COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 169
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 105
The_Third ,
Elpis,
Благодаря.
Леле леле, а ние пращаме умиротворителни войски по разни региони.
тези случаи трябва наистина да се разследват и да се разбере истината, това направо е страшно. И то лекари на първа линия.
И сега ми хрумва нещо- ние, беднички, неподготвени, но започнахме да си шием защитни облекла. След първите аларми, май вече всички медици имат. Не съм чела нищо напоследък в тази връзка.
Което пък е много добре, защото се ограничава възможността лекари да заразяват пациенти.
И обратното, де.
Всеки ден слухаря за заразен персонал, много се тревожа за тях.

# 30 106
За Русия четох, че от тези дни спирали да включват в статистиките безсимптомните.
Източникът са ми новините за коронавирус във  vk.com, не знам доколко е вярно.

# 30 107
Вчера пуснах два линка – не е въпросът дали ние ще ги пускаме, а дали те ще ги пускат и нямат намерение преди есента да пускат руснаци да пътуват с цел туризъм. Ако ще ги пускат на почивки ще е в техните курорти. Това е предпоследното от тяхното държавно управление, разбира се, могат да решат и друго, но не ми се вярва особено.

Аз не съм сигурна, че ще спираме поне тези с документи за продължително пребиваване, които са собственици на имоти в България, обаче четох наскоро изказване на Лавров, че призивите да не пътуват в чужбина са си призиви, но за изходни визи е абсурд да се говори. Как всъщност ги спират при липса на изходни визи?

ПП Чета им заповедите и имам чувството, че тази от края на април има за цел точно да пусне всеки с имот в чужбина да излезе.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 14:43 от Vapor

# 30 108
Информацията в Русия е мътна работа -  за загиналите медици, например, властта дава различни цифри от независими статистики. Със смъртните  случаи общо със сигурност също не е ясно какво броят, какво не...

https://zona.media/article/2020/05/19/martyrology

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 14:39 от Iris04

# 30 109
В Русия заразата тръгно доста по-късно отколкото в Европа, малко след Турция.

# 30 110
Ние ходим в един и същи хотел на море няколко години вече, много хубаво място. Хотелът е много чист, хазяйката си има една "ратайка" , огън жени са и двете. А на "ратайката " гаджето поддържа басейните на много хотели, та нашият е с предимство. Обаче тази година още не сме се заявявали, защото по същото време има доста гости от Беларус и Русия, те са си константа. В нашия хотел си има всякакви печки,скари,  посуда, всеки си готви, ако иска, с хазяйката и тези руснаци си се мешахме здраво в кухнята, почти приятели. Едната дама от Беларус готви специфични неща, от тяхната кухня, седим си заедно, много интересно си прекарвахме.
Ама сега не знам как ще е.

И да ви кажа за съда. Днес имах дело в СРС- Наказателната колегия на  Скобелев. Спазени са всички мерки за безопасност, то пишеше и ръкавици, добре, че няма. Аз си носех , де. коридорите са празни, всеки съдия си е съобразил заседанията така , че да няма струпване на хора. Влизаме в залата, дезинфектант задължително. Паравани направили, съдията седи и той зад параван. Трудно става обмяната на книжа, ама има изолация , доколкото е възможно, та ако така ще е занапред, аз съм доволна. Лошото е, че тази сграда не е строена за съд, та няма и прозорци, то си е бункер. Няма и откъде да влиза свеж въздух, но климатиците не работеха. Как ще е по- натам, не знам. Засега е максимално обезопасено.

# 30 111
Днес ходих да се подстрижа. С час, запазен преди 2 дни, което никога не е било. Оказа се, че записва така, че не само да не се застъпят клиенти, но и да има време да почисти, дезинфекцира и проветри след всеки. С маска-аз също. Тя и с ръкавици. Дано навсякъде е така.

# 30 112
Скрит текст:
Прочетох статия преди малко в норвежката преса, че в Швеция може би има 1007 смъртни случая, които би трябвало да са в статистиката за новия вирус, но не са. Едни сметки направили шведите, където едни 1007 смъртни случая им остават неясни за период от 4 седмици ли беше (март-април). Това станало ясно от доклад на Folkhälsomyndigheten (еквивалент на норвежкия институт за обществено здраве) от 25 май. Става дума за overdødelighet на норвежки (överdödlighet на шведски), което не знам как се превежда точно на български, но значението е ненормално висока смъртност в дадена група хора . Мoже би някой, който живее в Швеция, може да обясни за какво става дума.
Всеки, който е тестван положително ако почине, влиза в статистиката. Влиза в статистиката, независимо дали е починал в болница или извън нея, например в старчески дом или вкъщи. Но да, има починали например в старческите домове или у дома, които не са тествани, но са починали със симптоми на ковид-19 и съответно не влизат в статистиката. Правят се тестове в старческите домове, но не всички резиденти със симптоми се добират до тест и ако починат преди да бъдат тествани -  не влизат в статистиката. Но в крематориумите и погребалните бюра тези чували с починали пристигат с табела "Възможна корона", т.е. да се обработват със специална защита. Швеция не прави много тестове, например Дания хем е с много по-малко разпространение на инфекцията, хем прави пет пъти повече тестове на глава от населението от Швеция.

Разбрах, благодаря. Значи вероятно реалната цифра починали от вируса в Швеция е по-висока, ако се сметнат и тези случаи. За тестването прочетох за Норвегия, че се изграждат големи тестови центрове тип drive-in, където хората да отиват с колите и да се тестват. Целта е да се тестват хиляди всяка седмица, но докъде са стигнали с плановете, не знам. Ние по принцип трябва да се върнем към края на годината, но какво ще е тогава и как, не знам.

# 30 113
Днес ходих да се подстрижа. С час, запазен преди 2 дни, което никога не е било. Оказа се, че записва така, че не само да не се застъпят клиенти, но и да има време да почисти, дезинфекцира и проветри след всеки. С маска-аз също. Тя и с ръкавици. Дано навсякъде е така.
Моята маникюристка също спазва много строги мерки. Не се застъпва и с другите услуги в салона, винаги има само двама човека в помещението
Изобщо не мога да кажа същото за лаборатории, болници и лекарски кабинети. Изобщо...просто нямам думи.

# 30 114
  • София
Като говорим за дисциплина и спазване на мерки, попаднах на едно забавно клипче от Алабама:

https://9gag.com/gag/ax9jv0K

# 30 115
За съжаление, дори в Русия учените не са на едно мнение по въпроса за влиянието на БЦЖ ваксината. Преди 12 години, когато детето тръгна на детска градина там, изобщо не приемаха деца без направени ваксини/може би е имало изключения за тези по мед.причини/, т.е се предполага, че почти всички руснаци имат тази ваксина. Лошо ми става като гледам какво се случва в Русия.

Мерките им са жестоки, работят само хранителните магазини и аптеките, няма паркове, пикници, риболов, излизане от града и т.н... Глобата за минаване през парка е 5000 рубли, навсякъде са с маски. Нашите приятели, не живеят в област Москва, очакваха да ги облекчат малко от 21.05, сега са отложили за 1.06.

# 30 116
  • София
Вчера пуснах два линка – не е въпросът дали ние ще ги пускаме, а дали те ще ги пускат и нямат намерение преди есента да пускат руснаци да пътуват с цел туризъм. Ако ще ги пускат на почивки ще е в техните курорти. Това е предпоследното от тяхното държавно управление, разбира се, могат да решат и друго, но не ми се вярва особено.

Аз не съм сигурна, че ще спираме поне тези с документи за продължително пребиваване, които са собственици на имоти в България, обаче четох наскоро изказване на Лавров, че призивите да не пътуват в чужбина са си призиви, но за изходни визи е абсурд да се говори. Как всъщност ги спират при липса на изходни визи?

ПП Чета им заповедите и имам чувството, че тази от края на април има за цел точно да пусне всеки с имот в чужбина да излезе.
Хипотетично е възможно всичко, но от доста години вече служителите в държавната администрация с имоти у нас имат забрана да идват и не идват. Та може и много либерално да изглежда нещо на думи, но ако на практика им кажа да не пътуват ако не е по работа просто няма да го направят. Това не е демократична държава. Извън това и в други страни призоваха гражданите си да подкрепят националния туризъм и също няма да пътуват особено много.

# 30 117
  • София
Ние ходим в един и същи хотел на море няколко години вече, много хубаво място. Хотелът е много чист, хазяйката си има една "ратайка" , огън жени са и двете. А на "ратайката " гаджето поддържа басейните на много хотели, та нашият е с предимство. Обаче тази година още не сме се заявявали, защото по същото време има доста гости от Беларус и Русия, те са си константа. В нашия хотел си има всякакви печки,скари,  посуда, всеки си готви, ако иска, с хазяйката и тези руснаци си се мешахме здраво в кухнята, почти приятели. Едната дама от Беларус готви специфични неща, от тяхната кухня, седим си заедно, много интересно си прекарвахме.
Ама сега не знам как ще е.

И да ви кажа за съда. Днес имах дело в СРС- Наказателната колегия на  Скобелев. Спазени са всички мерки за безопасност, то пишеше и ръкавици, добре, че няма. Аз си носех , де. коридорите са празни, всеки съдия си е съобразил заседанията така , че да няма струпване на хора. Влизаме в залата, дезинфектант задължително. Паравани направили, съдията седи и той зад параван. Трудно става обмяната на книжа, ама има изолация , доколкото е възможно, та ако така ще е занапред, аз съм доволна. Лошото е, че тази сграда не е строена за съд, та няма и прозорци, то си е бункер. Няма и откъде да влиза свеж въздух, но климатиците не работеха. Как ще е по- натам, не знам. Засега е максимално обезопасено.
Потвърждавам. Днес има в ГО - с колегите, с които седяхме в колата (а и в офиса) си говорим в коридора, на два пъти идваха служители на СРС да ни правят забележка - ние - да спазваме дистанция помежду си...
Иначе - оказа се, можело всичко да минава бързо, без да се закъснява с по 2 часа за едно дело..., не знам, Тайс, всеки ден или е така или днес е било изключение (по отношение екзактността на съда).

# 30 118
Не съм изчела много назад, но четох, че Кунчев обмисля да премахнат 14 дневната карантина за влизащите в страната. Интересно, ако я нямаше тази карантина как щяха да хванат заразените руснаци и колко души още щяха да се заразят?! Жал ми е за горките хора, дошли тук да работят и са болни в чужда страна.
Но пък, за да направим едномесечен туристически сезон, ще изпозаразим персонала по хотелите, местните... И накрая на плюс ли ще сме с лечението на болните?!?
Но пък донякъде съм спокойна, че може би на влизащите ще се мери температурата и ще попълват декларация, че са здрави. Нищо, че носителите може да нямат температура.
Мерките ни ще са все едно сме тригодишни и сме недоразбрали проблема...

# 30 119

И при моята е така.
Салонът/тя не работеше до 07.05.
Записването е с цел да няма чакащи. То по принцип там не може да идеш и да разчиташ да те вземат, но сега часовете са с големи интервали.
С шлемове работят, ръкавици естествено.

За Русия отдавна отбелязах, че лъжат с бройките.
Искам любителите на конспирации да ми отговорят защо едни държави надписват, а други укриват бройки. Simple Smile
Нали уж всичко е за пари?

Странно ми е това, с падналите от прозорците лекари?....

Общи условия

Активация на акаунт