросната потребителка през ум не й минава, че има И самотни родители. С две думи, не вижда по далече от носа си.

# 18 027

[/quote]

"Щукна" им от нуждата от средства за оцеляване, например.
[/quote]
 Според вас как се отгледжа едно семейство с ЕДНА средна заплата.

# 18 028
.. Междувременно съм се наслушала на майки, за които държавата им е длъжна и да им гледа децата;
Виж, те могат и да напуснат и приберат пари от бюрото по труда. Въпросът е, не можеше ли вместо тези пари да се получават там, да им се осигурят чрез работодателя, а майките да са в някакъв вид неплатен с обезщетение. От една страна бизнесът ще се спокоен за месец-два, а от друга - майката не си е изгубила работното място и си гледа децата, за да са пък спокойни учителките и здравната система. Можеше да завъртят парите не като безработни, а като помощ за бизнеси и подсигуряване на работни места.

# 18 029
Резюме на последното от НОЩ /вайбър на СО/:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт