COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 357
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 935
Премиерът се смее пред камера, ама хич не му е смешно да вижда, че мерките не се спазват. Защото знае какво ще означава това.

Кое не се спазва и какво ще стане?

# 22 936
Скрит текст:
Това да ходиш по заведения и без това е лукс, който не всички ползват, а не е нещо без което не можеш да живееш или спасява човешки животи.  Не съм съгласна аз да плащам  20 процента в магазина, а те да плащат по 5.

Аз пък не съм съгласна така да се поставят нещата. Не всички разбираме живота като ядене, спане и работа. Ако заведенията не бяха необходими за душевното здраве, нямаше въобще да просъществуват, а те са широко търсени.

20 процента от 20 лева са 4, а 5 от сто са 5, между другото. Отделно заплати, които се харчат и съответно генерират ДДС, също и осигуровки излизат от заведенията, плащания на доставчици и въобще не е като домакинята с 20 лева.
Със сиромашко мислене никоя икономика или индивид не са прокопсали.
Не е сиромашко мисленето изобщо, защото е време да се мисли стратегически. 100 пъти е по-добре държавата да се лиши от приходи, подпомагайки производства, отколкото услуги.

Fenris, държавата плаща 60% от заплатата и осигуровката на работника, работодателят му 40%. Това с цел да се запази заетостта.

# 22 937
Днес за първи път гледах "брифинг" от седмица насам...
Никога преди не съм се чувствала толкова неловко и изпитваща срам от това, което се лееше от екрана!
Б@си тъпия народ дето сме! Не знам шведите дали са болни от Ковид, но ние определено страдаме от силен Стокхолмски синдром... Sad

Държа да отбележа, че ХоРеКа браншът е изключително разединен. Гарантирам ви, че едно 50% от ресторантьорите не са съгласни с целия цирк, които се разиграва от други ресторантьори...

# 22 938
100 пъти е по-добре държавата да се лиши от приходи, подпомагайки производства, отколкото услуги.

Така ли? По каква причина?

# 22 939
Това да ходиш по заведения и без това е лукс, който не всички ползват, а не е нещо без което не можеш да живееш или спасява човешки животи.  Не съм съгласна аз да плащам  20 процента в магазина, а те да плащат по 5.

20 процента от 20 лева са 4, а 5 от сто са 5, между другото. Отделно заплати, които се харчат и съответно генерират ДДС, също и осигуровки излизат от заведенията, плащания на доставчици и въобще не е като домакинята с 20 лева.

Със сиромашко мислене никоя икономика или индивид не са прокопсали.
Едно  нормално бългрско домакинство  харчи много повече пари за храна в магазините , отколкото по заведенията.   За осигуровки те се плащат и от работниците. Т.е всички плащаме осигуровки и данъци. Не е честно някои бизнеси да се възползват от ситуацията и  да не искат да поемат своята част от негативите.  Ясно е, че повечето българи са в криза в момента.  Като намалят ДДС върху храните, на българина ще му остават и повече пари за заведения. Така ще му е добре и за психическото спокойствие.

# 22 940
Дъвчем си едно и също с малки изключения. По-интересно би било лични впечатления, а не статистики.

# 22 941
  • Bulgaria
Как България купи с европари китайски маски-менте?

https://bivol.bg/covid-china-masks-ryzur.html?fbclid=IwAR2_36wr9 … xn2tmK6CojIK2tU8Q

Това ако е вярно силно се надявам бързо да бъдат изтеглени и да не бъдат използвани от когото и да било на първа линия.

# 22 942
  • София
Това с Исландия звучи супер. Ама е само там.Ох.. Ние тепърва катерим,а мерките се отпускат и най вече самосъзнанието на хората не е адекватно на ситуацията. Масово им се иска по старому. А няма как да е. И няма и да . Мерките в Италия за ресторантите ще се отнасят и за офиси и не само при тях.
Преди години се взеха мерки по летищата срещу тероризъм. Помня намериха ми една малка не повече от 7см пиличка на нокти- изхвърлиха ми я като мега заплаха за сигурността на полета, също и един изпръскан празен дезодорант...Сега да вземат мерки за самолетите-не да те събуват и събличат....а да те тестват с бърз тест за корона. И не само там...ами и по стадиони и т.н сборища.

# 22 943
100 пъти е по-добре държавата да се лиши от приходи, подпомагайки производства, отколкото услуги.

Така ли? По каква причина?

Наистина ли да обяснявам, защо производствата примерно на храни и лекарства, които се облагат с 20% ДДС, са по-важни, при очакваната икономическа криза и намалели доходи?

# 22 944
Браво на Исландия, наистина много бързо овладяхте епидемията.

Чехите са направили доста голямо проучване за антитела - 26 549 души, част от тях са тествани селективно, част произволно. Само 107 от тях имат антитела или 0,4%. Дори в най-засегнатите места не превишава 5%, а в Прага е 1,5%.
Чехите са държава  с население 10,7 милиона и официално имат 7933 заразени и 262 починали.

https://news.bg/world/malka-chast-ot-chehite-sa-zarazeni-s-koron … ven-imunitet.html

# 22 945
Исландия е остров с малко население. И Малта се движи с техните темпове, а са малко повече плюс много чужденци. Имат 5 починали и под 500 случая въобще, а Исландия 10 починали и над 1700 случая.

# 22 946
Хайде да премислим малко нещата относно предстоящите избори. Дали една изпусната ситуация ще му осигури бъдещ мандат?
Не искам да ме обвиняват в всяване на паника, но след месец два ще се усети и икономическия ефект, който е е значителен и това е момент който със сигурност могат да видят и сега и знаят, че идва на политическо ниво. Пълните болници и т.н. разните доктори дето ги приказват я станат я не, ама икономиката си е предизборно важна винаги.
Аз очаквам и пълни болници и понастъпана икономика, ама дано в моя телевизор да е проблема и при нас да се разминем Innocent

# 22 947
  • София
Малко разсъждение-съчинение по картинка от мен - ако се овладяват нещата дори при този нисък процент на хора с антитела, значи начинът е всички държави да държат здраво мерките, докато гадината вече не може да се размножава. Обаче нещо не ми се вярва да стане, защото вече мерките са отхлабени, народът щъка вече вътрешно, започва и през границите. Избързаха.

# 22 948
  • Ispania
Последни новини от Испания . Карантината се увеличава за 4 път (от 14.03) и ще е до 24 май. В последните 24 часа , заразените са само 685👏👏

# 22 949
Не са избързали, не са толкова прости.

Как вътрешно, мерките лавинообразно падат. Меркел даже заяви, че провинциите са свободни да си решават сами, сякаш те не го знаят или не й казаха всички "нали не сме в съда?" и "не сме деца". 😂

Всичко свърши, освен ако за финал не кацнат извънземни пред Пентагона.

Общи условия

Активация на акаунт