COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 237
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 23 100
Наистина ли чак сега щели да ограничават достъпа до старчески и социални домове? Майка ми ми каза, че Борисов го е казал на брифинга и ми стана странно, мислех, че е направено още преди два месеца. Hushed
И на малките деца е ясно, че заразата по домовете тръгва от контакта на възрастните хора с лекари, било то заради болничен престой на някой от домуващите, или от посещение на заразен лекар в дома. Тъй че, ограничаването на достъпа до домовете няма да помогне. Но не знам какво би помогнало в случая. Всичко опира до съзнанието на медицинския персонал,  от които повечето са последователи на мангъровите тези. И съм убедена, че ако Мангъров беше заел по-различна позиция, същите тези щяха да бъдат по-стриктни.

# 23 101
Заведенията отвориха вчера,някои не отвориха изобщо.Това трябва да е пика след Великден...обаче всички видяхме как столичани поеха към морето а не към Плевен,Видин и Ямбол.
Днес са 53,каза генерала.

# 23 102
Вероятно няма да ги отворят градините. Намалиха бюджета на София, много други общини в страната нямат пари за заплати. Така че това перо вероятно ще отиде към спестяване няколко месеца от заплати.

# 23 103
  • София
След като Боко каза, че при 100 болни затяга мерките, сега всеки ден ще сме около 50-60, за да не се налага да се затварят градове или бизнеси да страдат.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 08:12 от Yellow_girl

# 23 104
А, е, не знаех, че няма по-лошо нещо от пламнали болници и старчески домове. Нали това говоря откакто съм в темата. Надявам се сега да овладеят тези огнища. И да, знам за броя тестове,това също е много важен фактор, още повече, че тестват целево в момента. Но ако затворят заведенията заради това, че в старческите домове има много случаи, това би било хм, най-малкото безсмислено. И лошо за икономиката.
А на какво основание да спада кривата? Нали не мислиш, че ще си върви все нагоре? Като овладеят огнищата, все ще спадне.

И какво толкова се е случило със зимния туризъм специално в България? Само затвориха Банско накрая. Нямаше някакви жертви, само паника.

Габито, разбрахме, че за теб българската икономика се свежда до бизнеса на бащата на приятелката ти. Може да имаш и други икономически интереси, не знам.
Само , че неговият интерес не е над този на обществото. И не, не заради домовете не трябваше да отвярят заведенията в този момент и да падат всички мерки. Защото утре моите колеги ще седят с още 50- 100 човека в Рафи, Хепи, Мепи, по кръчми и ресторанти, а след това сме цял ден в един офис.  След това всеки вкъщи.
Така се предават заразите. Ама ти това го знаеш, просто не ти е изгодно.

# 23 105
посреща чужденци, Германия не отваря границите дори и за жители на Люксембург и там нещо роптаят. То има време де до разгара на лятото.

Пътувания до Люксембург и Франция са разрешени, ако има причина, която може да е работа, пренасяне на стоки или местоживеене. Много хора живеят в една страна, а работят в друга. С Белгия и Нидерландия са много по-хлабави нещата. Ние ходихме до Холандия и никой не ни мери температура, нито като се върнахме сме стяли в карантина.

В Германия разхлабват още повече мерките. Аз само не разбрах, като е разрешено да се срещаме вече с друга двойка в ресторант, там с маски ли трябва да бъдем и за чий са въобще тези маски по магазините.

Вчера си говорихме с колеги за отпуските. Никой няма да си я отменя, дори и за през юни. Единият шеф каза, че жив или умрял, целият август ще е в Етиопия, другият в Канкун.

# 23 106
  • София
Какви са тези тестове?!
Информацията е от Ройтерс
Статията е за случая в Танзания, където изпратили "проби" от кози и дори от плодове, но с човешки имена, и лабораторията установява, че са "положителни" с "ковид-19"?
Каква е достоверността на данните и за "положително заразените с короно-вирус".

"Samples from the pawpaw and the goat tested positive for COVID-19, the president said, adding this meant it was likely that some people were being tested positive when in fact they were not infected by the coronavirus."
https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-tanzania/pres … est-idUSL8N2CL0DY

# 23 107
Единият човек с прелята плазма е починал, бил е болен от левкемия. Вторият е екстубиран и в момента е добре. Дай Боже да е жив и здрав. Все пак има някаква надежда, че плазмата помага. В София огнището е в домовете за бездомни хора, още преди няколко дни казаха, че там става нещо. Великден беше преди три седмици, така че спрете с Вашият Великден, огнищата нямат нищо общо. Великден няма как да е виновен, за това, че във Видин е имало вътреболнична инфекция. Няма вина и за това, че безмозъчни хора се прибират болни от чужбина. За мен такива хора трябва да се държат под съдебна отговорност за заплаха на общественото здраве в условия на пандемия.

# 23 108
Не мога да си обясня, защо разхлабиха мерките, при условие, че заплашват отново да ги въведат?
Допускам, че няма съвпадение с датата 6 май.

# 23 109
Повечето мерки, които се разхлабиха, биха могли да си останат така, ако хората спазват дистанцията. Хората обаче сериозно подценяват вирусът. Аз не съм фен на апокалиптичните прогнози, но кафето изобщо няма да ми е сладко, като знам че има вероятност да свърша в болница. Ако не сме отговорни, накрая пак ще ни затворят парковете и заведенията, явно в България само по този начин ще стане.

# 23 110
За заведенията ще се види този уикенд каква ще е ситуацията, тъй като времето ще е хубаво, вчера беше късна есен...на кой му се седи на открито в такова време..?

# 23 111
  • София
Според Мутафчийски вече хващаме двама от всеки шестима заразени.

# 23 112
  • София
За заведенията ще се види този уикенд каква ще е ситуацията, тъй като времето ще е хубаво, вчера беше късна есен...на кой му се седи на открито в такова време..?
Никой не е стоял на открито. Бяха си напълно затворени и пълни с народ. Поне тези по Витошка. Гледах новини и там казаха, че няма да глобяват за нарушения на този етап...Ще се проепидемчва народа явно.

# 23 113
  • София
Нищо няма да стане със заведенията според мен, поне нищо особено, там са умните и красивите насред Витошка. Летището е проблемът, там хора с багаж успяват да играят на стражари и апаши.
На мен болката ми е за ГТ и магазините - интересно, как ще се намесят контролните органи в ГТ като половината пътници са без маски? В нормални условия разни клошари и какви ли не пътуват и никой не ги закача. За магазините - него не го били пуснали без маска! Нещо този бринифг не е като онези брифинги.

# 23 114
Никой не е стоял на открито. Бяха си напълно затворени и пълни с народ. Поне тези по Витошка. Гледах новини и там казаха, че няма да глобяват за нарушения на този етап...Ще се проепидемчва народа явно.

Аз разбрах, че трябва да са само открити...ама явно...

Общи условия

Активация на акаунт