COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 340
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 230
http://www.focus-news.net/news/2020/05/01/2770280/otmenya-se-zad … stveni-mesta.html
Не ми е смешно вече.
В преден пост казах, че стадото се търсеше, сега се допълвам, че вече е намерено.
Ето заповедта официално:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/01/zapov … 47-01-05-2020.pdf

Голяма част от хората сами си го пожелаха. Сега всички ще си сърбаме попарата.
И стадото и попарата...и на мен не ми е смешно изобщо...и то не ,че напоследък някой го е спазвал,ами защото при разминаване дори и по улицата се врат непрекъснато ..поради неизвестни причини...а уж щяха да затягат проверките..Сутринта бях изтръпнала да не отнеса глоба..те за това полицаите нищо не правеха и се смееха-сигурно са знаели,че ще паднат ..

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 14:54 от reninel

# 19 231
  • Пловдив
Целувайте ръка на благодетеля, че да не ви върне пак маските. Stuck Out Tongue Winking Eye Земетресението засенчи новината. На никого не му пука за маските. И без това се носеха като лигавници.

# 19 232
От фейсбук профила на един от заразените относно симптомите, които е имал: Първите 2 дни главоболие и парене на очите с температура 36,5. След това никакви симптоми до 5-тия ден, когато се е появила кашлица и е отшумяла на следващия ден. Имал е температура 35,8-36,2 в този период. Няма други симптоми засега. Утре пак ще пише. Иначе е написал, че приема антибиотик и витамин Ц.

Скрит текст:
Няма да качвам скрийншот, защото не е споделено публично и предполагам не иска да го разнасят навсякъде.

Самоцитирам се. Малък ъпдейт. Въпросният е написал, че към момента няма други симптоми. Кипи от енергия. 14-ти ден, откакто е бил контактен. Написал е също, че температурата му е 35,4, на което оставам безмълвна.
Зависи каква е била нормалната му температура, но според мен - или не го използва правилно,  или трябва да си купи друг термометър - мисля, че ако падне под 35 вече е лека хипотермия.

Кое точно ще остане от мерките и ще има ли кой да ги спазва, което е по-важно, не се наемам да прогнозирам.
Стискам палци миенето на ръце и къпането да остане, ако ще и със закон.

# 19 233
  • Другата България
http://www.focus-news.net/news/2020/05/01/2770280/otmenya-se-zad … stveni-mesta.html
Не ми е смешно вече.
В преден пост казах, че стадото се търсеше, сега се допълвам, че вече е намерено.
Ето заповедта официално:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/01/zapov … 47-01-05-2020.pdf
Какво да сърбаме, това беше пародия досегашното.
Каквото имаше да се сърба, се изсърба, колко човека носеха маски както трябва, особено след затопляне на времето? Единици, повечето бяха с "лигавници", "нещо" на брадичката или закачено за едното ухо, висящо, в постоянна готовност при появата на полицай да се закачи и на другото....младежите почти всички са без маски, събрани на групи, без групи, заедно, поединично.....кому е нужно това насилствено втълпяване на нещо, нежелано от мнозина и пораждащо само и единствено негативизъм и хулене? Който иска и е съвестен и отговорен, ще носи маска дори това да не е задължително, народът ни е на принципа - "няма пък да го правя, след като трябва насила", троп с краче и маската в джоба. Да си преценява всеки-иска или не иска, трябва или не трябва.
На мен ми е Несмешно друго. Снощи по новините слушам как през почивните дни ще се следи стриктно за носенето на маски, ще се съставят актове и нарушителите ще се санкционират безкомпромисно. И днес, по-малко от 12 часа след това идва заповед, която отменя задължителното носене на маски /за което щеще да се следи безкомпромисно/, и което пък се случва за....кой пътт вече, че им изгубих бройката? Иди ми, дойди ми, тука има, тука нема, ще ви глобяваме, няма да ви глобяваме....затова хората не вярват и се подиграват, и тях ги разбирам. То това вече заприлича на евтина театрална постановка, все повече зрители напускат след поредното действие, докато дойде ред на последното май ще е останала само озвучителката в салона......

# 19 234
  • София
Не ми е смешно вече.
Ето заповедта официално:

Каква попара има да сърбате? Отпадат маските на открито, които така или иначе бяха безумие в тези горещини. Ненормално беше да съм с маска, покриваща устата и носа ми, когато вървя по празни улици и почти не срещам хора, а ако се разминавам с такива, то е за секунди и разстоянието е метър-два. Спазвах го чинно, защото такива неше заповедта, но не бях съгласна с тази мярка. На закрито , разбира се следва да се носят.

# 19 235
Както си пиех кафето и се разтресе шкафа срещу мен от земетресението Stuck Out Tongue Winking Eye

Иначе, по темата нормално, отпадат маските на открито, нищо страшно, при нужда да се слагат.

# 19 236
Аз съм за маските, но начина на носене навън, по-скоро ще ни нареди, отколкото да ни помогне. Радвайте се, че не изядохме попарата до сега с това носене на брадичка и пипане нон стоп.

# 19 237
В България от грип всеки сезон умират средно 2000 човека, от коронавирус за 2 месеца 60, като всички са с тежки хронични заболявания. Повечето си го карат като лека настинка вкъщи. Оказа се, че наистина грип Б е много по - опасен, както самия Мутафчийски каза в началото. Сега кой ще поеме отговорност за милиардите щети?

https://www.credoweb.bg/publication/79636/akad-galabov-gripat-u- … -zhertvi-godishno

# 19 238
  • Bulgaria
Значи на спирката на градския транспорт не е нужно да си с маска, но е най-подходящото място да си я сложиш, за да спазиш заповедта да си с маска в ГТ? Докато чакаш пред магазина не е нужно да си с маска, но е най-подходящия момент да си я сложиш? Нали постоянното пипане с мръсни ръце компроментира носенето на маска или това вече го забравихме? Ако искам да отида до 3 магазина, колко пъти ще се наложи да си сложа и сваля маската? И колко ще е ефективно това изобщо?

# 19 239
  • Другата България
Аз съм за маските, но начина на носене навън, по-скоро ще ни нареди, отколкото да ни помогне. Радвайте се, че не изядохме попарата до сега с това носене на брадичка и пипане нон стоп.
Именно, това казвам и аз.
Да стане ясно все пак, че заповедта отменя маските на открито, за закрити помещения си остава задължително носенето им. Както и за институции, магазини, аптеки, и т.н.
Значи на спирката на градския транспорт не е нужно да си с маска, но е най-подходящото място да си я сложиш, за да спазиш заповедта да си с маска в ГТ? Докато чакаш пред магазина не е нужно да си с маска, но е най-подходящия момент да си я сложиш? Нали постоянното пипане с мръсни ръце компроментира носенето на маска или това вече го забравихме? Ако искам да отида до 3 магазина, колко пъти ще се наложи да си сложа и сваля маската? И колко ще е ефективно това изобщо?
Заповедта отменя задължителното носене. Което не означава, че това включва и доброволното.
Ако искаш да отидеш където и да е, можеш да отидеш с маска от вас до  където си поискаш, без да я сваляш никъде по пътя си по никакъв повод. Дори и у вас може да стоиш с нея. Ако и всички около теб го правят, ефективността ще е 100%.

# 19 240
  • София
Никой не ти говори за спирка и пред магазина , не драматизирай. Става въпрос за улиците, безумие е да се носят по улиците, когато няма хора

# 19 241
# 19 242
Аз пък се чудя , като няма контрол в метрото и автобусите, кой ще слага въобще маска.
И на спирките, да не се бутаме. Е, а дано, ама...
Силно се надявам Кантарджиев да  се окаже прав и топлото време да поутрепе тази гад.

# 19 243
Не ми се вярва и в закрити помещения да се носят маски. До месец никой няма да си и спомня за тях. Как си придставяте всеки да си носи маски в чанта/кола и да си ги слагат преди влизане в магазин или аптека.
Дистанцията също ще е мираж.

# 19 244
  • Bulgaria
Не ми се вярва и в закрити помещения да се носят маски. До месец никой няма да си и спомня за тях. Как си придставяте всеки да си носи маски в чанта/кола и да си ги слагат преди влизане в магазин или аптека.
Дистанцията също ще е мираж.

Аз това се опитвам да обясня, но... Ще го видим сами.

Общи условия

Активация на акаунт