COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 932
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 160
Хеликаза, а магазините, салони и т.н., които никога на бяха затваряни? А факта, че никога не е имало забрана за излизане от вкъщи, нито по време или периметър, докато съседите около нас бяха в пълен локдаун за по няколко дни? Ама как, бе, точно маските на открито са абсолютен връх на рестрикцията и строгостта, ц-ц-ц. Иначе не знам какво показват данните от мобилните оператори, знам само, че движението на част от българите беше свързано повече с това какво е времето навън, отколкото със спазването на някакви мерки и това всеки, който живее в България ще го потвърди.

# 20 161
  • София
Много ясно, че ще ни ги върнат, какво да ги правят там, ако нямат осигуровки? Кой ще им плати лечението? Жената в самолета от Холандия е била видимо зле, но въпреки това е натоварена на полета за България. Според нейни роднини ѝ е сложена кислородна маска в самолета.

# 20 162
  • Пловдив
Днес разбрах, че в един малък град никога не са спирали да бачкат ни фризьорки, ни ноктоправачки Wink

# 20 163
  • Там,където се събуждам щастлива.
Kalinka, в България също има вирус, но не толкова разпространен, че да изнасяме.

От къде знаеш? Всички българи ли са изследвани?

Разбирам, че много ви се иска (на някои) да ви се каже, че направо с цел ги заразяват, след това под строй до самолета и потриване на ръце, че са се отървали от тях. Пълно неуважение имате към медицинските работници, които понякога дори не знаят, че някой е болен, защото му казали каква е процедурата, а той решил да си запази билет за самолета.

И каква е тая омраза към страна, която дава препитание? Защо не я пренасочите към Управниците, които не са им осигурили прехрана? Сигурно всички тези хора са тук от любов към Рембранд и полетата с лалета. А, забравих, че ужасните нидерландци чакат на Терминал 2 и под строй ги слагат тези хора в самолетите.

# 20 164
  • София
Днес разбрах, че в един малък град никога не са спирали да бачкат ни фризьорки, ни ноктоправачки Wink
Да, в София Grinning Бяха спрели само между 16 март и 29 март.

# 20 165

Скрит текст:
Явно нещо извънредно се е случило, за да трябва тази "женица" да закрива седянката. А иначе това е ПР-ката на ББ от дълги години. Севдалина Арнаудова. Аз залагам на това, че Мутафчийски е хвърлил оставка от Щаба предвид вакханалията с мерките. А отделно и човекът сигурно е смъртно преуморен от февруари насам без почивен ден. Но ако забелязахте, нямаше ги и Кунчев и Кантарджиев....нещо много странно ми се видя.
П.П. Ама Холандия ни връща болните и като ги излекуваме ги вика пак обратно и така ...до края на света.
Да,случило се е,ще ме изтрият,но ще го напиша! Наредено е,и ако някой си мисли,че нещо зависи от ББ и сие,в голяма заблуда е.

Това е много загадъчно.
Нали живеем в демокрация. И от кой е наредено...от извънземни ли.
Или на ЕС му пречи нашия брифинг. Или България ще бъде опитно зайче...ама за това си има Швеция.

# 20 166
  • София
Скрит текст:
Kalinka, в България също има вирус, но не толкова разпространен, че да изнасяме.

Разбирам, че много ви се иска (на някои) да ви се каже, че направо с цел ги заразяват, след това под строй до самолета и потриване на ръце, че са се отървали от тях. Пълно неуважение имате към медицинските работници, които понякога дори не знаят, че някой е болен, защото му казали каква е процедурата, а той решил да си запази билет за самолета.

И каква е тая омраза към страна, която дава препитание? Защо не я пренасочите към Управниците, които не са им осигурили прехрана? Сигурно всички тези хора са тук от любов към Рембранд и полетата с лалета. А, забравих, че ужасните нидерландци чакат на Терминал 2 и под строй ги слагат тези хора в самолетите.

Пълен абсурд е в тази световна ситуация да не се проверяват излитащите и да се допуска заразата да се разпространява. Няма абсолютно никакво оправдание за такова поведение от страна на която и да е държава, предвид че тези хора са се заразили там, а не са дошли заразени. Чудя се някой помни ли на този етап как се извеждаха хора от Ухан и как се посрещаха в държавите им? И пак изпуснаха работата.

# 20 167

Скрит текст:
Явно нещо извънредно се е случило, за да трябва тази "женица" да закрива седянката. А иначе това е ПР-ката на ББ от дълги години. Севдалина Арнаудова. Аз залагам на това, че Мутафчийски е хвърлил оставка от Щаба предвид вакханалията с мерките. А отделно и човекът сигурно е смъртно преуморен от февруари насам без почивен ден. Но ако забелязахте, нямаше ги и Кунчев и Кантарджиев....нещо много странно ми се видя.
П.П. Ама Холандия ни връща болните и като ги излекуваме ги вика пак обратно и така ...до края на света.
Да,случило се е,ще ме изтрият,но ще го напиша! Наредено е,и ако някой си мисли,че нещо зависи от ББ и сие,в голяма заблуда е.

Това е много загадъчно.
Нали живеем в демокрация. И от кой е наредено...от извънземни ли.
Или на ЕС му пречи нашия брифинг. Или България ще бъде опитно зайче...ама за това си има Швеция.
Ще пропусна,който разбрал,разбрал

# 20 168
  • Там,където се събуждам щастлива.
Скрит текст:

Пълен абсурд е в тази световна ситуация да не се проверяват излитащите и да се допуска заразата да се разпространява. Няма абсолютно никакво оправдание за такова поведение от страна на която и да е държава, предвид че тези хора са се заразили там, а не са дошли заразени. Чудя се някой помни ли на този етап как се извеждаха хора от Ухан и как се посрещаха в държавите им? И пак изпуснаха работата.

Прочети линка, който пуснах какво е било на летищата.

Никоя държава няма за изискване пътуване с медицинско дали си болен от Ковид или не. България можеше да го изисква за СВОИТЕ граждани. Тогава, ако компанията проверява съвестно, няма шанс за тези хора да пътуват.

От къде знаем дали не са пътували наскоро и не са били вече заразени? Само дето тези, които търсят помощ тук, ако се налага, не биват поставени на позорния стълб и местните да размахват пръст към страната,  от където са дошли.

# 20 169

Съдя по обявените официално бройки и по броя в интензивно отделение.

# 20 170
Скрит текст:
Да, че умират от глад...
Хайде малко се успокойте, живеем в Европа, а не в някоя бедна страна в Африка с ужасен климат.
Замислете се къде в Европа има умрели от глад за повече от век?
Аз знам за два случая, като и двата са на североизток от нас.
Първият е заради "другарите". Преди век, след "Великата" октомврийска революция много хора умират от глад в Украйна (житницата на Европа) , след като им изземват цялото жито. Дори е имало случаи на канибализъм.
Вторият случай - многогодишната блокада на Ленинград (Петербург).
Дори и дългата блокада на Сараево, което би трябвало да помните, не е довела до гладна смърт!
Явно за  гладна смърт говорят младите, които не си спомнят Лукановата зима, когато имаше купонна система и нямаше почти нищо за ядене по магазините. Както и Жан Виденовата зима, когато нямахме пари, за да си купим храна. И още сме живи!
А как живеят пенсионерите с пенсия от 250 лв. (отскоро), с които трябва да плащат и режийни и лекарства? Не знам някой от тях да е умрял от глад!
И при сегашните цени спокойно може да се храните пълноценно с 5 (пет), лв. на ден!
Ако трябва да оцелявате, спокойно може да преживеете доста време с половината сума!
Ама страшни примери даваш, няма що, ти знаеш ли как са оцелели от гладна смърт, че да даваш блокадата на Ленинград за пример?Ще го пиша в скрит текст, че е гадно
Скрит текст:
Канибализъм, а майките са изхранвали по - големите деца с месото на новородените
А с 5 лв не знам как може да преживееш, сигурно като спиш на улицата и ядеш хляб или ако намериш нещо в кофите, чудно!
А, ако ядеш черен хайвер и пушена сьомга, няма как да стане! Явно някои висят по скъпи кръчми, в които сервират съмнителни буламачи, и сега са изпаднали в истерия.
С риск да ме изтрият, ще дам дневно меню, при това без ориз, зрял фасул и леща, които не ям по здравословни причини. А с тях е много по-евтино. Да изясня, че сметката не излиза за веганите, но с вегетарианците няма проблеми с малка промяна.
2 яйца на ден (най-качествените протеини и други незаменими вещества) - 0.5 лв. Саламурено сирене 0.100 кг - 1.2 лв. (с изварата е 0.5 лв. за 200 грама), месо свинско без промоция 0.100 кг - 1 лв.(пилешко, пилешки дробчета, друга карантина - доста по-евтина), кофичка истинско кисело мляко - 1.20, Пресен лук 1/2 връзка  0.3, едно киви (един от най-полезните плодове през този сезон) - 0.4
До 5 лв. хляб.
И това определено НЕ Е храна за бедни и умиращи от глад!
Знаеш ли какво значи да нямаш какво да ядаш? Аз го преживях по време, когато още никой у нас не се беше сблъскал с Лукановия проблем. При това с интензивно физическо натоварване - курс за планински водачи в Рила.
Е, никога не съм понасяла масловки (гадна гъба, не ставаща за ядене), но се радвам, че бях от тези, които я набрах, вървейки нагоре в планината... Най-вкусната гъбена супа (вода, тук-там плуващо парченце гадна гъба, малко сол, подправка мащерка, растяща наоколо, без олио или друга мазнина) . И това е единствената храна за цяло денонощие, не лежайки на дивана, а ходейки цял ден по тежък планински терен с раница. Още ден-два почти без ядене и без никакъв шанс да се добра до филия хляб. И още съм жива, здрава и не съм умряла от глад!

# 20 171
И аз съм на мнение, че Мутафчийски е хвърлил оставка, завинаги, от Щаба, защото е човек с достойнство и няма да понесе да го правят на маймуна.
Да си бере плодовете от решенията този, който ги е взел.

# 20 172
Цитат на: Ladybird_ link
Ако смяташ, че Бо Джо е над 80г. с много придружаващи заболявания - то приемам.
Бо Джо е бил с две сестри до леглото нонстоп с 24ч наблюдение, дай боже всекиму такава интензивна грижа.
Явно изобщо не си наясно как се обслужва в интензивно отделение и колко персонал на легло е необходимо.

# 20 173
напомням - линкове без описание се премахват

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 22:29 от bubanka

# 20 174
Дава препитание! Търсят черноработници, които да вършат мръсната работа за жълти стотинки и използвате всички възможности за това. И каква прехрана да осигурим, като сте завзели производства и пазари и не допускате никой да се намеси.

Общи условия

Активация на акаунт