COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 240
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 060
Отново неправилно гледане в чуждата паница. Това е много български синдром. Мнозина завидяха тук и на 1200-та долара помощ, без изобщо да си помислят какво е да си в Испания, Америка или някоя засегната държава сега. Струва ми се, че безплатното и келепира са основен двигател до там, че замъгляват здравия разум.

България е достатъчно слаба икономически и без коронавирус, та е нормално да гледа какво се предприема в другите страни като мерки за подкрепа на бизнеса и домакинствата и за възстановяване на икономиката.  Това изречение "Струва ми се, че безплатното и келепира са основен двигател до там, че замъгляват здравия разум" даже не разбирам за какво се отнася. Ако е за взетото на крак решение да се смъкне ДДС-то на ресторантьорите бих могла да видя някакъв резон, макар и несвързан с "безплатното", а с политическа мотивация, но иначе да се прави такова обобщение ми се струва доста необосновано.

# 30 061
Вече е официално, Австрия отпуска още мерките... И отварят кината от 01.07.
Изведнъж промениха датата, отварят кината утре с присъствие до максимум сто човека и според мерките, които писах.

В ресторантите тук се носи маска, само ако ставаш и се движиш. На масата не. Много е важно вратите да са отворени и да няма климатик. По-добре да се сяда на дистанция навън. Утре може би ще махнат вечерния час за гастрономията, сега е 23:00. Само четирима може да сядат заедно на маса, другите през един метър.

Министърът на здравеопазването каза, че, намирането на контактни става в момента за средно 3,8 дни. Ако успеят да редуцират до 1,9 дни, ще махнат още от мерките.

# 30 062
Аз имам позната от Москва, рускиня, която има имот на нашето Черноморие. Няма търпение да дойдат тук, но от там не ги пускат все още. Пише, че й е омръзнало от драконовските мерки там, нямало корона, всичко било фейк. Мисля си, че ако наистина беше така, Путин щеше да съобщи на целия свят, как в Русия случаите са малко и колко страхотно се справят. Но същевременно се притеснявам да не нахлуят в БГ от държава, в която на ден поне по 10 х. нови случая има и пътуват със самолет, добре омешани преди това. Жената напира да се виждаме като дойде тук, но доколкото помня те са още в карантина при пристигане, нали?

# 30 063
  • Street of Dreams
Отново неправилно гледане в чуждата паница. Това е много български синдром. Мнозина завидяха тук и на 1200-та долара помощ, без изобщо да си помислят какво е да си в Испания, Америка или някоя засегната държава сега. Струва ми се, че безплатното и келепира са основен двигател до там, че замъгляват здравия разум.

България е достатъчно слаба икономически и без коронавирус, та е нормално да гледа какво се предприема в другите страни като мерки за подкрепа на бизнеса и домакинствата и за възстановяване на икономиката.  Това изречение "Струва ми се, че безплатното и келепира са основен двигател до там, че замъгляват здравия разум" даже не разбирам за какво се отнася. Ако е за взетото на крак решение да се смъкне ДДС-то на ресторантьорите бих могла да видя някакъв резон, макар и несвързан с "безплатното", а с политическа мотивация, но иначе да се прави такова обобщение ми се струва доста необосновано.

Обоснованието е много просто - че в България не се гледа колко са добре и нямат безработицата на щатите, не биват изхвърлени от здравната система, не умират хиляди на ден заради грешната политика на държавата, няма безредици и убийства, а се гледат някакви си "безплатни пари", които разбира се не са безплатни. Същото е и за Испания. За някои все чуждото е по-добро.

# 30 064
  • Mostly in my mind
Аз имам позната от Москва, рускиня, която има имот на нашето Черноморие. Няма търпение да дойдат тук, но от там не ги пускат все още. Пише, че й е омръзнало от драконовските мерки там, нямало корона, всичко било фейк. Мисля си, че ако наистина беше така, Путин щеше да съобщи на целия свят, как в Русия случаите са малко и колко страхотно се справят. Но същевременно се притеснявам да не нахлуят в БГ от държава, в която на ден поне по 10 х. нови случая има и пътуват със самолет, добре омешани преди това. Жената напира да се виждаме като дойде тук, но доколкото помня те са още в карантина при пристигане, нали?
В карантина са българските граждани.
Чужденци нали не могат да влизат за в момента.

# 30 065
Обоснованието е много просто - че в България не се гледа колко са добре и нямат безработицата на щатите, не биват изхвърлени от здравната система, не умират хиляди на ден заради грешната политика на държавата, няма безредици и убийства, а се гледат някакви си "безплатни пари", които разбира се не са безплатни. Същото е и за Испания. За някои все чуждото е по-добро.

Нашите противоепидемични мерки наистина са доста по-ефективни отколкото на доста други места. Икономическите мерки обаче са нещо съвсем различно и според мен доста ни куцат. Мисля, че сравняването им с подобни мерки в други страни няма нищо общо нито с "безплатно", нито с "келепир".

# 30 066
  • Street of Dreams
Също и нуждата е по-малка - нещата съвсем не са независими едно от друго. По мои наблюдения - и с примера с отрупаната маса - става дума точно за келепир. Както и тук преди месеци се рева за пари от хора, които дори не са останали без работа.

# 30 067
Още по-лошо. Вървиш си по улицата и решаваш да влезеш в магазин. Вадиш маската от джоба и я слагаш. Излизаш от магазина, сваляш маската. Влизаш в градския транспорт. Вадиш маската от джоба и я слагаш. Слизаш от автобуса, сваляш маската и я слагаш в джоба.... И така 20-30 пъти дневно вадиш маска, слагаш маска, сваляш маска, слагаш маска... От това по-ужасно нещо просто няма. Противоречи на абсолютно всички правила за правилно и безопасно носене на медицински маски. А правилото е само едно - слагаш маската на НОСА И УСТАТА и повече не я пипаш. Пипаш я само за да я свалиш и да я хвърлиш. На следващото слагане е нова маска, защото старата вече е замърсена. Колко маски трябва да има човек в себе си за да може да спазва правилата за носене на маска?
Е аз като излизам си слагам маската и не я пипам докато не се прибера. Няма открито-закрито. Така я нося не защото някой ми е определил правила как да я нося, а защото мога и сам да мисля. Смятам, че в момента е по-рисковано навън отколкото беше през април. Свалиха мерките и народа реши, че сме се изчистили, а като гледам всеки ден излизат нови случаи и то не по 1-2.

# 30 068
Могат да влизат чужденци от ЕС вече. Освен това казаха в обредните новини, че НОЩ ще предложи карантината за влизащи да отпадне от 1ви юни.

# 30 069
В Русия все още катерят графиката така, че в никакъв случай не искам тук да идват техни туристи без карантина. Пресен случай е Шумен където внесоха зараза руски работници по газопровода.

# 30 070
  • София
В Русия все още катерят графиката така, че в никакъв случай не искам тук да идват техни туристи без карантина. Пресен случай е Шумен където внесоха зараза руски работници по газопровода.

Никой не иска, но Ангелкова и Бордът по туризъм натискат ужасно много именно за руснаците. Елена Косева от Националния борд по туризъм последно обясняваше, че без руснаците "просто няма да се справим" със сезона, ако ще и цяла България да отиде на родното море (което няма да стане). Преди нея нейната колежка Карастоянова каза същото и настоя визите за руснаци тази година да отпаднат, за да си дойдат без притеснения у нас. Така че явно ще си ги посрещаме...

# 30 071
  • Другата България
Моето притеснение за разнасяне на заразата по Черноморието са именно руснаците. При тях бройката расте, а те мислят, че това е "фейк". И напират да дойдат тук именно защото ще правят каквото си искат, както винаги досега. При нас вече няма никакви забрани, те идват с пари, ние чакаме туристи като манна небесна и ще се омажем до ушите заради тях. Дано не съм права, но предполагам всеки е имал досег с руски туристи не само по Черноморието и е наясно с манталитета им. Ей го на и онзи руснак в Шумен - карантина, марантина, ама позитивен.

# 30 072
Съмнявам се, че руснаците и другите чужденци ще се юрнат масово да идват тук. Ще дойдат малко и после ще ни излезе през носа това гостуване.

# 30 073
Съмнявам се, че руснаците и другите чужденци ще се юрнат масово да идват тук. Ще дойдат малко и после ще ни излезе през носа това гостуване.

Ъхъ,ама пропусна факта, че точно руснаците имат страаашно много техни си имоти по нашето черноморие.

# 30 074
Да, аз точно отмених една резервация в комплекс, който е пълен с имоти на руснаци. Не си представям да ползвам един и същи басейн и шезлонги например. А това че тук ще са като отвързани съм сигурна. Там вече няколко месеца има строги рестрикции....Те неслучайно умират да си купуват имоти в странство.....

Общи условия

Активация на акаунт