COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 198
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 245
Привържениците на маските могат да си ги носят и на открито, никой не ги спира.

# 19 246
В магазините, поне в моя квартал, хората си носят маска и не я пипат нон стоп, навън обаче е съвсем друго. Време беше да ги премахнат за откритите места, иначе можеше да имат обратен ефект.

# 19 247
Разгеле бе! Тъкмо ми се обадиха да си честитим!
Остава да падне последната кула на диктатурата - КПП-тата.
Каквото и да стане, тази подигравка с хората без какъвто и да било смисъл няма да бъде забравена!

# 19 248
  • София
То и носенето има "срок на годност", дори не е необходимо да се пипат с ръце непрекъснато, за да бъдат компрометирани.

# 19 249
Judy изчакай да мине 6ти и на тях ще им дойде ред. Ненормално е да пускат хора само за работа и медицински нужди. Има хиляди причини за пътуване(не говоря зя земеделие). Не всички пътуват за удоволствие.

# 19 250
Привържениците на маските могат да си ги носят и на открито, никой не ги спира.
аз със сигурност ще си нося като се разработя, че съм кр.група А + нямам БЦЖ  Simple Smile

# 19 251
  • Буркина Фасо
Никой не ти говори за спирка и пред магазина , не драматизирай. Става въпрос за улиците, безумие е да се носят по улиците, когато няма хора
e какво да и отговори човек ?   спирката е на открито и отмяната се отнася за открити пространства.

# 19 252
Не ми се вярва и в закрити помещения да се носят маски. До месец никой няма да си и спомня за тях. Как си придставяте всеки да си носи маски в чанта/кола и да си ги слагат преди влизане в магазин или аптека.
Дистанцията също ще е мираж.
Че аз така правя откакто са задължителни. Движа се с автомобил и маски не ми трябват, като трябва да вляза някъде, я слагам, после я свалям. Не е някаква философия.

# 19 253
Страшна пародия. За себе си смятам, че ми загубиха 2 месеца от живота за абсолютно нищо. За да стоим и да чакаме да ни кажат, че така или иначе нищо за никой не може да се направи и всеки си е сам в тая битка. Не направиха нищо смислено нито за болниците (не ми казвайте, че са ги оборудвали, защото постоянно се оказва, че на места още нямат маски дори), нито за хората. Днес гледам на снимката от брифинга Мутафчийски усмихнат. Явно щастлив, че му се маха отговорността от главата. Сега ни прехвърлят всичко на нас - гражданите. И ни оставят да си се удавим ако искаме с усмивка на уста. Не знам кой наивник си мисли, че ще се спазват дистанции, дезинфекции и правила точно пък в БГ. По-страшното е, че ще спрат и да ни уведомяват какво става. Няма да знаем нито колко са заразени, нито колко са умрели. Ще се скрият тези данни, за да лъснем имиджа си за пред Европа. Бас ловя също, че тоя пост ще го изтрият.

# 19 254
  • София
Значи на спирката на градския транспорт не е нужно да си с маска, но е най-подходящото място да си я сложиш, за да спазиш заповедта да си с маска в ГТ? Докато чакаш пред магазина не е нужно да си с маска, но е най-подходящия момент да си я сложиш? Нали постоянното пипане с мръсни ръце компроментира носенето на маска или това вече го забравихме? Ако искам да отида до 3 магазина, колко пъти ще се наложи да си сложа и сваля маската? И колко ще е ефективно това изобщо?
Никой не е казал, че който иска не може да си носи постоянно маска. Щом се притеснявате си носете и спазвайте дистанция.

# 19 255
С КППтата определено ни изгубиха 2 месеца от живота. Засега и ще продължават да го правят.

# 19 256
Доволна съм от махането на маските на открито като се указва да се спазва дистанция и при нужда от контакт да се ползва, т.е. може да е свалена когато в близост няма друг човек на улицата или в парка, но ако се наложи да наруша дистанцията с някой ще я вдигам. И себе си и него защитавам една идея повече така. Така правех всъщност и преди да станат задължителни.

# 19 257
Judy изчакай да мине 6ти и на тях ще им дойде ред. Ненормално е да пускат хора само за работа и медицински нужди. Има хиляди причини за пътуване(не говоря зя земеделие). Не всички пътуват за удоволствие.

Аз обмислям жалба до Комисията по защита от дискриминация, ако не отпаднат до понеделник, писнаха ми тия хора, ама много. Знам, че като държавен орган, е подчинена на властта /у нас - твърде еднолично концентрирана, за жалост/, но съм решила да си мина процедурата тук по този въпрос с КПП-тата /това си е жива дискриминация, няма защо да обясняват тук причините - всички сме наясно/ и мисля да изнеса спора навън. Ще я пусна на 4.05. По пощата.
Каквито и да са причините - не може едни да са крепостни а други - да са свободни нормални хора. И двата типа в една държава живеем. Няма нито една причина за подобно деление. В нашия областен град има за цялата област по-малко случаи, отколкото в някои села.

Има и текущи жалби против заповедите на този министър. Не знам делата да са прекратени. За сега виси процедурата по обявяване в ДВ и насрочване на откритите съдебни заседание. Това, че си играе на пускане на административни актове през ден, скучаейки особено силно в почивните такива, не е причина да не се разгледат жалбите. Защото ако съдът ги отмени като незаконосъобразни, интересът от установяването на противоречието със закона не е отпаднал, хората могат да търсят обезщетения за вреди.
Да, би станало много интересно.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 17:48 от Judy

# 19 258
Джуди,  подкрепям!

# 19 259
Скрит текст:
Не ми се вярва и в закрити помещения да се носят маски. До месец никой няма да си и спомня за тях. Как си придставяте всеки да си носи маски в чанта/кола и да си ги слагат преди влизане в магазин или аптека.
Дистанцията също ще е мираж.

Ами аз така правя, не е голям проблем. Хващам я само за ластичетата, не я пипам там, където ми е на лицето.

Общи условия

Активация на акаунт