COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 191
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 29 565
Професор Ивон Дойл, медицински директор по обществено здраве Англия, ни води през слайдовете.
Проф. Дойл казва, че 0,25% е средната част от населението, което е имало вирус между 4-7 май. Във всяка седмица наскоро 61 000 може би са били заразени.
Стойността на R - процент на инфекция - е между 0,7 и 1.
Общо са направени около 3,5 милиона теста. Около 73 000 завършени средно всеки ден.
Приемът на броя на 23 май е 595 - значителен спад. Сега имаме 12% за механична вентилация, казва проф. Дойл. Тя нарича цифрите "добри новини".

https://www.bbc.co.uk/news/live/world-52793960

# 29 566
Е нали има брифинг утре....

# 29 567
  • София
"Ще има ли втори пик на COVID-19 у нас?"

"Здравей, България“ председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари доц. Любомир Киров."
 Видео:
https://nova.bg/news/view/2020/05/25/288953/%D1%89%D0%B5-%D0%B8% … 0%BD%D0%B0%D1%81/

# 29 568
  • В заешката дупка
Първо прочетох Испания, викам си: Ехааа, пък то било Исландия. Вас там няма какво да ви мислим, модерна държава с една шепа хора, оставаше и да не се оправят.
И аз прочетох Испания, чак се шашнах, ама то написано като Испания - "Ислания"

Бъркате се, защото сте нови в темата. Или поне я следите отскоро или нередовно. Сигурна съм,  че много други хора не се объркаха ни най-малко, дори и с изпуснатото “д” в Исландия. Все пак сте се ориентирали накрая, де. Браво! Simple Smile

# 29 569
Всички търговци на дребно ще могат да се отворят отново в Англия от 15 юни, обяви Борис Джонсън като част от плановете за допълнително облекчаване на блокирането.
Този ход обаче „зависи от напредъка в борбата срещу коронавируса“ и търговците на дребно ще трябва да се придържат към новиte насоки за защита на купувачите и работниците, добави премиерът.
Открити пазари и автосалони ще могат да се отворят отново от 1 юни.
Той идва, след като броят на смъртните случаи от коронавирус във Великобритания нарасна със 121 до 36 914.
Г-н Джонсън заяви, че се публикуват нови насоки за сектора на търговията на дребно, "подробно описващи мерките, които трябва да предприемат за постигане на необходимите стандарти за социално дистанциране и хигиена".
"Магазините имат време да прилoxat това ръководство, преди да отворят отново", каза той.
"Това гарантира, че няма съмнение относно това, какви стъпки трябва да предприемат."
Той добави: "Искам хората да бъдат уверени, че могат да пазаруват безопасно, при условие че спазват правилата за социално дистанциране за всички помещения."
https://www.bbc.co.uk/news/uk-52801727

# 29 570
  • Street of Dreams
Германската държава дава на Луфтханза 9 милиарда евро помощ. Въх! Това за да летят и да е щастливо населението. Вие се кахърите за ДДС на кръчмарите. И в Германия има бедни. Почти 4 милиона получават социални помощи за основни жизнени нужди.

https://www.tagesschau.de/wirtschaft/lufthansa-rettungspaket-regierung-101.html

Joy
О, колко наивно - искам и аз да живея в твоя розов свят. 

Всичко това, докато на истински заслужаващите само се пляскаше.

# 29 571
Не съм чела темата от седмица и повече и затова да питам - чакаме ли нови 2 седмици?

# 29 572
Не съм чела темата от седмица и повече и затова да питам - чакаме ли нови 2 седмици?

Не

# 29 573
  • Пловдив
Чакаме, като отворят школите по танци. Тогава щял да настане истинския ад. Wink

# 29 574
  • София
Какво да чакаме нови 2 седмици?

# 29 575
Попитан дали са допуснати грешки в подхода на правителството към коронавируса, премиерът на Обединеното кралство каза: "Реалността е, че това е безпрецедентен вирус, който има последствия ... за разлика от всичко, което видяхме през последните 70 години ".
"Беше доста необикновено време. И ако някоя държава не смята, че има по-добри начини, по които бихме могли да бъдем подготвени следващия път, това би било абсолютно безумие."
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-52793960

# 29 576
Какво да чакаме 2 седмици? Който се връща от чужбина, чака.
Останалите, които сме в България чакаме летните си отпуски и пътя ни отворен навсякъде тук, хотелите ще отворят на 1 юни, а къщите за гости вече работят.

# 29 577
Всички търговци на дребно ще могат да се отворят отново в Англия от 15 юни, обяви Борис Джонсън като част от плановете за допълнително облекчаване на блокирането.
При нас търговците затвориха само за няколко дни март месец. После почти всичко си работеха с изключение на тези в моловете.

# 29 578
При нас търговците затвориха само за няколко дни март месец. После почти всичко си работеха с изключение на тези в моловете.
И въпреки всичко пак имаше мрънкане Simple Smile. То не бяха пейки, фитнес зали, кафенета...

# 29 579

Не

Лично аз чакам, и то не само две, а колкото трябва, въпреки че съзнавам лигавщината на въпроса, ще отговоря.

Искрено се надявам нещата наистина да отиват към приключване, но не мога нито да съм сигурна, нито засега да споделя настъпилото успокоение. Всъщност съм доста разочарована цялостно от вторачването в дребнотемие и дребни неудобстеа, защото на работещите хора си мисля, че това им беше най-малкия проблем, въпреки че се омрънка нета.
В моята работа все още сме на график, който може е хоум офис, подписала съм шест инструктажа и сме реорганизирали работното пространство и въпреки това е доста тегаво,  защото отговарям за хора и никак не ми се ще от глупост и безхаберие да образуваме някой клъстер. Имам и възрастни колеги, работим и с външни хора.

Та чакам две седмици, да, който най големия проблем му е да се положи на пейката в парка, или къде да си пие кафето, може да не чака нищо.

Общи условия

Активация на акаунт