COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 344
  • 32 209
  •   3
Отговори
# 21 150
  • При семейството си
Не е ли по-ефективно ние да засилим контрола при вноса, отколкото да ни интересува как точно/защо е станал износа на вируса?

Как ще засилим контрола при вноса, като вноса каца със самолета? Логичното е човек, който е с доказана инфекция да не бъде допуснат да се качи с още сто човека. Контрол след като вече е пътувал с тях каква му е файдата, то и без това такъв контрол има, защото всички отиват в двуседмична карантина и тя се следи.
 Ясно е, че български граждани няма как да не бъдат допускани в страната си, щом искат да се приберат и ако са здрави, но когато са доказано болни да бъдат качвани по самолетите и да застрашават другите пътници, без никакъв контрол е направо безхаберно и странно от уж по напреднали страни.

Именно, де. Ключовото е “български граждани”. За българските граждани следва да се грижи Българската държава. Като натоварихме заразените (уж) англичани от Банско и им ги върнахме, бяхме доволни. Предполагам има си начини да се предупреждават властите на две държави и да организират сравнително по-безопасен начин прибирането на своите граждани. Ако им стиска, въвеждат пълна забрана за прибиране и толкова.

# 21 151
На мен ми се струва, че в България се тества много малко. В Норвегия също тестват малко, но да видим цифрите.

7847 заразени в Норвегия, 211 умрели.

1618 заразени в България, 73 умрели.

Има нещо гнило, ама не в Дания.Thinking

И да не намесваме ваксините, защото същата ваксина срещу туберкулоза е била част от ваксинационната програма в Норвегия допреди 15-20 години някъде. Те са чувствителни на темата туберкулоза по исторически причини.

# 21 152
Студентите последно ще ходят ли на бригади в САЩ?

Отложен е срокът им и така става сезонът по-кратък. Май много студенти са се отказали, защото  трябва сами да поемат разходите си за 14 дневна карантина в САЩ.

# 21 153
Китай продължава да няма местно разпространение на вируса, всички новорегистрирани случаи са от чужбина.

https://news.bg/disasters/koronavirus-kitay-pak-ne-registrira-do … -za-24-chasa.html

Нова Зеландия - нула случаи за едно денонощие.

https://www.bnr.bg/post/101269613/denonoshtie-bez-nito-edin-sluchai-na-koronavirus-v-nova-zelandia

Това, че много от новооткритите случаи при нас влизат директно в болница е много притеснително. Това значи, че сме стеснили кръга на тестване.

# 21 154
На брифинг бяха споменали, че в Пловдив ще се тестват 1000 човека на случаен принцип.
Има ли новни и движение по въпроса, някой знае ли?

Чакаха да получат тестовете. Методът на изследване е друг и ще се прави в микробилогията на МУ, а не в новата лаборатория.
1000 души за Пловдив е нищо.

Как са полетите от Европа до САЩ? Има ли с какво да стигнат? Дадоха ли им визите на всички?

Интересно при тестовете дали ще кажат на хората резултатите, защото оставам с впечатление че когато държавата плаща не се дават резултатите на хората, все едно не ги засягат...

# 21 155
  • Пловдив
Sparkles, те направиха тестовете, та ние резултати чакаме.
И защо да не ги кажат? В Банско им ги казваха. То да не е някаква конспирация.

# 21 156
  • Bulgaria
Болницата в Сливен спира приема на пациенти с COVID-19.

https://www.actualno.com/bulgaria/bolnicata-v-sliven-spira-priem … news_1458983.html

Само на мен ли ми прави впечатление разликата между Сливен и Видин?

# 21 157
  • София
Според мен причината за малкия брой тестове е в трите почивни дни, вероятно са тествали повече хора със симптоми и поради това повече от тях влизат в болница. Когато РЗИ работи и тестват контактни - намират вирусоносители и ги карантинират в къщи. Поне аз така си го обяснявам.

# 21 158
Защо си мислите, че многото тестове на случаен принцип са по-ефективни?
Аз примерно не очаквам от тестванията в Пловдив... нищо съществено като заболяваемост да излезе.

# 21 159
  • на пистата
Сватовете (не знам дали така се казва 🤣)майката,бащата,брата,жената и двете деца на нашият зет(мъж на дъщерята)се прибраха преди 7дни от Лондон.Живеят на вилата над града.Решили са не 14дни ами поне 1 месец да си стоят там и да не излизат.Зетят им носи храна и я оставя пред вилата.За 7дни полицията ги е посещавала поне 10пъти,по 2 и 3 пъти на ден.
Днес са казали на майка ми,която работи в дом за стари хора,че ще тестват порсонала тези дни.Като га направят ще пиша.

# 21 160
На брифинг бяха споменали, че в Пловдив ще се тестват 1000 човека на случаен принцип.
Има ли новни и движение по въпроса, някой знае ли?
след такива съобщения фактическите действия се проточват много във времето

# 21 161
На мен ми се струва, че в България се тества много малко. В Норвегия също тестват малко, но да видим цифрите.

7847 заразени в Норвегия, 211 умрели.

1618 заразени в България, 73 умрели.

Има нещо гнило, ама не в Дания.Thinking

И да не намесваме ваксините, защото същата ваксина срещу туберкулоза е била част от ваксинационната програма в Норвегия допреди 15-20 години някъде. Те са чувствителни на темата туберкулоза по исторически причини.
Кое ти се струва гнило?
Малкия брой заразени у нас ли?

# 21 162
  • София
Аз примерно не очаквам от тестванията в Пловдив... нищо съществено като заболяваемост да излезе.
В Пловдив ще търсят антитела - най-вече хора, прекарали инфекцията безсимптомно и придобили имунитет, и по резултатите ще обобщават за цялото население - поне аз така го разбрах.
Предстои масово тестване за коронавирус в Пловдив

# 21 163
Аз така и не разбрах защо точно Пловдив. Да тестват в Плевен, Видин, Сливен. Градове, в които очевидно има проблем. В по-засегнати градове не се тестват контакти на болни, а те седнали статистика да правят.

# 21 164
Броят на болните намаляват, броят на хората, които директно влизат в болница се увеличава.
Предполагам, защото бяха почивни дни.И са тествани основно хора, отишли в болница заради симптоми.
Леките случаи са пратили да се лекуват у дома, приели са тези с по-засилени симптоми.
Ако естествено, не приемат "наред", защото така или иначе болниците ни са празни....А им трябват пари, все пак.
Като няма пациенти, няма и дотиране от ЗК.

Общи условия

Активация на акаунт