COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 240
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 645
  • Bulgaria
С мерки /без мерки, факт е, че Апокалипсис няма. Да, за близките на починали хора никога не е лесно... Изгубих родителите си, знам какво е скъп човек да умира в ръцете ти. Но, хора умират всеки ден, и без вируса. Такъв е живота. Аз питах преди време... Защо не плакахте и не жалихте близките на над 2000 починали миналата година от сезонния грип?

За пореден път бързаме с изводите. Нищо не е приключило, за да правим заключение как сме се разминали. Засега положението се удържа по някакъв начин, докога ли ще е така?

# 18 646
  • София
Франс, засега твърдението е, че заради мерките няма апокалипсис, не знам доколко БЦЖ, ракията и Кралимарковския ген спомагат.
Факт е обаче, че ние бяхме една от малкото държави, която въведе по-сериозни мерки при 10 заразени.
Италия при хиляди заразени играеха мачове с 50 хиляди публика, и  затова и до днес, след 55 дни пълен (почти) локдаун, отчитат по 4 000 случая на ден.... Повярвай ми, не им е хубаво и не си измислят.

Каква би била логиката, обяснете ми - може да се случи на Италия, на Англия, на Франция, на Испания, на САЩ, на Русия, на Турция, но ..... на България НЕ може да случи! Sprete s tozi virus! Towa e izmislitca !!1!!11!

# 18 647
  • София
Ми то всеки предпочита истината, само дето това, което на едни изглежда истина, за други не е.
Разликата е, че някои се опитват да я монополизират и да наложат своето си виждане за истина.
Точно.
За мен истината е, че този вирус не е много опасен, след като в масовия случай се кара вкъщи.

# 18 648
Скрит текст:
'Кафе с мед', и това, че в последствие ги е натирил, автоматично означава, че такива изказвания и действия не е имало генерално и автоматично прави твърдението ти " е как пък не чух един път да им набиват канчетата, да им се карат, да дрънкат глупости за чували и трупове.." вярно? Не мисля, сори.
Оф, отегчих се, не ми се занимава с едно и също - говоря за брифингите и официалните обръщения към нацията, за последно го пиша, чети си и си гледай, каквото щеш.

И аз пак питам, за последно -  Когато кметовете излезнат и говорят, то значи не е официално обръщение, така ли? Смисъл те са просто ..кметове и въобще не са представители на властта?  Отново ще си повторя въпроса.
Щом е такава логиката, значи няма да имаме проблем тук леля Данче да излезне и да почне да ни крещи, няма да имаме и проблем с дронове, пратени от нея? Това няма да е набиване на канчета?

Леля Данче не смее да се усмихне, ако не е получила разрешение от горе - там е разликата и тя пак е в полза на италианците. Май само кметът на Карнобат прояви някакъв вид "самоинициатива" та ги напръска като домати с дезинфектант  - това брои ли се?

Хахахха, искрено ме разсмя това сравнение. Бях забравила за този случай Joy

Иначе си права, леля изчезна мистериозно за някакво време и се появи за отварянето на парковете.. Помня, че като обявиха затваряне на София, мисирките питаха дали е уведомена, какво й е мнението и защо не е на брифинга тогава. Отговорът беше вял, тип "а, да, да, знае".

# 18 649
  • София
Скоро ще стане ясно дали със или без мерки заболеваемостта и смъртността е същата. Simple Smile

Ето ви един пост от фейса на лекар (д-р Валери Велев), работещ в инфекциозна болница:

Напоследък се чуват страшни глупости. Тотални и убийствено манипулативни. Да, аз съм голям критик на част от мерките на Щаба. Смятам поне половината от тях или за ненужни или за грешни. Но, да се изтъпанчват хора, които твърдят, че инфекцията COVID-19, лека или тежка, не съществува, е грозна дезинформация. Особено от политически лица. За жалост този вирус, и тази болест, са тук и много объркаха живота ни. Във всички сфери. Не, никой не "притиска" никого да пише неверни диагнози. Реалностите са такива. Радвайте се, че адът, поне за сега, у нас не се състоя. Защо, е друга тема. Едва ли, защото сме гениални - и управляващи и управлявани. Но, вирусът е тук, ще остане тук и разумната превенция трябва да е част от живота ни. Вече.

# 18 650
  • на пъпа на Златията
Предпочитам истината. Която за момента е :1500 заразени, 60 (толкова ли са) починали. Няма Апокалипсис, няма камиони, няма трупове по улиците, няма вълни - слаби или гигантски.

Аз пък гледам как най после човечеството се обърна към проблемите на Човека и че боледува и това например да си болен от рак 10 години  не ми харесва.
Даже и един човек починал  ми е много .
Мисля че днес се гледа на човека като  направи пенсионна възраст да го отписват от живота , щото разбираш ли той вече не печелил .
То така се гледа и на  младите болни.. Щом си се разболял  и си с придружаващи заболявания , що да живееш , нали?
Е , това човешко отношение ли е?
Щом си пенсионер , болен  си ненужен , така ли?
Това е материалната гледна точка  на съвременния ни живот . Сполетя ни  този вирус и не си вземаме поука , как да живеем и да се обърнем към проблемите на човека .

Много ни е  че вече 2 месеца мислим за човека и страданията му .
Дай пак да гоним икономиката . Утре повече да дадем от днес .

# 18 651
И аз пак питам, за последно -  Когато кметовете излезнат и говорят, то значи не е официално обръщение, така ли? Смисъл те са просто ..кметове и въобще не са представители на властта?  
Ами да, кметовете са просто кметове. Представители на властта са, но Кафе казва, че тези съобщения не вървят в национален ефир, което мога да потвърдя. Сега не отворих линка, но знам клипчето с дроновете и още един кмет на градче в Сицилия, който се караше на хем пушачите, хем изведнъж желаещи да тичат маратони. Simple Smile)) Тези видеа се качват и разпространяват по фейсбук групите на местните общини. Не са на брифинга в шест, нито в централната емисия на новините, а не че не съществуват.
За това ли ставаше дума...?
Най-яркото изказване, което чух в официално обръщение, беше на комисаря Аркури (гражданска защита), когато каза, че в Милано за петте години бомбардировки през ВСВ са загинали 2000 цивилни, в момента в Ломбардия от коронавирус са 5 пъти повече. И продължи със солидарността, от която има нужда Ломбардия, отговорността и самосъзнанието. Не прозвуча точно като обвинение или сплашване.

# 18 652
Хайде сега да си оправим термините-скоро някой беше постнал съвсем правилно. Понеже непрекъснато се пише ,че OT ГРИП умират,а видиш ли ти С Корона ...и се пишат глупости хубаво е да се изясни за да спре най-после.Значи от едното така от другото инак-не става.За горе -долу сравними заболявания по тази логика всички са починали С грип до тази година /от усложнения в следствие на грипа/. Или най-точно /както е всъщност/починали ОТ Грип и ОТ Корона.

# 18 653
  • Пловдив
Скрит текст:
Ми то всеки предпочита истината, само дето това, което на едни изглежда истина, за други не е.
Разликата е, че някои се опитват да я монополизират и да наложат своето си виждане за истина.
Точно.
За мен истината е, че този вирус не е много опасен, след като в масовия случай се кара вкъщи.

Но по света напълни болници, заразиха се лекари, сестри, санитари, някои от тях починаха. Тези хора нямаха шанса да си изкарат болестта вкъщи.

# 18 654
  • Bulgaria
След като психологията е смешна и несериозна наука. Защитните механизми, чрез които се избягват или редуцират негативните състояния не съществуват и са световна конспирация. На един вирус ли да вярваме и на 10-20-30 държави, които ни доказват, че нещата могат да бъдат много сериозни? Разбира се, че не, на нас не може да ни се случи! Ние сме най-великите!

# 18 655
Съжелявам, че ще ви разочаровам но тук няма да умрат десетки хиляди от коронавируса, най - много нялолко хиляди, както става при всеки грипен сезон. Лошото е, че заради тези мерки 200 000 останаха без работа, 200 000 са в неплатен отпуск незнайно до кога и на половината българи им намаляха доходите. След няколко месеца здрави хора ще почнат да умират от глад, не от коронавирус.

Кои са тези мерки, специфични за България, заради които "200 000 останаха без работа, 200 000 са в неплатен отпуск незнайно до кога и на половината българи им намаляха доходите".  Наистина ли 400 000 души работят в молове, фитнеси , кафенета и ресторанти, предпочели да затворят вместо да работят с доставки, а доходите на половината българи зависят пряко от тези дейности?

# 18 656
А в Германия пък съвсем с перце ги галят и пак има всеки ден протести.
Одеве гледах кадри от протести в Берлин, имаха нацистки кръстове по маските.. Супер, браво, може и повече. Галте ги с перце, идеални са. Тук има глоби за тези знаци.

# 18 657
  • София
Скрит текст:
Точно.

Но по света напълни болници, заразиха се лекари, сестри, санитари, някои от тях починаха. Тези хора нямаха шанса да си изкарат болестта вкъщи.
Така е, да – те са по-малкият процент. Много по-големият процент (80%) го карат вкъщи.

# 18 658
  • София
След като психологията е смешна и несериозна наука. Защитните механизми, чрез които се избягват или редуцират негативните състояния не съществуват и са световна конспирация. На един вирус ли да вярваме и на 10-20-30 държави, които ни доказват, че нещата могат да бъдат много сериозни? Разбира се, че не, на нас не може да ни се случи! Ние сме най-великите!
Мда, пълно единодушие при Тръмп и Путин - и двамата си затвориха държавите. За ЕС и разни други дребни държавички като Индия и Япония пък въобще не си струва да се споменава. С Китай всичко е ясно.
Всичко е глобален заговор на света срещу България - да страда нашенецът без молове и фитнеси, да види той на какво мъка му викат. Simple Smile
Нали?

# 18 659
  • София
Много точно, именно това е проблемът. И онези, които не можете да приемете мнение, което не ви е по вкуса, по стара традиция обиждате и истерясвате. И не ме карай да цитирам, само от тази сутрин си погледни постовете с коментари само към мен. Защото това, което твоят роднина и гугъл транслейт ти споделят по телефона за Франция се отличава от официалната информация, плюс от тази на десетките ми приятели, роднини, приятели на сина ми, негови преподаватели и различни по насока вестници там, включително официални институции. Та прекрасно е, че отбелязваш този проблем. Защото, ако трябва да дам за пример себе си, ако кажеш нещо различно ти казвам, че не знам къде са познатите ти, възможно е някъде да е така. Допускам, че има неща, които не знам и това не ме кара да искам да те "бия". Има и други потребители, които не пропагандират Единствената Истинска Истина, но те се държат спокойно, аргументират се и не започват да се дракат на лична основа.

Това само за протокола. Не настоявам да го приемеш, можеш да продължаваш в същия дух и после заедно с няколко други да се питате и защо ви трият постовете.

Общи условия

Активация на акаунт