COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 829
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 190
Почти два месеца ние не можем да отидем никъде, а тези се прибират болни, безпрепятствено и безотговорно ръсят зараза. Според мен това донякъде повлия върху поведението на хората. Ние се пазим, ограничаваме се, а тези шетат през граници и нямат проблем с придвижването. Доказано болни. Заслужават да ги оставят на естествения подбор. Наистина ми писна от безмозъчни същества.

Не само, че няма да ги оставят на ест. подбор, ами и безплатно лечение ще получат.

# 20 191
  • София
Ако фитнес зали отворят, значи забраната трябва да падне изцяло. Там пък е много опасно- много хОра, пипат се уреди, тече пот .....

# 20 192
Основната работа на властите от тук нататък е активно да търсят заразени и да поставят огнищата под контрол без риск за други хора извън тях. Мисля, че паниката за Видин е излишна, както и за Плевен, ще се оправят.
От първо лице знам, че във Видин не тестват даже някои много близки контакти.

# 20 193
Не мога да повярвам какво се случва от няколко дни. Докато тук и навън народа спори дали да се носят маски, някакви едноклетъчни биологични единици, наречени български граждани, си идват болни от Нидерландия и всичко е точно... Продължават с пародията, наречена КПП-та на областните градове, а границите ни са като разграден двор Sad Защо ги пускат тези да влизат, да си ходят с таксита до родните села и паланки?? За това ли махнаха брифингите стария вид, за да не пита никой ЗАЩО?
Не глоби, ами затвор трябва за тези безмозъчни същества, дето знаят, че са болни и умишлено подлагат на директен риск стотици хора..

# 20 194
Скрит текст:
Бре, ама вицепремиерът е говорил за откриване на ресторантите. Не било измишльотина. https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/karakachanov-vizhda … ane-na-restoranti
От понеделник отваряли ресторантите на открито. До колкото прочетох и фитнес зали, но те са на закрито, тогава няма логика да остават затворени игрални зали, театри, кина и подобни....
Във фитнесите, ще има ли възрастово ограничение? Майката на моя приятелка три пъти седмично е там, а е на 78 години /рискова група/.

Не мога да повярвам какво се случва от няколко дни. Докато тук и навън народа спори дали да се носят маски, някакви едноклетъчни биологични единици, наречени български граждани, си идват болни от Нидерландия и всичко е точно... Продължават с пародията, наречена КПП-та на областните градове, а границите ни са като разграден двор Sad Защо ги пускат тези да влизат, да си ходят с таксита до родните села и паланки?? За това ли махнаха брифингите стария вид, за да не пита никой ЗАЩО?
Не глоби, ами затвор трябва за тези безмозъчни същества, дето знаят, че са болни и умишлено подлагат на директен риск стотици хора..
Съгласна съм, че е безоговорно да пътуват, но какво да направят в чужда държава, която отказва да лекува собствените си граждани, а какво остава за чуждите. Още повече самите чужди държави не правят нищо, за да стопират това, напротив, товарят ги на самолети и кой от където е.
Остава самите ние да имаме контрол на границите, но наистина контрол.
Няма да се учудя, ако утре започнат да идват и туристи, а знаем какви точно и за какво, са тези, предпочели БГ.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 23:01 от Mama_Nana

# 20 195
Skrekkelig Същата ваксина ли е причината за смъртността в Испания, Белгия, Англия и САЩ, че не разбрах нещо?

и аз не разбрах. Нищо не твърдя, само пускам различни гледни точки.
Този американски лекар твърди, че ги насилват да добавят корона вирус като причина за смърт

https://www.youtube.com/watch?v=pg9fM1cAJ3E&feature=share&am … XYC15R1RhW4XtXOdk

А тук пък пише, че (почти дословно го копвам от преводача) :
"Ако начертаем общия брой на смъртните случаи, регистрирани в подгрупата градове в Ломбардия, можем да видим, че има смъртност от 144% през 2020 г. между 1–21 март 2020 г. по отношение на 2019 г. (3520 смъртни случая през 2019 г., 8587 смъртни случаи през 2020 г.) ). И така, 5067 вповече смъртни случая.

Но официалният брой на смъртните случаи от COVID-19 между 1–21 март 2020 г. е 3072 в Ломбардия."
С две думи, има към 2000 смъртни случая вповече, спрямо 2019, които не са от Ковид. Уж.
Тъй че, какво твърди лекарят е едно, а какво говори статистиката - съвсем друго. Аз например мога да твърдя на база тази статистика, че 2 от 5 случая на смърт от Ковид са укрити!

https://towardsdatascience.com/covid-19-excess-mortality-figures … taly-d9640f411691

# 20 196
Цитат на: Ladybird_ link
Ако смяташ, че Бо Джо е над 80г. с много придружаващи заболявания - то приемам.
Бо Джо е бил с две сестри до леглото нонстоп с 24ч наблюдение, дай боже всекиму такава интензивна грижа.
Явно изобщо не си наясно как се обслужва в интензивно отделение и колко персонал на легло е необходимо.
По една сестра на пациент. В неговия случай явно тия двамата са се сменяли, а не че са били по едно и също време на смяна.

# 20 197
  • Bulgaria
Merri_An, отдавна казах, че цифрите не са най-важното, което се научава от този брифинг. Меркел и Курц не знам дали четат статистиката, но със сигурност излизат с много по-ценна информация пред народа си, която ние така или иначе не получаваме от никъде.

# 20 198
  • Другата България
Ако фитнес зали отворят, значи забраната трябва да падне изцяло. Там пък е много опасно- много хОра, пипат се уреди, тече пот .....
Засега за фитнесите не е говорено, не знам това откъде дойде.
Merri_An, отдавна казах, че цифрите не са най-важното, което се научава от този брифинг. Меркел и Курц не знам дали четат статистиката, но със сигурност излизат с много по-ценна информация пред народа си, която ние така или иначе не получаваме от никъде.
Всеки е гледал въпросния брифинг поради различни причини. Това, че за теб те не са били важни, не значи, че за други е било същото. Тук днес потребителка сподели, че именно това ще ѝ липсва - точните и конкретни цифри. Всеки е имал причини, различни, разни хора-разни идеали, някои и без идеали. Не мога да прогнозирам кога ББ ще се появи и ще отговаря на въпроси, изненадах се за пореден път от това, че очакваш да се случи нещо, което само преди 15 часа ясно и конкретно се каза, че повече няма да се случва, не и във вида, в който го очакваш ти. Затова ти репликирах.

# 20 199
Скрит текст:
Хеликаза, а магазините, салони и т.н., които никога на бяха затваряни? А факта, че никога не е имало забрана за излизане от вкъщи, нито по време или периметър, докато съседите около нас бяха в пълен локдаун за по няколко дни? Ама как, бе, точно маските на открито са абсолютен връх на рестрикцията и строгостта, ц-ц-ц. Иначе не знам какво показват данните от мобилните оператори, знам само, че движението на част от българите беше свързано повече с това какво е времето навън, отколкото със спазването на някакви мерки и това всеки, който живее в България ще го потвърди.
Лили, не се чуди защо ти казват, че си екстремист. Каква забрана за излизане за 20 случая, колкото имаше когато се въведе ИП? Ти сериозно ли? Такова нещо имаше само в Испания и Италия, където положението беше бедствено.

За фризьори и козметици съм съгласна, но е нелепо да наричаш  либерални мерки, които забраняват излизането на разходка, но разрешават фризура и почистване на лице. Те просто са неадекватни. И покрай сухото изгоря и мокрото.
Е как ще го е имало само в Италия и Испания при положение, че го имаше в Македония, Сърбия, Гърция, Турция? Недоумявам наистина защо продължаваш да наричаш черното-бяло, а обвиняваш другите в екстремизъм.
И разходките никога не са били забранявани, парковете в началото бяха отворени, затвориха ги защото в тях започнаха да се събират хора на големи тумби. Но не, хората в случая нямат никаква вина, естествено, виновни са единствено властите, които са били много строги. Joy
Между другото в Гърция през последните дни вече регистрират много по-малко случаи от нас, браво на тях, само това мога да кажа.

# 20 200
  • Бургас
Красотната индустрия си почина 2 седмици и си работи с пълна сила. Салонът, където ходя, обяви в социалните мрежи, че няма да работи докато не приключи ИП, отменя всички записани часове досега и не записва нови докато не се нормализира ситуацията. Дотук добре. След няколко дена получавам лично съобщение дали ще си ползвам запазените часове или да ги дават на друг. Други мои колежки също получиха лични съобщения. Обмислям да прекратя ходенето си там, когато приключи всичко. Стори ми се безобразно тарикатство.
Ако отворят и кръчмите, кел файда от седенето 2 месеца вкъщи. Дай му на българина кръчми, кафенета и чалготеки. Много е важно сутрешното кафенце в центъра и вечерната ракийка в кръчмата.  А, и естествено снимката на късметчето от кафето с новите ноктенца. Много ме е яд, започвам да си мисля, че наистина си заслужаваме съдбата.

# 20 201
  • на 4-ия етаж до асансьора
Не съм в статистиката. Нямам изграден имунитет срещу covid-19, но Ig G се позитивира / макар и недостатъчно/.Кръвна група А1 +
Кръстосана проба с групата на короната, прекаран covid- 19  или сблъсък с него с недостатъчен вирусен товар кой да ти каже? Имам съмнения за началото до средата на февруари / възможно е да е вярно, че антителата падат рязко след втория месец/. И никому освен на себе си не съм интересна. Знам, че не е време за наука, но и КТ или ЯМР ще си направя в най- скоро време! Не съм нито параноична, нито хипохондрична - любопитна съм.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 23:26 от Жива

# 20 202
И тук идва ролята на самосъхранението - ще се бутаме ли доброволно във фитнеса или ще намерим друг начин за тренировка, докато се видят накъде ще тръгнат нещата.
За себе си съм решила, че ще си пазя дистанцията, доколкото ми е възможно. Нямам намерение да се бутам в тълпите без да ми е крайно належащо.
При нас всичко беше затворено точно за един уикенд. Заведенията са леко ограничени, но предлагат храна за вкъщи. Всичко останало си работи.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 23:19 от mar4ela

# 20 203
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/05/02/semeistvoto-na-pochina … koronavirus.44825
Лошите новини продължават... и ще стават по-лоши.

# 20 204
Много ми е мъчно за това семейство. Confused

Общи условия

Активация на акаунт