COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 319
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 630
Проучвания показват, че по-застрашени от COVID-19 са мъжете. Вероятно, поради факта, че белодробните клетки на мъжете съдържат значително повече ACE2 рецепторни молекули, които вирусът използва за инфекция, отколкото подобни телца в дихателните органи на жените.
Не ми е много разбираема статията, но ще използват този факт при прогнозиране на по-нататъшното развитие на епидемията.
https://www.nationalgeographic.bg/?cid=120&article=9731& … DPbn71xR02Ts3JWps

# 18 631

Какво значи "идиотски клипчета"? Това са официални изявления на кметовете им. Пуснати към всички. Официално.  Или няма значение кметовете какво говорят, то важното е само брифингите? Ми значи, по тази логика, ако Мутафчийски спре да говори , но Фандъкова от личния си профил почне да крещи за трупове и ковчези и пусне дроновете да крещят след нас - няма да е проблем?
Значи, като ще пускаш клипчета, извадени от ютуб, поне да си информирана и да знаеш точно за какво иде реч. Кметовете на регионите са натирени в миша дупка, точно заради врякането им. Търпя ги Конте бая дълго и мълча културно, но тия дни им насви сърмите и ги прати в "бърлогата им". То и без това нищо не зависи от тях. Така че, поне проверявайте цялата картина, или не пишете глупости на парче, квото ви излезе в нета.

Може ли да разкажеш какво е станало? Нещо информация ли са преинъчили тия хора, че са били насмотани или друго?

# 18 632
  • На остров
Относно статията в ирландския вестник за птичата тор в Лунд( Швеция) според мен даже е страхотна идея Simple Smile .

Лунд е университетски град с един от най старите университети в Швеция и студентите като всички млади ( 19-26 г) са над нещата и се смятат за безсмъртни, по този начин хем полезно за природата хем се надяват да даде мерки.
Днешният празник е всеизвестен със сибрането на много студенти нанопр делни места като в Лунд например и големи купони цяла вечер.

Аз лично вчера много се зарадвах, като казаха по новините Simple Smile

# 18 633
  • София - Рим и обратно
'Кафе с мед', и това, че в последствие ги е натирил, автоматично означава, че такива изказвания и действия не е имало генерално и автоматично прави твърдението ти " е как пък не чух един път да им набиват канчетата, да им се карат, да дрънкат глупости за чували и трупове.." вярно? Не мисля, сори.
Оф, отегчих се, не ми се занимава с едно и също - говоря за брифингите и официалните обръщения към нацията, за последно го пиша, чети си и си гледай, каквото щеш.

# 18 634
  • София
Аз не разбрах - все още има хора, които смятат, че "те си го измислят, за да ни чипират" и, че "като цяло никой не умира, всичко е фейк или мумират само хора над 90 г. в старчески домове"?
Сериозно ли има още такива българи? Сериозно? При все, че сме една от държавите с най-бърз интернет, имаме достъп до всеки сайт по света (почти) и продължаваме да мислим, че "ТЕ си го измислят, за да ни чипират/ваксинират/5G-ират и пр?
Разбира се, другата крайност е, че Завинаги ще сме с маски, завинаги ще сме с КПП, завинаги ще сме вкъщи, щото бил дошъл новия световен ред. Общо-взето, по не съм учуден от втората категория хора, това са тия, дето пускат теми в точно тоя форум как масажирали епифизата на бебето си и пр., за тях - ок. Но първата група....учудваме, че още има такива.
Разбира се, не казвам, че е редно всеки път да се говори за трупове, но българинът има една специфична черта, по-скоро няколко (освен тази, разделяща задника му), а те са, че:
1) Той не вярва, по принцип не вярва и на нищо не вярва, за него всичко е конспирация, и странно защо - но точно той е в центъра на тая конспирация
2) Дори и да вярва - смята, че е недостижим. Може би като потомък на Крали Марко, ония манекени италианците и бъканите с хормони американци - на малкия пръст не могат да му стъпят
3) Дали от  500 г. турско робство, генът на българина предполага да НЕ спазва правила. Никакви. Носи маски - няма пък. Спазвай дистанция - няма пък. Не излизай от града - няма пък.

Със сигурност има и други, затова на такова опърничаво, и като цяло доста глуповато племе като нас (тук присъстващите правите изключение, разбира се) е хубаво да се чукне канчето рязко в началото. Не за друго - управляващите, Мутафчийски, знаят колко ни е крехка системата, и как сигурно и на 2000 случая ще се задъха зверски. Отделно НОИ пари кой знае колко няма да плаща по 28 дни обезщетения, трето, пето, седмо.... европа няма да ни помогне толкова, колкото на държавите от еврозоната, и такива ми ти ( и не само) работи....

А, и ето ви една статия от време оно - по повод рева за пандемията от свикнски грип
Моля отворете я и прочетете колко хора по целия свят са умрели от свински грип. И, да, била е обявена пандемия от СЗО. Ще ви кажа, ако не искате да отваряте - 20 хиляди. В целия свят. А някакъв неандерталец беше казал, че у нас били 4 хиляди, предимно млади и бременни, WTF!? Намерих дори подобни на сегашните карти - с червени точки във всяка държава с болни от свински грип.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/szo-obqvi-kraj-na-pandemiq … inski-grip-572938

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 14:12 от Ronald

# 18 635
'Кафе с мед', и това, че в последствие ги е натирил, автоматично означава, че такива изказвания и действия не е имало генерално и автоматично прави твърдението ти " е как пък не чух един път да им набиват канчетата, да им се карат, да дрънкат глупости за чували и трупове.." вярно? Не мисля, сори.
Оф, отегчих се, не ми се занимава с едно и също - говоря за брифингите и официалните обръщения към нацията, за последно го пиша, чети си и си гледай, каквото щеш.

И аз пак питам, за последно -  Когато кметовете излезнат и говорят, то значи не е официално обръщение, така ли? Смисъл те са просто ..кметове и въобще не са представители на властта?  Отново ще си повторя въпроса. Щом е такава логиката, значи няма да имаме проблем тук леля Данче да излезне и да почне да ни крещи, няма да имаме и проблем с дронове, пратени от нея? Това няма да е набиване на канчета?

# 18 636
Предпочитам истината. Която за момента е :1500 заразени, 60 (толкова ли са) починали. Няма Апокалипсис, няма камиони, няма трупове по улиците, няма вълни - слаби или гигантски.

# 18 637
  • София - Рим и обратно
Предпочитам истината. Която за момента е :1500 заразени, 60 (толкова ли са) починали. Няма Апокалипсис, няма камиони, няма трупове по улиците, няма вълни - слаби или гигантски.
Е, не привижда ти се. Я прочети статията на Фрамар за отричането на действителността Joy Laughing

# 18 638
  • София
Предлагаш да се отменят всички мерки и да проверим дали така ще остане?
Никой не е готов да го направи просто така, защото после - ако не дай боже нещата станат зле, едно "Извинявайте, сбърках" няма да утеши никого.

# 18 639
  • Пловдив

Да, и това е може би заради мерките и въпреки неспазването им от хората, а може би и чист късмет.
Адът е за тези, които са в болниците, за роднините на тези 65 починали, за семействата на заразените лекари.
Истината е, че можеше да настане апокалипсис, примери има достатъчно.

# 18 640
Къде мога да подам сигнал и да попитам за дефиниция на "основателна причина за пътуване" през КПП? Полицаите са груби, нагли и всеки ден приемат по различен начин дадена причина. Един ден са на кеф, другия не са и свалят хора наред да се обясняват. Едната полицайка е казала, че ще ги снима, което няма право да прави!
Всеки път е разправия там и се държат ужасно, заяждат се и никой не може да ти обясни какво значи "основателна причина". Мой съсед полицай го пускат да щъка без проблем, а за другите отношението е различно.
Та, кой орган ще вземе да обясни най-накрая конкретни причини за пътуване?! Като начало мисля на 112 да подам сигнал за грубото им отношение, по - натам идеи?
Брат ми се обади на 112, обясни им защо трябва да пътува и те му казаха, каква причина да напише в декларацията. Пътува вече няколко пъти без проблем, при необходимост.

# 18 641
О, уау. Още в самолета се наложило да подават кислород на жената от Холандия. Не получила медицинска помощ и тест там, заради езикова бариера...

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/majkata-na-zhenata … hat-kislorod.html
Езикова бариера? Виждаш болен човек с видимо не добро състояние, обаче и не прилича на холандец, хайде обратно навън.Отвратена съм от Тази болница в Хага, иначе чудесен подреден град, в който с удоволствие съм ходила няколко пъти.Естествено в хотел, ресторант със застраховка и кредитни карти, ама то така да изтръскаш туриста е готино, нали мили холандци?Ако си берач на лалета и зеленчуци, щото няма кой от Нидерландия да си изцапа ръцете, най-добре вън !

# 18 642
  • Bulgaria
Да, Ronald. Все още има хора, които не вярват в съществуването на какъвто и да било вирус и те изобщо не са малко. Интернет явно не е достатъчен, нито роднините и приятелите им по цял свят, за да им разбият конспиративните теории в главата. Като чета коментарите под брифинга, който гледам онлайн, се отчайвам. Заплахите и циничния език са брутални. Не вярвах, че сме на това ниво или поне не ми се искаше да повярвам. Сигурно си го заслужаваме. Жалко, че покрай сухото гори и мокрото. Ще пострадат невинни хора заради глупостта на прекалено много.

# 18 643
С мерки /без мерки, факт е, че Апокалипсис няма. Да, за близките на починали хора никога не е лесно... Изгубих родителите си, знам какво е скъп човек да умира в ръцете ти. Но, хора умират всеки ден, и без вируса. Такъв е живота. Аз питах преди време... Защо не плакахте и не жалихте близките на над 2000 починали миналата година от сезонния грип?

# 18 644
Скрит текст:

И аз пак питам, за последно -  Когато кметовете излезнат и говорят, то значи не е официално обръщение, така ли? Смисъл те са просто ..кметове и въобще не са представители на властта?  Отново ще си повторя въпроса.
Щом е такава логиката, значи няма да имаме проблем тук леля Данче да излезне и да почне да ни крещи, няма да имаме и проблем с дронове, пратени от нея? Това няма да е набиване на канчета?

Леля Данче не смее да се усмихне, ако не е получила разрешение от горе - там е разликата и тя пак е в полза на италианците. Май само кметът на Карнобат прояви някакъв вид "самоинициатива" та ги напръска като домати с дезинфектант  - това брои ли се?

Общи условия

Активация на акаунт