COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 185
6ти май е датата, другари. Тогава е срещата на ЕС за разпределяне как ще се помага на държавите. Ще разпределят баницата и Бойко ще ни разпусне. Просто го виждам. Направихме изкуствено един пик, евентуално ако засилят тестването, може да направим още един и това ще ни е.

# 19 186
  • Germany
Това със старческите домове е обречена мисия. И при нас още от началото много се стараха да ги опазят, но въпреки всичко има поне три при нас инфектирани. Само един болен от персонала е достатъчен. Това е една затворена система и се предава бързо. В едно от градчетата до нас имаше старчески дом в който един от работещите се беше върнал от Испания, още в началото. Домът е със 160 стари хора. Още в първите седмици имаше 9 или 10 починали. Та не мисля че на този шведски вирусолог това му е основната грешка 👍

# 19 187
  • Другата България
6ти май е датата, другари. Тогава е срещата на ЕС за разпределяне как ще се помага на държавите. Ще разпределят баницата и Бойко ще ни разпусне. Просто го виждам. Направихме изкуствено един пик, евентуално ако засилят тестването, може да направим още един и това ще ни е.
Напълно съм съгласна.
Това беше ясно още когато каза за тази дата, а че ще тръгнем към стадния имунитет го писах още ехееей....той имунитетът всъщност го има, търси се стадото, търсеше се....

# 19 188
За мен е странно - по-възрастните, които могат да се пазят, си седят удома, а най-малкото - в училище.
Също го обсъдих с приятели, защото в Австрия децата до 14 години тръгват на училище на 18.05, а по-големите на 29.05. (без матурантите, те ще са на изпита преди това). Има три основни причини - могат да се справят по-добре с онлайн обучението; най-често училищата им не са в квартала (обикновено в Австрия, приемат първо деца от квартала и после определят по дистанция и във всеки квартал има повече от едно основно училище) и пътуват с обществен транспорт; не им липсват основни и определящи училищни компетенции (четене, смятане..).

Скрит текст:
Освен това учителката на малкия син в имейла си към нас е подчертала, че за малките социализацията е от особено голямо значение. Абсолютно съм сигурна, че е така, но аз лично се притеснявам, че ще ги невротизират, защото точно социализацията не е на дневен ред. Бях в училището, говорих с директорката и ми се видя притеснена и нервна. Ако това ще е екипът, не ги виждам малките.

# 19 189
Според мен, случващото се във Видин е показателно колко са ефективни мерките.
До края на месеца всички ограничения ще отпаднат. Може би така ще е по-добре. Който има късмет, ще го изкара без проблем.
Случващото се във Видин е показателно колко са безотговорни част от лекарите. Лекарят, от който е тръгнала заразата е ходил на работа с ясното съзнание, че е болен и че вероятността това да е Ковид е голяма. Така е изпозаразил доста свои колеги, и от там се почва. Гаранция, че е бил от сектата "това е просто грип". Сега заради него умират хора.

# 19 190
# 19 191
https://www.facebook.com/sofia.kong.90?__tn__=%2CdC-R-R&eid= … Aaaks&fref=nf
На училище в Китай.Третото клипче отгоре надолу.

# 19 192
  • Другата България
И във връзка с предходния си пост издирих един на съфорумка от миналите дни, който мернах в движение, и който изразява едно към едно моето мнение по въпроса - какво следва оттук насетне.
Цитат
Лятото с високите температури вирусът се забавя, може и да измре, но не е сигурно. Северното полукълбо въздъхва с облекчение и падат дрехи и задръжки, даже Ивана прави турне в Лъндън и Сатънбъроу. Ние правим едно море по родното Черноморие, че не ни пускат у Гърция, което мен ме устройва - обожавам Созопол. Август термометърът удря 43 градуса на сянка, короната удря нива под нулата.
Октомври - на есен с песен, ама тоя път вече няма кой да се върже на въдицата за изолации с месеци, карантини с години и самоизолация с векове. Дори и Мутафчийски, леко почернял, понеже има вила до Бургас, нещо мрънка, че няма как да стане. Оказва се, че в суматохата бая народ е "имал среща с вируса", но не помни, може и от мастиката да е. Вървим към "стаден имунитет", но не го знаем, понеже сме били заети с мастиката, с цацата, с таратора и с още някакви неща. Светът - и той така, ама без мастиката и таратора.
По същото време през 2021 г. живеем спокойно "с вируса", Бойко е спечелил изборите и готви Генерала за президент. As simple as that...
Кое точно ще остане от мерките и ще има ли кой да ги спазва, което е по-важно, не се наемам да прогнозирам.

# 19 193
Fanfanito, защо се тюхкаш за кръвната група, нали изкара короната Grinning само чакаме теста.
Ми не се знае, надявам се. Вчера тръгнах да се тествам уж, дори се обаждах да питам дали нещо има записване, като работно време и т.н., но се отказах. Четох някаква статия защо са толкова болните в Италия и не намалявали (това преди седмица-две) Пишеше, че имало тестове заразени с някакви реактиви внос от САЩ, дори са били сигнализирали. Статията обаче беше на руски , случайно ми попадна и не знам дали е достоверна, за да я сложа тук. Не знам и аз да се тествам ли..

# 19 194
  • София
За малките деца и учениците в началните класове нали исландците са доказали, че не заразяват. Аз лично си го обяснявам с това, че не произвеждат достатъчно вирусни частици. Та затова на повечето места пускат най-малките първо. И в Норвегия вече малките ходят на градина.

# 19 195
Ами те вече се юрнаха доколкото виждам по новините...А за навън казах преди дни -изобщо няма да коментирам..стадния имунитет започна видимо още в понеделник..

# 19 196
  • Там,където се събуждам щастлива.
И накрая ще се окаже, че нерви и страхове при някои хора са били напразно (във всяка географска точка). Ще се анализира колко и как са повлияли отрицателните новини, които не престанаха да циркулират чрез медиите. Как влиаят фалшивите новини в социалните медии. До каква степен реагират обществата на ограничаване на свободата им и къде може да се подобри начина, за да има по-голям успех. Хората в определени отрасли, както и чрез “нали знаете какво може да стане” ще бъдат натиснати задължително да се ваксинират = по-голяма  печалба за компанията победителка за създаване на ваксина.

Пандемията показа състоянието на здравните системи (неглижирани в някои страни, търговски дружества в други = по-малко разход и повече печалба).

Да, интересни времена.

# 19 197
Kalinka, така описано става за някой роман, антиутопия със социален експеримент

# 19 198
Цитат
Тежко му е на Тегнел. Тежко е да осъзнаеш, че си сгрешил и че толкова хора са умрели.
Не мисля,че му е тежко.Какви ли не убийствени за европейците решения се взимат всеки ден и никой властимащите не се трогва.Ако му е тежко на Тенгел,да се гръмне.Можеха да затворят континента в края на февруари,началото на март и да се предотвратят сегашните мащаби.Не го направиха нарочно.Тъпанарят Джонсън се подиграваше.Той се разболя,но него го лекуват.Smiling ImpНе го отпратиха вкъщи с парацетамолче,както правят за простосмъртните европейци.

Мисля си, че е добър човек, който искрено е вярвал, че стратегията му е правилната. На хартия може и да е изглеждало така, ама на практика е друго. Имаше един стар лаф по мое време, че комунизмът на хартия е чудесен, но на практика и приложен върху хората - ужасен.

Пак тя, в Норвегия най-малките ходят на градина и начално училище, но не защото норвежците вярват, че малките деца не сеят зараза. А за да могат родителите им да работят.

# 19 199
  • Там,където се събуждам щастлива.
Kalinka, така описано става за някой роман, антиутопия със социален експеримент

Лошото е, че няма да разберем дали наистина е роман или действителност.

Kато гледам тази новина и си мисля, че не е роман.   https://thewest.com.au/news/coronavirus/covidsafe-contact … se-ng-b881531543z

Общи условия

Активация на акаунт