COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 702
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 19 260
Доволна съм от махането на маските на открито като се указва да се спазва дистанция и при нужда от контакт да се ползва, т.е. може да е свалена когато в близост няма друг човек на улицата или в парка, но ако се наложи да наруша дистанцията с някой ще я вдигам. И себе си и него защитавам една идея повече така. Така правех всъщност и преди да станат задължителни.
Безмислено е това действие. Многократно се каза, че маска която постоянно се пипа, маха се и се слага пак - не предпазва особено. Дистанция никой не спазва така или иначе. Само на хартия е.

# 19 261
И аз подкрепям. Никога не съм била за тези КППта, те когато трябваше да затворят София не го направиха, а сега тормозят хората, които работят. Най дразнещето е, че хора от села си пътуват без проблем, а ние се молим на полицаите да занесем хляба на роднините. Това допринесе само и единствено раздразване на народа и привидно свършена работа от правителството.

# 19 262
  • Bulgaria
Ако физическата дистанция се спазваше, носенето на маски не е нужно на открито. На мен също не ми е приятно носенето на маска при 30 градуса навън. Но за съжаление все още хората не могат да се научат да спазват дистанция - нито на закрито, нито на открито. По пазарите също няма да са задължителни маските, нали? Повечето пазари са на открито и там дистанцията отдавна е мираж.

# 19 263
Доволна съм от махането на маските на открито като се указва да се спазва дистанция и при нужда от контакт да се ползва, т.е. може да е свалена когато в близост няма друг човек на улицата или в парка, но ако се наложи да наруша дистанцията с някой ще я вдигам. И себе си и него защитавам една идея повече така. Така правех всъщност и преди да станат задължителни.
Безмислено е това действие. Многократно се каза, че маска която постоянно се пипа, маха се и се слага пак - не предпазва особено. Дистанция никой не спазва така или иначе. Само на хартия е.
Ако трябва да сме изрядни, трябва да имаме маски за еднократна употреба, да я слагаме, влизайки в магазин, след това дая махаме и да я хвърляме. Мисия невъзможна. Аз я слагам само за спокойствие на околните, не очаквам тя да ме пази.

# 19 264
Няма да мине, ИП оправдава всякакви простотии, дето направиха. Тъжно, но факт. Сега да видим запада какви ще ги свърши, че оня цървул с белината бута нещата към агресия срещу Китай.

Няма такова нещо. Има права, които са неотменими. Както и не всяка измислица е законосъобразна и оправдана с ИП. Всяко решение се преценява само за себе си колко е законосъобразно.

# 19 265
  • При семейството си

Уфф, най-накрая. Като отвориха планините и парковете, да си насочат мерките и усилията към заразените, проследяването на контактните им, адекватното им проследяване и лечение.

# 19 266
  • София
40 000 автомобила са напуснали София в четвъртък.

https://news.bg/regions/40-000-avtomobila-sa-napusnali-sofiya-v-chetvartak.html

# 19 267
Зависи как се пипа. Близо е до ума че отвън е замърсена, а че отвътре трябва да се пази чиста. Аз за магазина си имам по-плътни маски, след бързо пазаруване изпирам веднага и не ползвам за разходка. За навън си имам леки маски и сега като се разминавам наблизо или трябва да говоря с непознат ще вдигам и като цяло ще избягвам да се навирам в хората. По принцип след едно излизане многократната маска я водя за мръсна и не я ползвам без пране. Забелязвам че хората спазват дистанция и те не се навират в мен.Не знам къде ги виждате тези нахални хора дето изгарят от желание да си общуват с Вас.

# 19 268
Сега да видим запада какви ще ги свърши, че оня цървул с белината бута нещата към агресия срещу Китай.

Ти пък, той принципно си бута нещата към агресия срещу кой ли не Simple Smile Сменя си - който му се върже. Тръмп е като напомпан батка на стероиди, дето се чуди с кой да си спретне скандал в селската дискотека..

# 19 269
Маските или трябва да се носят от всички, или от никой. Доказано е, че обикновенните маски не могат да те предпазят от вируса, само тези n95 имат някаква защита. Единствено ако си болен и носиш обикновенна маска, можеш да не заразиш другите. Така че, ако всички не носят, няма смисъл никой да носи.

# 19 270
  • София
Ето и за другите природни паркове, планини и пр., без използване на градски транспорт и без хижи.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bez-maski-na-otkrito-dnes

# 19 271
Не знам акълът ли им дойде или просто проумяха каква простотия са съчинили с носенето на маски на открито
Да! Най-накрая нещо умно. Този линк не се отваря при мен, обаче.

# 19 272
Само ще вметна, че вчера преминах през КПП на път, който стандартно в ден преди много почивни дни е ад и има ужасно задръствания. Снощи беше супер спокойно и за десетина минути минах. Така че айде да не драматизират, и ние излизаме и виждаме какво се случва по пътищата.

# 19 273
Маските или трябва да се носят от всички, или от никой. Доказано е, че обикновенните маски не могат да те предпазят от вируса, само тези n95 имат някаква защита. Единствено ако си болен и носиш обикновенна маска, можеш да не заразиш другите. Така че, ако всички не носят, няма смисъл никой да носи.

Който иска - не пречи да си носи. Че не помагат, особено в ситуацията до днес, е ясно, но пък може да успокояват. И това не е лошо.

Има си хора, за които е препоръчително, но това си беше така и преди този вирус.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 17:05 от Judy

# 19 274
Страшна пародия. За себе си смятам, че ми загубиха 2 месеца от живота за абсолютно нищо.
Което абсолютно потвърждава правилността на моето решение :"Ако ми е писано да умра от вируса, поне няма да съм живяла последните си дни /седмици като затворник. Ако оцелея, значи правилно съм решила да не живея като затворник! ".

Общи условия

Активация на акаунт